Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون برنامه ریزی آموزشی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی ایجاد فرصت‌های برابر آموزشی را از حقوق اساسی دانش‌آموزان برابر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اعلام کرد. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محسن غفوریان ایجاد فرصت‌های برابر آموزشی را از حقوق اساسی دانش‌آموزان برابر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اعلام کرد و گفت: یادگیری فرایندی پیچیده، ولی ضروری است که هر فردی در گستره عمر، یعنی از لحظه تولد تا واپسین دم حیات آن را پیگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشکل این است که همه کودکان نمی‌توانند خود را با سبک‌های یادگیری انعطاف ناپذیر سازگار کنند.

وی افزود: برخی کودکان نمی‌توانند فقط با رویکرد‌های انعطاف ناپذیر و دارای سرعت بالا که با تدریس سنتی مشخص می‌شوند، کنار بیایند. به همین دلیل، فاصله زیادی بین توانایی بالقوه و سطح عملکرد یا توانایی بالفعل این کودکان ایجاد می‌شود که از آن‌ها به عنوان دانش‌آموزان دیرآموز یاد می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی آموزشی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با تاکید بر اینکه دانش‌آموزان دیرآموز گروه هدف آموزش و پرورش در ایجاد فرصت‌های برابر هستند گفت: معلمان می‌توانند از طریق شیوه‌های تدریس توسعه یافته و چند منظوره، فرصت‌های حمایتی بیشتری را برای دانش‌آموزان با سبک‌های یادگیری متفاوت فراهم کنند تا ظرفیت یادگیری را بهبود بخشند. برخی متخصصان پیشنهاد کرده‌اند که باید معلمان، سبک‌های یادگیری دانش‌آموزان و شیوه‌های تدریس را بشناسند و سپس روش‌های تدریس متفاوتی را بر اساس ترجیحات یادگیری یادگیرندگان به کار بندند.

وی ادامه داد: با این که بیشتر متخصصان حوزه آموزش و پرورش اعتقاد دارند که همتاسازی سبک یادگیری دانش‌آموز با شیوه تدریس معلم سبب افزایش یادگیری، تسلط بیشتر بر درس، کسب امتیاز بالاتر در آزمون‌های پایانی، ارتقا پایه کلاسی و پیشرفت تحصیلی بیشتر می‌شود، ولی برخی متخصصان این امر را تأیید نمی‌کنند؛ بنابراین در زمینه شناسایی سبک‌های یادگیری، شیوه‌های تدریس، همتاسازی این دو و موفقیت‌های تحصیلی دانش‌آموزان به پژوهش‌های بیشتری نیاز است.

عضو هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان گفت: هر گونه جدا سازی این دانش‌آموزان در مدارس جایز نبوده و آموزش معلمان و برگزاری کلاس‌های جبرانی و افزایش زمان تحصیل و آموزش‌های ترمیمی در زمینه‌های مختلف مهارت‌های یادگیری باید در دستور کار قرار گیرد.

معاون برنامه‌ریزی آموزشی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور درباره روند شناسایی کودکان دیرآموز بیان کرد: همه ساله برنامه سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان انجام می‌شود و بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نوآموز تحت سنجش قرار می‌گیرند. به طور معمول حدود ۳۵ هزار نفر دانش‌آموز دیرآموز شناسایی می‌شوند. کاهش تراکم کلاسی تا سه دانش‌آموز، ارائه خدمات آموزش جبرانی و ترمیمی، افزایش طول دوره تحصیل بدون جداسازی از سیاست‌هایی است که برای این گروه دانش‌آموزان باید پیگیری شود.

وی افزود: سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور از سه سال گذشته به صورت آزمایشی برای نوآموزان دیرآموز شناسایی شده در برنامه سنجش خدمات مداخله‌ای در مراکز آموزشی و توانبخشی مشکلات ویژه یادگیری تحت پوشش سازمان در نظر گرفته است.. نتایج طرح بسیار خوب بود و تلاش می‌کنیم آن را در سال جاری هم تعمیم دهیم. ما به دنبال جدا کردن مدرسه و برنامه درسی دانش‌آموزان دیرآموز نیستیم و آن‌ها با آموزش ترمیمی می‌توانند شرایط بهتری پیدا کنند.

غفوریان با اشاره به وجود ۵۶۰ مرکز آموزشی و توانبخشی مشکلات ویژه یادگیری وابسته به این سازمان در سطح کشور اظهار کرد: از اهداف اصلی این مراکز شناسایی و درمان علمی و دقیق مشکلات یادگیری دانش‌آموزان و پشتیبانی برای پیشگیری از افت تحصیلی در مدارس است.

وی به والدین توصیه کرد چنانچه فرزندشان با داشتن توانایی ذهنی طبیعی در یک یا دو مهارت از جمله خواندن، نوشتن و ریاضی دچار مشکل است، برای بررسی و ارزیابی دقیق و برنامه‌ریزی آموزشی برای رفع مشکل به مراکز مشکلات ویژه یادگیری شهرستان و منطقه خود مراجعه کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانش آموز کودک تدریس سنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۹۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان رضوی همیشه در آموزش اوتیسم پیشگام بوده است

به گزارش قدس خراسان، جواد روحانی امروز ۴ اردیبهشت‌ماه، در سمینار اوتیسم با موضوع آشنایی با عوامل تاثیرگذار در اختلال اوتیسم و درمان اختلال آگاهی‌بخشی و بازگویی تجارب زیسته مادران و معلمان‌ که در دانشکده علوم‌تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: ما در مدارس خود آموزش واحدی برای نوآموزان و دانش‌آموزان اوتیسم نداریم. ده‌ها آموزش برای آن‌ها تعیین شده که با توجه به شرایط و توانمندی هر دانش‌آموز و سطح‌بندی طیف اوتیسم است.

رئیس آموزش‌وپرورش استثنایی استان خراسان رضوی با بیان اینکه خراسان رضوی همیشه در آموزش اوتیسم پیشگام بوده است، عنوان کرد: اولین مدرسه اوتیسم در استان ۱۵ سال پیش با ۳۰ دانش‌آموز شروع به کار کرد. در دو، سه سال گذشته ۲۱۴ دانش‌آموز طیف اوتیسم داشتیم، سال گذشته ۳۲۰ نفر بودند و در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ در سامانه ۴۲۵ نفر دانش‌آموز طیف اوتیسم ثبت شده است.

وی افزود: ۱۵ سال پیش یک مدرسه اوتیسم داشتیم که الان به ۱۰ مدرسه رسیده، ۵ مدرسه در مشهد و ۵ مدرسه در نیشابور، تربت جام، تربت حیدریه و سبزوار قرار دارد. در گناباد نیز ۷، ۸ دانش‌آموز شناسایی شدند و برای آن‌ها کلاس تشکیل شده است.

روحانی بیان کرد: بسیاری از خانواده‌ها این اختلال را پنهان می‌کنند و ممکن است مراجعه نکنند. شاید هزاران نفر دیگر هنوز در خانه‌ها هستند. قدم‌های خوبی در استان برای دانش‌آموزان طیف اوتیسم برداشته شده و در محتوای آموزشی پیشگام هستیم. اولین استانی هستیم که مرکز پیش‌دبستانی تخصصی و کودکستان استثنایی برای این گروه داریم.

رئیس آموزش‌وپرورش استثنایی استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه مهمترین چالش‌های ما در اختلال طیف اوتیسم پذیرش این دانش‌آموزان و نوآموزان است، تصریح کرد: چالش ما با والدین است که شاید پذیرشد این اختلال را نداشته باشند که بچه را نگه دارند به این امید که بهبود پیدا کنند. والدین و افراد جامعه باید تفاوت‌های فردی را بپذیرند و نگاه خود را تغییر دهند.

وی ادامه داد: نهادهای اجتماعی، نهادهای دولتی و غیر دولتی و شهرداری‌ها باید پارک‌های ویژه‌ای را مناسب‌سازی کنند و بخش سرگرمی برای افراد خانواده بگذارند. مبلمان شهری باید برای این دانش‌آموزان مناسب‌سازی شود. در زمینه ایاب و ذهاب مشکلاتی وجود دارد.

روحانی اضافه کرد: در زمینه محتوای آموزشی نیز هنوز نتوانستیم محتوای آموزشی خاص برای دانش‌آموزان تعریف کنیم و هنوز بر اساس محتواهای کم‌توان ذهنی آموزش می‌دهیم اما همکاران ما با تلاشی که داشتند کتاب‌هایی را تعریف کردند که آموزش تصویری دارد.

رئیس آموزش‌وپرورش استثنایی استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: دانشگاه فردوسی مشهد پیشنهاد دادند تفاهم‌نامه‌ای امضا شود و دانشجویان در درس آشنایی با دانش‌آموزان با نیازهای ویژه یا اختلالات رفتاری، بازدیدی از مدارس ما داشته باشند و با طیف اوتیسم آشنا شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • جشنواره نوآوری و فناوری دانش آموزی در تبریز برگزار می شود
  • چرا اردستان معاونت آموزشی و پرورشی ندارد؟
  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد
  • تاکید بر برنامه ریزی مدون در حوزه های فرهنگی و اعتقادی دانش آموزان فیروزکوه
  • آموزش عملی آمادگی دفاعی ۱۰ هزار دانش‌آموز قزوینی
  • آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان مناطق محروم
  • ۸۰ دانش‌آموز در آزمون فریلنسری قبول شده‌اند
  • 44 هزار دانش آموز کردستانی سفیر سلامت
  • افتتاح خانه محیط زیست دماوند همزمان با هفته زمین پاک 
  • خراسان رضوی همیشه در آموزش اوتیسم پیشگام بوده است