Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@10:17:51 GMT

انحلال مراکز دولتی علمی کاربردی تا شهریور ۹۸

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۲۰۶۷

انحلال مراکز دولتی علمی کاربردی تا شهریور ۹۸

به گزارش خبرنگار مهر، سعید فرح بخش ظهر سه شنبه در کارگاه کارآفرینی با حضور مسئولان دانشگاه علمی کاربردی، آموزش و پرورش و ۱۱۰ نفر از مشاوران و مدیران مدارس لرستان در سخنانی با اشاره به اینکه اقتصاد دانان اعتقاد دارند که افزایش نقدینگی در یک بخش موجب تورم می‌شود و تورم آسیب‌های متعددی را به دنبال دارد، اظهار داشت: افزایش نرخ کالا و گرانی شدید از جمله پیامدهای این امر است، البته استثناهایی نیز وجود دارد و مطرح می‌شود که اگر افزایش نقدینگی در بخش‌های مولد صورت گیرد تورم زا نیست و می‌تواند موجب حتی رونق و اشتغالزایی بالا شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعداد زیاد دانشگاه‌ها و دانشجویان افتخار نیست

وی با تاکید بر اینکه اعتقاد داریم که افزایش کمیت در دانشگاه‌ها چه در جمعیت دانشجویی و چه در تعداد دانشگاه‌ها به طور مطلق با توجه به منابع محدود خیلی مطلوب نیست، عنوان کرد: ما در حال حاضر دو هزار و ۶۴۰ دانشگاه و مرکز آموزش عالی و حدود ۴ میلیون دانشجو در کشور داریم که این عدد و رقم در ظاهر خوب است اما با توجه به اینکه بین کمیت گرایی و کیفیت نسبت عکسی با توجه منابع محدود وجود دارد این عدد و رقم خیلی خوشایند نیست و نمی‌توانیم افتخار کنیم به اینکه تعداد دانشگاه‌ها و دانشجویان ما زیاد است که از طرفی بتوانند به توسعه کشور کمک کنند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان با بیان اینکه در کشورهای توسعه یافته جهاد به طور معمول تعداد دانشگاه‌ها بر حسب شرایط اقتصادی، اجتماعی و صنعتی کشورها تعیین می‌شود، افزود: تعداد دانشگاه‌ها در این کشورها به شدت پایین است، در این راستا کمیت گرایی در کشور ما و همچنین دانشگاه‌ها و آموزش عالی اساساً آسیب‌هایی را به دنبال دارد.

فرح بخش، مدرک گرایی، بیکاری فارغ التحصیلان و پیامدهای اجتماعی را از جمله آسیب‌های کمیت گرایی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی عنوان کرد و گفت: دولت در سال‌های اخیر توسعه دانشگاه‌ها را محدود کرده و سیاست‌های تجمیع و ادغام را ظرف یک تا دو سال گذشته دنبال کرده و امیدواریم بتوانیم بحث کمیت گرایی را حل کنیم و به کیفیت بیشتر بی اندیشیم.

تنها ۱۵ درصد از آموزش‌ها مهارتی است

وی در ادامه با تاکید بر اینکه همانطور که اقتصاد دانان در بحث افزایش نقدینگی در بخش‌های تولیدی و مولد استثنا قائل هستند، ازدیاد دانشگاه‌ها با توجه به منابع محدود خیلی جالب نیست، اما این استثنا وجود دارد که اگر افزایش تعداد دانشگاه در بخش‌های مهارتی باشد قطعاً می‌تواند کمک دهنده باشد، تصریح کرد: این افزایش می‌تواند در راستای حل مشکلات صنعتی و اقتصادی کشور باشد.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان با بیان اینکه متأسفانه در کشور ما با توجه به اینکه دانشگاه علمی کاربردی و فنی و حرفه‌ای وجود دارند، مجموعاً تنها ۱۵ درصد از آموزش‌ها مهارتی است، افزود: این درصد و نسبت مطلوب نیست، البته در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده که این آموزش‌ها به ۳۰ درصد برسند.

