Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@07:55:45 GMT

نورون‌های مربوط به درک شیرینی غذاها کشف شدند

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۲۴۳۷۸

نورون‌های مربوط به درک شیرینی غذاها کشف شدند

دانشمندان ژاپنی موفق به شناسایی نورون‌هایی شدند که به ما این قابلیت را می‌دهند که طعم شیرینی را در غذاها حس کنیم.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، دانشمندان خوشه‌ای از نورون‌ها را در مغز موش‌ها شناسایی کرده‌اند که طعم شیرینی را رمزگذاری می‌کند.

حس کردن طعم یکی از حواس اولیه حیوانات است. حساسیت به حضور مواد شیمیایی خاص در غذاها که حیوانات به عنوان طعم و مزه آن را درک می‌کنند می‌تواند موجب نخوردن یک گیاه سمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توت‌ها و میوه‌ها پر از دانه و قند هستند و حیوانات را برای خوردن خود و پخش کردن دانه خود اغوا می‌کنند. تکامل حتی راهی برای بارور کردن دانه‌های هضم نشده با مدفوع حیوانات پیدا کرده است.

با وجود اهمیت فوق العاده طعم و مزه در اکوسیستم، ما به طرز شگفت‌آوری در مورد نحوه عملکرد مغز در پردازش این سیگنال‌ها کم می‌دانیم.

دانشمندان ژاپنی در ماه جاری با یک مطالعه جدید منتشر شده در مجله Cell Reports یک گام در راه درک این سیستم حیاتی و پیچیده برداشتند و موفق به کشف خوشه نورونی مغز موش‌ها شدند که مسئولیت کمک به حس طعم شیرینی را دارد.

اطلاعات حسی مربوط به گرسنگی، سیری و سیگنال‌های طعم که از غذاهای مختلف تولید می‌شود در موش از بخشی از ساقه مغز موش به نام "PNP" عبور می‌کند که این سیگنال‌ها را از تالاموس چشایی(GT) رد می‌کند.

ما می‌دانیم که جایی در این فرآیند، سیگنال‌های طعم‌های شیرینی، تلخی، ترشی، شوری، اومامی یا ترکیبی از این پنج طعم کدگذاری می‌شوند، اما تاکنون نتوانسته بودیم خوشه‌های عصبی را که این رمزگذاری را انجام می‌دهد شناسایی کنیم.

"کن-ایچیرو ناکاجیما" و یک تیم از محققان مؤسسه ملی علوم فیزیولوژی(IPS) در ژاپن به دنبال خوشه‌های احتمالی واجد شرایط افتادند و در نهایت موفق به شناسایی آنها شدند.

ناکاجیما گفت: ما بیش از ۴۰ سال بود که از حضور نورون‌های پاسخگو به طعم در قسمت PNP ساقه مغز مطلع بودیم اما قادر به شناسایی آن نبودیم و به تازگی به نشانگرهای مولکولی مناسب و روش‌های تصویربرداری شناسایی این نورون‌ها دست پیدا کردیم و دریافتیم که نورون‌های بیان کننده SatB2 مسئول احساس طعم و مزه هستند.

ثابت شد که این نورون‌های بیان کننده SatB2 در PNP پل حیاتی بین حسگرهای طعم در زبان موش‌ها و احساس مزه شیرینی غذاها هستند که از لحاظ تکاملی مهم است. همین طور که سیگنال‌ها از طریق این نورون‌ها به سمت GT می‌روند، سیگنال‌های احساس طعم شیرینی روی زبان موش‌ها با این اطلاعات کدگذاری می‌شوند.

محققان توانستند نورون‌های بیان کننده SatB2 را خاموش کنند و باعث شدند موش‌ها توانایی چشیدن شیرینی را از دست بدهند.

یکی از محققان تیم تحقیقاتی گفت: یافته‌های ما نشان می‌دهد که طعم‌های مختلف توسط انواع مختلف نورون‌ها در ساقه مغز پردازش می‌شوند. گام مهم بعدی این است که یک مجموعه کامل از نورون‌های چشایی از جمله نورون‌های SatB2 است. این کار به ما امکان می‌دهد تا بدانیم چگونه مجموعه آنها طعم‌های پیچیده را درک می‌کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: طعم نورون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۴۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ اردیبهشت‌ به نام روز جهانی گز اصفهان ثبت شد

 رییس مجمع گز و شیرینی‌های سنتی اصفهان از ثبت ۷ اردیبهشت ماه به عنوان روز جهانی گز اصفهان خبر داد.

حسین طاهری در گفت‌وگو با تسنیم، از ثبت هفتم اردیبهشت‌ به نام روز جهانی گز اصفهان خبر داد و گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته به پاس بزرگداشت مالکیت فکری مردم اصفهان بر تولید گز و چند قرن تلاش مردم این دیار برای حفظ این محصول سنتی، روز هفتم اردیبهشت ماه به نام روز جهانی گز اصفهان نام‌گذاری شد.

وی افزود: همچنین در دو سال گذشته با تلاش پیشکسوتان صنعت گز و همراهی دکتر طغیانی موفق شدیم که گز، سوهان عسلی، لوز و شیرینی کرکی را در فهرست عناصر ناملموس ملی به نام اصفهان ثبت کنیم.

رئیس جمع گز و شیرینی‌های سنتی اصفهان تصریح کرد: پیش از این پولک و نبات هم به نام اصفهان ثبت شده بود و می‌توان گفت که اصفهان تنوع بی‌نظیری از انواع شیرینی‌های سنتی دارد و در این راستا تلاش کردیم تا محصولات سنتی را به عنوان عناصر هویتی شهر اصفهان به ثبت برسانیم و در قدم بعدی به دنبال توسعه این محصولات هویتی هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش به معرفی قدمت گز پرداخته و گفت: گز مهم‌ترین شیرینی سنتی اصفهان است که قدمت آن به دوران صفویه بر می‌گردد و در طول 500 سال گذشته توسط مردم اصفهان حفظ و توسعه پیدا کرده است. همچنین مدارک و مستندات  بسیاری از جمله سفرنامه پولاک اتریشی و مورخان ایرانی دال بر مالکیت فکری و معنوی مردم اصفهان بر این محصول است.

طاهری اصفهان را بزرگترین تولید کننده گز در جهان دانست و گفت: در بسیاری از کشورهای جهان نام گز با اصفهان عجین شده و گز اصفهان شهرت جهانی دارد.

طاهری افزود: در سالیان اخیر شاهد رشد چشم‌گیری در شکل‌گیری واحدهای تولید گز در اصفهان بوده‌ایم و امیدواریم‌ که این هنر- صنعت به رشد و پویایی خود ادامه دهد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ۷ اردیبهشت به نام روز جهانی گز اصفهان ثبت شد
  • ۷ اردیبهشت‌ به نام روز جهانی گز اصفهان ثبت شد
  • شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا
  • رمزگشایی از سیگنال‌های برجامی آمریکایی‌ها پس از عملیات وعده صادق/ آیا ایران به دنبال تغییر در دکترین ساختن بمب اتمی است؟
  • با مصرف این غذاها از شر حشرات در فصل تابستان خلاص شوید!
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳/ افت بازار سهام، سیگنال فرصت خرید است؟
  • (تصویر) شيرينی فرانسه رفع پلمب شد
  • شيرينی فرانسه رفع پلمب شد
  • پوشش‌دهی موج FM در استان کرمان ارتقا یافت
  • با این نوشیدنی‌ها قند و شکر را کنار می‌گذارید