Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایلنا، اختلافات 2 قطب تجاری شرق و غرب جهان به تنگ‌نا کشیده شده است و از صحبت‌های رد و بدل شده میان مسئولان چین و آمریکا چنین بر می‌آید که این تنگ‌نا می‌تواند رفته رفته به بن‌بست تجاری بین غول‌های شرق و غرب نزدیک‌تر شود و پس از سفر وزیر امور خارجه ایران به پکن موضوع تحریم ایران از سوی آمریکا، آشکارا وارد این اختلافات شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌نظر می‌آید اختلافات بین چین و آمریکا پس از تحریم یک‌طرفه علیه ایران و حمایت چینی‌ها برای خرید نفت و ادامه همکاری‌های تجاری با جمهوری اسلامی وارد فاز جدیدی شده است.

هنگامی که وانگ یی، وزیر امور خارجه چین در دیدار با محمدجواد ظریف، همتای ایرانی خود گفت که این کشور با تحریم‌هایی یک‌جانبه آمریکا علیه جمهوری اسلامی مخالف است و از ایران برای حفاظت از منافع خود حمایت قطعی می‌کند گویا به مزاج آمریکایی‌ها خوش نیامد و باعث شد تا به این موضوع واکنش نشان بدهند. این حمایت همه جانبه چین از ایران باعث شد تا روز شنبه (28 اردیبهشت) مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا با همتای چینی خود تماس تلفنی داشته باشد. در توضیح کوتاهی که از سوی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا منتشر شده آمده است که مایک پامپئو با وزیر خارجه چین درباره مسایل دوجانبه و نگرانی‌های آمریکا درباره ایران صحبت کرده است ولی از سوی دیگر وانگ یی در این گفت‌وگو تاکید کرده که اظهارات و اقدامات اخیر مقام‌های آمریکایی به ضرر منافع چین و شرکت‌های چینی خواهد بود و واشنگتن باید از خود خویشتن‌داری بیشتری در این مورد نشان دهد.

آلبرت بغزیان، عضو هیات علمی دانشگاه تهران و اقتصاددان در مورد حمایت چین از ایران در برابر تحریم‌های یک طرفه آمریکا معتقد است که چین یکی از قدیمی‌ترین مشتریان نفتی ایران محسوب می‌شود و به همین دلیل نمی‌خواهد در برابر رقیب تجاری خود یعنی آمریکا کوتاه بیاید در این خصوص آنچه مشخص است چین حمایت‌های خود را از ایران و خرید نفت را ادامه خواهد داد.

آلبرت بغزیان، عضو هیات علمی دانشگاه تهران و اقتصاددان در مورد حمایت دولت چین از ایران و اعتراض وزیر امور خارجه آمریکا به این هواداری از جمهوری اسلامی، در گفت‌وگو با ایلنا گفت: جمهوری خلق چین از دیرباز مشتری نفتی ایران بوده است و همچنین در خرید و تامین سایر اقلام هم همکاری‌های زیادی بین دو کشور وجود دارد. این موضوع می‌رساند که آنها نمی‌‌خواهند در خرید و فروش نفت و سایر اقلام بین ایران و چین خللی وارد شود و همین‌طور همکاری‌ها ادامه داشته باشد.

استادیار دانشگاه تهران با بیان اینکه مبادلات بین ایران و چین احتیاجی به رد و بدل کردن ارز و به خصوص دلار ندارد، ادامه می‌دهد: مبادلات نفتی و کالایی بین ایران و چین احتیاجی به ارز و دلار ندارد و 2 کشور می‌توانند از راه تهاتر(تبادل کالا با کالا) که نیازی به تبادلات ارزی ندارد به همکاری‌های تجاری خود ادامه دهند و این می‌رساند که تحریم آمریکا برای به صفر رساندن فروش نفت ایران عملا به سرانجامی نخواهد رسید. این نکته در واکنش وزیر امور خارجه آمریکا کاملا مشخص است و او در این مورد ابراز نگرانی کرده است و می‌خواهد تا چین از حمایت ایران دست بردارد که تاکنون نتیجه‌ای نداشته است.

او با اشاره به جنگ اقتصادی بین چین و آمریکا که از ابتدای روی کار آمدن دونالد ترامپ آغاز شده است، اضافه می‌کند: موضوع تحریم و خرید نفت ایران از سوی چین تنها یکی از اختلافات گسترده بین چین و آمریکا است. فراموش نکنیم که از زمان روی کار آمد دونالد ترامپ به‌عنوان رییس جمهور آمریکا روابط بین 2 کشور رفته رفته رو به تاریکی می‌رود در این خصوص باید به این موضوع اشاره کنم که امروز در خبری عنوان شد که چین در حال فروش گسترده اوراق قرضه وزارت خزانه داری آمریکا است.

بغزیان با اعتقاد بر اینکه چین  به حمایت از ایران ادامه خواهد داد و حتی روابط خودش را هم گسترش دهد خاطرنشان می‌کند: چین خودش را برای مقابله با آمریکا آماده می‌کند و همچنین تلاش می‌کند تا رفت و آمدهای خود را با جمهوری اسلامی ایران حفظ کند و حتی رابطه تجاری و سیاسی را گسترش بدهد و این موضوعات همچنان ادامه خواهد داشت تا اینکه آمریکا از مواضع خودش در مورد افزایش تعرفه تجاری با چین و افزایش مالیات کالاهای چینی تجدید نظر کند که این موضوع هم بعید به‌نظر می‌رسد، حداقل تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری پیش روی آمریکا نمی‌توانیم متصور تغییر رفتار آمریکا در تعرفه‌ها و مالیات اجناس چینی داشته باشیم. به‌نوعی چین می‌خواهد با حمایت از ایران به آمریکا اعتراضی هم داشته باشد و این رویکرد برای ایران می‌تواند بسیار مهم باشد.»

این اقتصاددان در پاسخ به این سوال که وظیفه اروپا در قبال پایبندی به برجام و برقرار کردن روابط اقتصادی با ایران چیست و آیا می‌توان در انتظار رفتار مشابه از سوی اروپا باشیم، می‌گوید: باتوجه به توافق نامه موسوم به برجام باید از اروپا انتظار داشته باشیم که به آن پایبند باشند و از ایران حمایت کند.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استاد دانشگاه ایران ایران و چین خرید و فروش فروش نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۵۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست وزرای دفاع ناتو برای ادامه حمایت از اوکراین برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، دفتر مطبوعاتی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که وزرای دفاع ناتو برای بررسی نحوه ادامه حمایت از اوکراین در ۱۶ ماه «می» در بروکسل نشستی برگزار خواهند کرد.

در این بیانیه آمده است که «روسای دفاع در چارچوب شورای ناتو-اوکراین دیدار خواهند کرد تا درباره جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین، وضعیت میدانی، و ادامه حمایت ناتو و متحدان از اوکراین بحث کنند.»

«ینس استولتنبرگ» دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) دیروز دوشنبه علی‌رغم اینکه اعضای این ائتلاف در ماه‌های اخیر به وعده‌های خود مبنی بر کمک نظامی عمل نکرده‌اند، به مقامات اوکراینی وعده داد که از این پس جریان تسلیحات و مهمات افزایش خواهد یافت.

دبیرکل ناتو در سفری اعلام نشده امروز وارد کی‌یف پایتخت اوکراین شد و با ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهور این کشور گفت و گو کرد. وی قرار است در ساعتهای آینده با نمایندگان پارلمان اوکراین نیز دیدار و گفت‌وگو کند.

سفر امروز استولتنبرگ سومین سفر او به اوکراین از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین است؛ سفر امروز او در زمانی انجام می‌شود که ارتش اوکراین در وضعیت دشواری قرار دارد.

پس از شکست ضدحمله پارسال ارتش اوکراین، نیروهای روسیه تا حدی به علت کاهش ارسال تسلیحات و مهمات غربی به اوکراین، ابتکاعمل به دست گرفتند. دبیر کل ناتو اوایل اردیبهشت اذعان کرد کشورهای عضو این پیمان به وعده های خود در قبال اوکراین عمل نکردند.

«ینس استولتنبرگ در این‌باره گفت: حمایت ناکافی غرب از اوکراین دلیل پیشرفت روسیه در میدان نبرد است، اما کمک‌های نظامی بیشتری به کی‌یف در راه است. دبیر کل ناتو با اشاره به وخامت اوضاع کیف در درگیری با مسکو، گفت که اوکراین محل محک اعضای ناتو است.

استولتنبرگ گفت: ما باید صادق باشیم. واقعیت این است که در ماه‌های اخیر، متحدان ناتو حمایتی را که ما قول داده‌ایم ارائه نکرده‌اند.

دبیر کل ناتو یادآور شد که آمریکا نتوانست به توافق بر یک بسته برسد و در اروپا، تحویل مهمات بسیار پایین‌تر از سطحی است که ما گفته‌ایم ارائه خواهیم کرد.

پیش از این «جو بایدن» رییس جمهور آمریکا بسته کمکی ۶۱ میلیارد دلاری به اوکراین را پس از بن بست طولانی میان دموکرات ها و جمهوری خواهان در کنگره امضا کرد. این بسته مدتها به دلیل اختلافات در کنگره آمریکا مسدود مانده بود.

کد خبر 6092702

دیگر خبرها

  • انتقاد کره شمالی از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران
  • دانشگاه براون آمریکا سرانجام به خواسته دانشجویان تن داد
  • ادامه حمایت تشکل‌های دانشجویی از خیزش دانشجویان آمریکایی
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • نشست وزرای دفاع ناتو برای ادامه حمایت از اوکراین برگزار می‌شود
  • جای دانشجو زندان نیست!
  • کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است
  • عزم جزم دولت برای به سرانجام رساندن مینی پالایشگاه دهدشت
  • تحمیل ضرر به کی‌اف‌سی آمریکا در مالزی برای حمایت از غزه
  • ادامه حمایت دانشگاهیان استان از خیزش دانشجویان در آمریکا و اروپا