Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@00:27:55 GMT

«آرين بانک» ايراني نيست

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۱۷۳۹۸

«آرين بانک» ايراني نيست

خبرگزاري آريا - کابل - ايرنا - سخنگوي بانک مرکزي افغانستان اعلام کرد آرين بانک ايراني نيست، بلکه تنها سهامدار ايراني دارد و مجوز آن بر اساس نقض قوانين بانکي اين کشور لغو شده است.

«ايمل هاشور» روز يکشنبه در پاسخ به اين سوال ايرنا که ` مسوولان آرين بانک معتقدند تصميم شما در لغو مجوز بانک خارج از قانون بانکداري و رويه هاي بين المللي بوده است، گفت: بانک مرکزي افغانستان به عنوان مرجع صدور مجوز بانک ها مقرراتي دارد که بايد اجرايي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين مقام مسوول افغان افزود: بانک مرکزي قوانين و مقرراتي دارد که بانک ها هنگام دريافت مجوز ، متعهد به انجام آن مي شوند.
هاشور ادامه داد: آرين بانک توصيه هاي تکراري، اخطاريه و جريمه هاي بانک مرکزي را ناديده گرفته و از آن سرپيچي مي کرد.
سخنگوي بانک مرکزي افغانستان به ايرنا گفت: آرين بانک برا ساس تعهدات اوليه خود، نتوانست نقش مهمي در توسعه اقتصادي کشور ايفا کند.
«فعاليت اش تنها يک بخش کوچک را در بر مي گرفت و سبب شد تا بانک مرکزي براي تحکيم نظام مالي کشور تصميم لازم را بگيرد.»
اين مقام دولتي افزود: در نهايت بانک مرکزي اين کشور تصميم گرفت که جواز آرين بانک را لغو اعلام کند.
هاشور در پاسخ به اين سووال که `بانک مرکزي اعلام کرد مراودات تجاري ايران و افغانستان از طريق آرين بانک بوده اين در حالي است که حدود 99 درصد اين مروادات توسط صرافان انجام مي شود گفت: ما هيچ وقت ادعا نکرديم که تمام مراودات مالي بازرگاني بين دو کشور تنها از مسير آرين بانک صورت مي گرفت.
اين مقام افغان اضافه کرد: ميزان مبادلات دو کشور سالانه به سه ميليارد دلار مي رسد که بخش اعظم آن واردات است و هيچ آماري وجود ندارد که آرين بانک اين مبلغ را انتقال داده باشد.
وي ادامه داد: پول که به ايران انتقال داده مي شود در مقابل آن کالاي بازرگاني وارد مي کنيم و ما هم ادعاي اين رقم مبادلات توسط ارين بانک را نداريم .
هاشور در پاسخ به اين سووال ايرنا که ` با توجه به روابط دوستانه دو کشور، بانک مرکزي نمي توانست تصميم بهتري در اين خصوص بگيرد؟ ` گفت: آرين بانک ايراني نيست.
وي تاکيد کرد: آرين بانک افغاني است و در ايران هيچ بانک مادري به نام آرين بانک وجود ندارد.
اين مقام دولتي اظهار داشت: آرين بانک به نام افغاني مجوز گرفته و تنها سهامدار آن ايراني بود و بر اساس قوانين بانک مرکزي بعنوان بانک داخلي مجبور به رعايت قوانين اين کشوراست.
آرين بانک در سال 2004 ميلادي با سرمايه 10 ميليون دلار مجوز فعاليت دريافت کرده است.
آساق*291* 1518
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۷۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوام روند نزولی نرخ تورم

آخرین آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد رشد حجم پول به عنوان شاخص سنجش انتظارات تورمی، در زمستان ۱۴۰۲ به کمترین رقم از خرداد ۹۷ تا کنون رسیده است.

به گزارش مشرق، آمارهای بانک مرکزی از شاخص های پولی حاکی از آن است که رشد حجم پول در زمستان سال گذشته به کمتر از ۲۵ درصد رسید.

شاخص رشد حجم پول، یکی از معیارهای سنجش انتظارات تورمی در جامعه به شمار می‌رود. در شرایطی که جامعه انتظار افزایش تورم را داشته باشد، افراد با هجوم به بازار دارایی‌ها و خرید کالاهای سرمایه‌ای نظیر طلا، ارز و ...، تلاش می‌کنند سرمایه‌های خود را از تورم حفظ کنند. این اقدام با تبدیل شبه پول به پول، باعث افزایش سریع حجم پول می‌شود و سهم پول به عنوان بخش سیال نقدینگی را افزایش می‌دهد.

بالا رفتن نرخ رشد حجم پول به معنی رشد تقاضا و در نتیجه رشد تورم از ناحیه افزایش تقاضاست؛ بر همین اساس، کاهش نرخ رشد حجم پول، به معنای فروکش کردن انتظارات تورمی و حاکم شدن چشم انداز مثبت از روند نزولی تورم در ماه‌های پیش رو است.

اجرای سیاست تثبیت اقتصادی توسط بانک مرکزی طی حدود ۱۵ ماه گذشته، باعث شده بازار ارز و دیگر بازارهای دارایی ثبات بیشتری را نسبت به پیش از اجرای این سیاست تجربه کنند. محمدرضا فرزین از زمان ورود به بانک مرکزی، با معرفی و اجرای سیاست تثبیت، «پیش‌بینی‌پذیر کردن شاخص‌ها» را هدف خود از اجرای سیاست تثبیت اعلام کرد.

تورم نقطه به نقطه در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی

آخرین گزارش‌های مراجع آماری هم نشان می‌دهد نرخ تورم در فروردین در ادامه روند ماه‌های اخیر نزولی بوده است.

در همین رابطه مرکز آمار از بازگشت تورم سالانه به کانال ۳۰ درصد خبر داد و اعلام کرد نرخ تورم سالانه در فروردین امسال به ۳۸.۸ درصد کاهش یافته است.

طبق اعلام مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه هم در فروردین امسال به ۳۰.۹ درصد کاهش یافت و در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی است. بانک مرکزی هم به تازگی از کاهش تورم نقطه به نقطه مصرف کننده به کمتر از ۳۵ درصد خبر داد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • واکنش همتی به اعلام نرخ تورم نقطه به نقطه فروردین از سوی بانک مرکزی
  • تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • نرخ تورم در دولت رئیسی چند؛ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • تورم نقطه به نقطه فروردین ماه اعلام شد
  • بانک سرمایه افزایش سرمایه میدهد
  • ◄ بانک مرکزی براساس نص صریح قانون نرخ ارز نیما را اصلاح کند‌
  • مجوز قبولی بیمه اتکایی دی به زودی صادر می شود
  • ضرب سکه نقره ویژه بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران از سوی بانک مرکزی