Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به محدودیت منابع آبی و نیاز به آب کم محصول گل محمدی، همچنین اقتصادی بودن تولید آن و افزایش سطح زیر کشت بعنوان کشت جایگزین مورد توجه قرار گرفته است

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از راه آرمان؛ گل محمدی در ایران فقط یکبار در سال برداشت می‌شود، اما به دلیل چهار فصل بودن هوای ایران، می‌توان زمینه پرورش چنین گل‌هایی را در اکثر نقاط ایران را فراهم کرد

شهرستان بردسیر در استان کرمان بعد از شهرستان کاشان بیشترین سطح زیر کشت گل محمدی در کشور  را به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دلیل کیفیت بالای گل محمدی بخش لاله زار کرمان این مسئله باعث ارز آوری از طریق صادرات اسانس گل محمدی برای کرمان شده است.

بازار مناسب فروش داخلی و صادرات گلاب و گل محمدی سبب توسعه گلستان‌ها در استان کرمان شده است

لطفعلی زاده مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کرمان در گفتگو با راه آرمان  گفت: سطح زیرکشت گل محمدی در استان کرمان 3 هزار و 707  هکتار و میزان عملکرد گلستانهای استان بالغ بر1 هزار و 700 کیلوگرم در هکتار می باشد.

وی در خصوص شهرستان های مورد کشت و کار کرمان افزود: شهرستانهای بردسیر، بافت، سیرجان، کرمان و کوهبنان سطح زیر کشت چشمگیری دارند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان خاطر نشان کرد: با توجه به نیاز آبی پائین گل محمدی، بازار مناسب فروش داخلی و صادرات گلاب و گل محمدی از جمله دلایل کشت گل محمدی و توسعه گلستان‌‌ها است.

برداشت گل محمدی از سطح 200 هکتار گلستان های گل محمدی در شهرستان بافت

بنا به اعلام روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان، احمد کریمی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بافت گفت: برداشت گل محمدی در شهرستان بافت از سطح 200هکتار باغات گل محمدی، ازاواسط اردیبهشت ماه سال جاری، آغاز و تا اواسط خرداد ماه ادامه دارد

وی گفت: پیش بینی می گردد با توجه به مناسب بودن شرایط دما و همچنین بارندگی‌های اخیر بیش از 400 تن گل تر به صورت غنچه و باز برداشت و روانه بازار مصرف گردد

کریمی خاطر نشان کرد: محصول تولیدی این شهرستان بدلیل آب و هوای خاص و عدم استفاده کود های شیمیایی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بوده و بر همین اساس مشتریان خاص خود را دارا می باشد لذا با توجه به محدودیت منابع آبی و نیاز به آب کم این محصول و همچنین اقتصادی بودن تولید آن افزایش سطح زیر کشت بعنوان کشت جایگزین مورد توجه قرار گرفته است

گل محمدی از جمله محصولات ارز آور از طریق صادرات اسانس ، گلاب و غنچه خشک در بازارهای هدف شامل کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس می باشد.

محمود آبادی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سیرجان گفت: ایرانیان از نخستین کسانی هستند که از گذشته های دور به ویژگی های خوراکی و درمانی گل محمدی پی برده اند. طبق اسناد بین المللی، مبداء تولید گلاب، "  ایران"ذکر شده است به طوری‌که سابقه آن به بیش از 2500 سال قبل برمی‌گردد.

وی ادامه داد:  گل محمدی نسبت به شرایط محیطی سازگاری خوبی دارد. از شاخص‌ترین صفات گل محمدی بقاء و سازگاری آن نسبت به خشکی است در برخی از مناطق گل محمدی طی سال تنها یک یا دو بار آبیاری می‌شود.

محمود آبادی با اشاره به میزان بارندگی کم در منطقه (حدود 150 تا 200 میلی متر) که آن هم به طور عمده در زمستان ها رخ می‌دهد  بیان کرد: با شرایط مذکور می توان نتیجه گرفت که این گیاه مقاومت خوبی نسبت به خشکی از خود نشان می‌دهد، گرچه کاهش عملکرد اقتصادی در آن مشاهده می شود

محمود آبادی افزود: شهرستان سیرجان در حال حاضر سطحی معادل 280 هکتار گلستان گل محمدی را دارا می باشد که افزایش سطح زیر کشت در سال 97 برابر با 20 هکتار و در سال جاری بیش از 100 هکتار می باشد

وی ادامه داد: میزان اشتغالزایی این محصول در هر هکتار و در طول دوره 15 روزبرداشت، حدود 375 نفر روز است. که پیش بینی می شود طی یک ماه آینده بالغ بر 70 هزار نفر در روز کارگر در مزارع شهرستان به کار گرفته شوند

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سیرجان بیان کرد: در حال حاضر قیمت هر کیلو غنچه بین 500 تا 600 هزار ریال، قیمت هر کیلو گل تر بین 80 تا 100 هزار ریال و قیمت هر لیتر اسانس بین 250 تا 300 میلیون ریال برآورد میگردد این محصول از جمله محصولات ارز آور از طریق صادرات اسانس ، گلاب و غنچه خشک در بازارهای هدف شامل کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس می باشد.

صادرات گلاب و گل محمدی موجب ارزآوری می‌شود

سید مهدی طبیب زاده  رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، در خصوص صادرات گل محمدی در سال 97 در گفتگو با راه آرمان اظهار داشت: گلاب درسال 97 به میزان  بالغ بر 3 میلیون و 857 هزار و 147 لیتر صادر شده است.

وی ادامه داد: گل و غنچه خشک گل محمدی به میزان 194 هزارو 448 کیلو گرم و روغن گل به میزان 168 کیلوگرم صادر شده است .

لذا با توجه به شرایط آب و هوایی کرمان ، محدودیت منابع آبی ، نیاز به آب کم این محصول و همچنین اقتصادی بودن تولید آن افزایش سطح زیر کشت بعنوان کشت جایگزین مورد توجه قرار گرفته است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۹۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرانه مصرف برنج به ازای هر ایرانی ۳۵ کیلو است

سهراب سهرابی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: سیاست های ما در خصوص برنج توسعه سطح زیرکشت نیست، بلکه با افزایش عملکرد در واحد سطح بدنبال خوداتکایی هستیم.

او سطح زیرکشت برنج در سال گذشته را ۷۷۰ هزارهکتار اعلام کرد و افزود: برآوردها حاکی از آن است که امسال بدلیل شرایط مساعد بارش، سطح زیرکشت برنج همانند سال قبل باشد.

سهرابی ادامه داد: با توجه به آنکه عملیات کشت در شالیزارها به تازگی آغاز شده و همواره ادامه دارد، لذا از الان نمی توان برآوردی راجع به تولید داشت.

مجری طرح خودکفایی برنج سرانه مصرف برنج به ازای هرنفر را ۳۵ کیلو اعلام کرد و افزود: با احتساب جمعیت کشور و جمعیت اتباع و ذخایر استراتژیک ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتن برنج مورد نیاز کشور است که سال گذشته ۲ میلیون و ۵۰۰ هزارتن از این میزان در داخل تولید و مابقی کسری از طریق واردات تامین می شود.

او گفت: بنابر ابلاغ مقام معظم رهبری و تحقق شعار سال مبنی بر مشارکت مردم که کشاورزان هستند، امکان افزایش ضریب خودکفایی با تامین بذور اصلاح شده، خرید ماشین آلات و دنباله بندها، تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری، تامین و کنترل بیولوژیک بیماری و توسعه ارقام پرمحصول وجود دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • پرداخت ۹۰۷ میلیارد ریال تسهیلات خود اشتغالی به جامعه ایثارگری
  • پرداخت ۹۰۷ میلیارد ریال تسهیلات خود اشتغالی به جامعه ایثارگری آذربایجان غربی
  • توجه به توریسم درمانی در ساخت بیمارستان کلاهدوز قوچان مؤثر است
  • غافلگیری حاملان ۴۳۵ کیلو موادمخدر در ریگان
  • جمع‌آوری و دستگیری ۵۲۸ معتاد و سوداگر مرگ طی ۲ روز در گیلان
  • پرداخت ۹۰۷ میلیارد ریال تسهیلات خود اشتغالی به جامعه ایثارگری آذربایجان‌غربی
  • میزان بارش باران در ۲۴ ساعت گذشته کرمان اعلام شد
  • سرانه مصرف برنج به ازای هر ایرانی ۳۵ کیلو است
  • بارندگی های شدید چه بر سر شهر زرند آورد؟+ فیلم
  • بارندگی سیل‌آسا چه بر سر شهر زرند آورد؟