Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  براساس آمار موجود، چیزی نزدیک به ٤٠‌میلیون نفر مسلمان در چین زندگی می‌کنند که کمی بیش از ٣‌درصد جمعیت این کشور را شامل می‌شود. اکثر این اقلیت مذهبی در استان‌های سین‌کیانگ، گانسو، نینگشیا و چینگ‌های زندگی می‌کنند و اویغور‌ها که از اقوام ترک به شمار می‌روند، عمده آمار قومی جمعیت مسلمانان چین را به خود اختصاص داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اویغور‌ها به غیر از چین در کشورهایی، چون قزاقستان، ازبکستان، قرقیزستان، روسیه و ترکیه نیز ساکن هستند، اما بی‌شک مسقط‌الرأس آن‌ها را باید استان سین‌کیانگ چین یا همان ترکستان شرقی قلمداد کرد.

در تاریخ جمهوری خلق چین خصوصا بعد از تثبیت حکومت کمونیستی، اختلاف و درگیری با اقلیت‌های قومی و مذهبی را به کرات می‌توان مشاهده کرد، اما این موضوع درخصوص اویغور‌ها و اقلیت مسلمان کمی پیچیده‌تر است، چه آن‌که اویغور‌ها بعد از حمله ارتش آزادی‌بخش خلق به ترکستان شرقی در سال ١٩٤٩ میلاد، اصولا دولت چین را به چشم یک متجاوز و اشغالگر می‌بینند. این حس بدگمانی دوطرفه طی این سال‌ها باعث شده است انواع فشار‌ها از سوی پکن نسبت به اقلیت مسلمان این منطقه اعمال شده و از آن‌سو اویغور‌ها نیز هر ازچندگاهی با تشکیل گروه‌های استقلال‌طلب نسبت به تنگنا‌هایی که دولت چین برایشان ایجاد می‌کند، عکس‌العمل نشان می‌دهند. این اواخر، اما سر برآوردن گروه‌های افراطی و سلفی بهانه‌ای شده است تا پکن فشار خود بر مسلمانان چین را افزایش داده و به بهانه مبارزه با تروریسم فشار‌های دوچندانی را بر این اقلیت مذهبی و قومی وارد بیاورد.

سیاست سوزاندن‌تر و خشک با هم

بنا بر آخرین گزارش کمیته بین‌المللی مقابله با تبعیض نژادی سازمان ملل متحد بیش از یک‌میلیون نفر از مسلمانان منطقه ترکستان شرقی هم اینک در اردوگاه‌هایی که دولت چین ترتیب احداث‌شان را داده است، زندگی می‌کنند. دولت چین به این اردوگاه‌ها نام «مرکز بازآموزی» داده و هدف خود از تشکیل چنین مکان‌هایی را پیشگیری از رشد افکار افراطی در بین مسلمانان چینی اعلام کرده است. نگرانی چین از رشد افکار گروه‌های افراطی موضوعی قابل درک است، اما سختگیری بیش از حد و گناهکارپنداشتن همه، بدون آن‌که جرمی در محکمه‌ای به اثبات رسیده باشد، همان چیزی است که کشور‌های مسلمان از چین انتظار دارند کمی بیشتر درخصوص آن تعمق به خرج بدهد.

تجربه نشان داده است فشار بی‌دلیل و بدون محمل قانونی حتی اگر هدفی درست پشت آن باشد، نهایتا به ضد خود تبدیل خواهد شد. اسلام قرن‌ها پیش توسط ایرانیان و از طریق جاده ابریشم به چین وارد شد و پکن به خوبی می‌داند که مسلمانان خواه ناخواه بخشی لاینفک از جامعه این کشور هستند. این میان تعامل شاید تنها راهی است که نهایتا به جوابی درست نیز ختم خواهد شد.

منبع: روزنامه شهروند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حاشیه های سیاسی خواندنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۴۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هراس کره جنوبی از حملات تروریستی کره شمالی | وزارت خارجه بیانیه داد | افزایش سطح هشدار در ۵سفارتخانه

به گزارش همشهری آنلاین، سرویس اطلاعات ملی کره جنوبی اعلام کرد اخیرا نشانه‌های متعددی یافته مبنی بر اینکه کره شمالی در حال آماده سازی برای حملات «تروریستی» علیه کارمندان سفارت یا شهروندان کره جنوبی در چند کشور از جمله چین، جنوب شرق آسیا و غرب آسیاست.

به نوشته روزنامه ایندیپندنت، پنج مکان از جمله سفارتخانه‌های کره جنوبی در کامبوج، لائوس و ویتنام به همراه کنسولگری‌های این کشور در ولادیووستوک در روسیه و «شنیانگ» در چین به عنوان اهداف احتمالی مشخص شده‌اند.

وزارت خارجه کره جنوبی در بیانیه‌ای اعلام کرد: «کره شمالی مامورانی را به این کشورها اعزام کرده تا نظارت بر سفارت‌های کره جنوبی را گسترش دهند و همچنین در فعالیت‌های خاصی مانند جست‌وجوی شهروندان کره جنوبی به عنوان اهداف بالقوه تروریستی شرکت می‌کند.»

این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که سطح هشدار تروریسم در پنج سفارتخانه و کنسولگری از «توجه» به «هشدار» افزایش یافته است، که دومین سطح بالا در سیستم چهار سطحی کره جنوبی است که نشان می‌دهد احتمال افزایش یک حمله وجود دارد.

در بیانیه وزارت خارجه کره جنوبی آمده که مرکز ملی مبارزه با تروریسم کره جنوبی روز پنجشنبه جلسه‌ای را برای بحث درباره راهبردهایی با هدف حفاظت از اماکن دیپلماتیک و پرسنل این کشور تشکیل داد.

کد خبر 849240 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر ویژه کره شمالی و کره جنوبی

دیگر خبرها

  • دیدار رئیس حشد شعبی با بشار اسد
  • کشتی گیر آمریکایی: بسیاری از دانشجویان آمریکایی به اسلام گرویدند
  • نظر رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا درباره احتمال اعزام نیرو به اوکراین
  • مسئله فلسطین، چالش مشترک جهان اسلام است
  • فلسطین؛ الگوی آزادی خواهی ملت های مسلمان
  • ترکیه: از تمام ابزار‌ها برای اعمال فشار به اسراییل استفاده می‌کنیم
  • ترکیه: از تمام ابزارها برای اعمال فشار به اسراییل استفاده می‌کنیم
  • هراس کره جنوبی از حملات تروریستی کره شمالی | وزارت خارجه بیانیه داد | افزایش سطح هشدار در ۵سفارتخانه
  • پولشویی
  • اصل حج بر وحدت بین مسلمانان است