Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید احسان خاندوزی، عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: مسئله دسترسی به اطلاعات یکی از ارکان موفقیت اقتصادی است و هر چقدر که گردش اطلاعات اقتصادی بیشتر، شفاف‌تر و سریعتر صورت گیرد موجب می‌شود احتمال فساد‌ها و تبانی‌هایی که در اقتصاد غیر شفاف و مه‌آلود متصور است، کاهش پیدا کند و هم جمع وسیعی از فعالان اقتصادی، کارشناسان و توده مردم به عنوان ناظران صحت جریان اقتصاد بتوانند ورود پیدا کنند و نظارت عمومی در اقتصاد گسترش پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خاندوزی افزود: از این منظر هیچ تفاوتی بین شفاف سازی‌های کوچک و بزرگ نیست، هر چند در حالت ایده آل منتظر این هستیم که مهم‌ترین و بزرگترین بازیگران اقتصادی هم روی به شفاف سازی بیاورند.

وی در مورد انتشار اسامی افراد دریافت‌کننده تسهیلاتِ اشتغال روستایی توسط وزارت کار گفت: نباید شفاف‌سازی در حوزه‌هایی که بازیگران آن بازیگران غیر مهمی هستند را کوچک شمرد و به عقیده من همین بحث شفاف‌سازی اسامی دریافت‌کنندگان تسهیلات مثبت است. من به شخصه به این شفاف سازی‌ها خوشبین هستم و دیگر دولتمردان را نیز به این شفاف‌سازی دعوت می‌کنم. اگر مبنای حرکت به سمت اقتصاد شفاف را در کشور رصد کنیم، می‌بینیم که ما در آغاز انقلاب شفافیت قرار داریم و سال‌های آینده سکه شفافیت بیشتر به نام اقتصاد زده خواهد شد.

این اقتصاددان گفت: همین بحث جوانگرایی می‌تواند به شفافیت کمک کند، به جهت اینکه جوانان دچار تعارض منافع کمتری هستند و از ابتدا اعتقاد بیشتری به مسئله شفافیت اطلاعات اقتصادی دارند. شفافیت اطلاعات اقتصادی از صدر تا ذیل جامعه آنگاه که در حال کمک به کاهش هزینه فعالیت اقتصادی و افزایش هزینه فساد است، برای ما مطلوب است. شفافیت آنجایی ناموجه شمرده می‌شود که هزینه فعالیت‌های اقتصادی را برای فعالان سالم اقتصاد بالا ببرد یا موجب از دست رفتن منافع اقتصادی در سطح ملی شود.

وی تصریح کرد: یکی از اتهاماتی که مخالفان شفافیت به مقوله شفاف سازی می‌زنند این است که در زمان تحریم دست از شفافیت برداریم که این یک باور غلط است. در شرایط تحریمی ما فقط نقاط اتصال داخل به خارج اهمیت دارد؛ بنابراین وقتی این موضوع در داخل شفاف‌سازی می‌شود که چه شرکت‌ها و چه اشخاصی چه تسهیلاتی می‌گیرند یا چه گروه‌هایی در حال دریافت تسهیلات اشتغال تکلیفی و ترجیهی هستند و همچنین انتشار حقوق و دستمزد مدیران، این‌گونه مصادیق واجب است.

خاندوزی گفت: همان‌طور که عنوان کردم در آغاز راه شفاف‌سازی هستیم و دولتمردان باید به این حرکت بزرگ شفاف‌سازی و دسترسی آزاد به اطلاعات روی بیاورند، البته شفاف‌سازی مختص دولت نیست و بخش‌های حکومتی هم باید قدم‌های مثبتی در راستای شفافیت بردارند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تسهیلات اخبار اقتصادی اشتغال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۲۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات صندوق ذخیره فرهنگیان

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان اعلام کرد: همزمان با هفته گرامیداشت مقام معلم و در راستای یکپارچگی سازمانی، شفافیت حداکثری، نظارت هوشمند و انضباط مدیریتی به عنوان یکی از مطالبات و خواسته‌های فرهنگیان، «سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان» تحت عنوان «پنجره» امروز آغاز به کار کرد.

به گزارش ایسنا، محسن احمدی تصریح کرد: این سامانه، نخستین اقدام برای دستیابی به سیستم های کنترل هوشمند و از مهمترین زیرساخت‌های نوین و فناورانه برای مدیریت و نظارت همه جانبه و داده محور فعالیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان محسوب می‌شود و به طور دقیق تر، این سامانه پنجره‌ای برای نظارت مستمر و آنلاین بر جریان اطلاعات و اسناد عملکردی هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه است.

وی افزود: هدف از طراحی و تولید این سامانه، ساماندهی و حفظ اسناد و اطلاعات شرکت‌های زیر مجموعه صندوق، حفظ و توسعه شفافیت و آگاهی، حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران (فرهنگیان)، نظارت موثر بر حسن اجرای قوانین و مقررات، تسهیل فرآیند تهیه و افشای اطلاعات، ایجاد هماهنگی بین واحدهای درون سازمانی و گام مثبتی در جهت پیشگیری از وقوع مشکلات است.

