Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-26@16:27:26 GMT

خال‌هاي پوستي کودکان و علائم هشدار دهنده

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۵۱۶۹۶

خال‌هاي پوستي کودکان و علائم هشدار دهنده

خبرگزاري آريا -
خال پوستي کودکان
خال يکي از دغدغه هايي است که افراد زيادي را درگير خود کرده است و نگراني هايي را براي افراد رقم ميزند. اگر شما با ديدن خال هاي متعدد روي بدن فرزندتان علاوه بر زيبايي نگران سلامت او هستيد اين مطلب ميتواند به شما در شناخت انواع خال هاي کودکان و علائم هشدار دهنده کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خال‌هاي پوستي کودکان، لکه‌هايي روي پوست است که مي‌تواند مسطح يا برجسته، بزرگ يا کوچک، بيضي يا گرد، لکه‌لکه، چندرنگ يا يکدست باشد. رنگ اين خال‌ها ناشي از سلول‌هاي رنگدانه است که ملانوسيت ناميده مي‌شود و مي‌تواند به رنگ‌هاي برنزي تا صورتي، قهوه‌اي يا سياه باشد. اين خال‌ها مي‌تواند در هر جاي پوست بدن ظاهر شود و بخشي از آنها جزء نشانه‌هاي مادرزادي نوزادان محسوب مي‌شود ولي گاهي نيز با يک خال معمولي فرق دارند.
انواع خال‌ هاي کودکان
خال‌ها بر 2 نوع کلي مادرزادي و اکتسابي قابل تقسيم هستند:
خال ‌مادر زادي، در واقع بروز يک نقطه و يا وجود نقص در سطح پوست بدن نوزادان است. خال‌هاي مادرزادي در بدو تولد تظاهر مي‌يابند، البته، در برخي از نوزادان، ممکن است اين خال‌هاي ‌مادر زادي چند روز پس از تولد نيز ظاهر شود.. بيش از 80 درصد از نوزادان نوعي نشانه مادرزادي دارند که برخي از آنها تا پايان عمر باقي مي‌ماند و برخي به مرور زمان محو مي‌شود. خال‌هاي مادرزادي ممکن است با اندازه بسيار بزرگ غالبا بر روي تنه و پوست نوزادان تظاهر ‌يابد. بيشتر خال‌هاي مادرزادي بي‌ضرر است و بسياري از آنها در چند سال اول خود به‌ خود از بين مي‌رود.
خال‌هاي اکتسابي از 6 ماهگي به بعد تظاهر مي‌يابد. فراواني خال‌هاي اکتسابي بيش از مادرزادي است.
موارد هشدار خال پوستي کودک
برداشتن خال‌هاي پوستي کودکان
خال‌هاي رنگي مادرزادي مواردي هستند که پزشکان توصيه مي‌کنند پيش از سن بلوغ برداشته شوند.
دسته اي از خال‌ هاي کودکان به «همانژيوم» معروف است اين خال ها تا 9 سالگي از بين مي رود و به درمان نياز ندارد اما گاهي همانژيوم روي لب ها، مدخل بيني يا روي پلک قرار دارد که بايد درمان شود به عنوان مثال اگر خال روي پلک کودک باشد ممکن است باعث تنبلي عصب چشم شود يا اگر روي بيني باشد ممکن است باعث مختل شدن تنفس کودک شود از اين رو فرد بايد تحت درمان قرار بگيرد.
گاهي اين خال‌ هاي کودکان باعث خوردگي نسجي مي شود و بنا به نظر پزشک در دوران طفوليت درمان مي شود.در خال هايي که اتساع عروق رخ ميدهد، با گذشت زمان نه فقط بهتر نمي شود بلکه بدتر مي شود مانند ماه گرفتگي روي صورت که بايد درمان شود.
برخي از اين خال‌ هاي کودکان که به «فلاموس» معروف است، اگر در پلک باشد باعث افزايش فشار چشم و گرفتاري سيستم عصبي مرکزي مي شود که بايد در دوران کودکي درمان شود خطر تبديل شدن به سرطان در اين خال ها در دهه اول عمر زياد است بنابراين بايد نسبت به آن ها حساس بود.
علائم هشداردهنده خال‌هاي پوستي کودکان
اين نشانه‌هاي هشداردهنده را درباره خال‌ هاي کودک در نظر داشته باشيد:
خالي که به سرعت تغيير يا رشد مي‌کند يا از ساير خال‌‌ها متفاوت به نظر مي‌رسد.
خالي که گنبدي‌شکل است، لبه نامنظم دارد يا داراي چند رنگ متفاوت است.
خالي که خونريزي مي‌کند يا شبيه يک زخم باز به نظر مي‌رسد.
اگر تعداد خال‌ها به 50 يا بيشتر رسيده است.
اگر کودک خال بزرگي دارد.
رشد غير معقول و متقارن خال و تظاهر خال به رنگ‌هاي متفاوت از علايم سرطاني شدن خال است.در چنين مواردي با نمونه برداري و بيوپسي بد خيم بودن خال بررسي مي‌شود.
گردآوري: بخش کودکان بيتوته


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۱۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند

محمد توحیدی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که شناسایی کودکان مبتلا به اختلال اتیسم و ارجاع به مرکز توانبخشی و درمانی در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ نسبت به۶ ماهه نخست آن رشد چهار برابری داشته است گفت: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲، ۲۰ کودک مبتلا به اوتیسم و در نیمه دوم سال گذشته ۸۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند.

او افزود: در راستای اجرای دستورالعمل وزارتی و شیوه‌‎نامه پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم و همچنین اهمیت شناسایی به هنگام کودکان دارای طیف اوتیسم، فرایند شناسایی و غربالگری این بیماران طی جلسات متعددی با معاونت بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش و مرکز توانبخشی و درمانی در سال گذشته بازبینی شد و آموزش پزشکان، بهورزان و مراقبان پایگاه‌های سلامت و مربیان مدارس سطح شهر به عنوان بخش مهمی از فرآیند شناسایی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: با آموزش و حساس‌سازی افراد دخیل در شناسایی و غربالگری که با همکاری گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت انجام شد، شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم انجام و مبتلایان به مرکز توانبخشی و درمانی ارجاع شدند.

توحیدی بیان کرد: در مرکز توانبخشی پس از انجام تست‌های تشخیصی و محرز شدن اختلال طیف اوتیسم توسط متخصص روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی، اقدامات آموزشی و درمانی موردنیاز برای کودک آغاز می‌شود.

او تصریح کرد: هزینه مداخلات درمانی برای کودکان مبتلا به اوتسیم بسیار زیاد است به گونه‌ای که در ماه بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون ریال برای هر کودک هزینه باید انجام شود، اما خوشبختانه بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان این کودکان تا ۱۴ سالگی، در قالب بسته حمایتی بیماران خاص و صعب العلاج از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و اداره بهزیستی به مرکز توانبخشی پرداخت و والدین هیچ گونه هزینه‌ای برای درمان فرزند خود برعهده ندارند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که تشخیص ابتلا به اوتیسم در کودکان پسر حدود چهار برابر کودکان دختر است تاکید کرد: تشخیص ابتلای به اوتیسم غالبا بعد از ۲ سالگی دقیق‌تر است ولی به دلیل مراجعات دیرهنگام والدین با توجه به عدم پذیرش آنان، متاسفانه تشخیص‌ها بعد از زمان طلایی مداخله یعنی بعد از سن پنج سالگی صورت می‌گیرد.

توحیدی با تأکید بر این که هر چه کودک مبتلا به اختلال اوتیسم در سنین پایین‌تر و تا کمتر از سه سالگی شناسایی شود اقدامات درمانی برای او مؤثرتر خواهد بود اظهار کرد: علاوه بر پزشکان، مراقبان سلامت و مربیان مدارس و والدین نیز در صورت مشاهده رفتار‌های غیرمعمول کودک خود نظیر رفتار‌های کلیشه‌ای و تکراری، عدم ارتباط چشمی مناسب، عدم واکنش به صدا زدن نام و انجام بازی‌های تکراری و متعاقب آن مراجعه زودهنگام به پایگاه‌های بهداشتی، نقش مهمی در شناسایی و شروع روند درمانی کودک مبتلا به اختلال اوتیسم دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علل عمده آن | آیا خطرناک است؟
  • دلیل و عوارض بیماری ترانه علیدوستی چیست؟
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • سندرم درس (DRESS) چیست؟ / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