Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@15:18:17 GMT

تبعات سیاسی یک افشاگری رسانه‌ای

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۲۵۸۷۲

تبعات سیاسی یک افشاگری رسانه‌ای

تهران- ایرنا- در اتریش ماجرایی رخ داده که از یک سو شکنندگی و ضعف نظام دموکراسی اروپایی و رخنه‌های گوشه و کنارش را برملا می‌کند و از سوی دیگر بیانگر قدرت افشاگر و بی‌رقیب مطبوعات مستقل و رسانه‌های حرفه‌ای و قدرت تحول‌ساز و دیرینه سال آنهاست.

روزنامه اطلاعات در یادداشتی به قلم سید مسعود رضوی، آورده است: اشپیگل، به نوار مباحثه و میزگردی دست یافته که‌هاینز کریستین اشتراخه، معاون صدراعظم اتریش، که یک سیاستگر دست راستی و یک عضو شناخته شده ضد مهاجران و نژادگرای سابقه‌دار است، با یک خانم روس تبار و جمعی از سرمایه‌داران و متنفذان گفتگو می‌کند و وعده و وعیدهایی مطرح کرده و البته سباستین کورتز نخست وزیر جوان هم ناچار شده درخواست انتخابات زودهنگام را روی میز رئیسش بگذارد!

این نوار و این جلسه محتوایی مهوع و به شدت زننده دارد و برای جامعه آزاد، دموکراتهای مسیحی، لیبرالیستهای سنتی اروپا و نیز روشنفکران سوسیالیست و چپ مثل یک زلزله سیاسی و یک شوک فرهنگی اثرگذار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به ویژه او وعده قراردادهای چاق و سودهای بادآورده را در ازای حمایت رسانه‌ای برای او و حزبش مطرح می‌کند و به صراحت و وقاحت هم دست به این کار می‌زند.

پوشش و افشای حرفه‌ای و گزارش این جلسه در این زمان البته نیازمند تحلیل و تحقیق جداگانه است. ما در اینجا چند نکته را در همین حول و حوش بیان می‌کنیم زیرا حواشی و معاملات مشابه و تجارب همسان به درد ما خواهد خورد؛ هم در رسانه‌های مستقل و هم در لابی‌های نهان و آشکار...تمام عناصر فساد الیگارشیک و در عین حال خرده‌فرهنگ‌های پوپولیست ضد سامی و ضد مسلمان و نئونازی و فاشیسم که مانند زخمهایی کهنه و ویروس‌هایی به جا مانده از قرن ماضی و روزگار تسلط نازی‌اند را می‌شود در گفتگوی مذکور جست و یافت. اما سه عنصر و محرّک در این گفتگوها هست که تنها محصول شرایط و رقابتهای کنونی اروپاییان نیست و انگار به سراسر جهان معاصر راه یافته و میکروبی همگانی و اپیدمی زشت سیاست و اقتصاد در عصر حاضر است.

اول اینکه پوپولیسم و بهره‌وری از احساسات و عواطف زودگذری که منشاء آن را باید در نفرتهای نژادی و مذهبی و فرقه‌های افراطی یافت و دایماً موجب اصطکاک و برخوردهای ناهنجار و غیر انسانی می‌شود به یک شیوه مرسوم و پربازده در عوالم سیاسی بدل شده است.

گویی دیگر دوران بزرگان و نوابغ سیاست گذشته و انگار گاندی و لینکلن و سوهارتو و مصدق و دوگل که جای خود دارند، ماندلا و جرج اوربان و پیشگامان تحولات ضد خشونت و برابری طلبانه در عصر حاضر هم انگار جزو تاریخی کهن‌اند و هیچ نسبتی با وضع آشفته کنونی ندارند. امریکای ترامپ و برگزیت انگلیسی و ظهور راستگرایان در ایتالیا و بعد هم رشد سلسله‌وار احزاب دست راستی در قلب اتحادیه اروپا یک اتفاق ساده و معمولی نیست، بلکه نشان از تفوّقِ منازعات بیهوده و رشد سرطانهای سیاسی به نفع مافیای پنهان در پشت شرکتهای چندملیتی دارد.

دومین مسئله، بهره‌وری از سیستم دولتی برای عقد قراردادهای بادآور و سودآور است و اینکه اگر مطبوعات مستقل و خبرنگاران و روزنامه نگاران شرافتمند و آرمانگرا نباشند و رسانه‌های ناوابسته و پراکنده به صورت مختار عمل نکنند، خیلی زود سیستمهای سیاسی و دیوانسالاری و بوروکراسی فروریخته و دچار تباهی به نفع تبهکاران خواهد شد.

تصور نشود که فقط برزیل و ونزوئلا و ایتالیا و اتریش می‌توانند دچار این بلایا شوند، بلکه اغلب کشورهای جهان مستعد این بیماری‌هایند، به جای توسعه و رشد متوازن و توزیع ثروتها و فرصت‌ها، مافیای هزار سر و هزار فامیل بر همگان و همه چیز چیره خواهد شد. قدر مسلم اینکه هرجا اقتصاد و تمرکز دولتی افزونتر باشد و صدای رسانه‌های مستقل کمتر شنیده شود، البته فساد و ایلغار مافیای قراردادی و رانتی هم بیش و بیشتر است. روسیه نماد عالی و نمونه تام و تمام این نوع غارت منابع ملی از سوی تبهکاران نافذ و متنفذ بوده و چین هم نمونه‌ای البته کنترل شده و قدری سالمتر که در کنار رانت‌طلبی و رانت‌سازی، به توسعه کشور پرجمعیتش هم پرداخته، اما داستان ایران خودمان به ویژه در دوران دولت‌هاله نور و در بهترین دوران درآمدهای نفتی همچون جامعه مثالین افلاتونی، در این زمینه کم‌مانند است.

سومین مسئله در موضوع مورد بحث، دخل و خرجهای همسایه تنازع طلب و زورمدار اروپاست که در تک تک کشورهای اروپایی و اتحادیه دخالتهای آشکار و پنهان دارد. سوابق این امر هم به قرون نوزده و حتی اواخر قرن هجده میرسد و لذا تاریخی پرحادثه و پرحاشیه در ذهن اروپاییان برجای نهاده و هنوز هم دارد.
روسیه جدای از نفوذ سنتی در اروپای شرقی و بازماندگان احزاب کمونیست و سوسیالیست، از نفوذ در سرحدات و تداخل و مجاورت کشورهای غرب و شمالغربی نیز بهره‌مند است. سیستم ولخرج و ارتشای مافیایی و نظام جاسوسی و ساختارهای اطلاعاتی روسها که میراث اتحاد جماهیر شوروی است، همچنان قدرت و نفوذ فوق العاده‌ای دارد. این سیستم که با دو عنصر مکمل، یعنی سازمانهای مافیایی و تودرتوی فراگیر با سکوتی مهیب (موسوم به اومرته) از هم حمایت می‌کنند، در دوران انقلاب ارتباطات و تکنولوژیهای ارتباطی، توسط هکرها و نفوذ خرابکارانه در شبکه‌های اجتماعی و اینترنت آزاد، بیشتر کارهای خود را به پیش می‌برند. هنوز پرونده قتل با ویروس آلوده‌سازی هسته‌ای در لندن و دخالت خرابکارانه در انتخابات امریکا از طریق اینترنت به وسیله روس‌ها بسته نشده که در منازعات خاورمیانه هم بخشهای مهمی را روس‌ها برعهده گرفته‌اند.

اینها همه نشانگر ایده‌ها و منافع درازمدت ابرقدرت سابق و مدعی بزرگ و تازه نفس کنونی است، این امر را در همین ویدئوی افشا شده در اتریش هم به وضوح می‌بینیم. هژمونی رقیب دیرین مثل یک شبح دارد از راه می‌رسد و بر آسمان تیره و متراکم اروپای ظاهراً متحد اما به شدت متشتت سایه می‌گسترد!
خلاصه اینکه اینها آغاز یک سلسله پرسش و مسئله است و نه پایان یک غائله سیاسی در یک کشور کم‌حاشیه در اروپا. ‏

*منبع: روزنامه اطلاعات،1398،2،30
**گروه اطلاع رسانی**1893**9131

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي اطلاعات افشاگري رسانه اي پوپوليسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۵۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشاگری میلیاردی مدیر سابق استقلال علیه سمیعی

عضو پیشین هیات مدیره استقلال که توسط خطیر و سمیعی از ابن باشگاه طرد شد، دست به افشاگری زده است.

به گزارش تابناک ورزشی؛ علیرضا خانی که درگیری‌هایش با خطیر در چندین پرونده مالی منجر به گرفتن اختیار مسایل مالی باشگاه از او شد، از ماجرای حواله‌های خودرو، افزایش عجیب ارقام قراردادها، مشاوران ۴۰۰ میلیونی و برکناری مدیر سرشناس آکادمی مسائلی را فاش کرد و به مالکان جدید در هلدینگ خلیج فارس هشدار داد.

بخشی از افشاگری‌های علیرضا خانی عضو پیشین هیات مدیره استقلال را می‌خوانید:

زمانی که در استقلال حضور داشتم مصوبه هیئت مدیره بود که امضا و بررسی تمامی قراردادها برعهده من و خطیر باشد اما قرارداد کاسکو اولین قرارداد دارای مشکل و ایراد بود و متاسفانه آنها این موضوع را به من ارجاع ندادند و آقایان سمیعی به عنوان معاون حقوقی و عضو هیئت مدیره به همراه خطیر قرارداد را امضا کردند. قرارداد کاسکو، اینگونه بود که روز اول قرار بود ۵۰ درصد مبلغ قرارداد را نقد پرداخت کنند. ۵۰ در صد الباقی بعد از بازی چهارم که بعد از تعطیلی یکماهه (فیفا دی) بود پرداخت شود. مبلغ اولیه قرارداد ۲۴ میلیارد تومان بود.

 

بعداً که در جریان قرار گرفتیم دیدیم بعد از گذشت ۲۰ روز خبری از پول نیست. بعد مشاهده کردیم که قرارداد با امضای آقای سرپرست موقت فعلی یعنی آقای سمیعی و آقای خطیر بوده است. دیدیم آنها پولی به صورت پیش قرارداد دریافت نکردند و تنها ۲ چک اخذ شد. چون من خودم در بانک مرکزی بودم، استعلام چک‌های مذکور را گرفتم. یک چک به نام شخص و چک دوم به نام شرکت تازه تاسیس و کاغذی بود. جالب اینجا است که آن شخص چهار چک برگشتی داشت. یعنی عملاً یک شرکتِ کاغذی و صوری بود این فرد یعنی «شهرام قویدل» مالک کاسکو را خود آقای سمیعی به باشگاه آورده بود. در واقع معرف او همین آقای سمیعی بود.

 

قرارداد یکی از بازیکنان استقلال ۲ ساله بود. رقم آن در سال اول ۲/۵ میلیارد و سال دوم ۳/۵ میلیارد تومان بود. وقتی قرارداد سال اولش تمام می‌شود، قرارداد سال دوم را از ۳/۵ میلیارد تومان به ۱۰ میلیارد تومان تغییر می‌دهند! در صورتی که با همان قرارداد می توانست بازی کند و باید بازی می کرد و نیاز به افزایش قرارداد نداشت.

 

در بحث خودروهای فیدیلیتی که اعضای باشگاه گرفته بودند دو نفر از حساب باشگاه پول خودروی خود را به حساب بهمن خودرو واریز کرده بودند. یکی آقای سمیعی و دیگری آقای مصطفی احمدی مدیر مالی وقت باشگاه بود. چطور ایشان به عنوان کسی که مسئول حقوقی باشگاه است نمی‌داند که اموال باشگاه را نباید در جهت منافع شخصی باشگاه هزینه کنیم؟ البته این آقایان ۲ ماه بعد پول را به حساب باشگاه بازگرداندند ولی خودشان بهتر می دانند که واریز پول از حساب باشگاه به حساب شرکت فروش خودرو ایراد قانونی دارد.

 

تمام مواردی که گفتم دارای مستندات است. ریز جزئیات حساب‌های باشگاه موجود است . در این پرونده سوال مطرح شده که چطور پول باشگاه را به حساب شرکت خودروساز واریز کردید؟ آقایان فتاحی،مومنی، مظلومی و... از جیب خودشان پول دریافت خودرو را واریز کردند اما وقتی از سمیعی سوال کردم گفت آقای احمدی(مسئول پیشین مالی باشگاه) بدون اجازه من این کار را کرده است.جالب است بدانید ما با ۲-۳ مشاور قرارداد داشتیم که با این مشاوران قرارداد ۴۰۰ میلیون تومانی بسته شده بود.پرسیدم چطور این قراردادها امضا شده که سمیعی گفت این موضوعات را به من نمی گفتند.آن مشاوران را صدا زدم و گفتم چطور این قراردادها را امضا کردید، آنقدر از او سوال کردم و گفتم باید به دادگاه بیایید و جواب بدهید، یکی از آنها فرار کرد و رفت، گفت اصلا پول نمی خواهم.

در زمان مددی و فرهاد مجیدی کل قرارداد اعضای تیم به ۲۰۰ میلیارد نمی رسید. سال بعد که ساپینتو با مدیریت جدید حضور داشت قرارداد اعضای تیم نزدیک به ۴۷۰ میلیارد تومان شده بود! یعنی استقلالِ فصل قبل ۴۷۰ میلیارد تومان هزینه کرده بود. ۳۰-۴۰ درصد بازیکنان آن سال قرارداد داشتند ولی قرارداد آنها به شکلی عجیب افزایش پیدا کرد.

 شما فکر می کنید چرا حجت کریمی مدیر سرشناس آکادمیِ باشگاه را از اخراج کرد؟بروید و ببینید چه کسی آن زمان مدیر آکادمی بود. از حاجیلو بپرسید قبل از حضورش چه مسائلی در آنجا اتفاق افتاد؟ اجازه ندادم یک ریال از مردم پول بگیرند. من زمانی که در باشگاه بودم یک فرد خیر آوردم که نزدیک به ۷۰۰ میلیون تومان هزینه کرد. آن زمان اجازه نمی دادیم یک ریال این طرف و آن طرف شود. الان من به مسئولان هلدینگ خلیج فارس هشدار می دهم که در انتخاب خود دقت کنند.                                                                         

دیگر خبرها

  • آنروا: حمله به رفح تبعات ویرانگری دارد/ تا حد امکان می‌مانیم
  • کفتارهای سیاسی بر سر جنازه یک دختر نوجوان | بی‌اخلاقی رسانه‌های بیگانه درباره نیکا شاکرمی
  • ستاره اتریش یورو را از دست داد
  • تبعات باخت: مدافعان تاتنهام درگیر شدند! (عکس)
  • رسمی: ستاره اتریش یورو را از دست داد
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • واکنش مجتبی حسینی، سرمربی آلومینیوم به اغوای لیموچی/ افشاگری در مورد رفتار یک سرمربی!+ فیلم
  • افشاگری میلیاردی مدیر سابق استقلال علیه سمیعی
  • افشاگری مدیر رسانه اسبق استقلال علیه مدیرعامل جدید! + فایل صوتی
  • رجز خوانی رژیم صهیونیستی در آستانه نشست قاهره