Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم داراب در مجلس گفت: مبارزه ریشه ای با فساد در اصلاح مالکیت بنگاه‌های اقتصادی کشور است و غول‌های خصولتی و شبه‌دولتی در اقتصاد ایران به عامل ایجاد فساد تبدیل شده‌اند.

به گزارش ایسنا، رضا انصاری در نطق میان دستور امروز (یکشنبه) مجلس گفت: سخنان مقام معظم رهبری در جمع مسؤولان نظام و بیانیه گام دوم انقلاب نقشه راه و حجتی برای ارکان نظام بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: ملت ایران با تحریم‌های ظالمانه و بی‌سابقه استکبار جهانی مواجه است و براساس گزارشهای رسمی شاهدیم  بخش قابل توجهی از مردم زیر خط فقر زندگی می‌کنند. شاخص فلاکت طی دو سال گذشته از ۲۰.۳ درصد به حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است. با  این وضع باز شاهد سیاست‌زدگی‌ها و تصمیمات غلط اقتصادی هستیم. به عنوان نمونه سیاست ارزی کشور پس از خروج آمریکا از برجام موجب تخصیص ۲۹ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی به وارد کنندگان شد که معادل یارانه‌ای بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است که سهم هر ایرانی حدود ۲.۵ میلیون تومان تا امروز بوده است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: غم‌انگیزتر آن که ارز ۴۲۰۰ تومانی به وارد کنندگان کالاهای غیرضرور مثل غذا و لوازم حیوانات تخصیص یافت. سیاستهای غلط و ساختارهای معیوب اقتصادی و تحریم‌های بی‌سابقه و ضعفهای مدیریتی در سطوح مختلف در طول سالهای گذشته موجب شد معیشت مردم در شرایط تنگناها قرار بگیرد. معتقدم فرصتی ایجاد شده است تا اصلاح ساختارهای معیوب و جراحی‌های شفابخش در کشور شروع شود.

نماینده مردم داراب در مجلس جراحی شفابخش را در جراحی ساختار بودجه کشور، جراحی نظام یارانه‌ای، جراحی نظام سیاستگذاری و قانونگذاری کشور و جراحی نظام بنگاه‌داری و نهادهای مالی کشور دانست.

انصاری بر لزوم جراحی نظام یارانه‌ای کشور تاکید کرد و متذکر شد: حدود ۹۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه آشکار و پنهان پرداخت می‌شود که سهم هر ایرانی در سال حدود ۱۱ میلیون تومان و سهم هر خانوار حدود ۵۵ میلیون تومان است. یارانه‌های پنهان از دید ملت ایران عمدتا در جیب ثروتمندان و اقشار پردرآمد و حقوق‌بگیران نجومی می‌رود. این یارانه‌ها به نظامی بزرگ برای توزیع رانت و شکل‌گیری باندهای مافیایی شده است.

وی جراحی نظام سیاستگذاری و قانونگذاری کشور را امری اجتناب‌ناپذیر دانست و افزود: چه معنا دارد که مسؤولان در اتاق‌های در بسته بنشینند و تصمیمات بدون پشتوانهِ علمی بگیرند؟ چه معنا دارد که ما نمایندگان مجلس بعضا طرحها و لوایحی را تصویب کنیم  بی‌آنکه ارزیابی دقیق و عمیقی از اثرات آن داشته باشیم؟ در عموم مجالس کشورهای پیشرفته برای هر یک برگ طرح یا لایحه، ضمیمه‌ای جامع از اثرات پیشینی و پسینی اجرای طرح یا لایحه به همراه دارد. مجلس ایران به معنای واقعی کلمه، قوه مقننه نیست؛ بلکه مجلسی محلی است؛ به همین دلیل فکر می‌کنم نیازمند یک مجلس با شرایط ویژه‌تری هستیم تا ضعفها و نقایص موجود برطرف شود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس بر لزوم جراحی نظام بنگاهداری و نهادهای مالی کشور تاکید کرد و افزود:  اغلب بنگاه‌های کلیدی کشور به حیات خلوتی برای ایجاد رانت و توزیع فساد مبدل شده است. مبارزه با فساد فقط در گرفتن و محاکمه افراد نیست هر چند که این کار ضروری است اما مبارزه ریشه ای با فساد اصلاح مالکیت بنگاه های اقتصادی اقتصادی کشور است. غول‌های خصولتی و شبه‌دولتی در اقتصاد ایران به عامل ایجاد فساد تبدیل شده‌اند.

نماینده مردم داراب در مجلس مدعی شد: بالغ بر هزار میلیارد دلار پول انباشته شده در کشور در قالب منابع مختلف در اختیار بنگاههای دولتی، خصولتی و شبه‌دلوتی است. اگر راندمان اقتصادیِ همین سرمایه ۱۰ درصد، آن هم در شرایط تورمی ۵۰ درصدی کنونی کشور را محاسبه کنیم به درآمد ۱۰۰ میلیارد دلاری سالانه می‌رسیم. آیا امروز اینگونه است، قطعا خیر. چرا؟ چون منابع ملت اسیر لابیگری‌ها و بازی‌های سیاسی رانت‌جویان شده و حکمرانی اقتصادی، حاکم نمی‌باشد.

