Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید مصطفی خوش‌چشم کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار جام‌جم آنلاین در خصوص رفتار ترامپ در درخواست مذاکره هم‌زمان با تهدید به پایان ایران تأکید کرد: اصولاً هدف آمریکا تکرار استراتژی تعامل به‌منظور تحدید است تا با استفاده از ابزار تحریم و تهدید باورپذیر نظامی محاسبات تهران را عوض کند.

خوش‌چشم بابیان اینکه هدف تهدیدهای نظامی واقعاً اقدام نظامی نیست خاطرنشان کرد: آمریکا از ظرفیت واقعی خود با خبر است و سابقه جنگی آن‌ها در منطقه و جهان هم همین مسئله را ثابت می‌کند که هدف‌گذاری از این تهدیدها تنها به‌پای میز مذاکره کشاندن ایران است و لذا این دو کار آقای ترامپ یعنی پیشنهاد مذاکره در عین تهدیدهای بعضاً بیرون از چارچوب و بیش از افراطی مکمل همدیگر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: رفتار ترامپ این پیام را دارد که اگر ایران پای مذاکره نیاید تهدیدها ادامه پیدا خواهد کرد اما در حقیقت اقدام نظامی در پی ندارد بلکه فقط تهدید باورپذیر برای باورپذیر کردن و تغییر محاسبات تهران تهدیدها اعمال می‌شود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل خاطرنشان کرد: از طرف دیگر زمانی که ایران تغییر استراتژی خود برای تغییر در تعهدات برجامی خود را اعلام کرد، استراتژی هزینه‌دار کردن اقدامات خصمانه آمریکا و بی‌تفاوت‌های اروپا را اجرا کرد.

وی بابیان اینکه اکنون ایران از یک استراتژی صبر استراتژیک به رویکرد نسبتاً هجومی‌تر منتقل‌شده است گفت: این استراتژی برای هرگونه اقدام خصمانه آمریکا هزینه‌سازی می‌کند و قطعاً این تهدیدها ازجمله اعلام برخی تعدیل‌های که باید پس از 60 روز انجام دهیم نیاز به پشتوانه عملی دارد که ازجمله این پشتوانه‌های عملی اقدام سازمان انرژی اتمی در افزایش غنی‌سازی اورانیوم بود که نشان می‌داد تهدیدهای ایران کلامی نیست بلکه با اقدامات روی زمین و عملی پشتیبانی خواهد شد.

خوش‌چشم با تأکید بر سودمند بودن استراتژی هزینه‌دار کردن تهدیدات آمریکا خاطرنشان کرد: تنها راه برخورد با اقدامات آمریکا هم فقط همین بالا بردن هزینه‌هاست که البته بالا بردن هزینه‌ها هم فقط در حوزه هسته‌ای نباید انجام شود و قطعاً در حوزه‌های متنوعی ازجمله حوزه‌های منطقه‌ای، موشکی، نظامی، امنیتی، اقتصادی و غیره این کار انجام خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه افزایش هزینه اقدامات آمریکا در حوزه نظامی به معنی شروع حمله از طرف ایران نیست خاطرنشان کرد: راهکارهای زیادی وجود دارد برای اینکه در این حوزه اقدامات آمریکا هزینه منفی بیشتری داشته باشد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل شرایط بعد از اقدامات جدید ایران در حوزه برجام را در ارتباط با استفاده واقعی و روی زمین ایران از ظرفیت‌های مختلف خود در راستای هزینه‌مند کردن اقدامات آمریکا و بی‌تفاوتی اروپا دانست و خاطرنشان کرد: مسئله بعدی استفاده از ظرفیت‌های دیپلماتیک برای باورپذیر کردن تهدیدات خود در اروپاست.

وی افزود: در حقیقت آن چیزی که ممکن است این معادله را نه کاملاً ولی کمی تغییر دهد، اقدام اروپایی‌ها در انجام تعهدات برجامی آن‌هاست که بسیار غیرمحتمل به نظر می‌رسد.

خوش‌چشم خاطرنشان کرد: واقعیت این است که ما برخی کارت‌های برنده‌ در یکسری از حوزه‌های هسته‌ای داشتیم که در مذاکرات ارائه کردیم حالا بایستی با توجه به اینکه طرف مقابل کارت رفع تحریم‌ها را هیچ‌گاه ارائه نکرده ما هم برگ برنده و مؤلفه اقتدار خود را پس بگیریم.

وی ادامه داد: هزینه‌دار کردن سیاست‌های امریکا در حوزه هسته‌ای محدود به خروج از برجام به‌صورت تدریجی نیست و بسیاری از اقدامات دیگر ازجمله خروج از NPT هم می‌تواند انجام شود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در پایان با تأکید بر اینکه ایران ابزار بسیار متنوعی در حوزه‌های گوناگون برای هزینه‌دار کردن اقدامات آمریکا دارد خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد بازنده بازی که آقای ترامپ با ریسک بالا شروع کرده فقط خود او خواهد بود چراکه تهدیدات او درروی زمین حداقل در حوزه نظامی چرا نخواهد شد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: ترامپ غنی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۰۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی

همشهری آنلاین - گروه سیاسی: آمریکا و اروپا در جریان حمله هوایی رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و پاسخ ایران به این حمله، به دنبال تحریم‌های اقتصادی شدیدتری علیه ایران برآمده‌اند. این اقدام ناعادلانه تشدید فشارها بر متحدان ایران را هم دنبال می‌کند و از این طریق به دنبال منزوی ساختن ایران در روابط اقتصادی خود با کشورهای شرق و جنوب شرق آسیاست. در بخشی از این حرکت مرموزانه، کاخ سفید با ادعای وساطت نفتی مالزی در فروش نفت ایران به چین، در پی بر هم زدن روابط این کشورهای آسیایی برآمده است.

مالزی در مواضع ضد اسرائیلی به‌ویژه در جریان جنگ اخیر حماس و رژیم صهیونیستی نقش پررنگی از خود نشان داده است. تنها یک روز پس از حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر، وزارت خارجه مالزی بیانیه‌ای منتشر کرد که در آن از دولت اسرائیل به عنوان «دولت آپارتاید» یاد کرد که فلسطینی‌ها را تحت «اشغال، محاصره و رنج طولانی‌مدت غیرقانونی» قرار می‌دهد.

ایران در حال حاضر سومین شریک تجاری بزرگ مالزی در خاورمیانه پس از امارات متحده عربی و عربستان سعودی است. مهمتر از آن، مالزی مدت‌هاست که یکی از معدود کشورهایی است که شهروندان ایرانی می‌توانند بدون ویزا به این کشور سفر کنند، شرایطی که اقامت حدود ۲۰۰ هزار ایرانی از جمله صاحبان مشاغل، گردشگران و دانشجویان دانشگاه‌های انگلیسی زبان در این کشور را رقم زده است.

در موج فشارهای اروپایی برای تحریم سپاه پاسداران، گزارش‌های مشابه مدعی نفوذ سپاه پاسداران به تمام حوزه جنوب شرق آسیا شدند و به فضاسازی‌ها در این خصوص دامن زدند.

اندیشکده واشنگتن با طرح این موضع ضدایرانی که «مالزی محیطی مناسب برای فروش غیرقانونی نفت ایران است و تهران را قادر می‌سازد تا از تحریم‌های آمریکا فرار کند»، مدعی شد «مالزی با برچسب‌گذاری مبدأ محموله‌ها به‌نام کشور طرف سوم مانند عمان، امارات و خود مالزی، مبدأ محموله را پنهان می‌کند. به طور مشخص، چین در نوامبر ۲۰۲۳ رکورد واردات ۱.۲ میلیون بشکه در روز نفت از کوالالامپور را ثبت کرد که دو برابر مقدار نفتی است که مالزی تولید می‌کرد (حدود ۶۰۰ هزار بشکه در روز). در همین حال، صادرات ماهانه نفت ایران - که ۹۱ درصد آن به چین می‌رود - در اوت گذشته (مردادماه ۱۴۰۲) به بالاترین حد تخمین زده شده در پنج سال گذشته رسید.»

ایالات متحده بارها به دنبال محدود کردن روابط رو به رشد کوالالامپور با ایران از طریق تحریم نهادهای مختلف مستقر در مالزی بوده است. در فوریه ۲۰۲۳، وزارت خزانه‌داری سه شرکت در مالزی و سنگاپور را به تسهیل فروش و حمل میلیون‌ها دلار نفت و مواد پتروشیمی از طرف یک شرکت با ارتباطات شناخته شده با ایران متهم کرد. در ماه دسامبر، چهار شرکت دیگر در مالزی و یک شرکت در اندونزی به دلیل مشارکت در تسهیل برنامه هواپیماهای بدون سرنشین ایران تحریم شدند.

موسسه واشنگتن درباره اقدامات خصمانه آمریکا در تشدید فشارها بر ایران و درگیر کردن مالزی در این مسئله نوشته است «در مورد اقدامات کوالالامپور علیه اسرائیل و در حمایت از حماس، دولت بایدن تاکنون اقدامات خود در این زمینه را محدود به اخطارهای دیپلماتیک وزارت خارجه ایالات متحده و احضار سفیر مالزی در واشنگتن کرده است. ایالات متحده بیشترین توجه خود را معطوف به اقدامات تنبیهی و پیشدستانه در نقاطی کرده است که تصمیمات مالزی به‌طور مستقیم اهداف ایالات متحده را تهدید می‌کند، مانند تسهیل فروش غیرقانونی نفت ایران و ایجاد فضای مناسب برای فرار از تحریم‌ها.»

کد خبر 847278 برچسب‌ها ایران و آمریکا خبر ویژه ایران و مالزی

دیگر خبرها

  • درخواست بلینکن از رئیس جمهور چین درباره ایران
  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی
  • وعده‌های ناتو به اوکراین عملی نشد
  • استولتنبرگ: وعده‌های ناتو به اوکراین عملی نشد
  • هشدار درباره آینده اقتصاد ایران
  • جنگ رسانه‌ای نیازمند استراتژی است
  • پیونگ‌یانگ به آمریکا درخصوص «اقدامات عملی قدرتمند» برای تقویت قدرت نظامی خود هشدار داد
  • کریمی قدوسی : برای تولید اورانیوم ۹۰ درصد، «نصف روز» زمان لازم داریم
  • کریمی قدوسی: برای تولید اورانیوم ۹۰ درصد، «نصف روز» زمان لازم داریم
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران