Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مو‌ نقش غیر قابل انکاری در زندگی اجتماعی ما ایفا می‌کند؛ وقتی برای نخستین بار شخصی را ملاقات می‌کنیم مو‌های فرد مقابل از فاکتورهایی است که توجه ما را به خود جلب می‌کند.

مو‌ها از فاکتورهایی است که در ملاقات‌ها و برخورد‌های اجتماعی به آن‌ توجه می‌کنیم، نامرتب بودن مو اغلب به عنوان نمادی از پریشانی و غمگینی به شمار می‌رود، ریزش شدید مو‌ها احساساتی مانند نگرانی به دلیل ظاهر نامناسب، آسیب پذیری، تغییر نظر دیگران را به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عوامل مختلفی نظیر وراثت، هورمون‌ها، اضطراب و هیجانات می‌توانند فرد را به سوی ریزش موی مجدد سوق دهند، این عارضه در گروه آقایان و هم در گروه خانم‌ها و در پیرها و جوانان رخ می‌دهد، شایع‌ترین نوع ریزش مو، طاسی نوع مردانه یا آندروژنیک است که با وراثت، هورمون‌ها و افزایش سن رابطه دارد، از آنجایی‌ که دلایل زیادی برای ریزش مو وجود دارد، تعیین دلیل اصلی قبل از شروع درمان از اهمیت زیادی برخوردار است که در حال حاضر دو نوع دارو برای جلوگیری از گسترش طاسی نوع مردانه شدید در دسترس است.

بیشتر بخوانید: اگر دچار ریزش مو سکه‌ای شده‌اید، نترسید +راه درمان طاسی منطقه‌ای

از طاسی مردانه چه می‌دانید؟

علی روشن متخصص پوست و مو در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره طاسی، اظهار کرد: طاسی یک نوع ریزش موی مردانه است که تحت تأثیر هورمون مردانه رخ می‌دهد، در فولیکول مو اثر می‌گذارد و باعث ضعیف شدن فولیکول مو می‌شود؛ به تدریج فولیکول حالت کوچک پیدا می‌کند و مو‌ها می‌ریزند و نازک می‌شوند.

طاسی بیشتر در کاسه سر اتفاق می‌افتد

وی با اشاره به اینکه طاسی بیشتر در کاسه سر اتفاق می‌افتد، گفت: زمانی که هورمون‌های فرد دچار مشکلاتی شود مو‌ها حالت کرکی به خود می‌گیرد و می‌ریزد؛ عوامل ژنتیکی بیشترین تأثیر را در بروز طاسی دارد و اصولاً بین ۲۰ تا ۳۰ سال زمان می‌برد تا فرد طاس شود.

این متخصص پوست و مو بیان کرد: برای درمان طاسی نباید اجازه داد هورمون در فولیکول تاثیر بگذارد و از تبدیل تستوسترون به دی‌تسترون جلوگیری، همچنین از تاثیر این دی‌تسترون در فولیکول مو پیشگیری می‌شود.

روشن ادامه داد: برای درمان طاسی از مواد به صورت موضعی استفاده می‌شود، همچنین از طریق قرص‌های خوراکی مثل فیناستراید می‌توان از ریزش مو جلوگیری کرد؛ این نوع قرص‌های آنزیم را مهار و از ضعیف شدن فولیکول مو جلوگیری می‌کند؛ تنها عامل اصلی ابتلا به طاسی ژنتیک است و به هیچ عنوان نمی‌توان گفت شامپو، صابون و غیره در بروز این بیماری مؤثر است.

بیشتر بخوانید: رشد مو در بافت آسیب دیده و سوخته پوست سر؛ با طاسی خداحافظی کنید

طاسی در طب جدید جنبه ژنتیکی دارد

جعفر غفارزاده متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره طاسی، اظهار کرد: طاسی در طب جدید جنبه ژنتیکی دارد؛  در پوست سوراخ‌هایی داریم که بخاراتی از آن خارج می‌شود و این سوراخ‌ها باعث رشد مو می‌شوند.

مراجعه سریع به پزشک پس از  ریزش مو

وی ادامه داد: اگر سوراخ‌های موجود در روی مو بسته شود این بخارات دیگر نمی‌توانند خارج شوند در نتیجه رشد مو متوقف می‌شود و فرد مبتلا به طاسی خواهد شد؛ اگر فرد در مراحل اولیه به پزشک مراجعه کند می‌توان این بیماری را درمان کرد.

غفارزاده با اشاره به اینکه خانم‌ها نیز مبتلا به طاسی می‌شوند، گفت: دیده شده است خانم‌ها مانند آقایان به طاسی مبتلا می‌شوند، اما آقایان کمتر به پزشک متخصص مراجعه می‌کنند؛ ابتدا باید بیماری را از جنبه عفونی بررسی کنیم، اگر جنبه ژنتیکی داشت در قدم اول توصیه می‌کنیم افراد  هر شب یک قاشق مرباخوری سبوس برنج را دم و با یک قاشق مرباخوری آبلیمو مخلوط و صاف کنند.

بیشتر بخوانید: دختر مبتلا به طاسی غیرقابل بازگشت دارای موهای طبیعی شد + عکس

سبوس برنج موثر در درمان طاسی

این متخصص طب سنتی افزود: مبتلایان به این عارضه این مواد را هر شب به مدت ۳ هفته باید میل کنند سپس یک هفته مصرف را قطع کنند و پس از گذشت یک هفته مجدد ۳ هفته کار فوق را انجام دهند، معمولاً گذراندن دوره ۲ یا ۳  باره این روش درمانی باعث بهبود می‌شود.

وی تشریح کرد: روش درمان دیگری که برای طاسی استفاده می‌کنیم مصرف روغن سیاه دانه است که مبتلایان باید این روغن را به طور موضعی روی سر خود بمالند، اگر عارضه کنترل نشد نیاز به کار‌های تخصصی‌تر است؛ ممکن است فرد نیاز به پاکسازی بدن داشته باشد.

غفارزاده یادآوری کرد: افزاد حتماً باید قبل از استفاده از هر نوع محلول و روغنی با پزشک متخصص مشورت کنند و به هیچ عنوان خودسرانه راه درمانی را انتخاب نکنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت اخبار پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۳۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه کسانی هستند؟

بنا بر پیگیری‌های خبرنگار تسنیم، آقایان محمدباقر قالیباف، علی نیکزاد، منوچهر متکی و مجتبی ذوالنور تاکنون ۴ گزینه اصلی برای ریاست مجلس دوازدهم هستند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، 245 نماینده مجلس دوازدهم در دور اول انتخابات در 11 اسفند ماه مشخص شدند و 45 نماینده باقی‌مانده نیز در دور دوم انتخابات در جمعه این هفته (21 اردیبهشت) مشخص خواهند شد تا مجلس دوازدهم کار خود را با 290 نماینده از 7 خرداد ماه به ریاست مسن‌ترین نماینده مجلس، آغاز کند.

گزارش تسنیم از ترکیب نمایندگان مجلس دوازدهم

 

اولین دستور رسمی و علنی مجلس جدید، رئیس و هیئت رئیسه با رای اکثریت نمایندگان خواهد بود.

از پیش از برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی، گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر اینکه چه کسی رئیس قوه مقننه خواهد شد، آغاز شده است و در همین راستا نامزدهای‌ ریاست مجلس جلسات متعددی را با عناوین مختلف  برگزار و با رسانه‌‌ای کردن تعداد حاضرین در جلسه سعی کردند تا احتمال نشستن بر صندلی شماره یک مجلس را برای خود تقویت کنند.

اگرچه حدود 10 نماینده از نمایندگان منتخب برای ریاست مجلس آتی، در حال تلاش و رایزنی‌ هستند اما طبق بررسی‌ها و پیگیری‌های خبرنگاران تسنیم از گروه‌های مختلف سیاسی، 4 نامزد بالقوه برای ریاست آتی مجلس شورای اسلامی مطرح هستند و تلاش برخی دیگر از نمایندگان منتخب برای این مهم، ممکن است حتی به کاندیداتوری هم نکشد.

بنا بر این گزارش، محمدباقر قالیباف با سابقه ریاست مجلس در 4 سال گذشته، علی نیکزاد با سابقه دو دوره‌ای وزارت و نائب رئیسی مجلس، منوچهر متکی با سابقه یک دوره سکانداری وزارت خارجه و حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور با سابقه نائب رئیسی مجلس یازدهم، 4 گزینه اصلی برای ریاست مجلس دوازدهم هستند که ممکن است در اثر رایزنی‌هایی که اکنون در حال انجام است، در نهایت 2 گزینه برای رای‌گیری در صحن علنی باقی بمانند.

این افراد هم‌اکنون در حال رایزنی‌ با منتخبان مجلس دوازدهم برای جلب نظر آنها هستند و یک منبع آگاه و مطلع نیز به خبرنگار تسنیم گفته است که این 4 گزینه علاوه بر رایزنی‌ با نمایندگان منتخب، همزمان با یکدیگر نیز در حال رایزنی‌ هستند تا شاید بتوانند یکی از گزینه‌ها را به نفع خود از صحنه رقابت کنار بزنند.

همچنین برخی نمایندگان تصور می‌‌کنند که ممکن است سید محمود نبویان نماینده فعلی و منتخب اول تهران، گزینه پیش‌بینی نشده و غافلگیرکننده انتخابات ریاست مجلس باشد اما پیگیری‌های خبرنگار تسنیم حاکی از این است که آقای نبویان در گفت‌وگوهایی که با چند نماینده منتخب مجلس داشته تصریح کرده که تمایلی برای ریاست مجلس ندارد.

البته در این میان، برخی منتخبان مجلس دوازدهم هم هستند که  می‌گویند یک نماینده منتخب دیگر، تمایل وافری برای برای ریاست مجلس دارد اما تاکنون نتوانسته حتی به تعداد انگشتان 2 دست، نظر نمایندگان منتخب را جلب کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اسم فلیک را نیاورید، برای بایرن بزرگ افت دارد!‏
  • سفیدشویان غرب مشغول کارند
  • چه کسانی دوست داشتند بابک زنجانی اعدام شود؟
  • نماینده مجلس: با فروش فیلترشکن به مردم یاد دادیم که می‌توانند خلاف کنند
  • پایان مذاکرات: بایرن گزینه عجیبش را کنار گذاشت
  • ریزش سنگ در جاده چالوس
  • تمایز «بوم» با دیگر برنامه‌های مشابه چیست؟/ قابی در شأن هنرمندان
  • نگران آینده پزشکی ایران هستم/ بحران پرستاری سراغ پزشکی خواهد آمد
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه‌کسانی هستند؟
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه کسانی هستند؟