انصاری خطاب به مردم کشورمان با اشاره به تخلفات بزرگ در یک بانک گفت: آیا اطلاع دارید که در این بانک در طول ۱۰ سال گذشته حدود ۱۴۰۰۰ میلیارد تومان از سرمایه فرهنگیان مظلوم به یغما رفته است؟ سوال اینجاست که چرا پدر یک جوان بی‌نام و نشان را برای گرفتن وام در می‌آورند ولی بعضی‌ها اینگونه وام‌های میلیاردی گرفته‌اند و خورده‌اند و صرف عیش و نوش کرده‌اند؟ اصل حرفم این است که تا زمانی که نتوانیم جراحی‌های شفابخش را عملیاتی کنیم حتی با رفع تحریم‌ها باز مشکلات‌مان حل نمی‌شود و هر سخنی در این باب بیان شود، عوام فریبی مردم است.

وی در تذکری به رییس‌جمهور از وی درباره چرایی پرداخت نشدن پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته پرسید و افزود: در شرایطی که پول ملی تضعیف شده آیا درست است که مبلغ ناچیز پاداش فرهنگیان بازنشسته پرداخت نشود؟

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فساد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۶۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه خروج از رکود تورمی، مولدسازی است

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت امور اقتصادی و دارایی نظارت مالی ذی حسابی‌ها، فضای کسب و کار، مولدسازی و تبصره ۱۸ را از اولویت‌های وزارت اقتصاد بیان کرد و گفت: مهم‌ترین سرفصل مولدسازی است که راه خروج از رکود تورمی معرفی می‌شود زیرا بدون ایجاد تورم و افزایش نقدینگی در اقتصاد تحرک ایجاد می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رضا خواجه نائینی پیش از ظهر امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت_ در آئین تکریم علیرضا عرب‌ها و معارفه ناصر یار محمدیان مدیر کل امور اقتصاد و دارایی استان اصفهان اظهار کرد: مراسم تکریم و معارفه در نظام جمهوری اسلامی فرصتی برای ارائه ایده‌های جدید و تکریم از زحمات گذشته است. و امیدوارم مدیر کل جدید با حمایت استاندار اصفهان در حوزه‌های اقتصادی موفق باشد.

وی با اشاره به سابقه فعالیت مدیر کل جدید امور مالیاتی استان در دانشگاه هنر اصفهان، مرکز پژوهش‌های مجلس و صندوق بیمه حوادث طبیعی یادآور شد: این سابقه نشان‌دهنده دانش و تجربه مدیر کل جدید در زمینه اقتصادی است بت این حال پیشنهاد می‌کنم هر دو ماه یک بار سرفصل اولویت‌های مورد نظر وزیر در حکم معارفه را مرور کنید.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت امور اقتصادی و دارایی، نظارت مالی ذی‌حسابی‌ها، فضای کسب و کار، مولدسازی و تبصره ۱۸ را از اولویت‌های وزارت اقتصاد بیان کرد و گفت: مهم‌ترین سرفصل مولدسازی است که راه خروج از رکود تورمی معرفی می‌شود زیرا بدون ایجاد تورم و افزایش نقدینگی می‌تواند تحرکی در اقتصاد کشور ایجاد کند.

خواجه نائینی همچنین افزایش سرعت و روال کار در حوزه غیرنقدی را از دیگر اولویت‌های در دستور کار اعلام کرد و ادامه داد: یکی دیگر از برنامه‌ها، توجه به نیروی انسانی در اداره کل اقتصاد دارایی است که تعداد آن‌ها در هر اداره کل به حدود ۱۵۰ نفر می‌رسد بنابراین حرکات مدیران کل بیشتر مورد دید و رصد همکاران قرار دارد.

وی تصریح کرد: در هیچ دوره‌ای بخاطر ندارم بیش از ۵ درصد نیروهای وزارت اقتصاد از بیرون آن آمده جذب شده باشند بر این اساس، توجه به نیروها زمینه را برای ارتقا جایگاه اقتصادی استان فراهم می‌کند.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت امور اقتصادی و دارایی با اشاره به عضویت ۴۰ نفر در شورای معاونان وزارت اقتصاد گفت: بسیاری از این اعضا در استان‌ها نماینده ندارند و اگر موضوع استانی مطرح شود، نماینده وزیر و مدیر کل استان باید آنها را نیز پوشش دهد از جمله مولدسازی، شرکت‌های بیمه و بانک و غیره که این باعث می‌شود بهره‌وری نیرو در اداره کل‌ها بسیار بالا باشد و مدیران کل نیز وظیفه دارند تعاملات خوبی با دستگاه‌های استانی و نمایندگان در تهران داشته باشند.

کد خبر 747757

دیگر خبرها

  • ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید
  • رئیسی: بانک هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد | مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم
  • بانک‌هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد/ مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم
  • رئیسی: مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد/ هر چه به نفع مردم و اقتصاد کشور باشد را انجام می‌دهیم حتی اگر عده‌ای مخالفت کنند
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند
  • راه خروج از رکود تورمی، مولدسازی است
  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد
  • درمان اقتصاد نفتی جز با مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست
  • رییس اتاق اصفهان خواستار توجه به مَضرات اقتصادی تعطیلی پنجشنبه‌ها شد
  • اولویت‌های پیشنهادی مجلس برای شکوفایی اقتصادی کشور منتشر شد