Web Analytics Made Easy - Statcounter

امام جمعه اهر گفت: برخی‌ها علاقه دارند نام‌های ارزشی همانند اسامی شهدا یا اسامی متبرکه که در قرآن کریم نیز آن اسامی قید شده را از معابر و میادین تغییر دهند تا کج‌سلیقگی خودشان را به رخ بکشند. ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۵ استانها آذربایجان شرقی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهر، آیت‌الله جواد حاجی‌زاده ظهر امروز در نخستین جلسه شورای زکات شهرستان اهر در سال‌جاری با اشاره به بی‌اعتنایی شورای شهر و شهرداری به اجرای مصوبه نام‌گذاری یکی از میادین به نام «میدان زکات» اظهار داشت: دو سال پیش قرار بود میدان ورودی شهر اهر از سمت مشگین‌شهر به عنوان «میدان زکات» نام‌گذاری شود ولی متاسفانه تا به امروز هیچ اقدامی نشده است، هرچند ما منکر کم اهمیتی ورنی نیستیم ولی از حیث قدمت، تاریخ و قدمت زکات بیشتر از ورنی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ورنی هم جزو صنایع‌دستی منحصر به فرد منطقه ارسباران و شهرستان اهر است اما می‌توانستند بر اساس وعده‌های قبلی آن میدان را به نام «میدان زکات» نام‌گذاری کنند و یکی دیگر از میادین به نام ورنی نام‌گذاری نمایند، البته خداوند لعنت کند کسی که منکر اهمیت ورنی است ما که منکر اهمیت این هنر بومی نیستیم.

امام جمعه اهر با تاکید بر اهمیت برگزاری همایش زکات در مناطق روستایی گفت: کمیته امداد با همکاری بخشداری در جهت ترویج فرهنگ زکات، همایش‌هایی در مناطقه روستایی برگزار کنند.

بجنورد| موسسات فاقد مجوز حق جمع‌آوری زکات فطریه را ندارندآیت‌الله سبحانی: از محل زکات برای آزادی زندانیان جرائم غیرعمد استفاده شودامام جمعه رشت: اولویت پرداخت در زکات فطریه با اقوام نیازمند است2 میلیارد تومان زکات در استان ایلام جمع‌آوری شدانتقاد استاندار خراسان‌شمالی از عدم حضور برخی از مدیران در شورای زکات

حاجی‌زاده اضافه کرد: برخی‌ها علاقه دارند نام‌های ارزشی همانند اسامی شهدا یا اسامی متبرکه که در قرآن کریم نیز آن اسامی قید شده از معابر و میادین تغییر دهند تا کج‌سلیقگی خودشان را به رخ بکشند.

وی با تاکید بر لزوم مدیریت جمع‌آوری زکات فطره در شهرستان اهر گفت: از زمانی که به عنوان امام جمعه اهر به این شهرستان آمده‌ام حتی لحظه‌ای از اهمیت جمع‌آوری زکات فطره غافل نشده‌ام و در این زمینه با کمیته امداد هماهنگ بوده‌ایم، از این‌رو تاکید داریم در عید فطر از جمع‌آوری زکات فطره توسط نهادها و موسسات خیریه خارج از شهرستان جلوگیری شود.

امام جمعه اهر در پایان این مراسم از انعکاس اخبار شورای زکات و ترویج فرهنگ زکات توسط مهدی دایلاری خبرنگار خبرگزاری تسنیم قدردانی کرد و خطاب به خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفت: از زحمات و تلاش‌های شما برای انعکاس اخبار شورای زکات شهرستان قدردانی می‌کنم و تقاضا دارم همان‌طور که قبلاً برای ترویج فرهنگ زکات تلاش کرده‌اید از این پس بیشتر در این عرصه تلاش کنید.

شورای شهر اهر نسبت به نامه‌های شورای زکات بی‌توجهی می‌کند

حجت‌الاسلام بهنام چنابی در اولین جلسه شورای زکات شهرستان اهر در سال‌جاری که در بیت امام جمعه اهر برگزار شد با اشاره به عملکرد شورای زکات در دو بخش فرهنگی و هزینه‌کرد خلاصه می‌شود اظهار داشت: از مجموع 198 روستای شهرستان اهر، 110 روستای که جمعیت بالای 10 خانوار دارند شامل پرداخت زکات می‌شوند و برخی روستاها نیز شامل زکات مستحبی می‌شوند.

وی افزود: 110 عامل و 25 نفر مبلغ زکات به صورت افتخاری سال گذشته با شورای زکات شهرستان اهر همکاری داشتند و از طرفی هم ریالی حق‌الزحمه به دلیل نبود منابع اجرایی نتوانستیم به عاملین با مبلغان پرداخت کنیم.

مسئول زکات کمیته امداد شهرستان اهر از جمع‌آوری یک میلیارد و 200 میلیون تومان زکات طی سال گذشته در این شهرستان خبر داد و گفت: بعضاً در فضای مجازی مطرح می‌کنند که زکات در چه محل‌هایی هزینه می‌شود؟ باید عرض کنم سال گذشته فقط در بخش جهیزیه برای نوعروسان نیازمند بیش از 140 میلیون تومان هزینه کردیم و هزینه درمان 50 بیمار نیازمند را از طریق زکات تامین کردیم.

چنابی بابیان اینکه سال گذشته 12 واحد مسکن برای نیازمندان از محل زکات جمع‌آوری شده در روستاهای شهرستان اهر احداث کرده‌ایم، ابراز داشت: علاوه بر تامین جهیزیه برای نوعروسان نیازمند، احداث مسکن مددجویی، هزینه تحصیلی دانش‌آموزان و دانشجویان نیازمند و تحت پوشش کمیته امداد را نیز تامین کرده‌ایم.

وی همچنین از پرداخت کمک هزینه معیشتی برای 1373 خانواده نیازمند طی سال گذشته از محل زکات جمع‌آوری شده در این شهرستان خبر داد و افزود: در برخی روستاها نیز در بخش‌هایی که می‌تواند در زندگی مردم آن روستاها تاثیرگذار باشد پروژه و طرح‌هایی اجرا کردیم.

مسئول زکات کمیته امداد شهرستان اهر با انتقاد از بی‌توجهی شورای شهر و شهرداری اهر به مصوبه نام‌گذاری یکی از میادین به نام میدان زکات گفت: تاکنون سه بار نامه به شهرداری و شورای شهر اهر نوشتیم تا مصوبه را اجرایی کنند ولی متاسفانه نه شورای شهر و نه شهرداری هیچ ارزشی به مصوبات و نامه‌های شورای زکات قائل نمی‌شوند، این‌همه بلوار و میادین احداث می‌شود اما راضی نمی‌شوند نام یکی از بلوارها و میادین را به نام میدان یا بلوار زکات نام‌گذاری کنند.

انتهای پیام/ش

R7887/P/S6,47/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۰۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کج‌سلیقگی‌ مدیران فرهنگی نوجوانان را از مسجد فراری کرد

کوروش زارعی در نشست خبری جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد گفت: یکی از دلایلی که نوجوانان ما از مسجد فراری شدند به خاطر کج سلیقگی‌هایی است که در مسجد رخ می‌دهد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست رسانه‌ای پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی «بچه‌های مسجد» صبح امروز با حضور کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و سیدمصطفی موتورچی دبیر این جشنواره در سالن طاهره صفارزاده حوزه هنری برگزار شد.

زارعی با اشاره به برگزاری این جشنواره در شهر یزد گفت: شعار این جشنواره «خانه هنرم مسجدم» است؛ ما از 4 سال پیش که سیزدهمین جشنواره را در قزوین برگزار کردیم به این نتیجه رسیدیم که جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد نیازمند بازنگری است و باید سند تحول و چشم‌اندازی برای آن طراحی شود. به همین دلیل، به مدت سه سال جشنواره را تعطیل کردیم و چشم انداز 9 ساله تئاتر مسجد را طراحی کردیم که مبنای برگزاری رویداد 2-3 سال اخیر نیز همین چشم انداز است.

اقدام زیبای بچه مسجدی‌های قم به مناسبت روز معلم

زارعی تاکید کرد: اکنون در سال چهارم این چشم‌انداز هستیم و فکر می‌کنیم بعد از 4 سال کار زیربنایی توانستیم به نقطه خوبی برسیم. بچه‌های مسجد از سراسر ایران در این رویداد حضور دارند و انگیزه خوبی در بین آنان ایجاد شده است. آنها به شکوفایی رسیدند و فکر می‌کنم خروجی خوبی خواهند داشت.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با اشاره به برگزاری دوره‌های تخصصی کارگردانی تئاتر گفت: سال گذشته در مشهد دوره پیشرفته کارگردانی تئاتر را برگزار کردیم. قرار است خروجی‌های این دوره طرح‌های خود را ارائه بدهند و اگر تایید شود، بودجه ساخت نمایش دریافت خواهند کرد. با این کار کارگردانان جدیدی را در عرصه هنرهای نمایشی وارد کار خواهیم کرد که حتما انرژی جدیدی خواهند بود.

او درباره طراحی چشم‌انداز 9 ساله بچه‌های مسجد توضیح داد: این کار برای این بود که بچه‌ها را به رشد خوبی برسانیم تا در جشنواره‌های معتبر دیگر تئاتر مثل جشنواره‌های مقاومت، ایثار و حتی بین‌المللی فجر حضور پیدا کنند و کارهایشان دیده شود. جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد امسال خروجی بیش از 800 گروه نمایشی از سراسر کشور است که 200 تای آنها روستایی هستند. هدف ما در چشم انداز این است که تئاتر را به روستاها بکشانیم و از این طریق استعدادیابی کنیم. اکنون 3-4 گروه برگزیده که در یزد حضور دارند، روستایی‌اند و حتما هنرشان به جامعه تئاتر کشور معرفی خواهد شد.

سید مصطفی موتورچی دبیر جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: پانزدهمین جشنواره تئاتر مسجد در شرایطی برگزار خواهد شد که فراخوانی منحصرا برای جشنواره امسال صادر نشده است. دلیل این موضوع این است که در 3 سال گذشته رویدادهای تولیدی متعددی در دفاتر مساجد سراسر کشور با عنوان «محرابیان» برگزار شده و جشنواره امسال محلی برای نمایش نیروهای تربیت شده از طریق همین رویداد است.

وی ادامه داد: در این رویداد، نوجوانان علاقه‌مند به تئاتر در قالب یک گروه کار خود را از مساجد محله‌شان شروع می‌کردند و آرام آرام به رویدادهای استانی می‌رسیدند. در نهایت، با رقابت این گروه‌ها و معرفی برگزیدگان، 3 اثر به عنوان برگزیده هر روستا معرفی می‌شدند. این رویداد به مدت دو سال برگزار شد و هر استان تاکنون 6 گروه برتر معرفی کرده است. این نمایش‌ها در ابتدا به صورت غیرحضوری بازبینی شدند و 42 اثر به بازبینی حضوری رسیدند. در اواسط فروردین ماه نیز بازبینی‌های حضوری انجام شد و در نهایت به 14 نمایش رسیدیم که از روزهای 18 تا 20 اردیبهشت ماه در بافق یزد به نمایش درمی‌آیند.

موتورچی با تاکید بر پیش زمینه‌های کار هنری در مساجد گفت: معتقدیم تربیت مربی، پیش زمینه کار هنری در مساجد است. به همین دلیل، همزمان با رویداد تولیدی محرابیان، سلسله دوره‌های تربیت مربی هم برگزار شد و مربیان هر استان و استان‌های همجوار گرد هم آمدند. سه سال پیش با 200 مربی کار خود را آغاز کردیم و اکنون به 800 مربی رسیده‌ایم که به معنای 800 گروه است. علاوه براین، پیش زمینه دیگر، توجه به نمایشنامه مناسب جهت اجرا در مساجد است. در اجرای تئاتر در مساجد باید به پارامترهایی مثل تک جنسیتی بودن، زمان نمایش، مخاطب خاص آن و .... توجه داشت. بر همین اساس، تاکنون سه دوره نمایشنامه نویسی «گلدسته‌ها» برگزار شده است که  خروجی آن 150 نمایشنامه مسجدی است. باید تاکید کنم تمام 14 گروهی که در جشنواره امسال حضور دارند، همه این مراحل را پشت سر گذاشته‌اند.

وی داوران این دوره از جشنواره را معرفی کرد و گفت: خانم‌ها اعظم بروجردی، الهام چرخنده و وفا طرفه داوران این دوره از جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد هستند.

کوروش زارعی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: در جشنواره بچه‌های مسجد، آن چیزی که در دستور کار خودمان قرار دادیم، «گروه محوری» است. عمده جشنواره‌ها رویکردهای فردگرایی دارند اما ما اصل و اساس کار این جشنواره را بر گروه بودن بچه‌ها قرار دادیم. بر همین اساس نیز جایزه‌های ارزشمند جشنواره به گروه‌ها تعلق می‌گیرد. با این کار می‌خواهیم به بچه‌ها یاد بدهیم که تئاتر کار فردی نیست و گروهی است و اگر بتوانید گروه موفقی داشته باشید تئاتر بهتری روی صحنه خواهید برد.‌

وی درباره جایزه ویژه این جشنواره گفت: جایزه ویژه جشنواره جایزه ویژه فرج الله سلحشور است؛ هنرمند نام آشنایی که فعالیت هنری خود را از مسجد شروع کرد. این جایزه از این پس در جشنواره خواهد بود و به یک گروه برتر که اجرای‌ خوبی از نظر ساختاری داشته باشند و مسجدی باشند و در دوره‌‌های ما حضور پیدا کرده باشند اهدا می‌شود.

زارعی درباره انتخاب داوران زن در جشنواره امسال نیز گفت: هدف این بود تا جایگاهی برای داوران زن قایل شویم و از هنرمندانی که با تجربه و تحصیل کرده هستند استفاده کنیم. نمی‌شود که داوران جشنواره همیشه مردان باشند، در حالی که زنان هنرمند ما نیز از توانمندی‌های بسیار خوبی برخوردار هستند.

او درباره جزییات مراسم افتتاحیه و اختتامیه نیز بیان کرد: مراسم افتتاحیه را در کنار مزار شهدای گمنام شهر بافق برگزار خواهیم کرد و اجراها و مراسم اختتامیه نیز در امامزاده عبدالله است.‌ این مکان محل برگزاری مسابقه برای نمایش در برابر دیدگان داوران است و هر گروه بعد از این اجرا 3 اجرای دیگر نیز در مساجد شهر یزد و بافق خواهد داشت.

موتورچی درباره جوایز جشنواره نیز توضیح داد و گفت: در بخش بازیگری، از 7 نفر از بازیگران زن و آقا برتر تقدیر می‌کنم و رتبه بندی نخواهیم داشت. ما همیشه گفته‌ایم که در این جشنواره گروه محوری مهم است و به همین دلیل 5 جایزه گروهی با رویکردهای مختلف می‌دهیم. علاوه براین، دو مراسم  پاسداشت خواهیم داشت. جایزه کارگردانی و تولیدات بصری نیز خواهیم داشت. باید اشاره کنم که در مجموع نزدیک به 300 میلیون جایزه می‌دهیم که جایزه 5 گروه برتر و جایزه فرج الله سلحشور بیشترین مقدار را به خود اختصاص داده است. براین اساس، هرکدام از گروه‌های برگزیده 10 میلیون و گروه برگزیده جایزه سلحشور نیز 20 میلیون تومان هدیه دریافت خواهند کرد.

زارعی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا اجرای نمایش در مسجد کیفیت اجرا در سالن را دارد یا خیر، گفت: بگذارید سوالی را مطرح کنم و آنهم این است که آیا اجرای  تئاتر‌ در گاراژ یا پارکینگ به اندازه اجرا در یک سالن همراه با نورپردازی کیفیت دارد؟ پاسخ منفی است اما فراموش نکنید که در اروپا و آمریکا، اجرای نمایش در کارخانه‌های متروکه و گاراژها نیز برگزار می‌شود. جشنواره بچه‌های مسجد یک جشنواره محیطی است و سالهاست که در همه دنیا تئاترهای محیطی برگزار می‌شود. بنابراین اجرای نمایش در مساجد شوآف نیست. این جشنواره شکلی از تئاتر خلاق است و به گروه یاد می‌دهد که می‌توان یک نمایش را بدون نورپردازی و لباس‌های آن چندانی برگزار کرد. بنده معتقدم اگر گروهی بتواند با همین امکانات کم با مخاطب ارتباط برقرار کند و در دل اجرای خود مفاهیم مورد نظرش را آموزش بدهد موفق است. ما بچه‌ها را با دست خالی بار می‌آوریم تا اگر روزی به تالار وحدت رفت بداند دستاوردش از کجا بوده است.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در واکنش به صحبت یکی از خبرنگاران مبنی بر فاصله گرفتن مساجد از اجرای برنامه‌های فرهنگی در سالیان اخیر گفت: به نظرم این موضوع تحت تاثیر کج سلیقگی مدیران فرهنگی و از سویی دیگر کج سلیقگی در هیئت امنا مساجد رخ داده است. فراموش نکنید که دوره اول جشنواره بچه‌های مسجد را در سال 1374 برگزار کردیم اما بی تدبیری و مسیر غلط فرهنگی این جشنواره را به مدت دو دهه تعطیل کرد. این جشنواره به جایی رسیده بود که سومین جشنواره معتبر تئاتر کشور بود اما تعطیل شد. یکی از دلایلی که نوجوانان ما از مسجد فراری شدند به خاطر کج سلیقگی‌هایی است که در مسجد رخ می‌دهد و بچه‌ها را از مسجد رانده می‌شوند. اگر تاکیدات موکد رهبر انقلاب در سال‌های اخیر نبود وضعیت بدتر بود. شاید یکی از دلایلی که باعث شد در سال‌های اخیر ضربه‌های فرهنگی از سوی نوجوانان بخوریم به این دلیل است که بچه‌ها از مسجد رانده شدند. ما می‌خواهیم به بهانه تئاتر و فعالیت‌های هنری دوباره پایشان را به مساجد باز کنیم.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • آغاز جمع آوری زکات غلات در شهرستان های جنوبی استان ایلام
  • توزیع ۶ میلیارد تومان زکات فطریه میان نیازمندان استان ایلام
  • شهرداری قزوین به مطالبه شورا برای ساماندهی معابر شهری توجه کند
  • شهرداری قزوین اقدام عملی برای مناسب‌سازی شهر انجام نداد
  • شهرداری قزوین قدمی برای مناسب‌سازی شهر برنداشت
  • ماسک: تا زمانی که مشکل بدهی آمریکا حل نشود، دلار ارزشی ندارد
  • بهبود کیفیت محصولات کشاورزی با تلاش متخصصان بومی
  • آغاز ۲.۵ میلیون مترمربع آسفالت معابر شهر کرمان+تصویر
  • کج‌سلیقگی‌ مدیران فرهنگی نوجوانان را از مسجد فراری کرد
  • شنبه‌های بدون دست‌فروش در محدوده مرکزی تبریز