Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@07:31:06 GMT

علت اصرار دولت به تشکیل وزارت بازرگانی چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۱۹۲۱۱

علت اصرار دولت به تشکیل وزارت بازرگانی چیست؟

نماینده مردم تبریز در مجلس، با انتقاد از طرح تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صنعت، اظهار داشت: مدافعان این طرح، توسعه دولت را به معیشت مردم گره می‌زنند در حالیکه تصویب این طرح تبعات گسترده‌ای دارد.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاثیرات نامطلوب تشکیل وزارت بازرگانی در اقتصاد کشور، افزود: لغو قانون انتزاع وظایف بازرگانی بخش کشاورزی از وزارت صنعت و تجمیع آن در وزارت جهاد کشاورزی یکی از مشکلات تشکیل وزارت بازرگانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی اظهار کرد: براساس قانون انتزاع، توزیع بخش وسیعی از محصولات کشاورزی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفت و این وزارتخانه بدون واسطه توانست درباره کنترل واردات، صادرات و تنظیم بازار تصمیم گیری کند.

پیش از ادغام وزارت صنعت و بازرگانی، وقت زیادی صرف هماهنگی میان اقدامات وزارتخانه‌ها می‌شد، به طور مثال وزارتخانه‌ای که مسئول تولید بود ادعا می‌کرد واردات بی رویه به مشکلات داخلی دامن زده است از سوی دیگر وزارت بازرگانی معتقد بود از آنجا که این وزارتخانه مسئول تنظیم بازار است در نتیجه باید درباره میزان واردات تصمیم‌گیری کند

این نماینده مردم در مجلس دهم خاطرنشان کرد: پیش از ادغام وزارت صنعت و بازرگانی، وقت زیادی صرف هماهنگی میان اقدامات وزارتخانه‌ها می‌شد، به طور مثال وزارتخانه‌ای که مسئول تولید بود ادعا می‌کرد واردات بی رویه به مشکلات داخلی دامن زده است از سوی دیگر وزارت بازرگانی معتقد بود از آنجا که این وزارتخانه مسئول تنظیم بازار است در نتیجه باید درباره میزان واردات تصمیم‌گیری کند این موضوع باعث ایجاد مشکلات بسیار می‌شد.

با تشکیل وزارت بازرگانی محصولات داخلی روی دست کشاورزان می‌ماند

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با شروع فصل تابستان مسئولان گرفتار مسائلی مانند خرید تضمینی و ... می‌شدند از سوی دیگر وزارت بازرگانی بدون توجه به توان داخلی مجوز‌های بسیاری را برای واردات چای و برنج صادر می‌کرد که باعث صدمه به تولیدکنندگان می‌شد و محصولات داخلی روی دست کشاورزان می‌ماند.

ضعف مدیریتی با برهم زدن ساختار اصلاح نمی‌شود

عضو هیات رییسه کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس تصریح کرد: توجیه طراحان طرح تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صنعت ناتوانایی مسئولان در ساماندهی بازار است این در حالی است که ضعف مدیریتی با برهم زدن ساختار اصلاح نمی‌شود بلکه با هماهنگی، حذف برخی رویه‌های نادرست، استفاده از توان مجلس برای تصویب قوانین مناسب و ... اصلاح می‌شود.

فرهنگی درباره صحبت‌های واعظی رییس دفتر رییس جمهور مبنی بر تشکیل معاونت بازرگانی، گفت: تشکیل معاونت بازرگانی نسخ صریح قوانین برنامه ششم توسعه و وظایف وزارتخانه‌های کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار کرد: معاونت بازرگانی در صورت تشکیل، شان وزارتخانه دارد این در حالی است که نه تنها مجلس نمی‌تواند بر این معاونت نظارت کند بلکه مشخص نیست پشت پرده آن چه اتفاقاتی می‌افتد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: وزارت بازرگانی نماینده مردم تبریز محمدحسین فرهنگی وزارت صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۹۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه رسماً توقف تجارت با اسرائیل را تأیید کرد

وزارت بازرگانی ترکیه‌ در بیانیه‌ای اعلام کرد از روز پنجشنبه صادرات و واردات به مقصد فلسطین اشغالی یا از مبدأ آن را متوقف کرده است.

به گزارش مشرق، پیشتر شبکه خبری بلومبرگ گزارش داده بود ترکیه تمامی روابط تجاری خود با اسرائیل را امروز پنجشنبه به حالت تعلیق درآورده است. مطابق این گزارش ترکیه علاوه بر این استفاده کشورهای ثالث از بنادر ترکیه‌ای برای تجارت با اسرائیل را نیز ممنوع کرده است.

در تحولی جداگانه اسرائیل کاتص، وزیر امور خارجه اسرائیل گفته آنکارا واردات و صادرات کالاهای اسرائیلی در بنادر ترکیه را نیز متوقف کرده است.کاتص با متهم کردن ترکیه به نقض توافقات تجاری گفت که به وزارت خارجه اسرائیل دستور داده با تمرکز بر «تولید محلی و واردات از کشورهای دیگر» به دنبال جایگزین کردن تجارت با ترکیه باشند. وزارت خارجه اسرائیل تا به این لحظه درباره اینکه استفاده از کدام بنادر ممنوع شده‌اند و اینکه آیا اقدام ترکیه بندر مدیترانه‌ای «جیحان» را هم شامل می‌شود یا خیر، اظهارنظری مطرح نکرده.

این بندر از آن جهت اهمیت دارد که اسرائیل از طریق آن از جمهوری آذربایجان نفت وارد می‌کند. یک منبع دیپلماتیک به پایگاه «المانیتور» گفت وزارت خارجه اسرائیل هم‌اکنون در حال بررسی تبعات اقتصادی تصمیم ترکیه برای متوقف کردن صادرات است. ترکیه ماه گذشته میلادی محدودیت‌هایی برای تجارت ۵۴ محصول با اسرائیل وضع کرده بود.

تحلیلگران این اقدام را گامی در برابر فشارهای داخلی برای قطع روابط تجاری با اسرائیل در بحبوحه جنگ غزه تعبیر کردند. روز چهارشنبه هم «هاکان فیدان»، وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد کشورش قصد دارد به شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل در دیوان بین‌المللی دادگستری ملحق شود. آفریقای جنوبی در این دادگاه اسرائیل را به نسل‌کشی در غزه متهم کرده است. حجم تجارت دوجانبه ترکیه و اسرائیل طبق داده‌های رسمی سال گذشته معادل ۵.۴ میلیارد دلار بوده.

دیگر خبرها

  • اصرار بر بی‌حجابی برخورد قضایی دارد؟
  • سکوت هشت‌ماهه سیاستگذار ارزی خودرو
  • تشکیل سالانه ۶۰ هزار پرونده قضایی در وزارت نیرو
  • چند درصد بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق می شود؟ | بیشترین جهش بودجه ای در این وزارتخانه
  • وضعیت بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت به کجا رسید؟ / تکلیف نیروهای شرکتی چه می‌شود؟
  • ترکیه رسماً توقف تجارت با اسرائیل را تأیید کرد
  • مرغداران وارد بازی مافیایی واردات مرغ نشوند
  • واکنش آذری جهرمی به افشای قرارداد شهرداری تهران با شرکت چینی/ سکوت میرسلیم جالب است
  • آذری جهرمی: سکوت جناب آقای میرسلیم جالب است!
  • کاکایی، کارشناس صنعت خودرو: مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می خواهند خودروی برقی یک میلیارد و ۳۰۰ میلیونی وارد کنند؟