Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@16:05:04 GMT

طاسي سراغ چه کساني مي‌رود؟

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۴۳۴۶

طاسي سراغ چه کساني مي‌رود؟

خبرگزاري آريا - عوامل مختلفي نظير وراثت، هورمون‌ها، اضطراب و هيجانات مي‌تواند فرد را به معضل ريزش مو دچار کند.
به گزارش خبرگزاري آريا از باشگاه خبرنگاران جوان، مو‌ نقش غير قابل انکاري در زندگي اجتماعي ما ايفا مي‌کند؛ وقتي براي نخستين بار شخصي را ملاقات مي‌کنيم مو‌هاي فرد مقابل از فاکتورهايي است که توجه ما را به خود جلب مي‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مو‌ها از فاکتورهايي است که در ملاقات‌ها و برخورد‌هاي اجتماعي به آن‌ توجه مي‌کنيم، نامرتب بودن مو اغلب به عنوان نمادي از پريشاني و غمگيني به شمار مي‌رود، ريزش شديد مو‌ها احساساتي مانند نگراني به دليل ظاهر نامناسب، آسيب پذيري، تغيير نظر ديگران را به همراه دارد.
عوامل مختلفي نظير وراثت، هورمون‌ها، اضطراب و هيجانات مي‌توانند فرد را به سوي ريزش موي مجدد سوق دهند، اين عارضه در گروه آقايان و هم در گروه خانم‌ها و در پيرها و جوانان رخ مي‌دهد، شايع‌ترين نوع ريزش مو، طاسي نوع مردانه يا آندروژنيک است که با وراثت، هورمون‌ها و افزايش سن رابطه دارد، از آنجايي‌ که دلايل زيادي براي ريزش مو وجود دارد، تعيين دليل اصلي قبل از شروع درمان از اهميت زيادي برخوردار است که در حال حاضر دو نوع دارو براي جلوگيري از گسترش طاسي نوع مردانه شديد در دسترس است.
از طاسي مردانه چه مي‌دانيد؟
علي روشن متخصص پوست و مو درباره طاسي، اظهار کرد: طاسي يک نوع ريزش موي مردانه است که تحت تأثير هورمون مردانه رخ مي‌دهد، در فوليکول مو اثر مي‌گذارد و باعث ضعيف شدن فوليکول مو مي‌شود؛ به تدريج فوليکول حالت کوچک پيدا مي‌کند و مو‌ها مي‌ريزند و نازک مي‌شوند.
طاسي بيشتر در کاسه سر اتفاق مي‌افتد
وي با اشاره به اينکه طاسي بيشتر در کاسه سر اتفاق مي‌افتد، گفت: زماني که هورمون‌هاي فرد دچار مشکلاتي شود مو‌ها حالت کرکي به خود مي‌گيرد و مي‌ريزد؛ عوامل ژنتيکي بيشترين تأثير را در بروز طاسي دارد و اصولاً بين 20 تا 30 سال زمان مي‌برد تا فرد طاس شود.
اين متخصص پوست و مو بيان کرد: براي درمان طاسي نبايد اجازه داد هورمون در فوليکول تاثير بگذارد و از تبديل تستوسترون به دي‌تسترون جلوگيري، همچنين از تاثير اين دي‌تسترون در فوليکول مو پيشگيري مي‌شود.
روشن ادامه داد: براي درمان طاسي از مواد به صورت موضعي استفاده مي‌شود، همچنين از طريق قرص‌هاي خوراکي مثل فيناسترايد مي‌توان از ريزش مو جلوگيري کرد؛ اين نوع قرص‌هاي آنزيم را مهار و از ضعيف شدن فوليکول مو جلوگيري مي‌کند؛ تنها عامل اصلي ابتلا به طاسي ژنتيک است و به هيچ عنوان نمي‌توان گفت شامپو، صابون و غيره در بروز اين بيماري مؤثر است.
طاسي در طب جديد جنبه ژنتيکي دارد
جعفر غفارزاده متخصص طب سنتي درباره طاسي، اظهار کرد: طاسي در طب جديد جنبه ژنتيکي دارد؛ در پوست سوراخ‌هايي داريم که بخاراتي از آن خارج مي‌شود و اين سوراخ‌ها باعث رشد مو مي‌شوند.
مراجعه سريع به پزشک پس از ريزش مو
وي ادامه داد: اگر سوراخ‌هاي موجود در روي مو بسته شود اين بخارات ديگر نمي‌توانند خارج شوند در نتيجه رشد مو متوقف مي‌شود و فرد مبتلا به طاسي خواهد شد؛ اگر فرد در مراحل اوليه به پزشک مراجعه کند مي‌توان اين بيماري را درمان کرد.
غفارزاده با اشاره به اينکه خانم‌ها نيز مبتلا به طاسي مي‌شوند، گفت: ديده شده است خانم‌ها مانند آقايان به طاسي مبتلا مي‌شوند، اما آقايان کمتر به پزشک متخصص مراجعه مي‌کنند؛ ابتدا بايد بيماري را از جنبه عفوني بررسي کنيم، اگر جنبه ژنتيکي داشت در قدم اول توصيه مي‌کنيم افراد هر شب يک قاشق مرباخوري سبوس برنج را دم و با يک قاشق مرباخوري آبليمو مخلوط و صاف کنند.
سبوس برنج موثر در درمان طاسي
اين متخصص طب سنتي افزود: مبتلايان به اين عارضه اين مواد را هر شب به مدت 3 هفته بايد ميل کنند سپس يک هفته مصرف را قطع کنند و پس از گذشت يک هفته مجدد 3 هفته کار فوق را انجام دهند، معمولاً گذراندن دوره 2 يا 3 باره اين روش درماني باعث بهبود مي‌شود.
وي تشريح کرد: روش درمان ديگري که براي طاسي استفاده مي‌کنيم مصرف روغن سياه دانه است که مبتلايان بايد اين روغن را به طور موضعي روي سر خود بمالند، اگر عارضه کنترل نشد نياز به کار‌هاي تخصصي‌تر است؛ ممکن است فرد نياز به پاکسازي بدن داشته باشد.
غفارزاده يادآوري کرد: افزاد حتماً بايد قبل از استفاده از هر نوع محلول و روغني با پزشک متخصص مشورت کنند و به هيچ عنوان خودسرانه راه درماني را انتخاب نکنند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۴۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم‌ها را با چای بشوییم یا نه؟/ یک توصیه‌ به کسانی که زیاد با نمایشگر کار می‌کنند

 چشم‌ها از مهم‌ترین و حساس‌ترین اعضای صورت هستند که باید تحت مراقبت و توجه ویژه‌ای باشند تا آسیب احیانا جبران ناپذیری به آن‌ها وارد نشود.

از همین رو دکتر ناصر کریمی، متخصص و جراح چشم، فلوشیپ جراحی های پلاستیک و ترمیمی چشم و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما در خصوص «حوادث چشمی» با اشاره به این مطلب که هیچ شغلی وجود ندارد، که اصول تدوین شده بهداشت حرفه‌ای نداشته باشد، بیان کرد: رعایت اصول بهداشت حرفه‌ای هر شغل، در حفظ و سلامتی چشم‌ها نقش بسیار مهمی دارد.

او به عنوان مثال مطرح کرد: افرادی که پشت صفحه نمایشگر کامپیوتر کار می‌کنند، باید هر ۲۰ دقیقه از جای خود بلند شوند و به مدت ۲۰ ثانیه، به فاصله ۲۰ متری خود با دقت نگاه کنند، زیرا چشم‌ها در این حالت از انقباض دائمی خارج می‌شوند و استراحت می‌کنند.

ناصر کریمی به یکی از باورهای اشتباه افراد در خصوص شست‌وشوی چشم  با چای اشاره کرد و گفت: در چای ترکیباتی وجود دارد که مویرگ‌های چشم را تنگ می‌کند و باعث کمتر شدن قرمزی چشم می‌شود. اما مشکل این است که خود جوشانده چای حاوی ذرات بسیار کوچکی است که ممکن است باعث بسته شدن مسیر عبور غدد اشکی شود و دردسر جدیدی ایجاد کند، وی تاکید کرد: شست‌وشو با چای هیچگونه اثر درمانی خاصی ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که در روزهای آلودگی هوا، برای حفظ سلامت چشم‌ها چه باید کرد؟، گفت: در شهرهای آلوده به خصوص همراه با خشکی هوا، شست‌وشو با قطره اشک مصنوعی، به افرادی که چشم حساسی دارند، توصیه می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • ریزش سنگ در جاده چالوس
  • تمایز «بوم» با دیگر برنامه‌های مشابه چیست؟/ قابی در شأن هنرمندان
  • نگران آینده پزشکی ایران هستم/ بحران پرستاری سراغ پزشکی خواهد آمد
  • روش عجیب درمان ریزش مو (فیلم)
  • پیام نتانیاهو به آمریکا: نمی‌توانیم به کسانی که به ما وعده می‌دهند اطمینان کنیم
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • چشم‌ها را با چای بشوییم یا نه؟/ یک توصیه‌ به کسانی که زیاد با نمایشگر کار می‌کنند
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • چه کسانی خودروهای وارداتی برقی را خواهند خرید؟