Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- مدير جهاد کشاورزي شميرانات اعلام کرد: طرح مبارزه با آفت همگاني ملخ در دو بخش لواسانات و رودبار قصران اين شهرستان از 15 ارديبهشت ماه آغاز و تاکنون در 7 کانون فعال به سطح 150 هکتار مبارزه شيميايي انجام شده است.

مسعود ايلکا روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينکه 38 کانون در دو بخش شهرستان وجود دارد تشريح کرد: مبارزه شيميايي به دليل گرم تر بودن هوا در لواسان بزرگ از 7 کانون آن منطقه آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي همچنين اظهار داشت: براي مبارزه با اين آفت در حدود يکهزار هکتار از بخش هاي لواسانات و رودبار قصران ديده باني صورت گرفته است.
اين مقام مسئول خاطرنشان کرد: با انعقاد قراردادي با شرکت پيمانکار مربوطه از ابتداي اسفند پارسال برنامه ريزي هاي لازم براي ديده باني از سطح پنج هزار هکتار از مراتع دو بخش شهرستان انجام شد.
مدير جهاد کشاورزي شميرانات افزود: به دليل شرايط آب و هوايي در سال جاري نسبت به سال 97 زمان سرازير شدن اين آفت از ارتفاعات تاخير داشته و همچنين شاهد تعداد کمتري از آنها در ارتفاعات پائين هستيم.
وي تاکيد کرد: اکيپ گشت حفظ نباتات جهاد کشاورزي شهرستان در آماده باش کامل به سر مي برد و در مواقع لزوم پيشگيري و مبارزه انجام خواهد شد.
ايلکا به زنبورداران شهرستان نيز توصيه کرد: از استقرار کلني هاي زنبور عسل در روستاهاي دهستان لواسان بزرگ و آهار خودداري کنند و قبل از جابه جايي زنبور هماهنگي هاي لازم را با جهاد کشاورزي شهرستان انجام دهند.
به گفته وي غالب ملخ هاي بومي شهرستان شميرانات از دو نوع بدون بال با نام هاي Polysarcus Elborzianus و Bradipura Lapitus هستند و محل زندگي آنها ارتفاعات بالاي يکهزار و 700 متري است اما به دليل کاهش پوشش گياهي در ارتفاعات، ملخ ها به سمت دامنه هاي پايين تر و دشت ها سرازير مي شوند که موجب بروز خسارت زيادي در اراضي زراعي و باغات مي شود.
اين مقام مسئول افزود: ميزان هجوم اين آفت به عواملي چون ميزان بارندگي و دماي محيط بستگي دارد.
ايلکا اظهار داشت: عمر مفيد اين ملخ ها دو ماه و عمر حشره بالغ اين آفت حدود 23 روز است که قبل از رسيدن به سن بلوغ بايد مبارزه شيميايي انجام شود.
وي تصريح کرد: حشره بالغ ماده در هر بار تخمگذاري حدود 40 تا 45 عدد تخم توليد مي کند؛ بيولوژي اين آفت به گونه اي است که تخم ها به مدت يک سال در خاک باقي مانده و سال دوم شاهد گسترش وسيع آن هستيم؛ اين نوع ملخ ها داراي يک نسل در سال بوده و با پنج سن پورگي، مجموعاً يک دوره فعاليت حدوداً 60 روزه دارند.
شهرستان شميرانات با آب و هوايي کوهستاني متشکل از شهر شميران (منطقه يک، بخش اعظمي از منطقه سه و شمال و شرق منطقه دو تهران) و دو بخش لواسانات و رودبار قصران داراي هفت هزار و 100 هکتار زمين کشاورزي و توليد سالانه 129 هزار تن محصول دامي و کشاورزي در شمال و شمال شرقي تهران واقع شده است.
تهرام/9897//1348
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۶۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل ساختمان کانون پرورش فکری خمام نیازمند حمایت مسوولان است

به گزارش خبرنگار مهر، سید جلیل میر عظیمی بعد از ظهر یک شنبه در نشست با فرماندار رشت به تشریح اهداف و برنامه‌های این مجموعه پرداخت و اظهار کرد: خدمات رسانی کانون پرورش فکری در بستر بیش از ۶۰ عنوان فعالیت فرهنگی، هنری، ادبی، علمی و پژوهشی انجام می‌شود.

میرعظیمی در ادامه به نیروهای انسانی کانون اشاره و با متعهد و توانمند توصیف‌کردن آنان افزود: موفقیت مربیان و اعضای مراکز فرهنگی هنری این نهاد در رقابت‌های بین المللی، کشوری و استانی، بیان‌گر این توانمندی‌ها است.

این مسئول فرهنگی با بیان اینکه که تربیت نسلی هنرمند، مؤمن و در تراز انقلاب، نیازمند تلاش هم زمان فعالان فرهنگی و توجه مسؤولان و تصمیم‌گیران است، اضافه کرد: برای پیشبرد اهداف، حمایت‌های بی‌دریغ معنوی و اختصاص منابع مالی مناسب ضرورت دارد.

وی با ناکافی خواندن منابع مالی تخصیص یافته به مراکز فرهنگی هنری ۶ گانه کانون رشت طی ۲ سال گذشته گفت: ابعاد فعالیت‌های کانون پرورش فکری بر لزوم حمایت هر چه بیشتر از این مجموعه تاکید دارد.

میرعظیمی در ادامه صحبت‌های خود به برخی فعالیت‌های کانون در مراکز فرهنگی هنری و در سطح شهرستان اشاره و از حضور مؤثر این مجموعه در نمایشگاه هفته دفاع‌مقدس و حضور مستمر همکاران کانون در نمایشگاه «شهر باران، شهر قرآن» در ماه مبارک رمضان سال ۱۴۰۳ سخن‌به‌میان‌آورد.

وی افزود: معرفی کانون استان گیلان به عنوان دبیر کمیته کودک و نوجوان کنگره سرداران، امیران و ۸ هزار شهید استان گیلان و گشایش دبیرخانه این این کمیته در مرکز فرهنگی هنری شماره ۲ شهرستان رشت، بخشی از فعالیت‌های مؤثر کانون در عرصه فرهنگ به‌شمارمی رود.

میرعظیمی نقش کانون را در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و مقابله با تهدیدهای فضای مجازی متوجه نسل کودک و نوجوان با اهمیت خواند و ضمن تشریح برنامه‌های این مجموعه برای همراه سازی خانواده‌ها با فعالیت‌های مربیان کانون ادامه‌داد: برای توفیق فرهنگی، ورود خانواده‌ها به این عرصه ضروری است.

مدیرکل کانون استان گیلان هم‌چنین، از برپایی کارگاه‌های فرزندپروری و مهارت‌آموزی در مراکز فرهنگی هنری کانون صحبت‌کرد و این فعالیت‌ها را بخشی از حرکت‌های تأثیرگذار کانون در توان‌مندسازی نسل کودک و نوجوان دانست.

وی بر لزوم حمایت مسؤولان از تکمیل ساختمان در حال احداث کانون شهرستان خمام و از راه‌اندازی مرکز فرهنگی هنری کانون در مسکن مهر شهرستان رشت اشاره کرد و گفت: در پایان از فرماندار برای بازدید از مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان دعوت کرد.

کد خبر 6097391

دیگر خبرها

  • لزوم مبارزه با آفات مگس مدیترانه در باغات مازندران
  • مبارزه با سوسک خرما در ۷۰ هکتار از نخلستان‌ها
  • توزیع بیش از ۴۳ هزار تن انواع کود در استان قزوین
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • مبارزه با آفت سن غلات در مزارع
  • تکمیل ساختمان کانون پرورش فکری خمام نیازمند حمایت مسوولان است
  • اجرای برنامه‌های دهه کرامت بویین میاندشت با مشارکت مردم
  • کاهش آفت ملخ در زمین‌های کشاورزی با بارش‌های بهاری
  • نصب تله‌های فرمونی برای پایش آفات در شهرستان بن
  • واکنش ائمه جمعه به برخورد مقامات غربی با تجمع دانشجویان