Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد اخلاق با بیان اینکه تفاوت انسان موحد و سکولار در پذیرش ربوبیت تشریعی خداوند است، گفت: وهابیت شیعه را به مشرک بودن متهم می‌کند، در حالی که خود به علت عدم پذیرش ربوبیت تشریعی الهی مشرک هستند.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان حجت الاسلام والمسلمین «مرتضی آقاتهرانی» شامگاه شنبه، ۲۸ اردیبهشت به مناسبت ماه مبارک رمضان در مسجد شهید بهشتی (واقع در خیابان پیروزی) به سخنرانی پرداخت و گفت: توحید الهی به چند قسمت تقسیم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این استاد اخلاق با بیان اینکه ربوبیت الهی یکی از اقسام توحید است که شامل دو بخش تکوینی و تشریعی است، ابراز کرد:‌ در توحید تکوینی خداوند خود عالم هستی را نظم داده و آن را تدبیر می‌دهد و کسی نمی‌تواند در این امر نقش داشته باشد.

 

وی درباره توحید تشریعی بیان کرد:‌ در توحید تشریعی خداوند برای عالم هستی که آن را خلق کرده قانون‌گذاری می‌کند و کسی که به خدا ایمان دارد توحید تشریعی او را قبول دارد.

 

حجت الاسلام آقاتهرانی با اشاره به مثالی ابراز کرد: خداوند شراب را آفریده و خود برای آن قانون حلال و حرام مشخص کرده است، همچنین به انسان چشم یا گوش عطا کرده و قانون نهاده که چه چیزی‌های را بنگرد یا بشنود یا از چه مواردی پرهیز کند.

 

وی با بیان اینکه هر کس ربوبیت تشریعی خداوند را قبول نداشته باشد او سکولار است، تاکید کرد:‌ تفاوت انسان موحد و سکولار در پذیرش ربوبیت تشریعی خداوند است، شخص موحد در مقام تشریع به قانون‌گذاری خداوند اعتقاد دارد اما کسی که این جایگاه را قبول ندارد برخی ضروریات دین را انکار می‌کند.

 

استاد حوزه علمیه اضافه کرد: در اروپا اگر اکثریت مردم موافق همجنس‌گرایی باشند این مسئله می‌تواند تبدیل به قانون شود اما در تشیع چنین نیست هر قانونی که خداوند وضع کرده باشد هر کس مخالف آن باشد حتی اکثریت مردم، قانون الهی تغییر نمی‌‌کند.

 

حجت الاسلام آقاتهرانی افزود: در اسلام هر کس غیر از خداوند، قانونی وضع کند مورد پذیرش نیست و کسانی که قوانین غیرالهی را بپذیرند موحد نیستند، در کشور ما هر قانونی وضع می‌شود زیر نظر شارع مقدس است، وهابیت شیعه را به مشرک بودن متهم می‌کنند، در حالی که خود به علت عدم پذیرش ربوبیت تشریعی الهی مشرک هستند.

 

وی با استناد به روایتی از پیامبر(ص) بیان کرد: بر اساس دین الهی هرآنچه انسان را به جهنم نزدیک کند حرام و آن عملی که او را به بهشت نزدیک کند حلال است، ما نباید اسلام را برای خود بخواهیم بلکه باید خود را برای اسلام بخواهیم زیرا اسلام آنقدر عزیز است که ارزش فدایی شدن دارد.

 

استاد حوزه علمیه با اشاره به تفاوت جایگاه ولی فقیه با سایر فقها، گفت: خداوند به ولی و جانشین خود اختیاراتی داده که سایرین آن را ندارند بر همین اساس همه باید مطیع ایشان باشند.

 

حجت الاسلام آقاتهرانی در پایان با بیان اینکه اسلام هیچ‌گاه افکار ناسیونالیستی را قبول ندارد، خاطرنشان کرد:‌ کسانی که در انتخابات بدون توجه به صلاحیت افراد به شیوه قبیلگی عصر جاهلی نمایندگان خود را انتخاب کردند به نوعی توحید تشریعی الهی را رد کردند.

پایان پیام/487

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه رمضان مسجد ماه مبارک رمضان کانون های مساجد سبک زندگی اسلامی اردبیل خوزستان سوره مهر خراسان جنوبي خبرگزاری شبستان قانون مداری قانون اساسی ماه رمضان قانون گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۷۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم کاهش آسیب‌های اجتماعی برای رسیدن انسان به جایگاه خلیفة‌اللهی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدرضا ولیلو سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی در نخستین همایش منطقه‌ای «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه» که به میزبانی واحد ماکو برگزار شد، اظهار کرد: نگاه اسلام به بشریت یک نگاه تعالی‌بخش است که انسان را به عروج می‌رساند.

وی با بیان اینکه گاهی در مسیر حرکت انسان به سعادت، کوتاهی‌هایی وجود دارد که می‌تواند او را دچار لغزش کند، افزود: انسان خلیفة‌الله است، یعنی خداوند بار امانت خود را بر دوش انسان گذاشته و او برای اینکه بتواند بار امانت الهی را به دوش بکشد، باید از لغزش‌ها به دور باشد.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی عنوان کرد: اینکه بگوییم حجاب سخت‌گیری است حرف درستی نیست؛ بلکه حجاب یک سهل‌گیری است که طی مسیر برای رسیدن به سعادت دنیوی و اخروی انسان را هموار کرده و او را در برابر لغزش‌ها ایمن می‌کند.

ولیلو با اشاره به تشکیل خانواده و ایجاد محیط امن و سالم برای جوانان به‌عنوان یکی از معیار‌های مفید رسیدن به سعادت، تبیین کرد: تشکیل خانواده به دنبال خود، عشق، محبت، فرزندآوری و امید به زندگی را در انسان تقویت می‌کند.

وی با اشاره به اینکه مسائل جنسی نمی‌تواند محور روابط اجتماعی باشد، بر لزوم مصون ماندن از آسیب‌ها در مسیر رسیدن به سعادت و دستیابی به آرامش روحی و روانی تأکید کرد و ادامه داد: تفاوت جامعه جنسی غربی با جامعه الهی در این است که در جامعه الهی باید مسیررسیدن به سعادت را هموارتر کنیم تا انسان به مقام خلیفة‌اللهی برسد و جامعه برای رسیدن به رشد و تعالی نیاز به سلامت جسمی و روانی دارد.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی از برگزارکنندگان نخستین همایش منطقه‌ای «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه» تقدیر و ابراز امیدواری کرد که برگزاری این همایش در پاسخ به نیاز‌های جامعه مؤثر واقع شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همایش منطقه‌ای «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه» لبیک به ندای رهبری است
  • برگزاری همایش منطقه‌ای «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه» لبیک به ندای رهبری است
  • لزوم کاهش آسیب‌های اجتماعی برای رسیدن انسان به جایگاه خلیفة‌اللهی
  • مساله حجاب، دستور الهی است
  • خداوند برای انسان‌ها رستگاری می‌خواهد
  • انسان چقدر زمین نیاز دارد ؟ از زبان الهی قمشه ای بشنوید (فیلم)
  • چگونه اضطراب را درمان کنیم؟
  • حوزه‌های علمیه مهمترین نقش تربیتی را در جامعه دارند
  • خانواده‌ها فرزندان خود را با معارف الهی آشنا کنند
  • مراسم عزاداری آخرین مسافر بقیع در مدرسه علمیه خان شیراز