Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، احمد ترابی ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به خسارت وارد شده به یخدان میرفتاح که در پی بارندگی‌های فروردین ماه به وقوع پیوست، گفت: در حال حاضر عملیات مطالعه و مرمت این بنای تاریخی در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان قرار گرفته است.

ترابی از بازدید و تشکیل جلسه اضطراری شورای فنی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری همدان با حضور مشاوران و کارشناسان ذیصلاح در محل بنای یخدان میرفتاح در همان روزهای ابتدایی بروز خسارت خبر داد و گفت: بازدید مشاور ذیصلاح از وضعیت موجود بنا و مذاکرات اولیه با مشاور در خصوص تهیه طرح مرمت و فرایند آسیب شناسی انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری همدان با اشاره به انجام بررسی اولیه وضع موجود کالبد بنا، اضافه کرد: بررسی اولیه وضع موجود سازه، پیشنهاد مبانی نظری اولیه برای مرمت و برآورد اولیه هزینه‌های استحکام بخشی و مرمت بر اساس مصوبات شورای فنی اداره کل از جمله این اقدامات بوده است.

وی بابیان اینکه بنای یخدان میرفتاح از آثار دوره قاجاریه ملایر است که به دلیل بارش‌های شدید نوروزی تخریب شد، گفت: این بنای قدیمی که ساختار اصلی آن از خشت تشکیل شده در دهه ۸۰ مرمت شده و بر اساس گفته کارشناسان نیازی به مرمت جدید نداشته چراکه در غیر این صورت طی سال گذشته که بیش از ۲۰۰ بنا را در سطح استان مرمت کردیم، این بنا را نیز مرمت می‌کردیم،

ترابی افزود: عقد قرار داد با پیمانکار و اجرای حفاظ و حصارکشی در اطراف بنای میرفتاح به منظور شروع مقدمات کار و ایمنی کارگاه پس از تأمین اعتبارات لازم در حال انجام بوده و عقد قرارداد با پیمانکار و اجرای مستند سازی بنای یخدان میرفتاح به روش فتوگرامتری از دیگر اقدامات انجام شده برای این بنا است.

وی بابیان اینکه پس از ارائه طرح مصوب توسط مشاور بلافاصله اقدامات لازم در خصوص مرمت بنا با رویکرد استحکام بخشی در مقابل حوادث مشابه آینده انجام خواهد شد، گفت: به مردم ملایر، همدان و ایران اطمینان می‌دهم که این بنا به زودی و با بهره بردن از بهترین اصول سنتی معماری و روش‌های مدرن مرمت و احیا خواهد شد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری همدان یادآور شد: ۷۲ ساعت بارندگی مداوم در ملایر باعث شد ۷۰ درصد این بنا که بارها مرمت شده بود؛ فرو بریزد

کد خبر 4622838

منبع: مهر

کلیدواژه: بناهای تاریخی ملایر مرمت و احیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۵۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود

بنابر اعلام روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان ، نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه اصفهان در دیدار با امیر کرم‌زاده مدیرکل و شورای مدیران اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان با اشاره به اهمیت مقوله میراث‌فرهنگی گفت: بی‌تردید وظیفه همگی ما حفاظت از میراث‌فرهنگی است، زیرا میراث‌فرهنگی بخشی جدا نشدنی از فرهنگ ما است و ما از طریق میراث‌فرهنگی می‌توانیم آنچه پدران ما ایجاد کردند را حفاظت و به سایر مردمان از سراسر جهان نشان دهیم.

آیت‌الله طباطبایی نژاد  تأکید کرد: پیشنهاد دارم تا باخرد جمعی و همت شما مسئولان، موزه بزرگ اصفهان تأسیس شود و تمامی آثار پدرانمان در معرض نگاه همگان قرار گیرد.

او گفت: باید تلاش کنیم در کنار حفاظت از میراث‌فرهنگی، مردم هم بتوانند مطابق با نیاز‌های روز زندگی خوبی داشته باشند، لذا پیشنهاد می‌کنم با تلفیق مناسب میراث‌فرهنگی و هنر‌های سنتی با علم روز، شرایط مناسبی را برای زندگی مردم خصوصاً مالکان خانه‌های تاریخی فراهم آورید.

آیت‌الله یوسف طباطبایی نژاد افزود: با توجه به اینکه اصفهان قلب هنر ایران است باید همان‌گونه که به هنر می‌پردازید، هنرمندان به‌ویژه هنرمند پیشکسوت را نیز مورد تفقد و دلجوئی قرار گیرند. 

در این دیدار مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان نیز گفت:  بی‌تردید توجه به زنده نگه‌داشتن میراث‌فرهنگی به‌ویژه میراث‌فرهنگی ایران دوران اسلامی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

کرم زاده  افزود: رهبر فرزانه انقلاب همواره تأکید داشته‌اند این بنا‌ها فارغ از اینکه چه کسانی در آنها زندگی کرده‌اند مرهون و حاصل دسترنج مردم مسلمان ایران است.

او گفت: اصفهان نگین گردشگری و صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی کشور است، لذا با توجه به کمبود اعتبارات ،  تقاضامندم تا با جلب حمایت شرکت‌های بزرگ همچون ذوب‌آهن و همچنین مجامع خیرین استان در قالب جلب مسئولیت‌های اجتماعی آنها را به سمت مرمت و حفاظت از آثار تاریخی هدایت کنند.

استان اصفهان با بیش از ۲۲ هزار اثر تاریخی (یک هزار و ۹۴۰ اثر ملی و ۱۵ اثر ثبت جهانی) و بیش از ۶۰۰ خانه تاریخی و جاذبه‌های مختلف طبیعی، فرهنگی، مذهبی و تفریحی در کانون توجه گردشگران قرار دارد.

اصفهان یکی از بزرگترین مراکز تولید انواع مختلف صنایع دستی ایران به شمار می‌رود و از ۲۹۹ رشته صنایع دستی مربوط به ایران ۲۰۰ رشته مربوط به این استان است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • مرمت پل خاتون کرج تا آخر امسال تمام می‌شود
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • اقدامات لازم جهت حفظ اموال فرهنگی در بروجرد ضروری است
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • نمای عمارت منصوب به فخرالدوله به حالت اولیه برگشت