Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-26@09:19:14 GMT

مصرف داروي ديفن هيدارمين براي نوزادان و کودکان

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۱۳۵۱۶

مصرف داروي ديفن هيدارمين براي نوزادان و کودکان

خبرگزاري آريا -
مصرف ديفن هيدارمين براي نوزادان و کودکان
متاسفانه يکي از اشتباهات رايج در بين والدين دادن خودسرانه دارو به نوزاد است. يکي از اين داروها ديفن هيدارمين که اغلب براي سرماخوردگي به نوزاد مي‌دهند. اين داروها مي‌تواند اختلالات جدي و مهمي براي کودکتان ايجاد کرده و خطر آفرين باشد. در اين بخش از بيتوته به بررسي عوارض مصرف داروي ديفن هيدارمين براي نوزادان پرداخته‌ايم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بررسي تاثير ديفن هيدارمين در نوزادان و کودکان
بيماري هاي ويروسي که باعث شيوع بيماري هاي تنفسي و گوارشي مي‌شود، بيماري هاي تنفسي با علائمي مانند آبريزش بيني،عطسه، سرفه، خارش حلق و ترشحات و بيماري هاي گوارشي به شکل اسهال خود را نشان مي دهد، در نوزادان زياد اتفاق مي‌افتد. والدين براي درمان سرماخوردگي کودکانشان نبايد خودسرانه دارو تجويز کنند.
متأسفانه مشاهده مي‌شود که خانواده‌ها براي سرماخوردگي و خواباندن کودکي که بي‌قراري مي‌کند از ديفن‌هيدرامين استفاده مي‌کنند اما بايد به عوارض جدي اين داروها توجه داشته باشند، زيرا مصرف داروي ديفن هيدارمين مي‌تواند موجب اختلال در يادگيري کودکان در آ‌ينده شود همچنين مواردي از مرگ ناگهاني به دليل مصرف اين داروها گزارش شده است.
استفاده از اين دارو نيز بايد تحت‌نظر پزشک متخصص انجام شود و خانواده‌ها بايد به اين موضوع توجه داشته باشندکه اين داروها بعضاً به صورت بدون نسخه در اختيار آنها قرار مي‌گيرد، که توجه به هشدارهاي دارويي در زمينه مصرف آنها جدي است.
عوارض داروي ديفن هيدارمين براي نوزادان و کودکان
عوارض ديفن هيدارمين براي نوزادان
- اختلال در يادگيري
گاهي والدين خودسرانه شربت ديفن هيدرامين را به کودک خود مي‌دهند. در صورتي که 100درصد ممنوع است و بايد بدانند اگر به کودک زير 6 ماه اين شربت را بخورانند اختلال در يادگيري را براي کودک رقم مي‌زنند. کودک زير 6ماه با مصرف شربت ديفن هيدرامين در درسهايي مانند رياضي و فيزيک در آينده دچار مشکل مي‌شوند.
- غليظ شدن و چسبندگي ترشحات راه هوايي
ديفن هيدرامين جزو داروهايي است که باعث غليظ شدن و چسبندگي ترشحات راه هوايي در بچه هاي زير دو سال مي شود و به همين دليل احتمال مرگ ناگهاني را در آنها افزايش مي دهد،‌ پس بهتر است از مصرف خودسرانه آن براي نوزاد بپرهيزيد و در مواقع اضطراري دوز لازم را زير نظر پزشک دريافت کنيد. مصرف داروي ديفن هيدارمين براي نوزاد مي‌تواند عوارض تشنج را نيز به همراه داشته باشد.
