Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@09:36:39 GMT

هفت گنج را می توانید در این موزه ببینید

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۲۳۰۹

هفت گنج را می توانید در این موزه ببینید

مجموعه آثار ارزشمند و تاریخی جدیدی به مناسبت روز جهانی موزه‌ها در تنها موزه موقوفه استان یزد که به موزه هفت گنج نیز مشهور است، رونمایی و به مجموع آثار این موزه اضافه شد.

به گزارش ایسنا، موزه میرزا محمد کاظمینی تنها موزه موقوفه استان یزد با گنجینه‌ای از نسخ و اسناد، آثار باستانی، تاریخی و مذهبی در جوار امامزاده جعفر یزد (ع) قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موزه که با بزرگترین دارایی‌اش با عنوان "هفت گنج" شناخته می‌شود، دارای آثاری شامل قرآن و کتب ادیان، اسناد و نسخ خطی، سکه و اسکناس، کبریت، تمبر، اشیای زینتی و عکس است و از موزه‌های پرمخاطب و غنی استان به شمار می‌آید.

این روزها به مناسبت روز جهانی موزه‌ها، آثار تاریخی و ارزشمند دیگری نیز به مجموع آثار موزه کاظمینی افزوده شده است که شامل قرآن «سید محمد علی رضوی» با تذهیب آب طلا و به سبک بمبئی است که با جلد تیماج قهوه‌ای در قطع رقعی به سال ۱۲۰۹ هجری قمری مربوط می‌شود.

نسخه خطی کتاب «شرایع الاسلام» به سبک قاجاری نیز از دیگر آثار اضافه شده به این مجموعه است که جلد اولیه آن چرم کرمی و در قطع رحلی به سال ۱۲۷۰ هجری قمری نوشته شده است.

«انجیل لوقا» که همان انجیل عربی شده واژه «ائوانگلیون» به معنای خبر خوش یا مژده است نیز یکی دیگر از این آثار است که با ۲۰۰ سال قدمت در جلدی با کاغذ فشرده نارنجی و در قطع وزیری تألیف شده است.

پول نخستین (حلقه مبادلاتی) از جنس نقره و با نقش پیکر شاه هخامنشی همراه با کمان و نیزه‌ای به دست مربوط به ۴۸۶ سال قبل از میلاد مسیح (ع) و همچنین سکه فتحعلی شاه قاجار (دومین شاه از دودمان قاجار) که از جنس نقره با ضرب دارالعباده یزد است و قدمتی بیش از ۲۰۰ سال دارد، دو اثر دیگر اضافه شده به موزه موقوفه است.

البته علاوه بر اینها ۲۰ عدد سند تجاری یزدی‌ها در دوره پهلوی اول نیز اثر ارزشمند دیگری هستند که به آثار این موزه موقوفه افزوده شدند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: منطقه یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۲۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال پرشور یزدی‌ها از آیین احیای سنت گلاب‌گیری باغ جهانی دولت‌آباد

ایسنا/یزد مراسم احیای سنت گلاب‌گیری باغ جهانی دولت‌آباد یزد پس از چند سده با استقبال قریب به پنج هزار یزدی عصر امروز در این موقوفه برگزار شد.

«علیرضا باقری» مدیر موقوفه دولت‌آباد یزد در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: این سنت که مربوط به چند سده قبل بوده، مجدداً در قالب جشنواره‌ای دو روزه از امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ماه احیا شد.

وی با اشاره به استقبال قریب به پنج هزار شهروند یزدی از این مراسم در روز نخست، گفت: طی دو روز برگزاری جشنواره ۱۶۰ لیتر گلاب ناب و خالص تهیه می‌شود که نیمی از آن جهت آستان مقدس حرم امام رضا(ع) و نیمی نیز جهت عتبات عالیات، پس از بسته بندی، طی مراسمی خاص تحویل خواهد شد.

باقری به حضور خدام رضوی با پرچم آستان مقدس رضوی در این برنامه، گفت: علاوه بر  برپایی چایخانه رضوی، گل دیگهای گلابگیری این مراسم نیز توسط خدام ریخته شد. 

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه صنایع دستی در حاشیه این جشنواره، گفت: قریب به ۴۰ غرفه در این نمایشگاه، محصولات صنایع دستی و تولیدات سایر بخشها را به بازدیدکنندگان ارائه می‌کنند.

به گفته مدیر موقوفه دولت آباد، گل مورد نیاز این جشنواره از ۱۷۰۰ مترمربع اراضی کاشته شده در این موقوفه تامین می‌شود که قرار است به شش هزار مترمربع افزایش یابد.

به گزارش ایسنا، مجموعه موقوفات دولت آباد یزد توسط «محمدتقی خان بافقی» سرسلسله خوانین یزد و حاکم یزد در اواخر دوره افشار، تمام طول دوره زند و اوایل قاجار به ثبت رسیده که باغ دولت‌آباد شهر یزد از این مجموعه یکی از باغ‌های ایرانی ثبت شده در میراث جهانی توسط یونسکو است. عمارت بادگیر این باغ با ارتفاع ۳۳.۸ متر بلندترین بادگیر خشتی شناخته شده در جهان است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش بهره وری موقوفات در دستور کار سازمان اوقاف قرار دارد/ از دانشمندان ایرانی حمایت می‌کنیم
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • استقبال پرشور یزدی‌ها از آیین احیای سنت گلاب‌گیری باغ جهانی دولت‌آباد
  • مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی، دیگر دانشگاه‌ها را به تقلید از ما واداشته است
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • انجام ۴ماموریت پلیسی در سمنان/ ۵۶۷هزار لیتر سوخت قاچاق کشف شد
  • ثبت دو وقف جدید کردستان
  • ثبت۲ وقف جدید در کردستان
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد