Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهدای عضو فردی از اعضای خانواده به‌معنای واقعی یعنی اهدای عضوی از همه افراد آن خانواده، و چه بخشنده‌اند کسانی که این سعادت نصیب‌شان شده و می‌توانند به هم‌نوعان خود زندگی ببخشند.به گزارش بلاغ، اهدای عضو به معنای بخشیدن عضوی از اعضای بدن فردی در شرایطی که اعضای بدنش سالم بوده ولی قادر به ادامه زندگی نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از نظر علمی عموما در شرایطی که فرد بنا به دلایلی مرگ مغزی شده باشد یا در کما رفته باشد به‌طوری که احتمال بازگشتش به زندگی بسیار پایین بوده و هیچ امیدی به زنده ماندش نماند، می‌تواند عضوی سالم از اعضای بدن خود را به افراد نیازمند به پیوند و واجد شرایط اهدا کند.

در دو دهه اخیر ثبت‌نام برای دریافت کارت اهدای عضو بر سرزبان‌ها افتاده و افرادی که مایل باشند می‌توانند با رضایت و میل باطنی این کارت را دریافت کرده و موافقت خود را برای اهدای عضو در صورت اینکه در شرایط فوق قرار بگیرند را اعلام کنند.

در استان مازندران هم این کار به عنوان یک فرهنگ به خوبی جا افتاده است به‌طوری که در سال گذشته ۱۴ مورد و در سال جاری تاکنون سه مورد اهدای عضو داشتیم.

از قدیم گفتن بین حرف تا عمل زمین تا آسمون فاصله است، گاهی حرف زدن در مورد انجام یک کار خیر چون با لذت همراه بوده بسیار راحت‌تر از عمل کردن است.

وقتی صحبت از مرگ یک انسان می‌شود، همه ما با توجه به روایات به یاد جدا شدن روح از بدن و زوال جسم می‌افتیم، جسمی که قرار است به زیر خاک رفته و خوراک مور و ملخ شود و روحی که از بدن جدا شده و راهی برزخ می‌شود.

به عقیده عده‌ای از مردم چه بهتر که این جسم زوال یافتنی قبل از فرستاده شدن به قبر به فرد یا افراد دیگری زندگی ببخشد، که  کار نیک و پسندیده‌ای است.

خبرنگار خبرگزاری فارس در این باره از زبان برادر و خواهر دو جوان که اهدای عضو انجام دادند روایت می‌کند؛ 

ابراهیم انصاری برادر بزرگتر محمد انصاری جوان ۲۹ ساله اهل شهرستان نکا منطقه هزار جریب روستای ملاخیل در گفت‌وگو با فارس اظهار کرد: برادرم در یک خانواده فقیر به دنیا آمد، مادرم از کودکی ما را بیمه حضرت ابوالفضل ‌‌(ع) کرد و می‌گفت به خاطر فقر و سختی‌هایی که در زندگی با آن مواجه می‌شوید نگران نباشید.

وی افزود: در بیستم مهرماه سال گذشته برادرم به علت فشار خون بالایی که داشت به‌طور ناگهانی دچار سکته مغزی شد،  بلافاصله او را  به بیمارستان امام خمینی ‌(ره‌) بهشهر منتقل کردیم و تشخیص پزشکان مرگ مغزی بود.

برادر محمد انصاری با بغض ادامه داد: تنها یک سال از فوت ناگهانی پدرم می‌گذشت که ما با قرار گرفتن محمد در این وضعیت مواجه شدیم، توانی برایمان نمانده بود و پزشکان ابراز ناامیدی کردند، پنج روز صبر کردیم برادرم همچنان در کما بود...

در این مدت به یاد حرف‌های محمد افتادم که می‌گفت فقیر دلش برای فقیر می‌سوزد، برادرم مداح بود و صدای خوبی داشت، با اهل خانواده تصمیم گرفتیم در راه ابوالفضل عباس (ع) دستی از کسی بگیریم و از جسم محمد بگذریم و بگذاریم برادرم به دیگران زندگی ببخشد.

او کارت اهدای عضو نداشت ولی بسیار مهربان، ساده و دلسوز بود، همسرش باردار بود ولی 6 ماه بعد از فوت محمد جنین در شکم مادر فوت کرد...

بالاخره تصمیم به اهدای عضو گرفته شد؛  پیکر برادرم را با آمبولانس به بیمارستان امام خمینی ‌‌‌(ره) تهران منتقل کردیم، معاینات اولیه صورت گرفت و 16 عضو از محمد برای پیوند به بیماران اهدا شد.

برادر محمد تصریح کرد: شرط خانواده ما برای اهدای عضو این بود که اعضای برادرم به صورت رایگان فقط به بیماران فقیر و نیازمند اهدا شود، این در حالی بود که خانواده ما از نظر اقتصادی بسیار ضعیف هستند ولی فقر واقعی از نظر ما عدم تمکن مالی نیست.

ابراهیم انصاری در پایان گفت: با اینکه چند ماهی از فوت برادرم می‌گذرد ولی احساس می‌کنم برادرم زنده است، قلبش می‌تپد و در جایی سرگرم زندگی است.

 

در ادامه به سراغ خواهر جوان ناکام میثم ظهیری از شهرستان قائم‌شهر رفتم  و از او در مورد چون و چرایی بحث اهدای عضو برادرش که دومین اهدا کننده عضو در سال ۹۸ است پرسیدم، که گفت: برادرم ۳۲ سال داشت و مجرد بود.

الهه ظهیری افزود: متأسفانه در فروردین ماه امسال برادرم در اثر سکته مغزی راهی بیمارستان شد، در کمال ناباوری این اتفاق برایش افتاد و ما را به شوک فرو برد.

پزشکان اظهار ناامیدی کردند و گفتند: میثم دیگر برنخواهد گشت و مرگش حتمی است، یک شبانه‌روز در بیمارستان ماند، اگر بخواهم از حال و روز خانواده‌ام بگویم ناتوانم با نگاه کردن به چهره بی‌جان برادرم غم بزرگی تا ابد بر دل همه ما نشست، برادرم که باید به زودی بساط ازدواج برایش برپا می‌کردیم اینک نمی‌دانستیم با  جسم بی‌جانش بر روی تخت بیمارستان چه کنیم؟.

خواهر این اهداکننده ادامه داد: تصمیم سختی بود ولی چون پدر و مادرم با اهدای عضو مشکلی نداشتند و برعکس، این کار را خیر می‌دانستند موافقت خود را اعلام کردند، صبح روز بعد او را راهی بیمارستانی در تهران کردند تا نسبت به پیوند اعضا اقدامات لازم را انجام بدهند، همراه او قلب و احساس ما هم به سستی می‌رفت، نمی‌توانم بگویم چقدر دردناک بود، باورم نمی‌شد، یعنی اعضای بدن میثم نصیب چه کسی خواهد شد‌‌‌‌؟  قلب مهربانش در سینه چه کسی خواهد تپید؟

در همین فکرها بودم که به ما خبر دادند که آقا میثم شما هفت نفر را از مرگ حتمی نجات داد و خودش بار سفر را محکم کرد و رفت.

آری برادرم رفت ولی هفت نفر با رفتنش به زندگی بازگشتند، اگرچه غم از دست دادنش با هیچ چیز کم نمی‌شود ولی خوشحالی و شوقی که از اهدای عضو برادرم نصیب‌مان شد با هیچ چیز قابل مقایسه نیست، گویی میثم زنده است یک نفر نیست بلکه هفت نفر است...

اهدای عضو فردی از اعضای خانواده به‌معنای واقعی یعنی اهدای عضوی از همه افراد آن خانواده، وچه بخشنده‌اند کسانی که این سعادت نصیب‌شان شده و می‌توانند به هم‌نوعان خود زندگی ببخشند.

چه بخشندگی زیبایی است که اهدای اعضای یک نفر به چندین نفر فرصت زندگی بخشیده و خانواده‌هایشان فرصتی برای دوباره در کنارهم بودن داشته باشند، اشک نریزند و امیدشان ناامید نشود، چه خوب است نوع دوستی را بیاموزیم و در هر شرایطی خودمان را جای دیگران قرار دهیم.

اهدای عضو یعنی اهدای زندگی، لبخند، فرصت و به یادگار گذاشتن نامی نیکو که می‌تواند تمثال قیمتی و الگوی همگان باشد.

 

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۷۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محمد خزاعی مطرح کرد؛تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد

‏⁧ به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، محمدخزاعی رئیس سازمان سینمایی در بازدید از بنیاد سینمایی فارابی و شورای فیلم اولی‌ها با قدردانی از زحمات و تلاش‌های بی وقفه اعضای شورای تأیید صلاحیت فیلمسازان اول گفت: امید بسیاری از جوانان و علاقه‌مندان به فیلمسازی و سینما به همین شورا است و طبق گزارش‌هایی که از طرق مختلف به سازمان رسیده است این شورا با دقت و پویایی، عملکردی شفاف و قابل دفاعی را از خود به جا گذاشته و چهره‌های مستعد، توانمند، قابل اعتنا و آینده دار را به سینمای ایران معرفی کرده است.

رئیس سازمان سینمایی با اشاره به متقاضیان زیاد از اقصی نقاط کشور برای حضور در جمع حرفه‌ای فیلمسازان با توصیه اکید به اعضای شورای تأیید صلاحیت فیلمسازان اول عنوان کرد: آن‌چه اکنون در حال رخ دادن است تزریق نیروی جوان، تازه نفس و با انگیزه به عرصه سینمای کشور است که سالیان طولانی در این بخش کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند، بنده معتقدم سینماگران حرفه‌ای هم از این برنامه و راهبرد سازمان سینمایی استقبال می‌کنند و چنان چه هر کس با نگاه منصفانه به این مسیر نگاه کند قطعاً نتیجه حاصله را تحسین خواهد کرد. شاهد ادعای بنده کارگردانان جدیدی است که از همین شورا تاییدیه گرفته و وارد عرصه حرفه‌ای شده‌اند و در جشنواره‌های ۲ دوره گذشته جوایز مهمی کسب کرده‌اند. در کنار جوانان با استعداد و متعهد و آینده دار برای سینمای ملی کشورمان نباید از تجربه و تخصص پیشکسوتان غافل شویم، سینمای ملی و اسلامی ایران برای توسعه در حوزه‌های مختلف ملی و بین المللی باید از همه ظرفیت‌های کشور بهره مند شود.

خزاعی در ادامه گفت: امسال برای حمایت از ۱۰ فیلم اولی البته فیلم‌های ارزان قیمت مبلغی را در بودجه فارابی مصوب کرده‌ایم که به صورت جدی تر حمایت از جریان نسل نو آغاز شود. من به آینده و افتخارات بزرگ این نسل متفکر و متخصص و متعهد امیدوارم؛ نسلی که درک بالایی از زبان تصویر و شناخت خوب از مسائل کشور و از دغدغه‌های ملی دارد و تلاش خواهد کرد که افتخارات این کشور را در عرصه‌های داخلی و خارجی به تصویر کشد.

وی تصریح کرد: سینمای ایران به متفکران جدید و اندیشه‌های نو و بدیع با دغدغه‌های ملی و دینی احتیاج دارد، فیلمسازانی که تفکر را در آثار شبه روشنفکری و جشنواره زده نمی‌داند و ارتباط با مخاطب نیز در دغدغه‌های آنها مشاهده می‌شود.

رئیس سازمان سینمایی تاکید کرد: راه اندازی و بررسی مجوزهای کارگردان اولی در حوزه تخصصی به دور از جریان سرمایه داری که قبلاً بر این حوزه احاطه داشت و تعیین کننده بود و نوعی عدالت فرهنگی بر اساس کشف استعداد است.

در پایان خزاعی ضمن تشکر از شورا و مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی درخواست کرد یک مراسم ویژه جهت معرفی به تهیه کننده ها و سرمایه گذاران و نهادهای تولید کننده برگزار شود.

در این جلسه درباره پرونده یکی از متقاضیان به صورت نمونه بحث و بررسی شد و رئیس سازمان سینمایی در جریان چگونگی ارزیابی‌ها و تصمیم گیری اعضای شورا قرار گرفت. این جلسه با حضور اعضای شورای تأیید صلاحیت فیلم اولی‌ها شامل مجید زین العابدین، رسول صدرعاملی، حبیب ایل بیگی، محمدرضا عرب، مجید اسماعیلی، مهدی آذرپندار، امیر بوالی و روح الله سهرابی برگزار شد.

مسؤولیت دبیری این شورا را فرزاد اژدری بر عهده دارد.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903302

دیگر خبرها

  • دومین رویداد اهدای جایزه جوانی جمعیت برگزار می‌شود
  • تبادل مرگ و زندگی در جریان اهدای عضو
  • محمد خزاعی مطرح کرد؛تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • غرق‌شدن اعضای یک خانواده در رودخانه نیاتک شهرستان هیرمند
  • انجام موفق ۲ عمل اهدای عضو در مشهد به ۵ نفر زندگی دوباره بخشید
  • ثبت پنجمین اهدای عضو طی سالجاری درچهارمحال وبختیاری
  • اهدای زندگی دوباره به ۴ بیماربا اهدای عضو در مشهد
  • اهدای عضو بیمار مرگ مغزی همزمان با سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • پنجمین اهدای عضو در چهارمحال و بختیاری همزمان با شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • نجات جان چند بیمار با اعضای بدن کارمند پست