- ضايعات مغزي
مصرف شربت هايي که خواب آلودگي را در کودک تشديد مي‌کند بسيار خطرناک است و به هيچوجه نبايد براي خواب کردن کودک از دارو و مواد خواب آور استفاده کنند. عوارضي مانند ضايعات مغزي حتي کوتاه مدت حاصل مصرف اين داروهاست.
- مقاوم شدن بدن نوزاد به آنتي بيوتيک
زماني که علائم سرماخوردگي مانند عطسه و... در کودکان وجود دارد و تا زماني که ترشحات بيني شفاف است و تب شديدي وجود ندارد. نيازي به مصرف آنتي بيوتيک نيست.اما اگر در چنين شرايطي والدين آنتي بيوتيک به کودکان بدهند بنيه کودک ضعيف شده و مقاومت دفاعي او در آينده تضعيف مي‌شود چرا که ميکروبها نسبت به آنتي بيوتيک مقاوم شده و دارو اثر لازم خود را از دست مي‌دهد.
مصرف ديفن هيدارمين مي‌تواند موجب اختلال در يادگيري کودکان در آ‌ينده شود
توصيه‌هاي مهم در مصرف داروي ديفن هيدارمين براي نوزادان و کودکان
• به طور کلي در باره مصرف خانواده داروهاي آنتي‌هيستامين به خصوص آنهايي که از دوز دارويي قوي‌تري برخوردار هستند و علايم خواب‌‌آوري در آنها مشاهده مي‌شود هشدارهايي وجود دارد و توصيه مي‌شود که افراد زير 5 سال اقدام به مصرف آنها نکنند.
• مصرف داروي ديفن‌هيدرامين براي کودکان زير 6 ماه ممنوع است و توصيه مي‌شود افراد زير 2 سال قبل از مصرف اين دارو با نظر پزشک استفاده کنند.
• والدين بهتر است چنانچه حال عمومي کودکشان بد و دچار بي قراري شد سريعاً به پزشک مراجعه کنند.
• شيرخوارها اکثرا از يک تا چهار ماهگي دل درد دارند، با بغل کردن، تکان دادن آرام نوزاد و صداي سشوار و جاروبرقي مي توانيد دل درد نوزاد را بهبود بخشيد.
گياه بارهنگ جايگزين ديفن هيدرامين براي نوزاد و کودک
بارهنگ، اثر قابض و نرم کنندگي دارد و به عنوان تب‌بر، تصفيه کننده‌ي خون، آرام‌کننده و رافع تحريکات مجاري تنفسي و ادراري مطرح است همچنين بارهنگ در رفع ناراحتي‌هاي آسم آمفيزم، اسهال‌هاي ساده و صفراوي، خون‌ريزي‌هاي دستگاه گوارش، ورم مخاط دهان، درد دندان و حتي درد گوش، موثر است. بارهنگ همانند مصرف شربت ديفن هيدرامين براي نوزادان، استفاده مي شود و با ماليدن آن بر روي لثه باعث التيام درد دندان و لثه نوزاد مي شود.
گياه بارهنگ براي نوزادان مي تواند بر کاربردهاي زير مورد استفاده قرار بگيرد:
-درد دندان
-التيام زخم
-بهبود انواع سرفه
-جايگزين ديفن هيدرامين براي نوزاد
و …
• در کل اين گياه فوق العاده مي تواند در مواردي که در متن گفته شد موثر باشد ولي بايد نيم نگاهي به عوارض احتمالي مصرف آن براي نوزاد نيز داشته باشيد تا دچار مشکل نشويد. بنابر اين بهتر است در اين مورد با پزشک مشورت کنيد.
گردآوري: بخش کودکان بيتوته


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۳۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نودل برای کودکان؛ ممنوع!

به گزارش خبرآنلاین، بسیاری از کارشناسان تغذیه معتقدند غذاهای فوری مانند نودل فوری نه تنها ارزش غذایی ندارد بلکه مصرف خارج از تعادل آن می‌تواند مضرات زیادی هم داشته باشد چرا که این نوع غذاها برای خوشمزه‌تر شدن در فرایند فراوری با روغن و نمک فراوان مزه‌دار می‌شوند. غذاهایی که برای بزرگترها توصیه نمی‌شوند قطعا برای کودکان نیز مضر است.

ایسنا در گزارشی نوشت: در دنیای امروز غذاهای فوری جزو غذاهای محبوب محسوب می‌شوند، یکی از این غذاها، نودل‌های فوری است که در کشور خودمان نیز شاهد تبلیغات گسترده تلویزیونی و بیلبوردهای تبلیغاتی برای این غذای وسوسه‌انگیز هستیم. تبلیغاتی که بینندگانش را به خوردن این نودل‌ها با بسته‌بندی‌های وسوسه انگیز و چاشنی‌های متنوع، ترغیب می‌کنند. اما در این میان تبلیغاتی که برای بچه‌ها انجام می‌شود، بحث برانگیز است.

بسیاری از کارشناسان تغذیه معتقدند غذاهای فوری مانند نودل فوری نه تنها ارزش غذایی ندارد بلکه مصرف خارج از تعادل آن می‌تواند مضرات زیادی هم داشته باشد. چرا که این نوع غذاها برای خوشمزه‌تر شدن در فرایند فراوری با روغن و نمک فراوان مزه دار می‌شوند. غذاهایی که برای بزرگترها توصیه نمی‌شوند قطعا برای کودکان نیز مضر هستند. اما بچه‌ها با توجه به طعم‌های خوشمزه این غذای فوری از علاقه‌مندان به آن محسوب می‌شوند و والدینی که به خاطر راحتی آماده شدن آن، حاضرند آن را جایگزین غذاهای سالم برای بچه‌ها کنند.

نودل چیست؟

نودل یک غذای اصیل آسیایی است. غذایی شبیه اسپاگتی که عمدتا از آرد گندم تهیه می‌شود. این غذای فوری ابتدا در روغن سرخ و سپس خشک شده و درنهایت در بسته‌بندی‌های کوچک همراه با یک بسته طعم دهنده از چاشنی‌های مختلف فروخته می‌شوند. معمولا نودل فوری را در آب جوش می‌پزند. بعد از زمان کوتاهی می‌توان نودل را مصرف کرد. البته شیوه استفاده از آن ممکن است در نقاط مختلف فرق کند یا این که برخی‌ها هم ممکن است در هنگام مصرف موادی به آن اضافه کنند. در ادامه درباره مضرات این غذای فوری با خانم سمیرا ابراهیم‌اف متخصص علوم تغذیه و مدیر کلینیک رژیم درمانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور به گفتگو نشستیم:

این متخصص تغذیه درباره ارزش غذایی نودل می‌گوید: نودل در واقع بر پایه گندم ساخته می‌شود و مثل بقیه غذاهای رشته‌ای موجود در بازار است. ترکیب آن برای کسانی که می‌خواهند استفاده کنند ترکیبی اجباری است و از نظر علم تغذیه ترکیب مفیدی نیست چون که کالری خیلی بالایی دارد. یک بسته‌ای که به ظاهر یک بسته خیلی کوچک است اما در همان بسته خیلی کوچک تقریبا ۴۰۰ کالری به فرد می‌رساند. به غیر از کالری بالا، حجم ترکیبات‌اش هم جالب نیست. حدودا ۳۵ درصد انرژی آن از چربی هست. و این درصد بالایی است. معمولا توصیه ما در یک رژیم غذایی مطلوب این است که حداکثر ۳۰ درصد انرژی از چربی باشد. اما با مصرف نودل در یک وعده غذایی ۳۵ درصد از انرژی از چربی است. کربوهیدرات آن تقریبا ۵۵ درصد است که معقول است. اما مشکل آن نداشتن فیبر است. یعنی غذایی تقریبا بدون فیبر است که قندش بلافاصله جذب می‌شود و می‌تواند زمینه ساز ابتلا به دیابت و مشکلات دیگری در درازمدت باشد. پروتیین کمی هم دارد. علاوه بر این‌ها نمک خیلی زیادی دارد و حتی ممکن است به عنوان طعم دهنده به آن منوسدیم گلوکامات(نوعی نمک سدیمی) اضافه کنند که آن هم ضررهای مخصوص به خودش را دارد و می‌تواند استفاده مدام از آن مضر باشد.

با توجه به اینکه این غذای فوری طرفداران زیادی دارد چه میزان از آن را توصیه می‌کنید؟

شاید اگر کسی بخواهد تنوع غذایی داشته باشد. یا دسترسی به غذاهای دیگری نداشته باشد نهایتا یک‌بار درهفته به عنوان یک وعده‌ غذایی و آن هم نه در آخر شب مصرف شود. و این‌که حداقل چاشنی‌های که کناراش را حذف کند تا میزان نمک‌ ‌اش پایین و اگر امکان‌اش هست با سبزیجات مخلوط شود تا درصد فیبرش بالا رود. تا حداقل به این شیوه ترکیبات‌اش مفید تر شود. اگر می‌خواهند ترکیب پروتئینی داشته باشند حتما باید به آن مواد پروتئینی مانند تخم مرغ یا گوشت اضافه کنند. اگر افرادی پروتئین برایشان مهم نیست. حتما سبزیجات را اضافه کنند می‌توانند هر نوع سبزیجاتی را به آن اضافه کنند. با فلفل دلمه ای، کلم بروکلی، هویج یا هر نوع سبزیجات دیگه ای استفاده کنند. سبزیجاتی که فیبرش را بالا ببرد اثرات مضر کربوهیدارت، چربی، و نمک زیاد راکمی کاهش دهد.

