Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@23:25:46 GMT

تجار آذربایجان شرقی بر بازار سوریه و عراق تمرکز کنند

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۲۱۷۷

تجار آذربایجان شرقی بر بازار سوریه و عراق تمرکز کنند

تبریز - ایرنا - معاون امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی گفت: تجار و بازرگانان استان برای افزایش میزان صادرات غیرنفتی استان بر بازار کشورهای خاص به ویژه عراق و سوریه تمرکز کنند.

به گزارش ایرنا، علی جهانگیری روز سه شنبه در نشست کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان افزود: موقعیت تبادلات تجاری موجود در این کشورها اهمیت قابل توجهی دارد زیراکه از فضای مناسب و بازار بالقوه ای برخوردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ایجاد تشکیلاتی در استان با هدف توسعه صادرات با بهره گیری از توان کارشناسی و پژوهش محوری را خواستار شد.
معاون امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی اظهار داشت: وظیفه این تشکل باید بررسی شرایط موجود بازارهای صادراتی و رونق صادرات همراه با ایجاد تعامل بین بخشی باشد.
جهانگیری، از اتاق بازرگانی تبریز نیز خواست با همه توان برای توسعه بازارهای هدف صادراتی به انضمام این تشکل اقدام کند.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: ارزش صادرات اقلام غیرنفتی استان از کل گمرکات کشور در سال گذرشته 2.2 میلیارد دلار است که می توان در سایه انجام برخی اقدامات این میزان را افزایش داد.
غلامعلی راستی، افزود: تشکیل کنسرسیوم های صادراتی، شرکت های تخصصی بازاریابی و صادرات در استان و ایجاد خطوط تولیدی کالاهای با کیفیت برای صادرات توسط واحدهای تولیدی مطابق با استانداردهای بین المللی از جمله راهکارها برای افزایش میزان صادرات غیرنفتی استان است.
وی تشکیل میزهای صادراتی و تخصصی کالاهای صادرات محور مانند شیرینی و شکلات، چرم و مصنوعات چرمی، خودرو تجاری و قطعات و تجهیزات صنعتی را از دیگر عوامل رشد صادرات کالاهای غیرنفتی استان اعلام کرد.
در این جلسه فعالان بخش خصوصی استان نظرات و پیشنهادهای خود را برای رفع چالش های پیش روی توسعه صادرات استان مانند ضعف در شبکه های صادراتی موجود، مشکلات تعهد ارزی واحدهای بازرگانی، روند طولانی فرآیند صدور ضمانت نامه های صادراتی و نبود هماهنگی بین بخشی در سازمان های دولتی و خدمت رسان ارایه کردند.
برگزاری نمایشگاه اختصاصی صنایع ساختمانی، تاسیساتی و توسعه مهندسی ایران توسط شرکت نمایشگاه های بین المللی تبریز در جمهوری آذربایجان در این جلسه تصویب شد.
اعضای کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان همچنین برگزاری این نمایشگاه و رویدادهای مشابه در کشورهای ارمنستان و عراق را خواستار شدند.
در این جلسه راهکارهای تحقق رشد 10 درصدی ارزش صادرات نسبت به سال گذشته بحث و بررسی شد.
8023/3071

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد تجارت صادرات غيرنفتي آذربايجان شرقي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۲۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تثبیت مقاصد صادراتی از سوی بازرگانان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمدجواد امانی با اشاره به خیز تجار ایرانی برای ورود به بازار‌های جدید بیان کرد: برگزاری «ایران اکسپو۲۰۲۴» اهرمی برای تسهیل ورود تاجران به بازار‌های جدید است که موجب ارزآوری و توسعه صادرات می‌شود.

وی به مزایای نسبی خوزستان در حوزه تجارت اشاره و بیان کرد: برخی از این ظرفیت‌ها مورداستفاده و برخی دیگر مغفول مانده‌اند، سیاستگذاران باید کشور‌های مورد هدف صادرات را توسعه دهند.

امانی توسعه تجارت را نیازمند همکاری بخش‌های مختلف دولت دانست و گفت: دستگاه سیاست خارجی باید حضور بازرگانان و مسوولان سیاسی سایر کشور‌ها در نمایشگاه‌های ایرانی را تسهیل و ارتباط بین بازرگانان ایرانی و خارجی را فراهم کند که این امر در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران محقق می‌شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی اهواز تداوم برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو) در حوزه تجارت خارجی کشور را موثر دانست و اظهارکرد: این نمایشگاه، می‌تواند در توسعه صادرات غیرنفتی و ارزآوری موثر باشد البته باید به این نکته توجه داشت که علاوه بر صادرات می‌توان از طریق انتقال تکنولوژی، صدور خدمات فنی و مهندسی و ترانزیت نیز ارزآوری کرد.

امانی به دستاورد‌های پنجمین نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۳ در اردیبهشت ماه سال گذشته در حوزه صادرات غیرنفتی اشاره و خاطرنشان کرد: باید به دنبال تثبیت مقاصد صادراتی موجود و پیدا کردن مقاصد صادراتی جدید باشیم؛ کشور‌های آفریقا، آمریکای لاتین، آسیای شرق و کشور‌های همسایه از جمله مناطق هدف صادراتی ما هستند.

رییس اتاق بازرگانی اهواز به ظرفیت‌های موجود در زمینه حمل‌ونقل، انرژی و دانش‌بنیان اشاره و بیان کرد: برای دستیابی به بازار‌های جدید و توسعه تجاری نیازمند برگزاری نمایشگاه‌های بزرگ هستیم تا به اهداف موردنظر دست یابیم.

وی گفت: برای توسعه بازار باید مسیر مشخصی طی شود و برای تحقق این امر در مرحله اول وزارت امور خارجه، مقامات وزارتخانه‌های اقتصادی و سایر بخش‌های مربوطه باید شرایط حضور بازرگانان ایرانی در کشور‌های هدف را فراهم کنند و گفتگو‌های ۲ یا چندجانبه و انعقاد تفاهم‌نامه‌ها در حوزه کاهش تعرفه‌ها و تسهیل تجارت مدنظر قرار گیرد.

امانی ایجاد سخت‌افزار‌ها و نهاد‌های مناسب در کشور‌های هدف صادراتی را نیز ضروری دانست و ادامه داد: برپایی نمایشگاه‌ها، حضور رایزنان اقتصادی و بازرگانی در کشور‌های هدف و فعالیت هر چه بیشتر وزارت امورخارجه در جهت توسعه بازار‌های صادراتی ایران، از جمله این زیرساخت هاست.

رییس اتاق بازرگانی اهواز بر ضرورت همکاری دولت و اتاق‌های بازرگانی به عنوان مشاور برای شناخت درست بازرگانان از نیاز‌های بازار هدف تاکید کرد و گفت: باوجود اینکه در مراحل اولیه توسعه بازار نقش دولت اهمیت بیشتری دارد، اما در ادامه به مرور بخش خصوصی باید جایگزین دولت شودکه اتاق‌های بازرگانی می‌توانند در نقش نهاد واسط با فراهم‌کردن اطلاعات، ایجاد روابط با نهاد‌ها و بنگاه‌های کشور‌های مقصد و ارائه مشاوره به کسب و کار‌ها و بازرگانان ایرانی فرآیند توسعه بازار را تسهیل کنند.

امانی اضافه کرد: با تداوم این روند، بازرگانان با نیاز‌های کشور مقصد آشنا شده و بر اساس مزیت نسبی اقتصاد ایران، کالایی را که قابلیت و استاندارد صادراتی دارد را از تولیدکنندگان داخلی تقاضا می‌کنند تا کالای موردنظر را به دیگر کشور‌ها صادر کنند و عرضه بر مبنای تقاضای بازار باشد.

دیگر خبرها

  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • بازار‌های صادراتی خود را در کشور‌های اروپایی توسعه می‌دهیم
  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در کشور انجام شد
  • برنامه های شاخص ساینا در سال مالی جدید تشریح شد
  • شوراها از نگاه بخشی و کوتاه مدت پرهیز کنند
  • ضرورت تثبیت مقاصد صادراتی از سوی بازرگانان
  • گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین الملل راهکار اصلی تثبیت بازار مرغ
  • عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • افزایش ۴۶ درصدی ارزش دلاری صادارت غیرنفتی از گمرکات استان گلستان