Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه‌ای گفت واشنگتن تلاش می‌کند تا نفوذ منطقه‌ای ایران را محدود کند.

به گزارش فارس، «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا روز سه‌شنبه در مصاحبه‌ای گفت واشنگتن تلاش می‌کند با تضعیف متحدان ایران، از نفوذ منطقه‌ای ایران بکاهد.

پامپئو که در یک برنامه رادیویی به مجری‌گری «هیو هویت» صحبت می‌کرد، درباره اینکه آیا ایران هیچ‌یک از درخواست‌های دوازده‌گانه آمریکا را اجرا کرده، گفت: «ما دوازده تغییری را که می‌خواستیم در رفتار جمهوری اسلامی ایران و سران این رژیم ببینیم، تشریح کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پاسخ این است که، نه. هیچ‌کدام از آن دوازده مورد، که همه آن‌ها هم موارد ساده و منطقی هستند... اتفاق نیافتاده‌اند.»

توقف برنامه موشکی، توقف کامل غنی‌سازی و پایان دادن به حمایت از گروه‌های مقاومت از جمله خواسته‌هایی بود که پامپئو پارسال مطرح کرد.

آزادی زندانی‌ها «اعتمادساز» است

او در پاسخ به این سؤال که آیا نشانه‌ای مبنی بر تصمیم ایران برای آزادی آمریکایی‌های بازداشت‌شده در ایران وجود دارد یا نه، گفت: «در برهه‌ای نشانه‌هایی ظاهر شد مبنی بر اینکه ممکن است آن‌ها در حال حرکت به آن سو باشند، اما هرچند که نمی‌توانم درباره جزئیات مشخص اظهار نظر کنم، اما ما همچنان مجدانه در تلاش هستیم تا همه آمریکایی‌های بازداشت‌شده را به خانه بازگردانیم.»

وی همچنین بار دیگر مدعی شد که «باب لوینسون» جاسوس سیا و مأمور سابق اف‌بی‌آی که از بیش از یک دهه است که ناپدید شده، در ایران در بازداشت به سر می‌برد. این در حالی است که جامعه اطلاعاتی آمریکا در گزارش‌هایی که به رسانه‌ها درز پیدا کرده، احتمال حضور این فرد را در ایران را بسیار ضعیف دانسته است.

پامپئو درباره اینکه آیا آزادی زندانی‌های آمریکایی می‌تواند از میزان تنش در روابط واشنگتن و تهران بکاهد، گفت: «من همیشه معتقدم که هر کاری که کسی بتواند انجام دهد، از جمله کوچکترین گام اعتمادساز، چیز خوبی است. به همین جهت... آزادی این زندانی‌ها که به غلط در ایران بازداشت شده‌اند، اقدامی خوب و قطعا گامی در جهتی درست است.»

مقابله با نفوذ منطقه‌ای ایران، اولویت آمریکا

پامپئو سپس فعالیت‌های منطقه‌ای را «چالش مرکزی» ایران برای آمریکا توصیف کرد. وی گفت: «چالش مرکزی برآمده از ایران، به کارگیری این نیروهای نیابتی است و هدف راهبرد ما تضعیف ظرفیت آن‌ها برای حمایت از این نیروهای نیابتی بوده است.»

وزیر خارجه آمریکا سپس ایران را به ارسال موشک به لبنان، سوریه و یمن متهم کرد و مدعی شد در عراق هم ایران «شبه نظامیان شیعه» را جذب کرده که این امر به تضعیف توانایی حاکمیتی دولت عراق منجر شده است. پیش از این گزارش شده بود که پامپئو در سفرش به بغداد مقام‌های این کشور را برای انتخاب میان ایران و آمریکا تحت فشار قرار داده است.

پامپئو در ادامه مصاحبه افزود: «این‌ها فعالیت‌های فوق‌العاده ثبات‌زدایی در خاورمیانه هستند و [مقابله با آن‌ها] جزء مهمترین اهداف سیاست ما برای مقابله با ایران است.»

او در پاسخ به سؤالی درباره عامل حادثه اخیر برای چند کشتی نفت‌کش در بندر «فجیره» امارات عربی متحده، مدعی شد: «ما هنوز به یک جمع‌بندی قطعی که بتوانیم به صورت عمومی اعلام کنیم، نرسیده‌ایم، اما با توجه به تمام درگیری‌های منطقه‌ای که در یک دهه گذشته شاهد بوده‌ایم و همچنین با توجه به شکل این حملات، به نظر می‌رسد که کاملا ممکن است که ایران پشت این حملات بوده باشد.»

پامپئو با بیان اینکه واشنگتن به تلاش برای حفاظت از منافع ایالات متحده در منطقه و «بازداشتن ایران از سوء رفتار در منطقه» ادامه می‌دهد، گفت تشدید اوضاع در منطقه می‌تواند به «افزایش قیمت نفت و بروز هرج و مرج در بازار نفت منجر شود، که ایران... این را برای خود سودمند می‌داند.»

وزیر خارجه آمریکا در بخش دیگری از این مصاحبه بار دیگر مقام‌های ارشد دولت سابق آمریکا از جمله «جان کری» وزیر خارجه پیشین این کشور را به تلاش برای تضعیف راهبرد کاخ سفید در قبال ایران متهم کرد و گفت پیام آن‌ها به ایران این است که صبر کند تا دوره دولت کنونی آمریکا به پایان برسد. پامپئو گفت: «این‌ها مشکلی ندارد، اما وقتی شما برای تضعیف سیاست ایالات متحده تلاش می‌کنید... این نه تنها اشتباه است، بلکه ممکن است حتی خلاف قوانین ایالات متحده باشد.»

وی سپس «تهدید» ناشی از فعالیت‌های ایران را «معتبر و واقعی» توصیف کرد و گفت: «ما تصمیم گرفتیم بخشی از دیپلمات‌هایمان را از عراق خارج کنیم. این کار بی‌دلیل انجام نشد... انتظار من این است که تک تک اعضای کنگره به تلاش ما برای بازداشتن ایران از اقدام علیه منافع ایالات متحده در عراق و دیگر نقاط خاورمیانه بپیوندند و ضمنا از اقدامات ما برای محافظت از آمریکایی‌ها در هرکجا که در حال خدمت هستند، کاملا حمایت کنند.»

پامپئو در مورد شایعه اختلاف نظر میان او و «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید در مورد ایران، گفت: «هیچ اختلافی میان ما وجود ندارد. این داستان‌ها برای دورهمی و مهمانی‌های واشنگتن دی‌سی خوب است... اما اشتباه نکنید، این‌ها مسائل پیچیده‌ای هستند و همه ما داریم برای حل آن‌ها و رسیدن به پاسخ درست تلاش می‌کنیم تا آن را در اختیار رئیس‌جمهور ایالات متحده، که تنها کسی است که نظرش واقعا اهمیت دارد، قرار دهیم و مجموعه‌ای از گزینه‌ها و اطلاعاتی واقعا مبتنی بر اطلاعات درست را به او بدهیم تا او بر مبنای آن‌ها برای حفاظت از منافع آمریکا در سرتاسر خاورمیانه تصمیم بگیرد و ریسک بی‌ثباتی در آن منطقه را کاهش دهد.»

او نهایتا درباره توییت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا که ایران را به نابودی تهدید کرده بود، و اینکه آیا با ترامپ موافق است، گفت: «بله، ما تصریح کرده‌ایم که به ایران اجازه نمی‌دهیم که پشت نیروهای نیابتی‌اش پنهان شود. اگر منافع ایالات متحده هدف قرار گیرند، چه مستقیما توسط ایران و چه توسط نیروهای نیابتی این کشور، ما به نحو مقتضی به ایران پاسخ می‌دهیم.»

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: فجیره پمپئو عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۶۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیروهای روسی به پایگاه نظامی نیامی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، آمریکا به ورود نیروهای روسی به نیجر واکنش نشان داد.

