Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-29@17:06:32 GMT

◄ دو راهکار پیش روی «صندوق بازنشستگی هما»

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۱۲۷۸۸

◄ دو راهکار پیش روی «صندوق بازنشستگی هما»

تین‌نیوز | 

معاون اسبق سازمان هواپیمایی کشور با بیان اینکه دو راهکار بیشتر پیش روی صندوق بازنشستگی هما وجود ندارد، عنوان کرد: اول اینکه این صندوق باید به شکلی فعال شود که بتواند با درآمدزایی مشکلات مالی را خودش حل کند یا اینکه به‌صورت مصالحه‌آمیز و در چارچوب قوانین، به یکی از صندوق‌های بزرگ بازنشستگی ملحق شود تا مشکل مالی این صندوق بار سنگینی بر مدیریت ایران‌ایر نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تین نیوز، علیرضا منظری با بیان اینکه جدایی صندوق بازنشستگی هما باید طبق مقررات و قوانینی که وجود دارد، اتفاق بیفتد عنوان می‌کند: ما در کشور دو صندوق بزرگ بازنشستگی داریم که یکی زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کل کشوری و دیگری در زیرمجموعه سازمان تأمین اجتماعی فعالیت می‌کند و بیشتر افراد، کارمندان، کارکنان شرکت‌ها و دستگاه‌های اجرایی کشور بیمه یکی از این دو صندوق هستند و تنها برخی از شرکت‌ها و سازمان‌ها مانند فولاد، نفت و هما هستند که صندوق بازنشستگی مستقلی را دارند؛ لذا اگر بنا باشد که صندوق بازنشستگی هما از این شرکت جدا شود باید دولت با یکی از این دو صندوق مذاکره کند و بر اساس آن مذاکرات قراردادی فی‌مابین بسته شود تا در نهایت صندوق بازنشستگی هما به یکی از این دو صندوق ملحق شود.

منظری در تکمیل سخنان خود اضافه کرد: « درحال‌حاضر این دو صندوق بازنشستگی کشور نیز وضعیت مناسبی از لحاظ مالی ندارند. طبیعتاً در مذاکرات اگر بخواهند صندوق بازنشستگی هما واگذار شود باید موضوعات مربوط به زیان‌دهی صندوق بازنشستگی هما موردتوجه قرار بگیرد.»

این کارشناس و تحلیلگر صنعت هوایی صندوق بازنشستگی هما را به غده سرطانی تشبیه کرد و افزود: برای حل این مشکل دو راهکار بیشتر وجود ندارد؛ اول اینکه این صندوق باید به شکلی فعال شود که بتواند با درآمدزایی مشکلات مالی را خودش حل کند یا اینکه به‌صورت مصالحه‌آمیز و در چارچوب قوانین، به یکی از صندوق‌های بزرگ بازنشستگی ملحق شود تا مشکل مالی این صندوق بار سنگینی بر مدیریت ایران‌ایر نشود.

نماینده اسبق ایران در  ایکائو تصریح می‌کند: صندوق بازنشستگی هما برای تحقق و برنامه‌هایی که برای آن تعیین شده بود تأسیس شد. من به خاطر دارم قرار بود این صندوق دارای شرکت‌های متعددی باشد و سرمایه‌ای که مربوط به حق بیمه کارکنان و بازنشستگان این صندوق بود را به کار بگیرند و به سوددهی برسند و از محل آن درآمدها بتوانند هزینه‌هایشان را پرداخت کنند.

معاون اسبق سازمان هواپیمایی کشوری توضیح می‌دهد: به اعتقاد من مدیرانی که این صندوق و شرکت‌های تابعه را مدیریت می‌کردند بیشتر به‌جای تفکرات خصوصی، تفکر مدیریت دولتی داشتند؛ این شرکت‌ها اگر به صورت خصوصی اداره و فعال می‌شدند، می‌توانستند در چارچوب فعالیت صنعت هوایی کار کنند تا به درآمدزایی برسند. از سوی دیگر ایران‌ایر باید فعالیت بخش‌هایی را که قرار بود در راستای اصلاح ساختار از این شرکت جدا می‌شدند را در اختیار این شرکت‌ها قرار می‌داد که در این صورت امروز شاهد درآمدزایی صندوق بازنشستگی هما بودیم.

او در خصوص میزان سرمایه این صندوق بیان کرد: یکی از فعالیت‌هایی که این صندوق انجام داد ساختمان‌سازی بود، اما این اقدامات برای درآمدزایی این صندوق کافی نبود. شرکت هواپیمایی چابهار نیز زیرمجموعه صندوق بازنشستگی هما ایجاد شد تا با استفاده از افراد متخصص و با تجربه بتواند برای همه شرکت‌ها هواپیما بخرد و کارش خرید هواپیما و واگذار‌کردن آن به شرکت‌ها باشد؛ اما این اتفاق صورت نگرفت از همین رو طبیعتاً اگر این فعالیت در چارچوب هواپیمایی چابهار انجام می‌گرفت منجر به سوددهی می‌شد.

منظری اظهار می‌کند: صندوق‌هایی که در چارچوب شرکت‌ها ایجاد شدند نتوانستند به اهداف اولیه خود برسند و شاید در این راه یکی از علت‌ها تغییر مدیریت‌ها بود چراکه با هر تغییر مدیریتی یک سلیقه جدیدی روی کار می‌آمد و امکان روند رو به رشد را می‌گرفت.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: صندوق بازنشستگی هما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۲۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاهم‌نامه همکاری مشترک صندوق حمایت از صنایع پیشرفته و صندوق ضمانت صادرات امضا شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، تفاهم‌نامه صندوق حمایت از صنایع پیشرفته و صندوق ضمانت صادرات با هدف تامین مالی شرکت‌های صادراتی در صنایع پیشرفته به امضا رسید.

سمانه توکلی مدیر بازاریابی و امور مشتریان صندوق ضمانت صادرات در مراسم این تفام‌نامه که امروز در محل نمایشگاه اکسپو برگزار شد، گفت: مشارکت در زمینه تعریف مدل‌های جدید حمایتی و تامین مالی با محوریت صادرات و صدور ضمانتنامه‌های مشترک جهت حمایت از شرکت‌های صادراتی دانش‌بنیان و بنگاه‌های فعال در صنایع پیشرفته از اهداف این تفاهم‌نامه است.

وی افزود: استفاده از ظرفیت‌های حمایتی و وثایق ترجیحی برای شرکت‌های دانش‌بنیان و همکاری در زمینه اعتبارسنجی شرکت‌ها از اهداف این تفاهم‌نامه همکاری است.
توکلی عنوان کرد: همچنین تسهیل ارائه خدمات هر دو صندوق به ذی‌نفعان فعال در زمینه صادرات و صنایع پیشرفته در اولویت برنامه‌های امسال هر دو مجموعه قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: همکاری در زمینه انتقال دانش فنی و تبادل تجارب و اطلاعات در ارزیابی ریسک و توسعه زمینه‌های آموزشی و پژوهشی، مشارکت در تامین مالی طرح‌های صادراتی با نرخ ترجیحی و حمایتی و هدایت جامعه هدف صنایع پیشرفته بالقوه به استفاده از ظرفیت‌های بیمه‌ای و ضمانت‌نامه‌ای صندوق ضمانت صادرات برای شرکت‌های صادراتی از دیگر اهداف این تفاهم‌نامه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارایه تسهیلات ارزان به شرکت‌های دانش بنیان صادرات محور
  • تفاهم‌نامه همکاری صندوق‌های حمایت از صنایع پیشرفته و ضمانت صادرات امضا شد
  • تفاهم‌نامه همکاری مشترک صندوق حمایت از صنایع پیشرفته و صندوق ضمانت صادرات امضا شد
  • سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند
  • بازدید رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از دانش‌بنیان‌های شهرک صنعتی هشتگرد
  • حجم سرمایه‌گذاری سه هلدینگ‌ وزارت تعاون در چهارمحال و بختیاری ۴۵۰۰ میلیارد تومان است
  • ضرورت ساماندهی شرکت‌های تابعه و مولدسازی اموال صندوق بازنشستگی مس/دغدغه‌های‌ بازنشستگان عزیز باید رفع شود
  • راهکار ساماندهی وضعیت خودرو از نگاه معاون علمی ریاست جمهوری
  • اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / همسان‌سازی یا افزایش حقوق کدامیک مهم‌ترند؟