Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-27@02:13:27 GMT

آنفلوآنزای پرندگان به انسان منتقل می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۱۵۹۲

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درپاسخ به سوالی درباره شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در آذربایجان شرقی و امکان سرایت انسانی آن، ضمن تشریح وظایف سازمان‌ها و ارگان‌ها در کنترل این بیماری تاکید کرد که این نوع بیماری آنفلوانزای پرندگان که اکنون از آن نام برده می‌شود، تا به حال قدرت سرایت به انسان را نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر محمدمهدی گویا گفت: برای جلوگیری از شیوع آنفلوانزای پرندگان، سازمان محیط زیست، وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی باید همزمان با یکدیگر فعالیت کنند. هر موردی از آنفلوانزای پرندگان که گزارش شود هر سه سازمان ورود کرده و هریک به وظایف خود عمل می‌کنند.

وی افزود: در همین زمینه سازمان دامپزشکی وظیفه پاکسازی محیط‌های آلوده و معدوم سازی پرندگان بیمار را دارد. وزارت بهداشت نیز موظف است کارگران و کارکنان مراکز نگهداری از این پرندگان را واکسیناسیون کند و در صورت مشاهده علائم بیماری، دو هفته از کارکنان مراقبت کند تا در صورت بروز علائم جدی بیماری، بلافاصله اقدامات لازم و بررسی‌های پزشکی صورت گیرد.

گویا ادامه داد: سازمان محیط زیست نیز وظیفه نظارت بر سلامت پرندگان وحشی را دارد تا بیماری از آنها به سایر پرندگان منتفل نشود. البته در حال حاضر در فصل مهاجرت این پرندگان قرار نداریم و از این نظر جای نگرانی نیست.

وی در پایان با اشاره به این که این نوع بیماری آنفلوانزای پرندگان تا به حال قدرت سرایت به انسان را نداشته، گفت: البته این هم امری نیست که ثابت شده باشد؛ زیرا هر لحظه امکان تغییر ساختمانی ویروس و جهش آن وجود دارد و این امکان به وجود می‌آید که انسان‌ها نیز بیمار شوند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آنفولانزای پرندگان انسان منتقل جان بولتون حسین طائب بغداد پرونده یاسین رامین مهلا مومن زاده جواد نکونام نشست فوق العاده اتحادیه عرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۱۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف انتقال محلی مالاریا در خوزستان در ۱۰ سال اخیر

ایسنا/خوزستان مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه در ۱۰ سال اخیر موردی از انتقال محلی بیماری مالاریا در استان خوزستان مشاهده نشده است، از حذف این بیماری در استان خبر داد.

همایون امیری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به ۲۵ آوریل روز جهانی مالاریا اظهار کرد: سازمان جهانی بهداشت با نامگذاری روزی به نام روز جهانی مالاریا، بر مبارزه جمعی و آگاهانه با هدف جهانی عاری از مالاریا، تاکید می‌کند. شعار سازمان جهانی بهداشت برای روز جهانی مالاریا در سال ۲۰۲۴، «پیاده‌سازی استراتژی‌های جدید و اقدامات نوآورانه در حذف مالاریا به ویژه در مناطق محروم » تعیین شده است.

 مالاریا یکی از قدیمی‌ترین بیماری‌های عفونی شناخته شده در جهان است و هنوز در بسیاری از کشورها از مشکلات مهم بهداشتی است. انگل این بیماری توسط نیش پشه‌های آنوفل آلوده، از فرد بیمار به فرد سالم منتقل و موجب بروز بیماری می‌شود. پشه آنوفل بومی ایران است.

وی با بیان اینکه در تمام مناطق کشور، گونه‌های مختلف این پشه وجود دارد، گفت: استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان بیشترین موارد مالاریا بومی کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

مهمترین علائم بیماری شامل تب، لرز، تهوع و استفراغ، خستگی و رنگ پریدگی است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت خوزستان افزود: با توجه به اهمیت این بیماری، بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران برنامه حذف مالاریا را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

امیری گفت: در خوزستان با انجام اقداماتی مانند بیماریابی فعال، اجرای نظام مراقبت سندرمیک و اجرای مراقبت حشره‌شناسی، در ۱۰ سال اخیر هیچ موردی از «انتقال محلی» بیماری مالاریا مشاهده نشده و همه بیماران شناسایی‌شده، در خارج از خوزستان آلوده شده‌اند و این روند موجب شده است خوزستان به هدف حذف مالاریا دست یابد.

وی بیان کرد: بیماریابی فعال در جمعیت‌های هدف به منظور پیشگیری از انتقال بیماری انجام می‌شود و پرسنل بهداشت علاوه بر اینکه در طول ماه در مناطق مختلف کار شناسایی این بیماری را از طریق نمونه‌گیری از افراد مشکوک و بررسی آب‌های راکد رصد می‌کنند، در صورت شناسایی یک فرد مبتلا، اخذ نمونه از اطرافیان وی و همچنین درمان و پیگیری مبتلایان را نیز بر عهده دارند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت خوزستان گفت: تمامی مراکز، پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت آمادگی ارائه خدمات بیماریابی و درمان مالاریا را دارند. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا
  • خریداری پرندگان برای بازگردان آن‌ها به طبیعت + فیلم
  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست
  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
  • حذف انتقال محلی مالاریا در خوزستان در ۱۰ سال اخیر
  • هشدار وزارت بهداشت غزه درباره شیوع بیماری‌های واگیردار
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است
  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا