Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-05@02:01:46 GMT

تکاپوی فراکسیون‌ها برای تصاحب صندلی ریاست مجلس

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۲۷۹۰

تکاپوی فراکسیون‌ها برای تصاحب صندلی ریاست مجلس

قرار است روز یکشنبه پنجم خرداد ماه انتخابات هئیت رئیسه مجلس شورای اسلامی برگزار و طی آن گزینه‌های رئیس،؛ نواب اول و دوم و دبیران با رأی اکثریت نمایندگان مجلس انتخاب شوند. «قدس آنلاین» در گزارشی به بررسی گزینه‌های احتمالی هر یک از فراکسیون‌های سیاسی برای تصدی هیئت رئیسه در سال آخر دوره دهم مجلس پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه سیاسی قدس آنلاین، چند روز دیگر قرار است انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی برگزار شود و فراکسیون های مجلس هر کدام در حال بررسی گزینه نهایی فراکسیون متبوع خود هستند. البته در این برخی از فراکسیون ها درباره کاندیدای خود به جمع بندی رسیده و آنرا رسانه ای کرده اند.

ریاست و ترکیب هیئت رئیسه مجلس در طول دوره چهار ساله، هر سال تغییراتی دارد و با توجه به اینکه قرار است انتخابات هیئت رئیسه روز یکشنبه پنجم خرداد ماه برگزار شود، بنابراین فراکسیون های سیاسی مجلس در حال رایزنی های خود برای معرفی کاندیدایی هستند که در این بین از بقیه اقبال بیشتری برای رای آوردن برخودار است.

در انتخابات هیئت رئیسه مجلس، اعضای هیئت‌رئیسه، اعم از رئیس،؛ نواب اول و دوم و دبیران با رأی اکثریت نمایندگان مجلس انتخاب خواهند شد. دوره دهم مجلس سه فراکسیون سیاسی تاثیر گذار امید (اصلاح‌طلبان)، نمایندگان ولایی (اصولگرایان) و مستقلان ولایی را دارد که هر کدام برنامه‌های خود را برای ریاست مجلس درنظر دارند. این فراکسیون ها با بررسی شرایط موجود و فضای حاکم بر انتخابات این دوره درصددند لیست مستقل یا ائتلافی با سایر فراکسیون ها ارائه دهند. حال باید منتظر ماند و دید که شرایط انتخابات هیئت رئیشه مجلس برای ریاست مجلس مانند انتخابات سال قبل با ائتلاف دو فراکسیون از فراکسیون های مطرح پیش خواهد رفت یا اینکه هر یک از فراکسیون ها لیست مستقل ارائه می کنند.

حمیدرضا حاجی بابایی؛ گزینه احتمالی فراکسیون ولایی برای ریاست

فراکسیون ولایی؛ به نوعی فراکسیون اکثریت مجلس شورای اسلامی است و بسیاری از نمایندگان در این فراکسیون عضو هستند.

گفته می شود این فراکسیون گزینه های خود را انتخابات هیئت رئیسه نهایی کرده و بر این اساس گویا حمیدرضا حاجی بابایی به احتمال زیاد به عنوان گزینه ریاست این فراکسیون معرفی خواهد شد. برخی عنوان می کنند که فراکسیون ولایی، حمیدرضا حاجی‌بابایی را به عنوان رئیس و محمدحسین فرهنگی و عبدالرضا مصری را نیز به ترتیب به عنوان گزینه‌های خود برای نواب اول و دوم برگزیده است، البته این فراکسیون، امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، احمد امیرآبادی‌فراهانی، اکبر رنجبرزاده و اسدالله عباسی نیز به عنوان گزینه‌های این فراکسیون برای دبیران هیئت‌رئیسه مجلس در سال آخر مجلس دهم انتخاب شده‌اند.

علی لاریجانی؛ گزینه نهایی فراکسیون مستقلین

در این بین فراکسیون مستقلین هم که افرادی مانند علی لاریجانی جزو مطرح ترین عضو این فراکسیون هستند، بنا بر روال سال های قبل دوباره لاریجانی را گزینه خود برای ریاست مجلس معرفی کرده اند.

مهرداد بائوج لاهوتی در این باره اعلام کرد که گزینه نهایی فراکسیون مستقلین برای ریاست مجلس همان علی لاریجانی است. سخنگوی فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی ضمن بیان اینکه این فراکسیون آماده ائتلاف با سایر جریانات مجلس برای انتخابات هیئت رئیسه است، اظهار کرد: ما با جریاناتی که با حضورعلی لاریجانی در مسند ریاست مجلس موافق باشند اگر تمایل داشته باشند ائتلاف خواهیم کرد در غیر اینصورت به صورت مستقل در این انتخابات مشارکت می‎کنیم.

