Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@04:17:19 GMT

بینی‌تراشی به چه قیمتی؟!

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۸۴۳۹

بینی‌تراشی به چه قیمتی؟!

سال‌های اخیر تب بینی‌تراشی به اصلی‌ترین نگرانی و دل‌مشغولی جوانان و نوجوانان تبدیل شده است به‌طوری‌که نوجوانان با نارضایتی از چهره خود تنها به این فکر دست‌کاری در چهره خود هستند.

به گزارش مشرق، طی سال‌های اخیر تب بینی‌تراشی به اصلی‌ترین نگرانی و دل‌مشغولی جوانان و نوجوانان تبدیل شده است به‌طوری‌که نوجوانان با نارضایتی از چهره خود تنها به این فکر دست‌کاری در چهره خود هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی شاهد افزایش علاقه‌مندان به جراحی بینی هستیم که جوانان به جای فکر تشکیل زندگی و آینده ابتدا به فکر تراش بینی خود هستند.

درست است گرایش به زیبایی امری کاملاً طبیعی است اما به این معنا نیست انسان با تغییرات با چهره خود بخواهد به این حس زودگذر دست یابد؛ چه بسا افرادی که بی‌توجه به این موضوع و انجام جراحی زیبایی حتی از روبه‌رو شدن مقابل آینه هراس دارند.

بیشتر بخوانید: کدام کشورها بیشترین جراحی زیبایی را انجام می دهند؟ مرگ دختر جوان به دلیل عمل زیبایی بینی

در حال حاضر بسیاری از جوانان برای به دست آوردن جایگاه بهتر در زیبایی از تلاش دارند از هم پیشی بگیرند؛ این افراد با صرف هزینه‌های گزاف و قبول عوارض جسمی، روانی و حتی جانی درصدد کسب مقام بهتر در این رقابت زیبایی هستند به حدی که از زیبایی برای خودشان تابویی ساخته‌اند که نه تنها خود بلکه خانواده‌هایشان برای تامین هزینه‌های آن در رنج و عذاب هستند.

حتی رویای زیبایی در برخی افراد چنان ریشه دوانده اگر شرایط اقتصادی به آنان این اجازه را ندهد باز هم به هر طریقی که شده این کار را انجام می‌دهند.

وقتی فردی به فکر دست‌کاری در صورت خود می‌افتد در نگاه نخست می‌توان به کمبود اعتماد به نفس رسید که تا چه حد از چهره خود ناراضی است و سؤال اینجاست چند درصد جراحی بینی می‌تواند رویای دیرینه‌اش را برایش ارمغان بیاورد این موضوع تا حدی است که حتی برخی افراد برای رسیدن به زیبایی و باتوجه به نداشتن توان اقتصادی تن به جراحی زیر دست افرادی غیر از پزشک البته با هزینه پایین‌تر می‌دهند که در پایان مجبور هستند هزینه حتی تا ۱۰ برابری را متحمل شوند و زیبایی‌شان به حد اولیه نیز بازنخواهد گشت.

موضوعی که واقعاً تاسف‌بار است و زنگ هشدار جدی را به صدا درآورده این است که نوجوانان به فکر عمل جراحی افتادند و از چهره خود اظهار رضایت نمی‌کنند و تمایل دارند هرچه سریع‌تر علاوه بر بینی سایر اندام‌های چهره خود را زیر تیغ قرار دهند غافل از آنکه چه سرنوشتی در انتظارشان است.

جراحی را به‌دلیل خطراتی که دارد توصیه نمی‌کنم

آ. ر شهروندی از ساری ۲۰ ساله که عمل جراحی بینی را سال گذشته تجربه کرده در این‌باره اظهار کرد: مطمئناً برخی از نقص‌ها را در وجودمان بسیار آشکار است، از آنجایی بینی برجسته‌ترین عضو صورت و دارای بیشترین جذابیت است به فکر برطرف کردن این نقص افتادم.

مسلماً با توجه به این دغدغه‌هایی که داشتم سعی کردم در انتخاب پزشک تحقیق کنم تا بتوانم در جراحی از نظر تنفسی و فرم بینی مشکلی نداشته باشم، قبل از انجام عمل جراحی اعتمادبه نفس کافی را داشتم ولی انسان نمی‌تواند منکر نقص‌های خودش چه در رفتار چه در ظاهر شود.

با توجه به نقص صورتم به رضایت کامل رسیدم ولی جراحی را به‌دلیل خطراتی که دارد به فردی که دارای مشکل آن‌چنانی نیست توصیه نمی‌کنم.

این شهروند در پاسخ به این سؤال اینکه آیا تمایل به عمل جراحی در سایر اجزای چهره خود است، گفت: اصلاً به هیچ عنوان؛ اگر همه انسان‌ها با یک فرم گونه، بینی و لب تمایل داشته باشند این‌گونه همه انسان‌ها در ظاهر شبیه هم خواهند شد و تفاوت‌ها هم دیگر معنا نخواهد داشت.

*خوشحال هستم جراحی نکردم

م. ت شهروند دیگر که سال‌های گذشته علاقه زیادی به عمل جراحی بینی داشت و حتی پزشکش را انتخاب کرد درباره دلایل انصراف خود از عمل جراحی اظهار کرد: زمانی که ۱۸ سالم شد تصمیم به جراحی بینی گرفتم؛ داستان هم از جایی شروع شد که یکی از همکلاسی‌هایم که بینی‌اش، تقریباً شبیه به من بود آن را جراحی کرد و دو هفته‌ای در کلاس حاضر نشد و پس از دوره نقاهت با یک تغییر اساسی در چهره برگشت نمی‌توانم بگویم چقدر زیباتر شد توصیفش سخت است.

پس از آن دوستان به من هم پیشنهاد دادند اتفاقاً در آن زمان یعنی حدود ۱۰ سال پیش هزینه عمل هم آن چنان بالا نبود و خانواده من توان پرداختش را داشتند روزی به همراه همان همکلاسی‌ام به مطب دکتر جراحش رفتم و با کم و کیف کار آشنا شدم، ترس وجودم را فرا گرفت و تصمیم گرفتم بیشتر تحقیق کنم و وقتی به خانه برگشتم فیلمی از جراحی بینی تهیه کردم ودیدم خیلی وحشتناک بود، بین دو راهی گیر کرده بودم.

وی اضافه کرد: از طرفی در خانواده‌ای بزرگ شدم که معتقد بودند و می‌گفتند خلق کرده خدا را نباید دست زد؛ بینی‌ات متناسب با صورتت است و نیازی به جراحی نیست.

این شهروند ادامه داد: نکته جالب‌تر از همه را بگویم یادم آمد جراح دارای بینی بسیار بزرگ بود که جراحی نکرده بود، خلاصه در کشمکش احساس و عقل، عقلم پیروز شد و عمل نکردم و الان هم واقعاً خوشحالم چون همان دوستم را بعد از ۱۰ سال دیدم که بینی‌اش کج شد و پوستش ترک خورد و گفت قرار است دوباره به زیر تیغ جراحی برود، خدا را شکر می‌کنم بخاطر زیبا به نظر رسیدن آن هم در کوتاه‌مدت این عمل جراحی را انجام ندادم.

*باید به شرایط سنی در جراحی بینی توجه شود

فوق تخصص جراحی ترمیمی و زیبایی در این‌باره، اظهار کرد: بشر از بدو خلقت زیبایی را دوست داشته و چنانچه نگاه دقیق و کارشناسانه در سبک زندگی و پوشش انسان‌ها در مکان‌های مختلف داشته باشیم مشاهده می‌کنیم انسان‌ها همیشه دنبال بهترین‌ها بوده اندکه این موضوع براساس سلیقه، سنت و طبیعت متفاوت بوده است.

محمدحسین حسامی‌رستمی با بیان اینکه زیبایی امری فطری است و به دلایلی در زندگی امروز نمود بیشتری در توجه به بدن پیدا کرده است، می‌گوید: در واقع منظور از زیبایی، زیبایی سیرت و صورت است فردی که به هر دو قسمت توجه می‌کند انسان کاملی است و انسان‌ها به‌دنبال زیبایی و کمال‌گرایی هستند.

زیبایی‌جویی، زیبایی‌گرایی، نگرش زیبایی به صورت فطری، افزایش مهارت، بهتر شدن تکنیک، در دسترس بودن جراحان پلاستیک و زیبایی و هزینه‌هایی نسبتاً پایین در مقایسه با کشورهای اروپایی از مهم‌ترین دلایل افزایش عمل جراحی زیبایی طی سال‌های اخیر محسوب می‌شود.

در موارد زیادی افراد نیاز به دست کاری بینی ندارند که این موضوع را در مراجعات به افراد تذکر می‌دهیم، به‌عنوان نمونه فردی که چانه کوچک و اختلال تطابق فک بالا و پایین دارد بیشتراز جراحی چانه سود می‌برد نه بینی.

جراحی بینی برای افراد دارای مشکل تنفسی، انحراف و یا ظاهری نامتناسب و ناخوشایند برای خودشان، توصیه می‌شود.

در بحث جراحی بینی باید به شرایط سنی توجه شود، شرایط سنی قابل قبول در جراحی بینی برای دختران شروع ۱۷ سالگی و به بالا و در پسران ابتدای ۱۸ سالگی است که البته در زمان مراجعه نیز در ارتباط با رشد جسمی از افراد سؤالات مرتبط پرسیده می‌شود؛ به این دلیل که اگر بعد از این سن اقدام به جراحی کنند معمولاً برای خودشان و جراح مشکلات کمتری در پی دارد.

جراحی در سنین پایین احتمال اضطراب، استرس و در درصدی موارد ناپایداری هیجانی را برای نوجوانان به همراه دارد.

سلامت جسمی و روانی افراد در زمینه‌های مختلف مورد بررسی قرار می‌گیرند چنانچه از جنبه‌های مختلف منعی برای جراحی نداشته باشند برای این افراد توصیه می‌شود.

چنانچه افراد برای رفع مشکلات از جمله رهایی از غم دست دادن عزیزشان، ورشکستگی اقتصادی و یا آسیب اجتماعی که با آن مواجه شدند قصد جراحی داشته باشند معمولاً باعث اذیت و آزار خود و جراح مربوطه می‌شوند و درصورت احراز سلامتی ازنظر شرایط اجتماعی، جسمی و روانی و در نظر گرفتن هدف، مورد جراحی قرار می‌گیرند که توصیه ما این است تصمیم با محافظه کاری از طریق جراح و بیمار گرفته شود.

بینی ارگانی با عملکرد دوگانه در زیبایی صورت و هم عملکرد شامل بویایی و تنفس است که ممکن است بعد از انجام عمل جراحی در اندکی نیاز به بازبینی و رتوش شامل کارهای بسیار کوچک برای بالا بردن کیفیت جراحی بینی داشته باشد که در درصد کمی از بیماران این کار انجام می‌شود با انتخاب درست بیمار و تکنیک جراحی می‌توان به این هدف رسید.

حسامی با تأکید بر اینکه جراحی بینی برای عملکرد بهتر بینی و ظاهر و زیبایی بیشتر صورت انجام می‌شود برای رسیدن به این هدف باید راه درست را انتخاب کنیم، در مورد فردی که قرار است جراحی را انجام دهد باید بررسی و تحقیق درست و مناسبی را انجام دهیم شناخت کافی بررسی موارد مثبت کارهای انجام شده فرد جراح می‌تواند به فرد در رسیدن به نتیجه مطلوب جراحی کمک کند.

چنانچه در این زمینه افرادی که تخصص دانشگاهی و آکادمیک را ندارند و صرفاً با همکاری با جراح و گذراندن دوره‌های کوتاهی که به صورت تجربی در کنار یک جراح کار کردند اقدام به جراحی‌های مشابه در مراکز غیراستاندارد و یا شرایط غیراستاندارد می کنند ممکن است صدمات جبران‌ناپذیری را شاهد باشیم؛ چراکه جراحی که به سادگی می‌توانست منتهی به یک نتیجه خوب شود تبدیل به عارضه‌ای شده که هم از نظر عملکرد بینی و هم از نظر ظاهر ناچارا با دفعات متعدد جراحی و گرفتن غضروف‌هایی از دنده و گوش توسط فرد خبره‌تر باید تکرار شود.

حتی در مواردی باید بازسازی بینی انجام شود که گرچه این بازسازی عملکرد و ظاهر بینی را به استاندارد نزدیک می‌کند ولی موارد زیادی بوده که زیبایی می‌توانسته با یک بار جراحی ساده برای فرد به وجود آید، را به همراه نداشته است پس انتخاب فرد جراح بسیار حائز اهمیت است.

چنانچه افراد اولویت‌های مهمی در زندگی از نظر اقتصادی یا تحصیلی دارند و در مضیقه اقتصادی هستند اولویت جراحی زیبایی را در درجات بعدی قرار دهند و به هیچ وجه با تحت فشار گذاشتن خانواده‌ها برای جراحی بینی در شرایطی که امکان آن وجود ندارد دست به این کار نزنند و درواقع فشارهای زیادی به خود و اطرافیان خود وارد نکنند.

*خاطرات یک جراح

حسامی‌رستمی ادامه می‌دهد: همچنین در شرایطی که بدشکلی خیلی زیادی در بینی وجود ندارد افراد سعی کنند بعد از دوران نوجوانی این کار را انجام دهند تا خواسته‌ها و اهداف‌شان برای خودشان جا افتاده، شناخته شده و مشخص باشد.
این پزشک جراح درباره خاطره خوب و شیرین خود از جراحی بینی، گفت: یک سال بعد از فارغ‌التحصیلی و اوایل کار جراحی پلاستیک یک روز در یکی از مراکز درمانی پسر و دختری را برای جراحی در لیست عمل قرار دادم که بعد از عمل جراحی متوجه شدم مراجعه این دو نفر منتهی به ازدواج‌شان شد که بعد از مراجعه بعدی در مطب متوجه این امر شدم در مسیر جراحی بینی با یکدیگر آشنا شدند.

همچنین فردی که جراحی بسیار عالی و خوب داشتند ولی به‌دلیل تصادف بعد از دو سال از عمل جراحی دچار آسیب‌های بسیار شدند بسیاری از قسمت‌های بینی دچار صدمات جدی شد که خیلی قابل اصلاح نبود این یکی از خاطرات تلخ من بود.

جراحی آن هم از نوع زیبایی تبدیل به اپیدمی شده که در حال حاضر حتی دانش‌آموزان نیز نسبت به انجام این اقدام تمایل دارند؛ حتی باوجود اینکه شاهد افزایش هزینه‌های جراحی زیبایی هستیم باز هم می‌بینیم روز به روز بر تعداد افرادی که تمایل به این عمل جراحی دارند افزوده شده است.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: رونق تولید وعده های روحانی بازار سکه و ارز پرسپولیس جراحی بینی جراحی زیبایی سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۸۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور

به گزارش خبرآنلاین، سنگ‌ها بیشترین بار بیماری مرتبط با دستگاه ادراری را دارند و سنگ کلیه همراه با سرطان پروستات شایع‌ترین بیماری‌های اورولوژی در کشور هستند.

امیر محسن ضیایی، رئیس جامعه اورولوژی ایران در نشست خبری بیست و هفتمین کنگره اورولوژی ایران گفت: این همایش هر سال در همین بازه زمانی برگزار می‌شود و فرصت مناسبی است که همه رشته‌های مرتبط با ارولوژی دور هم جمع شوند و در طی این همایش پیشرفت علمی این تازه‌های این رشته آشنا شوند. نکته مهم‌تر این که تجربیات خودشان را هم به اشتراک می‌گذارند و فرصت مناسبی است که با آخرین فناوری‌ها، تجهیزات و امکانات این رشته آشنا شوند.

ضیایی با بیان این که برای مراقبت از کلیه و دستگاه ادراری دو رشته مهم وجود دارد، ادامه داد: نفرولوژی مربوط به بخش داخلی کلیه و اورولوژی هم برای بیماری‌های مرتبط با دستگاه‌ ادراری در بخش سلامت، پیشگیری، پیش‌بینی، کاهش خطرپذیری، همچنین درمان دخالت دارد. در این حوزه بیماری‌های مختلفی وجود دارد که بسیار مهم هستند، از جمله کاهش فعالیت کلیه و نارسایی این عضو، بیماری‌های مادرزای، عفونت‌ها و سرطان‌های دستگاه ادراری مثل مثانه، پروستات و...

به گفته این مسئول نکته مهم اینجاست که جراحی کلیه همه طیف‌های جامعه را دربرمی‌گیرد از کودکان تا سالمندی و بیماران و از همه گروه‌های سنی به متخصصان مراجعه می‌کنند.

او درباره جایگاه این رشته هم بیان کرد: این رشته پیش‌رو است و بسیاری از فعالیت‌های جدید جراحی در مجاری ادرار شروع شده و بسیار وابسته به دستگاه‌های پیشرفته است. در حال حاضر هم بسیاری از اقدامات به صورت کارهای غیر تهاجمی انجام می‌شود. در سطح منطقه هم ایران جزو بهترین ارائه کننده خدمات درمانی دراین رشته هستند. بسیاری از افراد، از کشورهای دیگر به همکاران ما مراجعه و درمان‌های مناسب دریافت می‌کنند. در سطح بین المللی هم با وجود مشکلات در تامین تجهیزات به دلیل منابع و تحریم‌ها، در طراز جهانی قرار داریم. البته باید تلاش زیادی کنیم که خودمان را در این سطح نگه داریم اما نیاز است که منابع کافی داشته باشیم و آموزش‌های لازم هم ارائه شود.

به گفته ضیایی در حال حاضر به طور کلی یک سوم جراحی‌ها برای سنگ است، یک سوم مرتبط با سرطان و یک سوم هم سایر اعمال جراحی که بخشی از آنها به صورت کمتر تهاجمی انجام می‌شود.

این پزشک در پاسخ به سؤال همشهری آنلاین درباره میزان شیوع سنگ کلیه در ایران هم بیان کرد: این بیماری در ایران شایع است که یکی از دلایل آن بر اساس شرایط جغرافیایی و درجه حرارت است، ایران در منطقه نیمه خشک قرار دارد و بروز بیماری هم در مناطقی که گرمتر هستند، شیوع بیشتری دارند.

او درباره شیوع پروستات هم عنوان کرد: در کشورهای شرق و جنوب غرب آسیا شیوع این بیماری کم است اما ایران وضعیتی شبیه کشورهای غربی دارد و شیوع بیشتر است. البته در شیوع بیماری تفاوت چندانی با جهان نداریم اما در کشورهایی که وضعیت بهداشتی قوی‌تری دارند، این بیماری‌ها کمتر است.

ربات جراح نداریم، اما درمان نوین انجام می‌دهیم

دکتر محمدعلی زرگر، عضو هیئت علمی جامعه اورولوژی ایران هم این نهاد را یکی از قدیمی‌ترین انجمن‌های تاسیس شده در کشور عنوان کرد و گفت: انجمن ارولوژی ایران قبل از انقلاب و در سال ۳۸ تاسیس شده و قدیمی‌ترین انجمن است. در سال ۷۳ در وزارت بهداشت ثبت شد و مجددا فعالیت آن شروع شد. در حال حاضر حدود ۱۴۰۰ متخصص و ۲۰۰ دستیار اورولوژی در کشور داریم.

وی افزود: از نیمه دوم سال قبل به دلیل وسعت کارها و جمعیت تحت پوشش نام انجمن به جامعه تبدیل شد. جامعه اورولوژی ایران هر سال در اردیبهشت ماه کنگره ۴ روزه برگزار می‌کند و هدف از برگزاری آن به روز رساندن علم اورولوژیست‌های کشور است.

زرگر با بیان این که اکنون پای ربات‌های جراحی به این حوزه باز شده، بیان کرد: یکی از رشته‌هایی که این ربات‌ها شروع به جراحی کردند اورولوژی بود. در حال حاضر کشورهای منطقه از این تجهیزات بهره‌مند هستند و امیدواریم که ما هم این ربات‌ها را در کشور خود داشته باشیم. در حال حاضر ما هیچ ربات جراحی وارداتی نداریم اما نکته مهم این است که ما از نظر علم سرآمد منطقه هستیم.

او تاکید کرد: البته تمام جراحی‌هایی که در کشورهای دیگر به صورت رباتیک صورت می‌گیرد، در ایران به شیوه لاپاراسکوپی انجام می‌شود که البته برای جراح سخت‌تر است، چون درباره ربات‌ها، جراح دخالت مستقیم در عمل ندارد.

این پزشک درباره بیماری‌های این حوزه هم عنوان کرد: شیوع بیماری‌ها بسته به نوع بیماری است و در حال حاضر دو نوع بیماری در همه دنیا شایع‌تر است؛ پروستات و سنگ. پروستات چه در نوع خوش‌خیم و بدخیم اگر به موقع مراجعه باشد و تشخیص درست صورت بگیرد، قطعا عمر طبیعی برای بیمار وجود خواهد داشت و مرگ ناشی از این مساله وجود ندارد. در گذشته بیشترین جراحی‌های ما هم در حوزه سنگ‌ها بود و در حال حاضر تقریبا تمام این جراحی‌ها با روش‌های درمانی جدید و به صورت بسته یا کمتر تهاجمی انجام می‌شود.

سنگ کلیه بیماری خانوادگی است

زرگر تاکید کرد: بیماری‌ها یا خانوادگی هستند یا ژنتیکی، سنگ‌های کلیه خانوادگی هستند اما پروستات به ژن مرتبط است. اگر کسی در اعضای درجه یک خانواده خود فرد مبتلا به پروستات را داشته باشد، احتمال ابتلا در او ۴ برابر است اما اگر این عدد به ۲ برسد، شانس بیماری ۹ برابر می‌شود. افراد معمولی بعد از ۵۰ سالگی باید اقدام به بررسی این بیماری کنند اما در افرادی که بیماری در خانواده خود دارند، این عدد برای ۴۰ سال به بالا پیشنهاد می‌شود. تشخیص هم از طریق پی‌اس‌آ و معاینه صورت می‌گیرد.

این متخصص اورولوژی در پاسخ به سوالی درباره افزایش ابتلا به پروستات بیان می‌کند: ما افزایش ابتلا نداریم بلکه آگاهی مردم بیشتر شده است و اطلاعات بیشتری به آنها داده می‌شود. از جمله این که آنها بدانند، یک فرد معمولی برای رفتن به سرویس بهداشتی یکبار در شب بیدار می‌شود و اگر این دفعات بیدار شدن افزایش پیدا کند و تداوم داشته باشد، باید به پزشک مراجعه کند. هوشیار شدن مردم باعث می‌شود بیماری زودتر تشخیص داده شود.

ضیایی، رئیس جامعه اورولوژی ایران هم در توضیح این نکته افزود: سطح سواد سلامت مردم افزایش پیدا کرده است. نکته دوم هم دسترسی به خدمات درمانی است که فرد شانس بیشتری برای درمان پیدا کرده. امکانات برای تشخیص هم بیشتر شده. در گذشته افراد با پیشرفت بیماری به ما مراجعه می‌کردند اما اکنون تشخیص زودهنگام داریم و به وسیله تستی به نام پی‌اس‌ای بیماری در مراحل اولیه قابل شناسایی است و نوعی غربالگری به شمار می‌رود. قیمت آن هم گران نیست.

او بر افزایش سطح سواد سلامت جامعه هم تاکید کرد و گفت: بسیاری از بیماری‌ها با غربالگری قابل پیشگیری و حتی درمان در همان مراحل اولیه هستند. این مساله درباره کنترل بیماری‌های مرتبط با دستگاه ادراری هم اهمیت دارد چون ۲ بیماری‌ مهم وجود دارد که می‌تواند باعث نارسایی کلیه شود؛ دیابت و فشار خون. اگر غربالگری به موقع درباره آنها انجام شود بار مهمی از بیماری‌ها کاهش پیدا می‌کند. حتی در صورت ابتلا هم اگر شرایط بیماران کنترل شود، منجر به نارسایی کلیه نخواهد بود. بیماری های کلیوی بار عظیمی برای دولت و نظام سلامت دارند، به ویژه در بحث دیالیز یا احتمال پیوند. سرمایه‌گذاری یک دلار در بخش پیشگیری، معادل ۵ دلار در بخش درمان و ۱۵ دلار در زمان توانبخشی است.

یک پیشرفت خوب درباره بیماری شایع زنانه

دکتر رباب مقصودی، عضو هیات مدیریت جامعه اورولوژی ایران هم با اشاره به پیشرفت درمان‌های مرتبط با اورولوژی بیان کرد: عمل‌های جراحی کمتر تهاجمی، در ایران از اورولوژیست‌ها آغاز شده و به نوعی پایه‌گذار آن بوده‌اند و اکنون به انواع پیشرفته عمل‌های جراحی رسیده است. در حال حاضر اکثر عمل‌های جراحی که پیشتر به صورت باز انجام می‌شد به صورت کمتر تهاجمی در حال ارائه هستند. حتی درباره سنگ‌ها هم پیش از این که دستگاه سنگ‌شکن نداشتیم و با ابزارهای اولیه سنگ را جراحی می کردیم، بیمار مجبور بود به دلیل جراحی دو تا سه هفته بستری شود اما باتوجه به پیشرفت جراحی‌های کمتر تهاجمی این زمان به شدت کاهش پیدا کرده و بیماران به سرعت به روند عادی زندگی برمی‌گردند.

مقصودی افزود: ایران از نظر عملی در سطح منطقه چیزی از تکنیک‌های به روز دنیا کم ندارد و تمام جراحی‌هایی که در دنیا با تکنولوژی‌های پشیرفته انجام می‌شود را ارائه می‌دهیم. این خدمات حتی در مراکز شهرستان‌ها هم انجام می‌شود. البته درباره ربات‌ها به دلیل تحریم یا نبود منابع اقصادی دسترسی وجود ندارد، اما این فقدان خللی در کارهای کمترتهاجمی نداشته است و این مهارتی که در دوران آموزش، متخصصان کسب می‌کنند ، می‌تواند جایگزین ربات‌ها باشد.

این پزشک به پیشرفت درمان‌ها درباره زنان هم اشاره کرد و گفت: بی اختیاری ادرار در زنان یکی از معضلاتی است که درصد زیادی از زنان به آن مبتلا هستند و در بسیاری از موارد سرگردان مطب‌های مختلف می‌شوند. در حال حاضر با وجود انجمن اورولوژی زنان این مشکلات زنان رفع شده و درمان‌های به روز ارائه می‌شود.

او درباره آمار جراحی کمتر تهاجمی هم بیان کرد: بخش زیادی از سنگ‌ها و سرطان‌های سیستم ادراری با این روش درمان می‌شوند، چیزی حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد.

باور اشتباه بیماران

دکتر هادی رادفر، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و دبیر جامعه اورولوژی ایران هم با بیان این که فعالیت درمانی در تمام نقاط کشور در حال انجام است ، عنوان کرد: در حال حاضر پیشرفته‌ترین جراحی‌ها حتی در شهرهای محروم هم ارائه می‌شود و بالاترین سطح خدمات پزشکی را داریم.

به گفته او سنگ‌ها بیشترین بار بیماری در بخش اورولوژی کشور و شیوع حدود ۵ درصدی در زنان و مردان دارد که شبیه سایر کشورهاست. سرطان‌های پروستات، مثانه، کلیه و بیضه هم شایع‌ترین سرطان‌های اورولوژی هستند.

رادفر به یک باور اشتباه در بیماران هم اشاره کرد و گفت: علاوه بر جراحی‌های سنگ، در بحث سرطان‌ها هم اکثر جراحی‌ها بسته و کمترتهاجمی انجام می‌شود. البته گاهی بیماران فکر می کنند که اگر جراحی بسته انجام شود، جراحی کامل نیست اما این تصور درستی نیست و اگر پزشک تشخیص به درمان بسته داشته باشد، درمان کامل است.

ضرورت تامین وسایل برای آموزش‌های با کیفیت

دکتر عرفان امینی، عضو عیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران هم با بیان این رشته‌ها به شدت به وسیله وابسته هستند، بیان کرد: اگر این موارد تامین نشود، می‌تواند آموزش دستیاران را تحت تاثیر قرار دهد. تکنولوژی‌ها به سرعت در حال به ‌روزرسانی هستند و بهتر است که در اختیار کلیه مراکز درمانی قرار بگیرد. در شرایط آموزشی احتمال آسیب به دستگاه‌ها وجود دارد و گاهی شاهد هستیم که آنها برای یک بازه زمانی در دسترس نیستند و فرصت ایده‌آل برای دستیاران برای آموزش از دست می‌رود.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898978

دیگر خبرها

  • عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور با موفقیت انجام شد
  • انجام موفقیت آمیز عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور
  • انجام ۱۰ عمل اهدای اعضا در خوزستان در ۵ روز، جهشی بی سابقه
  • انجام ۱۰ عمل اهدای اعضا در خوزستان جهشی بی سابقه
  • انجام جراحی لوزه با تعرفه دولتی در بیمارستان کامکار عرب نیای قم
  • چه کسانی باید جراحی برداشتن لوزه را انجام دهند؟
  • شرم از بدن
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور
  • لیست مرکز کاشت دندان در تهران
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می گیرند؟