Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@03:40:11 GMT

98 درصد آتش سوزی های منابع طبیعی ناشی از عوامل انسانی است

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۲۸۸۸۴

98 درصد آتش سوزی های منابع طبیعی ناشی از عوامل انسانی است

کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه گفت: 98 درصد از آتش سوزی های منابع طبیعی و مراتع و جنگل های استان ناشی از عوامل انسانی است تنها 2 درصد آن به عوامل طبیعی مانند صاعقه و تابش خورشید برمی گردد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، انشالله کولانی روز دوشنبه در جلسه مدیریت بحران استان کرمانشاه که به اقدام های پیشگیرانه برای جلوگیری و کاهش آتش سوزی مراتع، جنگل ها و محیط زیست در فصل تابستان اختصاص داشت، افزود: 65 درصد آتش سوزی های منابع طبیعی از ناحیه گردشگران، 15 درصد اختلافات قومی و قبیله ای و جارسوزی اراضی و 14 درصد از ناحیه پادگان ها رخ می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او با بیان اینکه تعداد آتش سوزی های منابع طبیعی در سال 97 نسبت به سال قبل از آن 82 درصد کاهش یافته است، گفت: در سال جاری به لطف بارندگی های فراوانی که در استان داشته ایم و پوشش گیاهی زیادی که در منابع طبیعی وجود دارد پیش بینی می شود اگر اقدام های پیشگیرانه مناسب انجام نشود شاهد گسترش آتش سوزی ها در منابع طبیعی باشیم.
وی با اشاره به اینکه بیشترین عامل آتش سوزی منابع طبیعی ناحیه گردشگران رخ می دهد، افزود: امسال با توجه به بارش های خوب که داشتیم طبیعت 2 چندان زیبا شده و به تبع آن گردشگران زیادی به طبیعت گردی می پردازند که در این راستا باید فرهنگ سازی، آموزش، نصب تابلو و افزایش دیده بان ثابت طبیعت برای جلوگیری از آتس سوزی را در اولویت قرار دهیم.
کولانی، همچنین از شناسایی 70 نقطه مستعد آتش سوزی بالا در استان خبر داد و خواستار افزایش منابع اعتبار استانی، نیروی انسانی و تجهیزات برای اطفا حریق شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه در ادامه بیان داشت: این اداره 17 پایگاه ثابت و 95 نیرو واکنش سریع در سطح استان دارد که نسبت به یک میلیون و 700 هزار هکتار جنگل و مراتع و صعب العبور بودن کوهستان های استان بسیار کم است.
کولانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه 43 هزار همیار طبیعت و 150 تیم اطفا حریق در قالب سازمان های مردم نهاد در استان وجود دارند، گفت: آتش باید در یک و 2 ساعت اولیه آتش خاموش شود برای این کار نیازمند نیروهای محلی با تجهیزات اطفا حریق هستیم و با دست خالی نیز نمی شود کاری کرد.
وی با بیان اینکه در استان برای اطفا حریق اعتباری لحاظ نشده، اظهار داشت: بسیاری از دستگاه ها و تجهیزات اطفا حریق استان، ابتدایی و از کارافتاده است و اعتبارات اداره نیز کفاف هزینه اولیه اطفا حریق را نمی دهد، از استانداری خواستار توجه جدی تری به اعتبارات این بخش هستیم.
او در ادامه آموزش روستا به روستا، عشایر، دهیاری ها، اعضای شورای روستا، بخشداری های استان برای واکنش سریع در مقابل آتش سوزی در ساعت اولیه را یکی از برنامه های اداره کل منابع طبیعی استان عنوان کرد.

**25 تیم واکنش سریع در مناطق حفاظت شده محیط زیست استان کرمانشاه ساماندهی شده است
مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه نیز در این جلسه از تشکیل 25 تیم واکنش سریع اطفا حریق در 162هزار هکتار مناطق حفاظت شده محیط زیست استان برای خاموش کردن آتش سوزی های احتمالی در سریع ترین زمان ممکن خبر داد.
فریدون یاوری در ادامه با بیان اینکه در سال گذشته 298 هکتار از اراضی محیط زیست (بیشتر در منطقه حفاظت شده بیستون) استان سال گذشته دچار حریق شد، افزود: در سال گذشته از نظر تعداد آتش سوزی روند کاهشی داشتیم (6 مورد) ولی به لحاظ وسعت روند افزایشی داشتیم و این به دلیل عدم اجازه ورود به موقع تیم های واکنش سریع محیط زیست به محل آتش سوزی از سوی پادگان های نظامی بود.
او با اشاره به آتش سوزی سال گذشته منطقه حفاظت شده بیستون گفت: این آتش سوزی به دلیل آتش زدن علف های هرز پیرامون پادگانی رخ داد و وقتی نیروهای واکنش سریع محیط زیست برای خاموش کردن آتش مراجعه کردند به آنها اجازه ورود به منطقه را ندادند برای همین آتش 2 روز طول کشید و بخش وسیعی از این منطقه آتش گرفت.
وی در ادامه آتش سوزی عمدی برای وسعت اراضی کشاورزی، کمبود امکانات و تجهیزات اطفا حریق و نیروی انسانی را مهم ترین مشکلات محیط زیست برای اطفا حریق برشمرد، که نیازمند نوسازی جدی تجهیزات و تعامل گسترده دیگر نهاد ها است.
یاوری در پایان با اشاره به افزایش تردد گردشگران در منطقه چالابه خواستار ایجاد محدودیت برافروختن آتش برای پخت و پز از سوی آنها شد.

**120 هکتار از اراضی کشاورزی در سال 97 دچار آتش سوزی شد
نماینده سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز در این جلسه از آتش سوزی 120 هکتار از اراضی کشاورزی استان خبر داد و گفت: آتش زدن پس چره ( جارسوزی ) ته سیگار و وجود شیشه ( نور خورشید به ذره بین تبدیل می کند) از عوامل اصلی آتش سوزی اراضی کشاورزی دانست.
وی در ادامه از آموزش و اطلاع رسانی به کشاورزان برای رعایت نکات ایمنی اطفا حریق، پرهیز از سهل انگاری، بیمه کردن اراضی خود و هشدار در مورد مضررات آتش زدن جار را در راستای اقدامات پیشگیرانه سازمان جهاد کشاورزی برای جلوگیری از آتش سوزی اراضی و مراتع عنوان کرد.
3209/8066

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي اطفاء حريق منابع طبيعي استان كرمانشاه مديريت بحران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۸۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات آتش سوزی انباری در خیابان لاله‌زار

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران از وقوع حریق در یک انباری ۲۰ متری واقع در خبابان لاله‌زار خبر داد.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: با حضور آتش‌نشانان در محل مشاهده شد که حریق در یک انباری کوچک به مساحت حدود ۲۰ مترمربع که در طبقه دوم یک واحد صنفی قرار داشت رخ داده است. داخل این انبار لوازم و قطعات فلزی مربوط به لوستر و ... نگهداری می‌شد که آتش‌نشانان بلافاصله برای اطفاء حریق وارد عمل شده و موفق شدند تا شعله‌های آتش را در عرض چند دقیقه مهار و به طورکامل اطفاء کنند.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با بیان اینکه درپی این حریق دود زیادی به آسمان بلند شده بود، اظهارکرد: همچنین با توجه به عرض کم خیابان لاله‌زار ترافیکی نیز در این مسیر ایجاد شده بود که همین موضوع موجب حساسیت کسبه و برخی از شهروندان شده بود، اما خوشبختانه این حریق بسیار جزئی بود و هیچگونه خسارت جانی به دنبال نداشت.

به گفته ملکی، آتش‌نشانان پس از ایمن‌سازی محل به ماموریت خود خاتمه داده و به ایستگاه بازگشتند. کارشناسان آتش‌نشانی هم علت این حادثه را بررسی و اعلام خواهند کرد.

دیگر خبرها

  • جزییات آتش سوزی انباری در خیابان لاله‌زار
  • آتش سوزی در خیابان لاله‌زار تهران
  • جزئیات بیشتر از آتش‌سوزی روستای گیلان
  • جزئیات بیشتر از آتش‌سوزی امامزاده ابراهیم شفت
  • نجات جان ۱۵ نفر در آتش‌سوزی مجتمع مسکونی در قم
  • آتش سوزی آشپزخانه در محله مفتح اطفا شد
  • آتش سوزی ۲ واحد تجاری و مسکونی در گیلان
  • قصور برخی مسئولان در جریان آتش‌سوزی امامزاده ابراهیم شفت احراز شد + جزئیات
  • آغاز نقشه برداری واحدهای آسیب دیده از حریق امامزاده ابراهیم
  • مستقر شدن بالگرد در لرستان برای جلوگیری از آتش‌سوزی احتمالی ضروری است