وی افزوده است:  پس از جمع‌بندی کمیته مذکور مشخص خواهد شد که برای نواب رئیس و باقی اعضای هیات‌رئیسه لیست جداگانه‌ای از سوی فراکسیون ارائه شود یا خیر. او همچنین از رایزنی‌ها با سایر فراکسیون‌های سیاسی مجلس خبر داد که درصورت توافق با آنها، لیست واحد ارائه کنند.

البته در این برخی از خبرها حاکی از آن است که سایر گزینه‌های این فراکسیون برای هیئت رئیسه هم تا حدودی مشخص شده و قرار است پس از نهایی شدن لیست اعلام شود. بنابرهمین، غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی به‌عنوان نواب رئیس، همچنین غلامرضا کاتب و محمدمهدی فرشادان به‌عنوان گزینه احتمالی دبیر و بهروز نعمتی و محمد آشوری به‌عنوان گزینه احتمالی کارپرداز هیئت‌رئیسه مجلس مطرح شده است.

گزینه‌ فراکسیون امید برای ریاست مجلس کیست؟

حدس و گمان و اظهار نظرهای اعضای هر دو فراکسیون اصولگرایان و مستقلین درباره گزینه های فراکسیون‌های متبوع شان درحالی است که فراکسیون امید تاکنون اظهار نظر رسمی نداشته و گزینه پیشنهادی خود را معرفی نکرده است.

البته وقایع و برخی حواشی انتخابات دوره قبلی هیئت رئیسه مجلس نیز در نوع خود کم سابقه بود و برخی حواشی و اظهار نظرهای اعضای امید باعث شده که آنها کمی در بررسی و اعلام گزینه نهایی خود کمی محتاط تر رفتار کنند.

محمد فیضی عضو هیئت رئیسه فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری تسنیم از نشست امروز مجمع عمومی فراکسیون امید خبر داد و گفت که این فراکسیون تاکنون لیستی برای انتخابات هیئت‌رئیسه مجلس تدوین نکرده اما به‌احتمال قوی آقای عارف به‌عنوان کاندیدای پست ریاست مجلس معرفی خواهد شد.

وی افزود: روز شنبه ۴ اردیبهشت در مجمع‌ عمومی فراکسیون لیست نهایی برای انتخابات هیئت‌رئیسه نهایی و اعلام خواهد شد.

علی بختیار دیگر عضو فراکسیون امید هم چندی پیش با بیان اینکه گزینه فراکسیون امید برای نواب رئیس مجلس  پزشکیان و مطهری هستند، اضافه کرد: البته نظر نهایی را اعضای فراکسیون با رای خود در مجمع عمومی اعلام می‌کنند.

گرچه با این حال این احتمال قوی است که مسعود پزشکیان و علی مطهری به‌ترتیب به‌عنوان نواب اول و دوم، همچنین حسن لطفی، علی اصغر یوسف‌نژاد، محمدعلی وکیلی و علیرضا رحیمی به‌عنوان دبیران هیئت‌رئیسه از سوی اعضای فراکسیون انتخاب شوند.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: انتخابات هیئت رئیسه مجلس ریاست مجلس عارف علی لاریجانی فراکسیون امید فراکسیون مستقلین فراکسیون ولایی مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۲۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم

«غلامرضا نوری قزلجه» در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به آرایش سیاسی مجلس دوازدهم، اظهار کرد: در مجلس آینده حتماً فراکسیونی تحت عنوان فراکسیون «مستقلین» خواهیم داشت؛ البته مستقلین نام پیش‌فرض و آن چیزی است که طی چند سال اخیر در ادبیات سیاسی ما مطرح شده، اما اعضا هر اسم دیگری را برای این فراکسیون انتخاب کنند، همان خواهد شد.

وی ادامه داد: رایزنی‌های اولیه بین منتخبان مجلس دوازدهم اعم از نمایندگان ادوار، نمایندگان فعلی و نمایندگان جدید انجام و قرار بر این شده است که افرادی با مشی اصلاح‌طلبی، میان‌رو و همچنین اصولگرایان معتدل و مستقل همگی در یک فراکسیون سیاسی تحت عنوان «مستقلین» یا هر نام دیگری که اعضا درباره آن به توافق برسند، باشیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس تصریح کرد: بدون احتساب افرادی که در دور دوم انتخابات به مجلس دوازدهم راه می‌یابند، فعلاً حدود ۸۰ نفر از افرادی که به مجلس دوازدهم راه یافته‌اند، مشی سیاسی مستقل یا میانه‌رو دارند. امیدوارم نتایج در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم به گونه‌ای باشد که تعداد نمایندگان مستقل مجلس دوازدهم به ۱۰۰ نفر برسد.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس دوازدهم درباره آرایش سیاسی احتمالی اصولگرایان در مجلس آینده، گفت: در مجلس یازدهم یک فراکسیون تحت عنوان فراکسیون «اکثریت» یا فراکسیون «انقلاب اسلامی» داشتیم که در نیمه دوم مجلس یازدهم تا حدودی به اختلاف برخوردند.

نوری قزلجه تصریح کرد: آنطور که زمزمه آن به گوش می‌رسد و بر اساس کاندیداهایی که برای ریاست مجلس آینده مطرح هستند، به احتمال بسیار زیاد اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت و پیش‌بینی می‌کنم دو یا حتی ۳ فراکسیون سیاسی داشته باشند.

منتخب مجلس دوازدهم درباره رئیس احتمالی مجلس دوازدهم، گفت: افراد میانه‌رو و مستقل مجلس آینده، این موضوع را منوط به شکل‌گیری فراکسیون کرده‌اند و در اولین مجمع فراکسیون به دنبال آن هستیم که این موضوع را مطرح کنیم. البته برای پست‌ها و ارکان دیگر مجلس و اعضای هیأت‌رییسه هم بحث و تبادل نظر خواهیم داشت.

وی ادامه داد: گزینه ما برای ریاست مجلس به این موضوع بستگی دارد که ببینیم تعامل فراکسیون‌های روبرو چگونه خواهد بود و آیا آنان با هم متحد می‌شوند یا آنکه اصولگرایان تعدد فراکسیونی پیدا می‌کنند. به هر صورت در اولین مجمعی که قبل از انتخابات هیأت‌رییسه برگزار خواهیم کرد، حتماً بنا داریم این موضوعات را مطرح کنیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس درباره گزینه‌های که برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح هستند، گفت: افراد زیادی مطرح هستند و بنده نمی‌خواهم اسم ببرم؛ در واقع افرادی برای ریاست مجلس مطرح هستند که یا خودشان با ما صحبت کردند یا از طرف آنان کسانی با ما صحبت کردند یا در رسانه‌ها شنیدیم؛ حدود ۶ یا ۷ نفر برای ریاست مجلس دوازدهم فعال هستند.

نوری قزلجه تاکید کرد: قطعاً هیچیک از این گزینه‌ها الان نمی‌توانند به طور قطع خود را رئیس مجلس آینده بدانند؛ در واقع هیچیک نمی‌توانند با ضریب اطمینان و احتمال بالا بگویند که رئیس مجلس دوازدهم می‌شوند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا گزینه‌های ریاست مجلس دوازدهم برای کسب این کرسی شانس برابر دارند، گفت: خیر؛ شانس این افراد متفاوت است اما اینکه بگوییم یکی از این افراد، شانس قطعی یا احتمال بیشتری برای ریاست مجلس دارد، این‌گونه هم نیست؛ این موضوع یک مقدار پیچیده است.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نمایندگان مردم در انتخاب رئیس مجلس حتماً بازخوردهایی را که از انتخابات گرفتند، باید لحاظ کنند و باید علی‌القاعده نظرات افکار عمومی و وضعیت آرای انتخابات در این موضوع دخیل باشد و مجلس نباید بدون توجه به این موارد تصمیم بگیرد.

نوری قزلجه تصریح کرد: بر این اساس، بحث هیأت‌رییسه به خصوص رئیس مجلس یک موضوع پیچیده و چالشی خواهد بود و رقابت‌ها برای آن هم جدی خواهد بود.

کد خبر 6093069 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟ /متفکرآزاد: دعوا بر سر صندلی را دوست ندارم/یوسفی: تصمیمات باید در درون مجلس گرفته شود
  • چهارده تغییر مدیریتی استقلال در یک دهه
  • سه نامزد دیگر به لیست شورای ائتلاف اضافه می‌شود
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم
  • رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم
  • یکدست یا تضارب آرا/ ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس دوازدهم چگونه خواهد بود؟
  • اضافه شدن ۳ نامزد به لیست شورای ائتلاف برای انتخابات مجلس در ۲۴ ساعت آینده