Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@23:41:06 GMT

آسمان امشب، میزبان مقارنه ماه و مشتری +تصاویر

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۳۹۶۴

آسمان امشب، میزبان مقارنه ماه و مشتری +تصاویر

کورش رکنی رئیس نجوم و اکتشافات فضایی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: مشتری پنجمین سیاره سامانه خورشیدی (از لحاظ نزدیکی به خورشید) و بزرگترین آنهاست که ۱۱ زمین در طول استوای این سیاره جای می‌گیرد،  جرم آن بیش از ۲ برابر مجموع جرم تمامی دیگر سیارات است، در سال ۱۹۷۹، فضاپیمای وویجر، سیستم حلقه‌ای کم فروغی (همچون زحل) را اطراف مشتری کشف کرد، تمامی چهار سیاره گازی منظومه شمسی دارای سیستم حلقه‌ای هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: نوار‌های رنگین قرص این سیاره، ابر‌هایی از آمونیاک و آب هستند که در جوی از هیدروژن و هلیوم شناور مانده اند؛ تاکنون ۹ فضاپیما این سیاره را ملاقات کرده اند، در حال حاضر فضاپیمای جونوی ناسا در حال کشف جزئیات بیشتری از این سیاره است، جونو در سال ۲۰۱۶ به مشتری رسید.

بیشتر بخوانید: ماه در هم‌نشینی با "قلب العقرب"

رئیس نجوم و اکتشافات فضایی بیان کرد: براساس یافته‌های این مدارگرد، لکه سرخ رنگ بزرگ بر روی مشتری، طوفانی بزرگتر از زمین است که به مدت حداقل ۳۰۰ سال این سیاره را درمی نوردد؛ ریشه این طوفان به حدود ۳۰۰ کیلومتر در جو سیاره نفوذ کرده است.

رکنی تشریح کرد: امشب ماه و مشتری در ساعت ۲۰ به وضعیت مقارنه می‌رسند و ماه در فاصله ۱.۳ درجه شمال این سیاره قرار می‌گیرد. در لحظه مقارنه این ۲ جرم در زیر افق قرار دارند. اما شما می‌توانید در ساعت ۲۲:۲۰ زمانیکه جدایی آن‌ها به ۱.۶ درجه می‌رسد این مقارنه زیبا را ببینید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۳۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف سرنخ‌هایی از گذشته سیاره مرموز پلوتون

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، محققان نحوه ایجاد فرورفتگی گلابی شکل بر روی سیاره پلوتون را شبیه سازی کردند و به این نتیجه رسیدند که این اشکال می‌تواند داده‌های مهمی از پلوتون در اختیار دانشمندان قرار دهد.

فضاپیمای ناسا در سال ۲۰۱۵ از کنار سیاره پلوتون عبور کرد و نخستین رصد از فرورفتگی‌های عظیم این سیاره مبهم را نشان داد.

به گفته محققان، شکل ایجاد شده در پلوتون از نظر اندازه با کشور مکزیک قابل مقایسه است و بر یکی از نیمکره‌های این سیاره تسلط دارد و احتمالاً نتیجه یک برخورد است، اما تعداد کمی از دهانه‌های برخوردی به شکل منحصر به فرد گلابی مانند این نمونه شکل می‌گیرند.

چگونگی شکل گیری این اثر ناشناخته باقی مانده است، اما محققان اکنون تصویری احتمالی از منشا آن ترسیم کرده و می‌گویند این امکان وجود دارد که جسمی به اندازه و مقیاس کشور سوئیس مدت‌ها پیش در یک زاویه کم به پلوتون برخورد کرده باشد. اگر درست باشد، این تصویر همچنین به این موضوع اشاره می‌کند که ممکن است فضای داخلی پلوتون در زیر سطح برودتی آن به چه صورت باشد.

هری بالانتاین، ستاره شناس دانشگاه برن در سوئیس گفت: دانشمندان تصور می‌کردند این شکل منشأ ضربه‌ای دارد، اما هیچ کس نتوانسته بود شکل گلابی متمایز آن را توضیح دهد.

شکل و اندازه عظیم این فرورفتگی تقریباً ۲ هزار کیلومتر طول (۱۲۴۳ مایل) و ۱۶۰۰ کیلومتر عرض (۹۹۴ مایل عرض) و به عمق ۴ کیلومتر (۲.۵ مایل) است. 

این لکه یکی از چالش‌های بزرگ در جهان منجمد و سرد پلوتون است. نقشه قلبی‌شکل فرضیه‌های جالب و تحولات مختلف در تاریخ این سیاره کوچک را ارائه می‌دهد، برای مثال، فشار سطح زیرین سیاره پلوتون ممکن است منجر به شکل‌گیری فرورفتگی بیرونی این سیاره شده باشد.

علاوه بر این، تشکیل این اسکار می‌تواند نشان دهنده تاریخچه تحولی این سیاره باشد؛ اطلاعات شکل گیری اثر گلابی‌شکل پلوتون ممکن است به دانشمندان کمک کند تا بهتر درک کنند که این سیاره چه سیر تاریخی را پشت سر گذاشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است
  • هفت کشف شگفت‌انگیز درباره سیاره عطارد
  • کشف سرنخ‌هایی از گذشته سیاره مرموز پلوتون
  • چگونه بهترین شرکت طراحی سایت را انتخاب کنیم؟
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • ماه صورتی در آسمان امشب را ببینید
  • کشف گاز متان در سیاره مریخ
  • تردید در مادرید: عربستان مشتری ستاره رئال
  • سیاره در برابر پلاستیک