فرح بخش با تاکید بر اینکه ۳۰ درصد از دانشجویان ما عمدتاً باید مهارتی باشند، عنوان کرد: در کشورهای توسعه یافته این نسبت ۵۰ درصد است، در برخی کشورها نیز ۷۰ درصد آموزش‌ها مهارتی است.

وی با اشاره به اینکه باید به سمت دانشگاه‌های مهارتی برویم، افزود: در برنامه ششم توسعه این امر هدف گیری شده و امیدواریم مسئولان کشور، دانشگاه‌ها و آموزش عالی بتوانند قدم‌های عملی در این رابطه بردارند.

تشریح مزیت‌های دانشگاه علمی کاربردی

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان با اشاره به مزیت‌های دانشگاه علمی کاربردی، گفت: ما اعتقاد داریم با توجه به ماهیت این دانشگاه بحث اشتغالزایی مورد توجه قرار گرفته، یکی از مشکلات فعلی جامعه ما بیکاری است و فارغ التحصیلان ما نسبت به سایر دانشگاه‌ها ظرف دو تا سه سال بعد از تحصیل بیشتر مشغول به کار می‌شوند.

فرح بخش با بیان اینکه دانشگاه علمی کاربردی یک دانشگاه سیال است و در هر ترم و سال تحصیلی می‌توانیم رشته‌های جدید ایجاد کنیم و رشته‌های قدیم را کنار بگذاریم، ادامه داد: حدود ۸۰۰ رشته در بخش‌های مختلف صنعت، کشاورزی، خدمات، فرهنگ و هنر داریم که می‌توانند تغییر پیدا کنند، اصلاح شوند و این امر یک مزیت است.

وی با اشاره به اینکه ما در لرستان با توجه به ظرفیت‌های استان اگر نیاز باشد برای هر ترم و سال تحصیلی می‌توانیم رشته ایجاد کنیم، گفت: همچنین رشته‌هایی که بازار کار ندارند و یا مورد اقبال قرار نمی‌گیرند را می‌توانیم حذف می‌کنیم.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان در ادامه با بیان اینکه این دانشگاه، یک دانشگاه مهارتی است، افزود: بیشتر آموزش‌های ما از طریق برگزاری کارگاه‌ها است، دروسی تحت عنوان کارورزی داریم که دانشجویان عمدتاً این دروس را می‌گذرانند.

فرح بخش، بیان داشت: نیازهای جامعه بسیار متنوع است و دانشگاه علمی کاربردی با توجه به ماهیت و سیال بودن رشته‌هایش، این نیازها را می‌تواند پاسخ بدهد، ما برای هر شغل یک رشته می‌توانیم ایجاد کنیم، می‌توانیم زمینه تحصیلی بسیاری از دانشجویان را که علاقمندی های متنوعی دارند و متناسب با نیاز بازار کار در خواست‌هایی دارند، را پاسخ بدهیم.

انحلال مراکز دولتی علمی کاربردی تا شهریور ۹۸

وی در ادامه با اشاره به بحث تناسب رشته‌ها با نیازهای بومی و منطقه‌ای، عنوان کرد: یکی از اقداماتی که در استان انجام می‌دهیم این بوده که نیازهای استان را بررسی می‌کنیم، با توجه به ظرفیت‌هایی که در استان وجود دارد و متناسب با این ظرفیت‌ها رشته‌هایی را ایجاد می‌کنیم.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان با تاکید بر اینکه یکی از مزیت‌ها این بوده که متناسب با ظرفیت‌های بومی، محلی، استانی و منطقه‌ای رشته‌هایی را ایجاد کنیم که موجب اشتغالزایی و توسعه استان شود، گفت: همچنین اکثر مراکز ما خصوصی است، ما چند مرکز دولتی نیز داشتیم که بر اساس مصوبه دولت طی سال گذشته، تا پایان شهریور ۹۸ باید منحل شوند.

فرح بخش، تصریح کرد: این دانشگاه نماد یک دانشگاه مردمی بوده که با مشارکت مردم در بخش‌های مختلف صنعتی، فرهنگی و… اداره می‌شود.

وی با اشاره به گستردگی مراکز آموزشی دانشگاه علمی کاربردی، عنوان کرد: در تمام شهرستان‌های استان مرکز آموزشی داریم و خدمات آموزشی را ارائه می‌دهیم.

دانش آموزان به سمت آموزش‌های مهارتی سوق یابند

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان با تاکید بر اینکه این دانشگاه ظرف یک تا دو سال گذشته سیاست کیفیت گرایی را دنبال کرده و با توجه به این سیاست رویکردهای مختلفی را دارد، گفت: ما مدرسینی داریم که ساماندهی جدید شده اند، پالایش شده اند، در آینده نیز مدرسینی را خواهیم داشت که توانمندی و ارتباط با دانشگاه را داشته باشند.

فرح بخش با اشاره به اینکه ظرف یک تا دو سال گذشته مراکز ما به شکل تخصصی فعالیت داشته و در رشته‌های خاص و محدودی خدمات ارائه می‌دهند، افزود: انتظار ما از آموزش و پرورش این بوده که دانش آموزان را به سمت آموزش‌های مهارتی سوق دهد.

وی، بیان داشت: باید دانش آموزان را به سمت فعالیت‌های که منجر به اشتغالزایی زود رس هدایت کنیم و دانشگاه علمی کاربردی یکی از این راه‌ها است.

کد خبر 4622693

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه علمی کاربردی لرستان آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۲۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی آتش نشانی رشت برای آموزش ایمنی در بیمارستان‌ها

ایسنا/گیلان رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت گفت: آموزش ایمنی و آتش‌نشانی برای تمام مراکز درمانی و بیمارستان‌ها که اعلام آمادگی کنند، برگزار می‌شود.

شهرام مومنی امروز، هفتم اردیبهشت ماه در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اعلام آمادگی سازمان آتش نشانی رشت در ارائه آموزش به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها، اظهار کرد: آموزش‌ها برای تمام پرسنلی که علاقمند باشند، برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت آشنایی افراد با نکات ایمنی، افزود: حضور در محل کار در کنار رعایت نکات ایمنی، قطعا آسودگی خیال برای پرسنل و مراجعه کنندگان را فراهم می‌کند.

رئیس سازمان آتش‌نشانی رشت با اشاره آمادگی این سازمان برای آموزش ایمنی و آتش نشانی در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها، گفت: تیم عملیاتی آتش نشانان با حضور در مراکز تخصصی نسبت به برگزاری دوره تئوری و عملی  آموزش ایمنی و آتش نشانی می‌پردازند.

مومنی با بیان اینکه حفظ ایمنی در کنار افزایش دانش ایمنی یک اولویت است، تصریح کرد: بسیاری از کارگاه‌های بزرگ، فروشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و غیره در سایه اشتباهات کوچک؛ دستخوش خسارات جبران ناپذیر مالی و گاهی جانی شده‌اند که حفظ ایمنی در محیط کار به همراه افزایش سواد ایمنی کارکنان؛ گام‌های اولیه و یک الویت ویژه است.

وی افزود: روش‌های پیشگیری از آتش‌سوزی، شناخت انواع آتش‌سوزی‌ها، شناخت انواع تجهیزات ایمنی و اطفاء حریق، شناخت انواع کپسول آتش‌نشانی و نحوه صحیح استفاده از خاموش کننده‌های دستی، دروس ارائه شده در این دوره‌های آموزشی خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • تحویل ۹۰۰۰ تخت بیمارستانی تا شهریور ماه امسال
  • آغاز به‌کار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه آبادان ‌
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • پذیرش دانشجویان خارجی نمایشی از مرجعیت علمی مراکز دانشگاهی
  • دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی برای ادای احترام به پیشگامان ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است
  • آمادگی آتش نشانی رشت برای آموزش ایمنی در بیمارستان‌ها
  • افزایش مراکز دندانپزشکی دولتی