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا امروز جمعه پس از اینکه منابع خبری از ورو نیروهای روسی به پایگاه هوایی در نیامی پایتخت نیجر خبر دادند، به این موضوع واکنش نشان داد و گفت که مشکلی وجود ندارد.

وی افزود: روسها در مکانی جدا هستنند و نمی توانند به تجهیزات یا نیروهای ما برسند. همواره بر سلامت نیروهایمان و حمایت از آنها تمرکز داریم. با این حال مشکلی بابت حمایت از نیروهای ما وجود ندارد.

یک مقام آمریکایی روز پنجشنبه اعلام کرد که روسیه تعدادی از نیروهایش را در حالی به یک پایگاه هوایی در کشور آفریقایی نیجر منتقل کرده که هنوز تعداد اندکی از نیروهای آمریکایی در آنجا حضور دارند. بیشتر نیروهای آمریکایی قبلاً از این پایگاه در شهر نیامی، پایتخت نیجر خارج شده بودند.

ورود مستشاران نظامی روسی به این کشور در غرب آفریقا حدود سه هفته پیش و در پی تصمیم نیجر مبنی بر خروج تمام نیروهای آمریکایی صورت گرفت. این فرمان به طور قابل توجهی بر تلاش‌های نظامی ایالات متحده در منطقه موسوم به «منطقه ساحل» تأثیر گذاشت، منطقه‌ای وسیع در پایین بیابان «صحرا» که در آن شاخه‌های مرتبط با القاعده و داعش فعال هستند.

پنتاگون اعلام کرد که نیروهای آمریکایی از این کشور خارج خواهند شد اما جدول زمانی دقیقی برای آن ارائه نکرده است.

زمانی که نیروهای روسی ماه گذشته میلادی وارد نیجر شدند، مشخص نبود که در کجا اقامت دارند. یک مقام آمریکایی گفت که آنها اکنون در طرف دیگر پایگاه نیامی، معروف به (پایگاه هوایی ۱۰۱) قرار دارند و نزدیک نیروهای آمریکایی نیستند. این پایگاه در کنار فرودگاه بین‌المللی دیوری هامانی است، جایی که سایر نیروهای بین‌المللی - مانند آلمانی‌ها و ایتالیایی‌ها - نیز در آن ساکن هستند.

این مقام به شرط ناشناس ماندن درباره تحرکات این نیروها صحبت کرد. دقیقاً مشخص نیست که چه تعداد از نیروهای آمریکایی در پایگاه نیامی باقی مانده‌اند. حضور روسیه در این پایگاه در حالی صورت می‌گیرد که تنش‌ها بین واشنگتن و مسکو بر سر حمایت مستمر ایالات متحده از ارتش اوکراین همچنان بالا است.

حدود ۱۰۰۰ سرباز آمریکایی هنوز در نیجر هستند، اما بخش اعظم آن‌ها به پایگاه هوایی ۲۰۱ در نزدیکی اغادیز در ۹۲۰ کیلومتری پایتخت نقل مکان کردند.

کد خبر 6095680

دیگر خبرها

  • ترکیه: اگر از جنگ کنونی غزه درس نگیریم، تکرار خواهد شد
  • آمریکا قربانی اسرائیل می‌شود؟ 
  • پروژه جدید واشنگتن برای ادامه اشغالگری در خاک سوریه / حمایت ویژه از هسته‌های مخفی داعش برای توقف حملات نیروهای مقاومت علیه آمریکایی‌ها + نقشه میدانی و عکس
  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • قدردانی وزیر کشور از تلاش بی وقفه برای پیداکردن یسنا، دختر ایران زمین
  • رفع آب‌گرفتگی معابر با تلاش ۶۰ نفر از نیروهای خدمات شهری منطقه ۱۵ اصفهان + فیلم
  • واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیروهای روسی به پایگاه نظامی نیامی
  • آیا حذف زبان فارسی در افغانستان ممکن است؟
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود