Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@01:42:44 GMT

رعایت اصول تغذیه ضامن حفظ سلامت روزه داران

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۲۷۹۸۷

رعایت اصول تغذیه ضامن حفظ سلامت روزه داران

ارومیه- ایرنا- روزه داری به اذعان متخصصان اثر قابل توجهی در ارتقای شاخص سلامت فردی دارد اما رعایت اصول تغذیه با تکیه بر افزایش سطح آگاهی یک نیاز اساسی در این ماه به شمار می رود.

به گزارش ایرنا زمان و میزان صرف غذا، نحوه غذا خوردن و انتخاب نوع غذا در ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژه برخوردار می باشد و توجه به آنها در حفظ سلامت فرد بسیار تاثیرگذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به عقیده کارشناسان وعده های غذایی در ماه مبارک رمضان شامل سحر، افطار و شام باید از هم مجزا باشد و میانه روی و خوردن آهسته غذا باید بیشتر از سایر روزها مورد توجه قرار گیرد؛ انتخاب نوع غذا نیز با توجه به نقش آن در سلامت و بیماری های فرد از فاکتورهای مهم به شمار می رود.
خوردن میوه، سبزی، صیفی جات، و غلات نیز به همراه غذا به روزه داران توصیه می شود و کنترل میزان مصرف انواع گوشت، ماهی و غذاهای دریایی، لبنیات، تخم مرغ، حبوبات، خشکبار، شکر و روغن نیز از سوی روزه داران ضروری است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی می گوید: چای کمرنگ و ولرم و خرما بهترین گزینه افطار در ماه مبارک رمضان است و روزه داران باید در این وعده غذایی از خوردن غذاهای چرب و آب زیاد به صورت جدی خودداری کنند.
رسول انتظار مهدی افزود: در روزهای ابتدایی ماه مبارک رمضان، مراجعه های زیادی به مراکز درمانی به خاطر مشکلات معده و دستگاه گوارش صورت می گیرد که بخش عمده ای از این مراجعه ها به خاطر رعایت نکردن موارد لازم در موقع افطار است.
وی اضافه کرد: روزه داران علاوه بر چای و خرما می توانند از مواد لبنی نظیر پنیر و گردو در ادامه وعده افطار استفاده کرده و با فاصله زمانی قابل قبول، وعده شام سبک را میل کنند.
وی بیان کرد: پس از افطار برای ممانعت از سوزش معده و ترش کردن، بهتر است از غذاهای سبک و کم چرب استفاده شده و از مصرف زیاد خوراکی های شیرین و چرب نظیر زولبیا و بامیه در وعده سحری یا افطار پرهیز شود.
وی ادامه داد: استفاده نکردن از نوشابه های گازدار به علت تحریک معده به ویژه در افراد دارای التهاب این بخش از دستگاه گوارش، استفاده از غذاهای آب پز، کبابی و بخارپز، پرهیز از تغییر اساسی در عادت غذایی روزمره، استفاده از میوه و سبزی به میزان مناسب، پرهیز از پرخوری بین وعده افطار و سحر، خودداری از خوردن آب فراوان و استفاده از پنج گروه اصلی شامل غلات، میوه ها، سبزی ها، گوشت و لبنیات از جمله دیگر مواردی است که در ماه رمضان باید رعایت شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی رعایت موارد بهداشتی در خرید اقلام مورد نیاز ماه رمضان را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: آش، حلیم، زولبیا و بامیه، خرما، حلواشکری و پنیر از جمله موارد پرمصرف در این ماه است که باید از محل های بهداشتی و دارای مجوز خریداری شود.
پزشک ارومیه ای نیز در این خصوص گفت: روزه داران از خوردن غذاهای چرب، شور و شیرینی جات مصنوعی پرهیز کنند تا دچار سردرد نشوند.
دکتر علی افشانی افزود: روزه داران با خودداری از خوردن غذاهای پرچرب مانند انواع کباب ها، کله پاچه، انواع شیرینی های خامه ای و زولبیا و بامیه می توانند از بروز برخی بیماری های شایع ماه مبارک رمضان جلوگیری کنند.
وی با تاکید بر اینکه روزه داران در وعده افطاری باید از نوشیدن آب خنک خودداری کنند، اظهار داشت: تغییر عادت های غذایی نادرست در ماه مبارک رمضان ضروری است و روزه داران باید این موضوع را مورد توجه جدی قرار دهند.
وی ادامه داد: استفاده از برخی شربت ها از جمله شربت سکنجبین و گلاب نیز از تشنگی روزه دار در طول روز می کاهد.
پزشک ارومیه ای اضافه کرد: بوی بد دهان، یبوست، نفخ و سردرد از شایع ترین مشکلات روزه داران است و روزه داران علاوه بر رعایت بهداشت دهان و دندان باید در هنگام سحر شربت لیموترش بنوشند.
دکتر افشانی تاکید کرد: برای جلوگیری از خشکی، یبوست و برخی بیماری های گوارشی در ماه مبارک رمضان باید در پخت و پز غذاها از آلو و قیصی استفاده شود.
کارشناس بهداشتی نیز گفت: خوردن و آشامیدن یک فرد در ماه رمضان بعد از تحمل ساعت‌های طولانی گرسنگی و تشنگی، باید بر اساس اصول علمی و آداب تغذیه منطقی و عقلانی باشد.
دکتر فرهاد حیات افزود: بیشتر روزه داران در موقع افطار، نوشیدن یک لیوان آب خنک را به هر چیز دیگری در موقع افطار ترجیح می‌دهند و با این کار سلامت خود را به خطر می اندازند.
وی اضافه کرد: نوشیدن آب سرد، موجب سوء هاضمه، اختلال در جذب، نفخ، دل دردهای بی مورد و ناراحتی‌های گوارشی دیگری می شود و برای جلوگیری از این عوارض بهتر است افراد روزه‌دار ابتدا با مقداری آب جوشیده ولرم یا چای کم رنگ و بهتر از همه اینها، با شیر گرم به همراه عسل یا خرما برای جبران قند و آب از دست رفته بدن افطار کنند.
وی تاکید کرد: برای جلوگیری از مشکلات سوء هاضمه و مشکلات گوارشی، باز کردن روزه باید به آهستگی و رساندن مواد غذایی باید به کندی در بدن صورت گیرد و از سرعت در خوردن و پرخوری در ماه رمضان به خصوص در موقع افطار که مدت زمان طولانی معده خالی بوده است، جلوگیری شود.
این پزشک ارومیه ای ادامه داد: افراد روزه دار باید سعی کنند از سبزی و میوه به ویژه میوه های فیبردار یا نوشیدنی های به شکل پوره و حاوی فیبر در طول شب تغذیه کنند.
به گزارش ایرنا، رعایت نکردن هرکدام از این نکات می تواند مشکلات گوارشی قابل توجهی را ایجاد کند که این امر ضرورت توجه به توصیه های کارشناسان را نشان می دهد.
8137/3072/7129

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي بهداشت و سلامت روزه داري آذربايجان غربي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۷۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانواده اساسی‌ترین رکن جامعه و مدنیت اسلامی است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه بندرعباس، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عبادی‌زاده امروز در گردهمایی ائمه جمعه استان هرمزگان که با حضور خانواده‌ها در جزیره قشم برگزار شد، خانواده را اساسی‌ترین رکن جامعه و مدنیت اسلامی دانست و اظهار کرد: انسان به صورت ذاتی موجودی مدنی و اجتماعی است و خانواده نقش مهمی در این مدنیت ایفا می‌کند.

وی با ذکر این نکته که خانواده امروز در دنیا تقلیل به زندگی در زیر یک سقف پیدا کرده است، عنوان کرد: خانواده دارای اصول و عناصری است که باید به آن توجه داشت چراکه زیر سقف بودن بدون دارا بودن شاخصه‌ها اهمیت زیادی ندارد.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، آرامش را یکی از اصول اساسی خانواده دانست و بیان کرد: هر عضو خانواده مسئولیت‌هایی را بر عهده دارند. پدر خانواده وظیفه مهم تزریق آرامش و امنیت خانواده‌ها را بر عهده دارد و پس از آن نیز مادر وظیفه بسیار مهمی برای ایجاد فضای امن و آرام خانواده بر عهده دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده، عشق و مودت را یکی دیگر از اصول و بنیان‌های مهم خانواده دانست و گفت: اگر محبت و مودت در خانواده حاکم نباشد، گرمی کانون خانواده را خواهد گرفت. اولین معلم عشق و محبت برای کودکان پدر و مادر هستند؛ چرا که وقتی فرزند عشق و محبت والدین را می‌بیند، همین عشق را به فرزندان خود تزریق خواهد کرد.

وی رحمت را محصول عشق و آرامش دانست و خاطرنشان کرد: رحمت در ابتدا از سوی خداوند نازل می‌شود و لایه‌های مختلف خانواده را در بر می‌گیرد.

کد خبر 6087672

دیگر خبرها

  • جریمه راننده پراید به سبک جرثقیل‌داران! + فیلم
  • قدردانی از متصدیان سه واحد نمونهٔ بهداشتی در مه ولات
  • آغاز طرح نظارت بر باشگاه‌های خصوصی و دولتی آذربایجان غربی
  • تشکیل کمیسیون تخصصی شرط اجرای سند ملی امنیت تغذیه
  • شرط اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • خون شهدا ضامن بقای انقلاب اسلامی است
  • باغچه‌های سلامت خانگی راهی برای ترویج فرهنگ تغذیه سالم
  • ضرورت تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • خانواده اساسی‌ترین رکن جامعه و مدنیت اسلامی است
  • درس‌هایی از فوتبال اروپا؛ تبریک به قهرمان