Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@04:22:18 GMT

افزایش ۱.۷ درصدی صادرات صنایع غیر فلزی در سال ۹۷

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۴۷۸۲

افزایش ۱.۷ درصدی صادرات صنایع غیر فلزی در سال ۹۷

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، مهدی صادقی نیارکی گفت: در کل صنعت کشور ۸۵ هزار واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری هستند که ۲۵ هزار واحد صنعتی زیر مجموعه صنایع غیر فلزی می‌شوند. در مجموع ۳۰ درصد از کل صنایع که شامل صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی، شیمیایی، پتروشیمی، رنگ، پلیمر، صنایع واسط شیمیایی و … می‌شود به این حوزه اختصاص دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در مجموع ۲۴ درصد از ارزش اقلام وارداتی کشور و ۶۰ درصد از ارزش صادرات غیر نفتی کشور به غیر از میعانات گازی به این حوزه مربوط است که بیانگر تراز مثبت تجاری این بخش از صنایع است. از لحاظ سرمایه گذاری انجام شده هم بر اساس سرمایه ثبت شده در مجوزهای صنعتی ۴۵ درصد کل سرمایه گذاری صنعتی به صنایع غیر فلزی با رقمی حدود ۱,۳۳۳ هزار میلیارد تومان اختصاص دارد.

مدیر کل دفتر صنایع غیر فلزی در خصوص صادرات صنایع غیر فلزی در سال ۹۷ عنوان کرد: از لحاظ وزنی حدود ۴۶ میلیون تن با ارزش ۲۳ میلیارد دلار و از لحاظ ارزشی ۱.۷ درصد نسبت به سال ۹۶ رشد داشته‌ایم. از کل صادرات غیر نفتی کشور بدون احتساب میعانات گازی ۴۲ درصد و از لحاظ ارزشی بدون احتساب میعانات گازی ۶۰ درصد به صنایع غیر فلزی اختصاص دارد.

وی تصریح کرد: بیشترین صادرات سال گذشته به ترتیب به صنایع پتروشیمی با ۱۴ میلیارد دلار( با احتساب گاز مایع شدهLPG)، صنایع شیمایی با ۴.۵ میلیارد دلار، صنایع غذایی با ۲.۸ میلیارد دلار، صنایع پلیمری با ۱.۶ میلیارد دلار، صنایع آرایشی با ۱۹۰ میلیون دلار و صنایع دارویی ۱۴۰ میلیون دلار اختصاص داشته است.

به گفته مدیر کل دفتر صنایع غیر فلزی سال گذشته حدود ۹۰ درصد از صادرات صنایع غیر فلزی به ۱۰ کشور بوده که از نظر ارزش صادراتی بیشترین صادرات به کشورهای عراق و چین انجام شده است. همچنین به حدود ۸۰ کشور صادرات بیش از یک میلیون دلار انجام شده است.

صادقی نیارکی با بیان اینکه سال گذشته به حدود ۵۰ کشور صادرات بیش از ۱۰ میلیون دلار داشتیم، افزود: در حوزه صنایع غذایی به بیش از ۱۶ کشور، در حوزه صنایع شیمیایی ۲۴ کشور، صنایع پلیمر ۱۰ کشور، صنایع دارویی ۵ کشور، صنایع پتروشیمی ۳۵ کشور و در صنایع آرایشی و بهداشتی به بیش از ۴ کشور صادرات بالای ۱۰ میلیون دلار داشتیم.

وی در خصوص واردات سال ۹۷ گفت: سال گذشته حدود ۶ میلیون تن واردات داشتیم که ارزش آن ۱۰ میلیارد دلار بوده و از لحاظ ارزشی ۲۴ درصد کاهش داشته است. افزایش صادرات نسبت به واردات از مزیت‌های حوزه صنایع غیر فلزی است.

مدیر کل دفتر صنایع غیر فلزی با اشاره بر اینکه در سال ۹۷ نسبت به مدت مشابه سال قبل واردات کاهش یافته است، گفت: از لحاظ وزنی ۱۷.۷ درصد و از لحاظ ارزشی ۱۲.۳ درصد کاهش داشته‌ایم.

صادقی نیارکی تصریح کرد: بیش از ۸۰۰ هزار نفر در این حوزه مشغول به فعالیت هستند و ۳۱ درصد اشتغال بخش صنعت کشور به صنایع غیر فلزی اختصاص دارد.

وی در خصوص ارزش افزوده و ارزش ستانده گفت: بر اساس قیمت‌های سال ۹۵ مرکز آمار ایران ۵۴.۸ درصد ارزش ستانده کل صنعت به صنایع غیر فلزی اختصاص دارد و در خصوص ارزش افزود ۴۸ درصد کل صنعت به این بخش اختصاص پیدا کرده است.

مدیر کل دفتر صنایع غیر فلزی بیان کرد: از کل ۸۰۰۳ ردیف تعرفه‌ای که شامل مقررات واردات و صادرات است، ۲۳۳۷ ردیف به صنایع غیر فلزی اختصاص دارد که متوسط حسابی آن ۱۳.۶ درصد است. نرخ تعرفه بالایی در این حوزه نداریم و این نشان دهنده رقابتی بودن این حوزه است. وضعیت واردات، استفاده از ظرفیت‌های تولیدی، صادراتی و بحث میانگین تعرفه مزیت‌های این صنعت هستند.

صادقی نیارکی با بیان اینکه در صنایع غیر فلزی تعرفه‌ها به صورت کالاهای واسطه‌ای و محصول نهایی است، افزود: هر چقدر درکالاهای مصرفی کاهش واردات داشته باشیم، به نفع کشور است. این کالاها علاوه بر اینکه قابلیت تولید داخلی دارند، ارزش افزوده و ایجاد اشتغال بیشتری دارند. سال گذشته در واردات کالاهای مصرفی از لحاظ وزنی حدود ۳۷ درصد کاهش و از لحاظ ارزشی حدود ۱۲ درصد کاهش داشتیم.

وی تصریح کرد: سال گذشته در واردات کالاهای واسطه‌ای از لحاظ وزنی حدود ۱۵ درصد کاهش و از لحاظ ارزشی حدود ۱۲ درصد کاهش داشتیم که در مجموع ۱۸ درصد کاهش وزنی و ۱۲ درصد کاهش ارزشی داشتیم. در واقع کاهش واردات زمینه‌ای برای رونق تولید است، ارزش افزوده بیشتری در کشور ایجاد شده و از ظرفیت‌های کشور استفاده بهینه‌تری می‌شود. همین طور اشتغال صنعتی بیشتری ایجاد می‌شود. چرا که کالایی تولید می‌شود که هم در کشور می‌توانیم از آن استفاده کنیم، هم ظرفیت اشتغال و صادرات دارد.

کد خبر 4622844 محبوبه فکوری

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت صنعت معدن و تجارت صادرات غیرنفتی پتروشیمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۴۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری مهر، حیدر فتح‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: تولید مواد معدنی همواره به عنوان نقطه آغازین یک زنجیره تأمین با ارزش در بخش‌های تأمین کننده مواد اولیه بخش صنعت و مصالح مورد نیاز برای ساختمان، بنادر، سدها، فرودگاه‌ها و … محسوب می‌شود.

وی افزود: استان آذربایجان‌شرقی از نظر وجود ذخایر مختلف و متنوع معدنی، یکی از مناطق غنی کشور به شمار می‌رود؛ به طوری که همواره ذخایر غنی مواد معدنی را به عنوان یک امکان بالقوه در توسعه صنعتی استان در نظر می‌گیرند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی یادآور شد: در این استان تاکنون ۵۲ ماده معدنی متنوع شناسایی شده است و همواره معادن فلزی استان را رنگین‌کمانی از معادن توصیف کرده‌اند.

وی توضیح داد: آخرین نتایج منتشر شده از نتایج حاصل از اجرای طرح معادن فعال استان در سال ۱۴۰۲ حاکی از آن است که تا پایان سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۷۹ واحد معدنی در استان فعال بوده که از نظرتعداد، ۴.۸ درصد از کل معادن فعال کشور را به خود اختصاص داده و برای هفت هزار و۲۸۰ نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد کرده است که سهم ۵.۴ درصدی از کل شاغلان بخش معدنی کشور را در برمی‌گیرد.

فتح‌زاده ابراز داشت: فعالیت‌های صورت گرفته در بخش معدنی استان، منجر به ایجاد ارزش افزوده‌ای به مبلغ ۱۸۱ هزار و ۳۵۸ میلیارد ریال شده است که با نسبت ۷ درصدی، رتبه ۴ کشوری از کل ارزش افزوده ایجاد شده را به خود اختصاص داده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی ادامه داد: همچنین نتایج نشان می‌دهد نسبت به سال ۱۴۰۰ میزان رشد ارزش افزوده ایجاد شده در معادن فعال استان حدود ۱۳.۷ درصد بوده است.

وی افزود: میزان رشد ارزش سرمایه گذاری صورت گرفته در معادن در حال بهره برداری کل کشور در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ برابر ۶۹.۴ درصد بوده که این میزان در آذربایجان شرقی دارای ۲۱۱.۵ درصد رشد بوده است و با ۹ هزار و ۴۹۲ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری، ۷ درصد از کل میزان سرمایه گذاری صورت گرفته در بخش‌های معدنی کشور را به خود اختصاص داده است.

کد خبر 6098239

دیگر خبرها

  • ۴۰ درصد شرکت‌های خلاق مرتبط به کودک و نوجوان است
  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • سالانه ۱۸۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کل کشور است
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • افزایش ۸۰ درصدی ارزش صادرات سمنان در سال جدید
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • خشکسالی در ۲۲ استان کشور؛ کاهش ۸.۹ درصدی بارش‌ها!
  • بارش ها در ۲۲ استان همچنان منفی است | این ۳ استان بیشترین رشد بارش را تجربه کردند | کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور