Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@13:19:51 GMT

نازایی؛ اصلی‌ترین عارضه ناشی از سقط غیرقانونی

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۱۶۲۵۶

نازایی؛ اصلی‌ترین عارضه ناشی از سقط غیرقانونی

مدیر نظارت و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: باید توجه داشت تا زمانی که اقدام به سقط عمدی در سیستم‌های درمانی انجام و شیوع داشت، سیستم‌های نظارتی راحت‌تر و دقیق‌تر می‌توانستند مداخله داشته باشند و پیشگیری کنند و از سویی دیگر آماری در اختیارشان بود، اما از آنجا که اخیراً سقط‌ها بیشتر با روش استفاده از دارو یا ترکیبات گیاهی انجام می‌شود، سقط از سیستم درمانی خارج و کار دشوار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصغر انجیدنی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در رابطه با سقط‌های غیرقانونی و وضعیت آن در استان اظهار کرد: آمار دقیقی در رابطه با سقط‌های غیرقانونی وجود ندارد به‌دلیل اینکه امری قانونی نبوده و این گونه موارد نیز در جایی مطرح نمی‌شود. تعداد اندکی از ماماها و در برخی مواقع پزشکان کار سقط غیرقانونی را در محل‌هایی غیراستاندارد و غیرمجاز انجام می‌دهند. اخیراً مشاهده شده، تعدادی از عطاری‌ها با فروش برخی از داروها یا ترکیبات گیاهی به افرادی که خواستار سقط غیرقانونی هستند، کمک می‌کنند. 

برخی از داروهای گیاهی مؤثر در سقط جنین، عوارض زیادی به‌همراه دارد

انجیدنی ادامه داد: از آن‌جا که امروزه روش‌های سقط غیرقانونی، متنوع و استفاده از قرص‌ها و ترکیبات گیاهی برای این کار، بسیار رایج شده، نمی‌توانیم حتی به‌طور احتمالی تعداد سقط‌های قانونی را در سال ارائه دهیم. بایستی توجه داشت که برخی از داروها و مواد گیاهی که در سقط جنین موثر هستند، کاملاً غیراستاندارد بوده و ممکن است عوارض زیادی به‌همراه داشته باشد. 

وی تصریح کرد: در گذشته بسیاری از موارد سقط غیرمجاز در مطب‌های مامایی یا مکان‌های شناسنامه‌دار انجام می‌شد، اما امروز بیشتر در مکان‌های غیرمجاز و غیرشناسنامه‌دار، در منازل یا حاشیه‌شهرها که بسیار دور از دسترس و نامشخص هستند، انجام می‌شود؛ به‌همین دلیل امکان بررسی و پیگیری این موارد نیز کمتر وجود دارد.

مدیر نظارت و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی توضیح داد: متأسفانه افرادی که قصد انجام سقط غیرقانونی دارند به مکان‌هایی مراجعه می‌کنند که فاقد کمترین امکانات بهداشتی و درمانی است و همین شرایط منجر به ایجاد عفونت‌ها و مشکلات زیادی برای مادر می‌شود. شایع‌ترین عارضه‌ای که این سقط برای مادران به‌ همراه دارد، از بین‌ رفتن ناقص جنین است. در واقع احتمال دارد بخشی از جنین در رحم مادر باقی بماند و منجر به عفونت شده و درنهایت فرد مجبور به کورتاژ ‌شود. 

نازایی؛ اصلی‌ترین عارضه ناشی از سقط غیرقانونی

انجیدنی با بیان اینکه «اصلی‌ترین عارضه‌ای که می‌تواند سقط عمدی به‌وجود آورد، نازایی است»، خاطرنشان کرد: نازایی بسیار شایع بوده و ممکن است در هر شکل از روش‌های سقط، ایجاد شود. خانواده‌ها نسبت‌به این مسأله آگاهی دارند که سقط‌های عمدی ممکن است مادر را برای مدتی نازا کند یا در حاملگی‌های بعدی او مشکلاتی را به‌همراه آورد.

مدیر نظارت و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی در پاسخ به این پرسش که «بیشترین مدل‌ سقط‌های غیرقانونی در استان چیست؟» گفت: زنان برای انجام سقط عمدی، عمدتا از دارو استفاده می‌کنند. فروش این داروها کاملاً غیرمجاز و غیرقانونی است، اما متأسفانه برخی از داروخانه‌ها چنین داروهایی را به فروش می‌رسانند. حتی شنیده‌ می‌شود که متخلفان از طریق شبکه‌های مجازی نیز اقدام به فروش این داروها می‌کنند. این قرص‌ها، عوارض جانبی زیادی را چون عوارض گوارشی، مشکلات کلیه، کبد و... برای بدن به‌همراه دارد. استفاده از روش‌هایی چون ساکشن نیز منجر به پارگی یا خونریزی‌ شدید رحم زنان می‌شود.

وی افزود: نیاز است تا متولیان امر دارو بر این مسأله توجه کافی داشته باشند تا چنین داروهایی به‌راحتی در دسترس افراد قرار نگیرد؛ چراکه بیشتر زنانی که چنین داروهایی را مصرف می‌کنند روش درست استفاده از آن‌ها را نمی‌دانند و با مصرف خودسرانه مشکلاتی چون خونریزی‌های شدید برای خود به وجود می‌آورند.

وی در رابطه با چگونگی نظارت بر عملکرد پزشکان عمومی بیان کرد: برخی از این پزشکان، اقدام به انجام سقط‌های غیرقانونی می‌کنند؛ بنابراین درتلاشیم تا پزشکی از سیستم درمانی ما این کار را انجام ندهد و جلوی این امر گرفته شود. ما با نظارت‌های گسترده خود، اقدام به چنین سقطی را در سیستم خود به‌حداقل رسانده‌ایم؛ بنابراین کمتر در مکان‌های شناسنامه‌داری چون مطب‌ها یا مؤسسات پزشکی سقط غیرقانونی انجام می‌شود.

پزشک، حق فروش دارو به بیمار را ندارد

انجیدنی تشریح کرد: پزشکان متخلف پس از شناسایی به دادگاه معرفی شده و اگر تخلفشان ثابت شود، پروانه پزشکیشان تعلیق شده و به تخلفات پزشکی معرفی می‌شوند. باید توجه داشت حتی پزشکانی که داروی سقط می‌فروشند شامل این مجازات‌ها خواهند شد؛ چراکه پزشک حق فروختن دارو ندارد و فروش دارو حتماً باید در مکان‌های مجاز صورت گیرد.

جای ارائه خدمات مشاوره برای افرادی که قصد سقط جنین دارند در سیستم نظارتی خالی است

 وی در رابطه با قراردادن جلسات مشاوره برای جلوگیری از سقط درمواردی که توانایی داشتن فرزند وجود ندارد، گفت: برگزاری چنین جلساتی پیشنهاد خوبی است که جای آن در سیستم نظارتی خالی است. درواقع باید در مراکز بهداشتی و درمانی چنین مشاوارنی حضور داشته باشند تا مشاوره‌های لازم را ارائه دهند. همانطورکه کلاس‌های پیش از ازدواج برای زوجین برگزار می‌شود، نیاز است این مشاوره‌ها نیز ارائه شود تا زوجین از خطرات ناشی از سقط‌های غیرقانونی آگاه شوند و از انجام سقط غیرقانونی بپرهیزند.

خارج‌ شدن سقط‌های عمدی از سیستم درمانی، مانع آمارگیری دقیق و نظارت شده است

وی با بیان اینکه «از آنجا که سقط‌های عمدی درحال خارج‌شدن از سیستم درمانی هستند، نیاز است تا مسئولان امر به فکر باشند»، تشریح کرد: باید توجه داشت تا زمانی که اقدام به سقط عمدی در سیستم‌های درمانی انجام و شیوع داشته سیستم‌های نظارتی راحت‌تر و دقیق‌تر می‌توانستند مداخله داشته باشند و از سویی دیگر آماری در اختیارشان بود، اما از آنجا که اخیراً سقط‌ها بیشتر با روش استفاده از دارو یا ترکیبات گیاهی انجام می‌شود، از سیستم درمانی خارج می‌شود. بنابراین نیاز است تا مسئولان شهری و کشوری در این زمینه حساسیت به خرج دهند تا آمار دقیق‌تر و کنترل بیشتری داشته باشیم. 

انجام همکاری‌های لازم با پلیس امنیت برای مقابله با سقط‌های غیرقانونی

انجیدنی در مورد برخورد با متخلفان خاطرنشان کرد: نظارت بر درمان برای مقابله با زنانی که اقدام به این دسته از سقط‌ها می‌کنند ارتباط و همکاری لازم را با پلیس امنیت دارد و براساس گزارش‌هایی که آن‌ها به بخش نظارت بر درمان ارائه می‌دهند اقدامات لازم صورت می‌گیرد. در این رابطه پلیس امنیت بسیار فعال بوده و توانسته از تعداد زیادی موارد سقط غیرقانونی جلوگیری کند. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۶۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود

سخنگوی دولت روسیه در گفتگو با خبرنگاران تأکید کرد که تحریم‌های احتمالی اتحادیه اروپا علیه صادرات ال‌ان‌جی این کشور مظهر "رقابت ناعادلانه و غیرقانونی" است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری تاس، دمیتری پسکوف، سخنگوی دولت روسیه در گفتگو با خبرنگاران تأکید کرد که تحریم‌های احتمالی اتحادیه اروپا علیه صادرات ال‌ان‌جی این کشور مظهر "رقابت ناعادلانه و غیرقانونی" است.

وی گفت: باید دید چه تعاریفی انجام خواهد شد، چه محدودیت هایی به ویژه… اعمال می شود.

پسکوف افزود: در واقع، تلاش‌ها برای بیرون راندن روسیه از بازارهای انرژی ادامه دارد؛ البته تغییر به سمت بازارهای گران‌تر قبل از هر چیز برای ایالات متحده و برخی کشورهای دیگر سودآور است.

بزرگ‌ترین میدان گازی اروپا تعطیل شداحتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه

سخنگوی دولت روسیه در ادامه گفت: برای مصرف‌کنندگان نهایی وعمدتاً بخش‌های صنعتی اروپا، این (تحریم‌ها) به معنای گاز گرانتر خواهد بود.

وی تصریح کرد: بدیهی است که ما به دنبال راه هایی برای عبور از این موانع غیرقانونی خواهیم بود؛ این یک رقابت ناعادلانه و غیرقانونی است.

بلومبرگ پیشتر به نقل از منابع خود اعلام کرده بود که اتحادیه اروپا در حال بررسی اعمال ممنوعیت صادرات مجدد گاز ال‌ان‌جی روسیه از طریق بنادر اروپایی به کشورهای ثالث به عنوان بخشی از پیش نویس چهاردهمین بسته تحریم های ضد روسیه است. هرچند که اتحادیه اروپا قصد ندارد کشورهای عضو را از خرید آن برای استفاده در قلمرو خود منع کند.

پیش از این، مدیرعامل غول انرژی فرانسه یعنی شرکت توتال نیز طی اظهاراتی اعلام کرده بود که اگر اتحادیه اروپا تحریم‌هایی را علیه عرضه گاز طبیعی مایع (LNG) روسیه اعمال کند، این شرکت از بند فورس ماژور در قرارداد پروژه ال‌ان‌جی یامال استفاده خواهد کرد و از آن خارج خواهد شد.

قیمت گاز در اروپا پس از جنگ اوکراین و کاهش شدید واردات این محصول از روسیه در سال 2022، به شدت افزایش یافت.

در پی افزایش شدید قیمت گاز که باعث شد مصرف کنندگان و شرکت‌های اروپایی مجبور شوند در طول زمستان، مصرف خود را بسیار کاهش دهند، سیاستمداران اروپایی برای کنترل قیمت انرژی و تامین آن، تحت فشارهای شدیدی از سوی افکار عمومی قرار گرفتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه قطع شد
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • قطع ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه
  • زالو درمان می‌کند؟
  • خدمات تخصصی درمانی با حمایت خیران سلامت شهرستان نور انجام می‌شود
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • تصادف دو خودروی سواری با ۷مصدوم
  • بازداشت پناهجویان در انگلیس برای اخراج به روندا