Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، مهدی نصیری زاده در این خصوص گفت: از سال گذشته تاکنون در نتیجه تغییر نرخ ارز و اثر آن بر اقلام وارداتی مانند کاغذ و سایر مواد اولیه نشر کتاب، هزینه های تولید در این بخش دو برابر افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: وضعیت به گونه ای است که اگر به ناشران، کاغذ رایگان نیز اختصاص دهند قیمت سایر نهاده ها برای نشر که بیش از پنج تا شش برابر افزایش یافته قیمت تمام شده تولید و نشر کتاب را افزایش می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس تعاونی ناشران خراسان رضوی گفت: پارسال ارز دولتی برای 284 هزار تن کاغذ در کل کشور اختصاص یافت که کمتر از 10 درصد آن معادل 23 هزار تن بین ناشران توزیع شد.

نصیری زاده افزود: پس از آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کارگروه ساماندهی کاغذ را ایجاد کرد و کاغذ وارداتی با ارز 4200 تومانی را از طریق سامانه کاغذ در اختیار ناشران دارای مجوز چاپ کتاب قرار داد.

وی اضافه کرد: امسال توزیع کاغذ با ارز 4200 تومانی از طریق سامانه کاغذ بین ناشران آغاز شده و بخشی نیز اختصاص یافته و توزیع شده است اما این میزان کاغذ، نیاز ناشران را برطرف نمی کند و همچنین هزینه های تولید محصول را کاهش نمی دهد.

رئیس تعاونی ناشران خراسان رضوی گفت: الان نیز قیمت کتاب نسبت به سایر کالاها افزایش زیادی نداشته است و هر چه قیمت کتاب افزایش یابد تیراژ آن کاسته و ناشر متضرر می شود.

نصیری زاده افزود: از آنجا که مردم ایران خیلی به خرید کتاب عادت ندارند، افزایش اندک قیمت کتاب در نظر آنان بیشتر از واقعیت جلوه می‌کند و از سوی دیگر قشر کتابخوان جامعه طبقه متوسط به پایین را شامل می شوند که ضعف مالی دارند.

وی ادامه داد: در جامعه ای زندگی می کنیم که واقعیت‌های اقتصادی، اقشار متوسط به پایین را درگیر روزمرگی و تلاش برای برطرف کردن نیازهای ضروری شان کرده لذا وقتی شرایط اقتصادی بد می شود کتابخوانی بیشتر از همه چیز آسیب می بیند.

رئیس تعاونی ناشران خراسان رضوی گفت: در شرایط اقتصادی کنونی و با افزایش هزینه‌های تولید، افرادی که از طریق نویسندگی و ترجمه کتاب ارتزاق می کردند ناگزیر به رها کردن این بخش شده اند.

نصیری زاده افزود: کتابخوانی در فرهنگ ایرانیان نهادینه نشده و کتاب در سبدخانوار ایرانیان جایی ندارد لذا زمانی که فشار اقتصادی بر مردم وارد می شود خرید کتاب کاهش بیشتری پیدا می کند و این در حالی است که در کشورهای توسعه یافته، نویسندگی یکی از مشاغل پردرآمد است و به دلیل اقبال عمومی نسبت به خرید کتاب، نویسندگان و ناشران در تامین هزینه های خود دچار مشکل نمی شوند.

وی متذکر شد: در این شرایط حمایت‌های نهادهای مختلف از مقوله کتاب و کتابخوانی می‌تواند اثرگذار باشد لذا بهتر است این نهادها بخشی از هزینه‌های خود را به خرید کتاب اختصاص دهند تا بازار این محصول از رونق نیفتد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: خراسان رضوی مردم ایران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزایش هزینه های تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۳۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای حج تمتع هیچ نماینده‌ای از مجلس اعزام نمی‌شود/ افزایش قیمت ارز نرخ حج را گران کرده است

حجت‌الاسلام احد آزادی‌خواه رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره گرانی نرخ حج گفت: قیمت حج وابسته به قیمت ارز است و این یک واقعیت است.

وی اظهار کرد: تا یک الی دو سال گذشته بیشتر پرواز‌ها را سعودی‌ها انجام می‌دادند و ترابری ما ارزی بود همچنین اجاره هتل که یکی از مهمترین سرفصل‌های هزینه‌هاست با ارز انجام می‌شود.

دبیر اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس بیان کرد: سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری کار خیلی خوبی که انجام دادند این بود تا جایی که ممکن بود بقیه امکانات مثل دارو، اقلام خوراکی و مصرفی را از کشور به برای زوار می‌فرستند تا هزینه ارز را پایین بیاورند، اما بالاخره دو الی سه تا از سرفصل‌های اصلی مراسم حج ارز است.

نماینده مردم ملایر در مجلس افزود: با بالا رفتن قیمت ارز چاره‌ای وجود ندارد به‌غیر از اینکه قیمت حج هم بالا برود. 

حجت‌الاسلام آزادی‌خواه گفت: اینکه یکی از مسئولان بانک مرکزی اشاره کرد که ما ارز ترجیهی و مبادله‌ای داریم و به جز این دو ارز اتفاق دیگری نمی‌افتد و ارز آزاد برای ما معنا ندارد اینجا معنایش مشخص می‌شود، چون امروز اگر یک نفر برای حج تمتع و یا عتبات بخواهد اقدام کند که اخیرا رقم سنگینی به آن اضافه شد مجبور است پس‌لرزه‌ها و تکانه‌های ارز آزاد را تحمل کند و چاره‌ای هم ندارد.

وی اظهار کرد: به مدت دو سال توانستیم با دولت یک رقم جدید برای ارز مورد نیاز حجاج تدبیر کنیم که ممکن است امسال هم این اتفاق بیفتد البته مبلغش هنوز مشخص نیست، اما بین ارز مبادله‌ای و ارز آزاد یک معدل گرفته شده است.

رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس با اشاره به اظهارات وزیر ارشاد مبنی بر اختصاص از مبادله‌ای برای حج گفت: بعید می‌دانم تمام ارز مورد نیاز حجاج بتوانند از ارز مبادله‌ای بگیرند، چون واقعیت جامعه برای ما چهارراه استانبول است و ارز ۶۲ الی ۶۳ هزار تومانی است و بعید است دولت بتواند این کار را انجام دهد، اما خدا کند این اتفاق بیفتد.

دبیر اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس افزود: عربستان سعودی برای ما یک کشور مقصد است و ما پنجاه درصد کار در تبادلات ترانزیت حج هستیم. یکی از مهمترین هزینه‌های ما هتل‌هاست و در هتل‌ها حرف آنها وحی منزل است و سعودی‌ها هستند که حرف آخر می‌زنند البته ما در کیفیت هتل و انتخاب آنها حق انتخاب داریم، اما قیمت را عربستانی‌ها تعیین می‌کنتد و در این زمینه دست ما بسته است.

حجت‌الاسلام آزادی‌خواه گفت: رایزنی‌های بسیار زیاد و نفس‌گیری برای برقراری حج عمره انجام شده است و انصافا یکی از شاهکار‌های سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری بود البته سال گذشته تلاش مضاعف برای بازگشایی عمره مفرده انجام شد، اما به دلایلی در سال گذشته ناکام ماند و علی‌رغم ثبت‌نام‌هایی که انجام شد سفری انجام نشد، اما عزم جدی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت وجود داشت که عمره مفرده راه‌اندازی شود.

وی تصریح کرد: کاهش تعداد روحانیون کاروان‌ها یک سیاست برای خدمت‌رسانی به زوار است به همین دلیل عوامل اجرایی هم در بعثه مقام معظم رهبری و هم در خدمات را کاهش دهیم تا بر تعداد زائران بیفزاییم و این یک سرفصلی بود که در دولت آقای رئیسی انجام شد و فراکسیون حج و زیارت مجلس هم کمک کرد تا عوامل را کاهش دهیم و حتی یک زائری که در صف نوبت است بتواند به حج برود. 

این نماینده مجلس تاکید کرد: برای حج تمتع قرار نیست نماینده‌ای از مجلس اعزام شود کمااینکه سال قبل هم نماینده‌ای اعزام نشد. 

رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس گفت: سال قبل که برخی از نمایندگان مجلس به سفر حج رفتند یا روحانی کاروان بودند البته از بستر روحانی کاروان بودن اعزام نشدند بلکه با مرخصی از مجلس به حج مشرف شدند یا اینکه با هزینه شخصی خود به سفر حج رفتند وگرنه اینکه نماینده‌ای از فراکسیون حج و زیارت مجلس بخواهد اعزام شود را نداشتیم.

حجت‌الاسلام آزادی‌خواه تاکید کرد: به‌عنوان رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس عرض می‌کنم دستگاه‌های اجرایی که وظیفه ذاتی و اجرایی دارند طبیعتا به اندازه نیاز و کاری که برعهده دارند افرادشان را اعزام کنند و غیر از این اگر حتی یک نفر هم باشد ما به‌عنوان متولی با آن برخورد می‌کنیم. 

دبیر اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس بیان کرد: فراکسیون حج و زیارت یک نهاد نظارتی است و مجلس می‌تواند بعد نظارتی خود را تقویت کند و از نزدیک می‌تواند بر فرآیند حج نظارت کند، اما در سال گذشته کسی را اعزام نکردیم و هیچ مطالبه‌ای هم از سازمان حج نداشتیم.

وی اظهار کرد: امکان قسطی شدن نرخ حج برای زائران وجود ندارد، چون هزینه‌ها مشخص است و در یک برهه زمانی باید پرداخت شوند و سازمان حج باید آن را تسویه کند لذا سازمان حج نمی‌تواند قسطی کار کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • تعطیلی یک کتابفروشی و آغاز غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب
  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • تجلیل و تکریم خانواده شهدا باید به عنوان یک فرهنگ در جامعه نهادینه شود
  • الزام فرهنگسازی برای کتاب‌های الکترونیکی
  • مصلای امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران شد
  • مصلی امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران شد
  • خراسان شمالی خود کفا در تولید گوشت سفید/افزایش ۲۶ درصدی جوجه ریزی در استان
  • انجام مراحل پایانی غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • برای حج تمتع هیچ نماینده‌ای از مجلس اعزام نمی‌شود/ افزایش قیمت ارز نرخ حج را گران کرده است