«پنجره» یک محصول دانش‌بنیان و بومی


مدیرعامل صندوق با اشاره به قابلیت‌ها و ظرفیتهای این مجموعه بزرگ اقتصادی اظهار کرد: پنجره محصولی است که به صورت کاملاً بومی و اختصاصی، توسط شرکت دانش‌بنیان پژوهش و نوآوری صنایع آموزشی از شرکت‌های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان طراحی و تولید شده است.

احمدی تاکید کرد: از آنجا که نظارت و شفافیت دو روی یک سکه هستند، این سامانه از طریق افزایش شفافیت، امکان پایش و ارزیابی دقیق، سریع و جامع برای کلیه ذینفعان را فراهم می‌کند.

ایجاد سامانه جامع صندوق ذخیره برای یکپارچگی سازمانی و افزایش انضباط مدیریتی و کنترلی


مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به اینکه سامانه پنجره، بخشی از برنامه و راهبرد جامع صندوق به منظور توسعه زیرساخت‌های نوین نظارتی و مدیریتی می باشد افزود هدف پنجره نظارت همه جانبه و داده‌محور بر فعالیت‌ها و عملکرد هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه است.

احمدی در همین زمینه افزود: در تکمیل این رویکرد، سامانه یکپارچه برنامه، بودجه و عملکرد، با هدف پایش منظم میزان تحقق اهداف کمی و کیفی برنامه و بودجه سالیانه هر یک از هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه و مقایسه با شاخص‌های مختلف در دستور کار قرار گرفته است.

توسعه و تکمیل سامانه جامع هوش تجاری در آینده نزدیک


مدیرعامل صندوق با اعلام اینکه ایجاد و راه اندازی سامانه جامع هوش تجاری (BI) اختصاصی صندوق ذخیره فرهنگیان نیز هدف گذاری شده است اظهار کرد: سامانه هوش تجاری به ‌منظور کنترل متمرکز بر روی شاخص‌های قابل اندازه‌گیری مدیریتی و در شرکت‌های تابعه، تحلیل مبتنی بر داده و اطلاعات عملکرد شرکت‌ها و مقایسه با یکدیگر و شرکت‌های فعال در صنعت مشابه، احصاء چالش‌ها و مشکلات پیش روی شرکت‌ها و انجام اقدامات پیشگیرانه و پیش‌بینی روند درآمدزایی و سود و زیان بنگاه‌های اقتصادی در حال تکمیل و توسعه است.

وی بیان کرد: اعمال مدیریت اثربخش‌تر و افزایش بهره‌وری سازمانی در تمام زنجیره ارزش اقتصادی صندوق ذخیره فرهنگیان از مزایای این سامانه است که در آینده نزدیک در چند فاز طراحی شده و در صندوق استقرار خواهد یافت.

امکان نظارت دقیق و برخط ذینفعان بر کلیه فعالیت‌های صندوق


محسن احمدی همچنین گفت: در بخش حقوقی نیز سامانه مدیریت امور دعاوی با هدف نظارت اثربخش بر پرونده‌های حقوقی شرکت‌ها و به اشتراک‌گذاری درس‌آموخته‌های شرکت‌ها با یکدیگر پیش‌بینی شده است.

وی در پایان تصریح کرد: این سامانه‌ها که در مجموع سیستم نظارتی و شفافیت صندوق ذخیره فرهنگیان را تشکیل می‌دهند، ابزار بسیار مهمی در اختیار کلیه ذینفعان به ویژه فرهنگیان خواهد بود تا از این طریق بر دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری این مجموعه عظیم اقتصادی نظارت و کنترل دقیق داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل صندوق ذخیره فرهنگیان، مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان درخصوص چگونگی دسترسی به سامانه هوشمند پنجره خاطرنشان کرد: بعد از تکمیل مرحله ورود داده‌ها و اطلاعات به این سیستم و طی یک زمان بندی مشخص بتدریج همه ذی‌نفعان به اطلاعات سامانه پنجره دسترسی خواهند داشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سیگنال مثبت شفافیت؛ عامل رشد چشمگیر قراردادها در سال گذشته
  • فیلتر کوچکی که دوربین موبایل را گران می‌کند
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات صندوق ذخیره فرهنگیان
  • اعتصاب طلافروشان برای فرار از شفافیت/ سامانه‌های مودیان و جامع تجارت به نفع فعالان قانونی است
  • فرار کانون سردفتران از شفاف‌سازی عملکرد مالی
  • جوکار: طبق قانون شفافیت قوای سه گانه آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد
  • الکترونیک محور شدن مجوزها به معنی افزایش شفافیت و پیش‌بینی‌پذیری اقتصادی کشور است
  • جوکار: طبق قانون " شفافیت قوای سه گانه " آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد + فیلم
  • توجه دولت و دولتمردان به سامان دادن اقتصاد کشور ضروریست