Web Analytics Made Easy - Statcounter

در نخستین همایش سراسری شورای اقتصاد دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاری استان‌ها بر پیشرو بودن دانشگاه آزاد در حوزه فناوری و نوآوری تاکید شد. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، نخستین همایش سراسری شورای اقتصاد دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاری استان‌ها با محوریت «شیوه نامه فعالیت‌های اقتصاد دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاری» به صورت ویدئو کنفرانس با حضور بهروز طهماسب کاظمی مشاور رئیس و رئیس مرکز حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استان‌ها، روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون جدید تحقیقات، فناوری و نوآوری، رؤسای استان‌ها و دبیران و اعضای شورای اقتصاد دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاری استان‌ها برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



طهماسب کاظمی با اشاره به تدوین ساختار جدید دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: با تدبیر طهرانچی و تصویب هیأت امنای دانشگاه مقرر شد که در ساختار جدید به علت گستردگی موضوعات حوزه پژوهش و فناوری دو معاونت مجزا با عنوان «معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری» و «پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی» در این حوزه فعالیت کنند.

وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی دارای پتانسیل و ظرفیت‌های بزرگی از جمله ۱۷۰ هزار تجهیزات آزمایشگاهی است که نیاز به مدیریت دقیق و با بهره‌وری بالا دارد، افزود: پس از مباحث کارشناسی مقرر شد، فعالیت‌های مربوط به بخش‌های زیرساختی پژوهشی، چون کتابخانه‌ها، امکانات زیرساختی تولید علم مانند نشریات، آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها در معاونت پژوهشگاه مرکزی و شبکه آزمایشگاهی پیگیری شود.

طهماسب کاظمی افزود: همچنین مبحث مربوط به هدایت نخبگان با مأموریت‌های جدید به باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان محول شده است. تمام مباحث مربوط به حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی نیز در معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری انجام خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: پس از طی مراحل لازم، دهقانی که دانشیار دانشگاه صنعتی شریف و دارای سوابق بسیار برجسته‌ای در حوزه نوآوری است، مسئولیت معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری را پذیرفتند و امروز جای بسیار خوشحالی است که دو دانشمند برجسته توانمند و با سابقه مدیریتی بسیار خوب در دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت می‌کنند که نویدبخش روز‌های درخشان برای دانشگاه است.

طهماسب کاظمی با بیان اینکه حوزه زیرساخت‌های پژوهشی در دانشگاه آزاد اسلامی نیاز به فعالیت مستمر دارد، گفت: کار در این حوزه به واسطه اینکه یک سازمان با مأموریت جدید ایجاد شده، نیازمند توجه جدی است. امیدوارم با همکاری تمام مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی در آینده نزدیک شاهد افتخارات بسیار بزرگی باشیم.   تاثیرات دانشگاه آزاد می‌تواند به اندازه یک دولت مهم باشد
روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون جدید تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این جلسه با بیان اینکه افتخار می‌کنم که در دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت خواهم کرد، گفت: با تجربه ۱۸ ساله در حوزه صنعت، فناوری و نوآوری، تأکید دارم که دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک مجموعه بسیار بزرگ می‌تواند پیشرو در این حوزه باشد.

وی افزود: به لحاظ وسعت این مجموعه، تأثیرات این دانشگاه می‌تواند به اندازه یک دولت مهم باشد. این دانشگاه در تمام کشور پایگاه و دانشجو داشته و همه مردم به نحوی با این دانشگاه در ارتباط هستند.

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی با وجود زیرساخت‌ها، تجهیزات آزمایشگاهی و سایر ظرفیت‌ها یک سرمایه بسیار بزرگ است، گفت: این سرمایه عظیم می‌تواند یک تحول بزرگ در حوزه دانشگاه فناور ایجاد کند.

وی ابراز امیدواری کرد با حضور در دانشگاه آزاد اسلامی یک حرکت بزرگ و تحول جدی آغاز کرده تا برای کشور سرمنشاء خیر و برکت باشد.

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه کشور ما یک کشور ثروتمند است، گفت: ثروت اصلی کشور نفت و منابع طبیعی نیست، بلکه مشکلات و مسائلی است که اگر از نگاه دانشی و فناوری به آن‌ها توجه شود، می‌تواند به یک کسب و کار دانش بنیان تبدیل شود. در واقع با یک نگاه کوتاه به اطراف، هزاران فرصت اقتصاد دانش بنیانی مطرح می‌شود که می‌تواند منشاء تحول باشد.

وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی دارای اساتید توانمند و دانشجویان قوی است، گفت: این دانشگاه به واسطه مشخصه‌های خاصی که دارد، دانشجویان آن موفق و علاقمند به کار هستند. ما باید با به کارگیری این سرمایه بزرگ و با کمک واحد‌های دانشگاهی یک تحول آفرینی انجام دهیم که بتواند تأثیر دانشگاه آزاد اسلامی را در اقتصاد تک تک مردمی که با این دانشگاه ارتباط دارند، نشان دهد.

دهقانی فیروزآبادی در پایان تأکید کرد: بدون شک ابلاغ «شیوه نامه فعالیت‌های اقتصاد دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاری» گام اول و محکمی برای حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان و خودکفایی در دانشگاه است.

در ادامه جلسه، پیام نجفی مدیرکل امور اقتصادی دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاری دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه گزارشی مفصل از چگونگی اجرای «شیوه نامه فعالیت‌های اقتصاد دانش بنیان و سرمایه گذاری» توسط واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت، همچنین رؤسای واحد‌ها و اعضای شورای اقتصاد دانش بنیان و سرمایه گذاری استان‌ها به ارائه نظرات، پیشنهادات و سؤال‌های خود درباره شیوه نامه فعالیت‌های اقتصاد دانش بنیان و سرمایه گذاری از طریق ویدئو کنفرانس پرداختند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شورای اقتصاد دانش بنیان ساختار جدید دانشگاه آزاد اسلامی فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۳۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها

رحمن دشتی رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس در گفت‌وگو با خبرنگارخبرگزاری علم و فناوری آنا به مشکلات اجرای طرح‌های واحدهای فناور این پارک اشاره کرد و گفت: هم اکنون برای اجرای این طرح‌ها با چندین مشکل مواجه هستیم. یک، شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های فناور با توجه به قواره‌های پایین شان در حوزه‌های رقابتی نیاز به سرمایه  ثابت و سرمایه در گردش دارند. این شرکت‌ها عملا در بخش تسهیلات با چالش‌های جدی مواجه هستند. امسال موفق شدیم، ۶۰ میلیارد تومان سرمایه در اختیار این شرکت‌ها قرار دهیم.

وی افزود: همچنین در حوزه تسهیلات تبصره ۱۸ نیز اعتبار خوبی ایجاد شده است، اما برای جذب این تسهیلات به هماهنگی جدی بانک‌ها در این مسیر نیاز است تا شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های فناور بتوانند برای دریافت این اعتبار اقدام کنند.

دشتی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بانک‌ها برای ارائه تسهیلات تبصره ۱۸، علاوه بر نقدینگی، ضمانت نامه‌های متعددی می‌خواهند. این ضمانت نامه‌ها برای شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های فناور، نوپا و نوآور سنگین است. این شرکت‌ها بر اساس دانش و آگاهی می‌خواهند یک بخش از مشکلات صنعت و جامعه را برطرف کنند بنابراین ضمانت نامه‌های این شرکت‌ها باید تسهیل شود. ضمانت نامه ملکی که از این افراد مطالبه می‌شود، عملکرد سختگیرانه‌ای را برای آنها ایجاد می‌کند.

وی تاکید کرد: عملیات‌های زیرساختی نیز یکی از معضلات و مشکلات بزرگ پارک‌های علم و فناوری است. زمین‌ها تنها با ایجاد گذر و تاسیسات قابل واگذاری به پارک‌های علم و فناوری هستند. ما در استان بوشهر به میزان ۲ کیلومتر گذر‌ها را ایجاد کرده‌ایم. ۲ هزار هکتار زمین نیز  در وهله نخست قابل واگذاری است، اما در زمینه تاسیسات آنها و روسازی آن گذر‌ها هنوز اتفاقی نیفتاده که اعتبارات ویژه‌ای می‌طلبد.

به گفته وی، تا زمانی که ما نتوانیم شرایط زیرساختی از ایجاد گذر تا تاسیسات الکتریکی، آب و برق و ... را مهیا کنیم، ساختن شرکت‌ها در محل زمین‌های پارک‌های علم و فناوری و ایجاد تولید دانش پایه در قطعات کوچک با چالش‌های جدی مواجه می‌شود از اینرو برای رفع این مشکلات نیاز به تسهیلات ویژه‌ای داریم.

بودجه پارک‌های علم و فناوری در مقایسه با دانشگاه‌های مادر اندک است

رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس درباره بودجه پارک‌های علم و فناوری گفت: پارک‌های علم و فناوری دو بودجه هزینه‌ای و تملکی دارند. بودجه هزینه‌ای پارک‌های علم و فناوری صرف حقوق کارکنان و تسهیلات مربوط به شرکت‌های تازه وارد به مراکز رشد می‌شود؛ شرکت‌هایی که نیاز به تسهیلات اولیه دارند تا بتوانند خدمات و تولیدات اولیه شان را متناسب با ایده نظری‌شان ارائه دهند. میزانی از این بودجه نیز در راه سرمایه در گردش برخی از شرکت‌های بزرگ می‌شود؛ این شرکت‌ها در راه بازار هستند و نیاز به سرمایه شش ماه و یک ساله دارند تا بتوانند نسبت به تولید یا ایجاد قراردادشان اقدام کنند.

وی یادآورشد: بودجه تملکی پارک‌های علم و فناوری نیز در راستای اجرای پروژه‌های عمرانی صرف می‌شود. میزان این بودجه‌ها بسیار اندک است. پارک‌های علم و فناوری می‌توانند با کمک و مساعدت استانداری و سازمان برنامه و بودجه، بودجه تملک و عمرانی را دریافت کنند. اگر این بودجه از استانداری و سازمان برنامه و بودجه اتفاق بیفتد، بسیاری از مشکلات مجموعه ما برطرف خواهد شد.

وی بیان کرد: پارک‌های علم و فناوری می‌توانند یک بودجه نیز از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان دریافت کنند. ما اکنون برای دریافت بودجه‌های استانی و معاونت علمی و فناوری اقدامات اولیه را انجام داده ایم. اگر این بودجه‌ها و تسهیلات به موقع دریافت کنیم، روند اجرای پروژه‌های عمرانی و زیرساخت‌های ما سریعتر پیش خواهد رفت. در این صورت شاهد رونق شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های فناور خواهیم شد.

وی در پاسخ به این سوال که بودجه سال آینده پارک علم و فناوری خلیج فارس چقدر است، گفت: هنوز رقم بودجه مشخص نشده است. در حال حاضر کلیات بودجه در مجلس تصویب شده و مابقی آن در حال رایزنی و چانه زنی است.

دشتی افزود: متاسفانه بودجه پارک‌های علم و فناوری در مقایسه با دانشگاه‌های مادر استان، بسیار ناچیز است. بودجه یک دانشگاه مادر در استان نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان، اما بودجه پارک علم و فناوری ۸ درصد از این سرمایه است. ما باید بپذیریم دانشگاه وظیفه آموزش نیروی‌های تخصصی و کاربردی را دارد و برای تربیت این افراد برنامه ریزی می‌کند و دارای سلف، خوابگاه و امورات دانشجویی، پژوهشی و آموزشی است. پارک‌های علم و فناوری قرار است از خروجی دانشگاه‌ها بهره ببرند از اینرو باید امکانات لازم در اختیار داشته باشد تا بتواند فارغ التحصیلان دانشگاهی را متصل به بازار کار کند و این افراد نیز بتوانند با ارائه خدمت و ایده‌ای فناورانه مشکلی از جامعه وصنعت برطرف سازند.

وی گفت: اگر نتوانیم به موقع این اعتبارات را به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور تخصیص دهیم، با توجه به نرم تورم، قدرت خرید و پیاده سازی ایده‌های آنها به درازا خواهد کشید. اگر سرمایه در گردش به موقع به شرکت‌ها تزریق شود، انگیزشی برای ادامه فعالیت این افراد به وجود می‌آید. به طبع با ایجاد این انگیزش، اعتبار و اعتماد فناوران بیشتر می‌شود و این افراد می‌توانند خدمات ویژه‌ای به جامعه و صنعت ارائه دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طهرانچی: معماران دانشگاه آزاداسلامی پروژه مسکن دانشگاه را طراحی می‌کنند
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • نخبگان و کارآفرینان خارجی جذب مرکز رشد و سرای نوآوری می‌شوند
  • اکوسیستم فناوری کشور زیر سقف «اینوتکس ۲۰۲۴»
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • فیلم| ساماندهی عرصه‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها