Web Analytics Made Easy - Statcounter

«داود مهدیان» رییس آرین بانک، در گفت‌وگو با فارس، درباره لغو جواز فعالیت آرین بانک در افغانستان گفت: بانک مرکزی افغانستان درباره فعالیت آرین بانک کلی‌گویی انجام داده و عدم رعایت قوانین بانکی این کشور از سوی آرین بانک را مطرح کرده است، در صورتیکه این بانک نیز مانند تمامی بانک‌های افغانستان قوانین بانک مرکزی این کشور را طی 14 سال گذشته انجام داده و تمام عملیات این بانک بر اساس مقررات بانکی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این میان ممکن است کاستی‌هایی نیز وجود داشته باشد که در همه بانک‌ها ممکن است اتفاق بیفتد اما همه این عوامل نمی‌تواند موجب توقف فعالیت یا لغو و فسخ جواز را در پی داشته باشد.

رییس آرین بانک ادامه داد: به‌هرحال این تصمیمی است که از سوی بانک مرکزی افغانستان گرفته شده و ما نیز به‌صورت فنی و کارشناسی شده از طریق مجراهای قانونی و اداری پیگیر موضوع هستیم و سعی می‌کنیم در طی روزهای آینده به نتیجه دست پیدا کنیم و بفهمیم که امکان لفو این تصمیم وجود خواهد داشت یا خیر.

مهدیان همچنین گفت: وضعیت عملکردی آرین بانک به‌گونه‌ای نبوده که منتهی به لغو جواز آن باشد و فعالیتش توقف پیدا کند. چراکه بر اساس قوانین جهانی بانک‌ها زمانی فعالیتشان لغو می‌شود که اولا در آستانه ورشکستگی قرار گرفته باشند و یا اینکه دست به پولشویی زده باشد که حیثیت، رتبه و اعتبار آن کشور را تحت الشعاع قرار داده باشد. اما در غیر این صورت تمامی بانک‌ها می‌توانند نواقصی داشته باشند اما این به‌تنهایی دلیل لغو جواز آنها نمی‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با بانک مرکزی و سایر مقامات دولتی افغانستان وارد مذاکره شدیم و به‌دنبال برطرف کردن این موضوع هستیم.

همچنین سخنگوی « دافغانستان بانک افغانستان» در گفت‌وگو با خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، درباره لغو جواز فعالیت «آرین بانک» گفت: در شورای عالی «دافغانستان بانک مرکزی» در کابل پس از بررسی‌های دقیق، آرین بانک به دلایل عدم رعایت قانون و نداشتن سود برای دولت افغانستان باید مسدود شود.

ایمل اشوری گفت: بر اساس گزارش هیات رسیدگی «دافغانستان بانک» جواز فعالیت این بانک لغو شد و دیگر نمی‌تواند فعالیت کند و به این بانک برای جمع آوری کامل حساب‌های خود تنها 3 ماه فرصت داده شده است.

اشوری خاطرنشان کرد: دلیل اصلی لغو جواز فعالیت آرین بانک این است که، از قوانین اساسی بانک‌ها در افغانستان پیروی کامل و دقیق نداشته و همچنین نقش بسیار ناچیزی در توسعه و رشد اقتصادی افغانستان داشته است. در حال حاضر پس از اعلام تصمیم اصلی شورای عالی بانک مرکزی افغانستان دیگر این بانک نمی‌تواند در افغانستان فعالیت داشته باشد.

به گزارش فارس، بانک مرکزی افغانستان روز گذشته اعلام کرد که جواز فعالیت آرین بانک، تنها بانک ایرانی در افغانستان را لغو کرده است.

آرین بانک با سرمایه‌گذاری مشترک بانک‌های ملی و صادرات ایران و با نام مستقل آرین در سال ۲۰۰۴ آغاز به کار کرد. این بانک در ابتدا در شهر کابل فعالیت داشت و بعد شعبه آن در ولایت‌های هرات و مزار شریف نیز افتتاح شد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۰۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد

به گزارش قدس آنلاین، روز گذشته دومین نشست بررسی مسائل ارزی با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید،  عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این نشست، قالیباف با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنندرئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد:  ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد؛ بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم. در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم، مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، بیان کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است؛ بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت؛ دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد. همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود: تشخیص علمی و تصمیم سیاسی؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد؛ اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شدرویکرد اقتصادی و مدیریتی در موضوع ارز اشکال دارد
همه اختیارها را به رئیس بانک مرکزی دادیم، اما ...

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت:  به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه هفته آینده برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و  روسای کمیسیون های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد
  • تقویت همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • توسعه همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • صدور پروانه کسب برای بازنشستگان
  • سعید احمدی پویا سرپرست معاونت نظارت شرکت شاپرک شد
  • معرفی توانمندیهای نظام بانکی ایران در نشست با مدیران بانک مرکزی پاکستان.
  • اقتصاد جهانی در نقطه عطف قرار دارد