مهم ترین عوارضی که نودل فوری می‌تواند برای یک شخص داشته باشد چیست؟

زمانی که مصرف نودل زیاد می‌شود می‌تواند باعث چاقی شود. چون درصد چربی و کربوهیدرات‌ آن بالا و پروتئین‌اش پایین است. خاصیت سیرکنندگی خیلی زیادی ندارد و فرد وقتی آن را می‌خورد ممکن است بعد از یکی یا دو ساعت گرسنه شود و دوباره به سمت غذا خوردن رود. همچنین نمک زیاد آن می‌تواند زمینه ساز ابتلا به فشار خون باشد.‌

با توجه به تبلیغاتی که برای این غذا می شود و بچه‌ها از طرفداران آن هستند چگونه می‌توان مضرات نودل را برای بچه‌ها کم کرد؟

همان طورکه قبلا هم بیان شد باید ترکیب‌اش اصلاح شود.نخست حذف طعم دهنده‌ای است که همراه نودال است. بعد افزودن سبزیجات است. به خصوص بچه‌ها تا فیبر لازم را دریافت کنند و همچنین سیر کنندگی برای آن‌ها داشته باشد. چون بچه‌ها در حال رشد هستند و نیاز به پروتئین دارند اگر پروتئین کافی دریافت نکنند به جای این که در بدن‌شان عضله سازی انجام شود چربی ساخته می‌شود این موضوع درسنین پایین باعث بیماری‌های مزمن مثل دیابت و کبد چرب در بچه‌ها می‌شود مشکلی که متاسفانه خیلی هم شایع است. بنابراین توصیه می شود برای بچه‌ها حتما منبع پروتئینی و سبزیجات به نودل اضافه و دفعات مصرف آن هم کم شود. همچنین یک بسته نودل در یک وعده برای یک بچه‌ها استفاده نشود. تا جایی که امکان دارد برای بچه‌ها توصیه نمی‌شود چون نمک زیاد ذائقه بچه‌ها را تغییر می‌دهد. وقتی بچه‌ای از کودکی به خوردن این مقدار از نمک عادت داشته باشد، مدام به غذاهای دیگرش هم نمک اضافه می‌کند. به این روش ذائقه بچه تغییر پیدا می‌کند. حتی به نظر من برای بچه‌ها یک‌بار در هفته هم اضافه است و غذای سالمی برای آن‌ها نیست.

با توجه به مضرات نودل مشاهده می‌شود تبلیغات زیادی برای این ماده غذایی به خصوص در تلویزیون برای بچه‌ها می‌شود سیاست گذاری خاصی در این زمینه وجود ندارد؟

متاسفانه این رسانه‌ها به خصوص تلویزیون به جای این که به فکر سلامت افراد باشند به فکر درآمدزایی هستند. با وجود این‌که شورای سیاست گذاری سلامت و مواردی از این قبیل وجود دارد. ولی همچنان تبلیغات پفک را در تلویزیون می‌بینیم. چرا که هدف تلویزیون از تبلیغات فارغ از درستی یا نادرستی کسب درآمد است. متاسفانه چنین تبلیغات در حال انجام است و چاره‌ای در مقابل آن نداریم اما می‌توانیم یک‌سری آموزش‌هایی را به کوکان بدهیم تا مصرف این نوع غذاها کمتر یا حداقل اصلاح شود. باید جا بیافتد که هر چیزی تبلیغ می‌شود حتما مفید نیست.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899544

دیگر خبرها

  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!
  • نارضایتی از بیمارستان کودکان در قم
  • غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی
  • نشانه‌های کمبود ویتامین K
  • زایمان با تاریخ رُند، بازی با جان نوزاد؟! + فیلم
  • چگونه داروی تلخ به کودک بدهیم؟ از گول زدن حس چشایی تا مذاکره با کودک!
  • آمارهای عجیب از مصرف داروی ایرانیان
  • عددهای عجیب از مصرف داروی ایرانیان
  • عددهای عجیب از واردات و مصرف داروی ایرانی‌ها
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