Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه کشورمان یک هفته در سفر آسیایی به سر برد و هدف سفرهای او خریداران عمده نفت ایران بودند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان از هفته گذشته در سفری طولانی به کشورهای ترکمنستان، هند، ژاپن و چین سفر کرد و در گزارشی از این سفر خود ابراز رضایت داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عمده هدف سفر ظریف به کشورهایی بوده که از جمله خریداران بزرگ نفتی ایران بوده اند. هند، چین و ژاپن از دوم می اجازه خرید نفت از ایران را ندارند و تهران با اعزام ظریف به این کشورها تلاش های خود برای فروش نفت به این کشورها افزایش داده است.

 

نتیجه این گفت و گوها مشخص نیست اما ظریف از هر کدام از سفر های خود ابراز رضایت داشته است.

 

مشروح سفر رئیس دستگاه دیپلماسی ایران به این ۴ کشور به شرح زیر است:

 

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ۲۲ اردیبهشت در صدر یک هیات بلند پایه سیاسی - اقتصادی و در چارچوب رایزنی ها و مشورت های دو کشور، عازم عشق آباد پایتخت جمهوری ترکمنستان شد.

 

او صبح ۲۳ اردیبهشت با "قربانقلی بردی محمداف" رئیس جمهور این کشور دیدار و در خصوص ابعاد مختلف روابط دو جانبه و مهمترین مسائل منطقه ای و بین المللی گفتگو و تبادل نظر کرد.

 

ظهر همان روز، ظریف و رشید مردوف وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکمنستان ظهر امروز در عشق آباد دیدار و گفتگو کردند. در این دیدار طولانی در خصوص طیف وسیعی از موضوعات در زمینه روابط دوجانبه و همکاری های منطقه ای و بین المللی گفتگو و تبادل نظر به عمل آمد.

 

پس از آن، بعد از ظهر همان روز نشست مشترک هیئت های رسمی ایران و ترکمنستان به ریاست وزیران خارجه دو کشور و با حضور نمایندگان وزارت خانه های نفت، راه و نیرو از ایران و بخش های ذیربط ترکمنستانی در محل وزارت خارجه این کشور برگزار شد. در این نشست پس از گفتگو و تبادل نظرهای فنی و کارشناسی، در خصوص مهمترین مسائل اقتصادی - تجاری موجود میان دو کشور تفاهمات و پیشرفت های قابل ملاحظه ای حاصل شد.

 

شب ۲۳ اردیبهشت ظریف راهی دهلی نو شد و صبح روز بعد یعنی ۲۴ اردیبهشت، وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و هند، در دهلی نو دیدار و گفتگو كردند.

 

همزمان با این دیدار، یازدهمین اجلاس مشترک کنسولی ایران و هند با حضور مدیران کل کنسولی وزارتخانه های امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و هند در دهلی نو، برگزار شد.

 

در این نشست، طرفین موضوعات مورد علاقه دوجانبه کنسولی را مورد بررسی قرار دادند و از پیشرفت های حاصله در دستیابی به توافقات پایه ای در زمینه های قضایی نظیر انتقال محکومین، استرداد مجرمین، معاضدت قضایی در امور کیفری ابراز خرسندی کردند و خواستار نهایی سازی توافقنامه معاضدت قضایی در امور مدنی و تجاری در آینده نزدیک و عملیاتی شدن این توافقنامه ها شدند.

 

همچنین در این نشست امکان لغو روادید برای دارندگان گذرنامه های خدمت و رسمی، استفاده از ظرفیت های موجود برای صدور روادید الکترونیکی و فرودگاهی با هدف تسهیل ارتباطات تجاری، اقتصادی و مردمی تبادل نظر و بر همکاریهای پلیسی برای مقابله با قاچاق انسان، مواد مخدر، تروریسم و جرایم سازمان یافته، وضعیت محکومین و بازداشتی های دو طرف و جلوگیری از اطاله فرایند دادرسی در این ارتباط، حل مشکلات دانشجویی تاکید کردند.

 

ظریف در پایان سفرش به هند در توئیتی نوشت: " در ترکمنستان و هند مذاکرات بسیار خوبی داشتم. منفعت واقعی امنیت ملی آنهایی که خود در این منطقه شکننده زندگی می‌کنند در ترویج صلح، ثبات، همکاری و پیوند است. ایران کماکان در دسترس‌ترین، موثرترین، پایدارترین و امن‌ترین شریک است. "

 

سپس او راهی ژاپن شد. در اولین گام از این سفر وزیر امور خارجه کشورمان صبح پنجشنبه ۲۶ اردیبهشت با نخست وزیر ژاپن ديدار كرد. در دیدار دکتر ظریف با شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در خصوص روابط دو جانبه، مهمترین مسائل منطقه ای و بین المللی، بویژه برجام گفتگو و تبادل نظر شد. نخست وزیر ژاپن بر عزم دولت این کشور برای حفظ و گسترش روابط دیرینه دو کشور تاکید کرد.وی برجام را دستاورد مهمی خواند که باید حفظ شود. شینزو آبه همچنین نقش و جایگاه ایران را در ثبات و امنیت منطقه بسیار مهم و مثبت ارزیابی کرد.

 

پس از آن، ظریف راهی پکن شد. عصر روز جمعه ۲۷ اردیبهشت، محمد جواد ظریف و وانگ یی وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین شامگاه جمعه به وقت محلی در پکن دیدار و در خصوص مهمترین مسائل دوجانبه، منطقه ای و بین المللی گفتگو و تبادل نظر کردند. طرفین در این دیدار ضمن تاکید بر روابط تاریخی و راهبردی دو کشور بر توسعه و تعمیق آن در حوزه های سیاسی، اقتصادی، تجاری، فرهنگی، انرژی، مبارزه با تروریسم و سایر زمینه های مورد علاقه تاکید کردند.

 

وزیر امور خارجه چین برجام را دستاورد مهم دیپلماسی و نماد چند جانبه گرایی توصیف و با رد هرگونه یکجانبه گرایی، عزم چین را برای همکاری با ایران و جامعه جهانی برای حفظ این دستاورد مهم بین المللی یادآور شد.تبادل نظر در خصوص مهمترین تحولات منطقه ای از جمله در خلیج فارس، شمال آفریقا و آمریکای لاتین از دیگر محورهای دو دور گفتگوی دکتر ظریف و وانگ یی بود.

 

او روز شنبه چین را به مقصد ایران ترک کرد و پیش از ترک پکن در فرودگاه پکن در مورد آینده برجام اظهار کرد: در جریان سفر به ژاپن با شینزوآبه دیدار داشتم و دیدگاه‌های ایران منتقل شد و همچنین راهکار خروج از وضعیت کنونی که یک راهکار اقدام عملی است توسط شرکای ما و اعضای باقیمانده در برجام بررسی شد. همچنین گفت‌وگوی جدی با آقای نخست وزیر داشتیم و توجه مقامات عالی ژاپن به روابط با ایران و اهتمام به آن مورد تاکید قرار گرفت و فکر می‌کنم در آینده کار جدی‌تری داشته باشیم.

 

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه گفت: سفر به چین هم برای ما بسیار مهم بود. چین یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین شرکای اقتصادی ما و از مهم‌ترین شرکای سیاسی ماست که با آن‌ها روابط جامع راهبردی داریم.

 

ظریف تصریح کرد: در این زمینه گفت‌وگوهای خوبی داشتیم. پاسخ پیام آقای دکتر روحانی را از سوی رئیس جمهور چین دریافت کردیم. همین طور حمایتی که شاهد بودیم دیروز وزارت خارجه چین از مواضع ایران در مورد برجام صورت داد برای ما بسیار مهم است.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در آخرین گام از این سفر در توئیتی نوشت: " در دو روز پایانی تور آسیایی- ترکمنستان، هند، چین و ژاپن- گفتگوهای مفید با وزیر امور خارجه کونو و نخست‌وزیر آبه در توکیو و با وزیر امور خارجه وانگ یی در پکن. جامعه بین‌المللی، اعضای برجام و شرکای ما باید برای بازگشت ثبات و حفظ برجام از طریق تدابیر قاطع اقتصادی، اقدامات ملموس نمایند. "/

 

 

پایان پیام/281

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه رمضان خبرگزاری شبستان خراسان جنوبي خوزستان نمایشگاه قرآن و عترت سیزدهمین نمایشگاه قرآن و عترت ماه مبارک رمضان مراسم جزء خوانی قرآن کریم حرم حضرت معصومه س سبک زندگی اسلامی سفر ظریف به ژاپن سفر ظریف به هند سفر ظریف به چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۲۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار وزرای خارجه ایران و سودان در گامبیا

به گزارش خبرگزاری مهر، امیرعبداللهیان ضمن تبریک انتصاب وزیر امور خارجه جدید سودان، برای وی آرزوی موفقیت کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: ما مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان و آماده کمک به برقراری بازگشت آرامش و ثبات به سودان هستیم.

امیرعبداللهیان همچنین تاکید کرد: دشمنان سودان جایگاه مهم این کشور را می‌دانند و سال‌ها برای تجزیه سودان تلاش کردند و اکنون آتش جنگ داخلی را به دامن این کشور انداخته‌اند و امیدواریم به زودی شاهد بازگشت آرامش و ثبات به سودان باشیم.

وزیر امور خارجه جدید سودان نیز با ابراز خرسندی از این دیدار و تقدیر از مواضع اصولی ایران در حمایت از سودان، بر سابقه روابط تاریخی و دیرینه دو کشور و اهتمام کشورش به روابطی راسخ و ممتد با ایران تاکید و ابراز امیدواری کرد روابط دو کشور در بهترین سطح گسترش یابد.

حسین عوض همچنین آخرین تحولات و اوضاع این کشور و بروز ناامنی و بی ثباتی توسط شبه نظامیان با دخالت ک حمایت برخی دولت‌های خارجی و غربی را برای همتای ایرانی خود تشریح کرد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از صبح امروز با سامح شکری وزیر خارجه مصر، رنتو مارسودی وزیر خارجه اندونزی، فیصل بن فرحان وزیر خارجه پادشاهی عربستان سعودی، هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه و محمد حسن محمود وزیر خارجه بنکلادش دیدار کرد.

رایزنی‌های امروز امیرعبداللهیان با همتایان مصری و سعودی بیش از دو ساعت به طول انجامید.

رئیس دستگاه دیپلماسی در خصوص جزئیات سفر خود به گامبیا و شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی نوشت: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل کشی در غزه جدی‌تر شده است.

کد خبر 6096734

دیگر خبرها

  • وزیر امور خارجه: ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان است
  • ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان است
  • دیدار وزرای خارجه ایران و سودان در گامبیا
  • وزرای خارجه ایران و بنگلادش دیدار کردند
  • دیدار وزرای خارجه ایران و اندونزی در بانجول
  • دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در بانجول
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • وزرای خارجه ایران و اندونزی با یکدیگر دیدار کردند
  • تاکید وزیر خارجه مصر بر تقویت روابط مردمی و گردشگری با ایران
  • گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مصر در گامبیا