Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-06@20:33:26 GMT

دو نگاه به تامین زمین رایگان هتل‌ها

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۵۸۴۸۸

دو نگاه به تامین زمین رایگان هتل‌ها

شروط موفقیت طرح

از آنجا که به باور برخی فعالان گردشگری یکی از اساسی‌ترین الزامات در ساخت هتل، تامین زمین است و از سوی دیگر، قیمت زمین بالا است، اجرایی شدن این طرح شاید موج جدیدی از هتل‌سازی‌ها را به دنبال داشته باشد اما کارشناسان تاکید می‌کنند آنچه موفقیت این طرح را تضمین خواهد کرد، مکان‌یابی صحیح این زمین‌ها است؛ چراکه فعالان و سرمایه‌گذاران هتلداری به نخستین موضوعی که توجه می‌کنند بحث میزان عرضه و تقاضاست که با رونق یک هتل در کل سال ارتباط مستقیم داشته و برای همین مهم است که زمین موردنظر جایی نباشد که از تعداد هتل اشباع شده است یا در یک نقطه نامناسب قرار گیرد که نتواند در جذب مسافر اثرگذار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد قانعی، رئیس اتحادیه هتلداران خراسان رضوی با تاکید بر این موضوع به «دنیای‌ اقتصاد» می‌گوید که جانمایی ۵۰۰نقطه در کشور برای هتلداری موضوع مهمی است که نمی‌توان به سادگی از آن عبور کرد و اگر چنین اتفاق مهمی به درستی و با کارکارشناسی صورت گیرد بهترین فرصت خواهد بود برای آنکه سرمایه‌گذاران بتوانند بخش اعظمی از پولی که بابت خرید زمین هزینه می‌کنند را به ساخت هتل اختصاص دهند؛ اتفاق که به باور او، به همکاری شهرداری و دیگر نهادهای ناظر و مسوول هم نیاز دارد تا با درنظر گرفتن کمترین هزینه‌های عوارض و... بتوانند به عملیات ساخت‌وساز هتل کمک کنند. قانعی همچنین معتقد است زمانی چنین طرحی می‌تواند موفق باشد که از تجربه جامعه هتلداران در این زمینه کمک گرفته شود، در جانمایی زمین‌ها برای ساخت هتل نیازسنجی و در بخش انتخاب سرمایه‌گذار به تجربه و تخصص او نیز توجه شود. در این زمان است که می‌توان اظهار امیدواری کرد این طرح نه تنها می‌تواند به سرمایه‌گذاران انگیزه ورود دهد، بلکه به گردشگری نیز رونق خوبی خواهد بخشید. رئیس جامعه هتلداران ایران نیز معتقد است واگذاری زمین رایگان و اقساطی برای ساخت هتل باید منوط به مطالعات نیازسنجی باشد.

نگرانی از ایجاد رانت

باوجود آنکه موافقان نگاه خوش‌بینانه‌ای به اجرایی شدن صحیح این طرح دارند؛ برخی دیگر از کارشناسان مخالف بر این باورند که چنین طرحی عملا هیچ کمکی به رونق گردشگری و هتلداری نخواهد کرد. چون در حال حاضر با توجه به میزان گردشگری که در کشور وجود دارد ضریب درصد اشغال هتل‌ها ۵۰ درصد است و به‌طور میانگین در کل سال نیمی از ظرفیت هتل‌ها خالی است. برای همین در صورت عدم افزایش میزان گردشگران‌، اصلا به ساخت هتل جدید نیاز نیست. این صاحب‌نظران معتقدند به جای ساخت هتل جدید باید به دنبال سیاست‌گذاری و ایجاد سازوکارهایی بود که بتوان از طریق آن درصد اشغال هتل‌ها را بالا برد. شهرام شیروانی، رئیس جامعه هتلداران استان همدان و عضو هیات‌مدیره جامعه هتلداران کشور نیز با بی‌ثمر دانستن این طرح در توسعه هتلداری و گردشگری به «دنیای اقتصاد» می‌گوید که با شرایط فعلی کشور که میزان جذب گردشگر به نسبت هتل‌های موجود کم است ساخت هتل کمکی به بهبود اوضاع نخواهد کرد. به ویژه با نوسانات ارزی، بالا بودن هزینه‌ها و وجود تورم ساخت و ساز در بخش هتلداری به هیچ عنوان ورود به سرمایه‌گذاری در هتل به صرفه نیست.

او بر این باور است حداقل برای انجام اصولی و به دور از رانت این طرح و به منظور مشخص کردن این ۵۰۰ نقطه در کشور و ارائه آن به سرمایه‌گذاران لازم است تا هر منطقه از کشور نیازسنجی شده و در نهایت زمین‌ها به سرمایه‌گذاران واقعی و متخصص ارائه شود؛ یعنی کسی که واقف بر امور هتلداری است. در این شرایط است که به شرط وجود اقتصاد پویا می‌توان امیدوار بود چنین سرمایه‌گذاری‌هایی به گرداندن چرخه اقتصاد گردشگری کمک کند. با این همه شیروانی به این نکته نیز تاکید دارد که در شرایط فعلی چنین فعالیت‌هایی نمی‌تواند ثمری داشته باشد.  جزئیات عملی شدن این طرح هنوز مشخص نیست؛ بنابراین گمانه‌زنی‌های بسیاری درباره نحوه اجرایی شدن آن وجود دارد.

برخی نگران ایجاد رانت در این زمینه هستند و برخی بی‌انگیزه بودن سرمایه‌داران برای سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری را علت ناموفق بودن چنین طرحی عنوان می‌کنند. با این حال برخی فعالان گردشگری معتقدند قبل از آنکه به دنبال توسعه زیرساخت‌های گردشگری مانند هتل‌سازی باشیم لازم است ابتدا نگاه جهانیان را به ایران مثبت کرده و با ارائه تبلیغات موثر و معرفی جاذبه‌های گردشگری ناشناخته کشور گردشگران را برای آمدن به ایران مجاب کنیم، سپس به دنبال توسعه زیرساخت‌های گردشگری باشیم. تبلیغاتی که آن هم در هر صورت نیاز به بودجه و سرمایه‌گذاری‌های کلان دارد و باید برای آن از سوی دولت تصمیمات لازم اتخاذ و از پوسته شعاری خارج شود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۸۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟

 به گزارش اتاق خبر به نقل ازگسترش نیوز :تولید گاز برای خوراک پتروشیمی ها، اقدام مناسبی است که در دست اقدام قرار دارد و می تواند پتروشیمی ها را تامین کند.

مهدوی ابری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: تحقق افزایش تولید گاز از میدان‌های گازی می‌تواند علاوه بر تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی، ناترازی گاز کشور را نیز رفع کند.

احمد مهدوی‌ابهری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در مراسم امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان‌های گازی کشور اظهار داشت: امروز شاهد حرکتی سازنده و اقتصادی برای کشور در اوضاع جنگ اقتصادی و سیاسی هستیم.

وی با اشاره به منابع غنی هیدروکربوری ایران افزود: باید از این نعمت به‌شکلی مطلوب حفاظت و استفاده کرد. بهره‌گیری صحیح از منابع هیدروکربوری به‌منزله تبدیل آن‌ها به ارزش‌ افزوده است تا اقتصاد کشور شکوفا شود.

 

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: وزارت نفت با وجود جنگ اقتصادی و تحریم‌ها، حرکت‌های بسیار ارزشمندی در کشور انجام داده است؛ ازجمله توسعه فازهای پارس جنوبی، به‌ویژه فاز ۱۴ که بدون حضور خارجی‌ها به سرانجام رسید.

وی با اشاره به توانایی‌های بالای صنعت پتروشیمی در کشور، گفت: پتروپالایشگاه کنگان، پالایشگاه بیدبلند خلیج‌فارس و پتروشیمی کاویان، بدون حضور خارجی‌ها، از سوی صنعت پتروشیمی اجرا شده‌اند، بنابراین صنعت پتروشیمی توانایی فنی لازم برای اجرای طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور را نیز دارد.

وی بیان کرد: با توجه به ناترازی گاز در کشور، پتروشیمی‌ها برای هر ۲ راهکار سرمایه‌گذاری در میدان‌های نفت و گاز و بهینه‌سازی مصرف گاز اعلام آمادگی کرده‌اند.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی تصریح کرد: خوشبختانه در سه ماه گذشته، جهاد و تحول انقلابی برای کوتاه‌کردن فرایند دریافت مجوزها در وزارت نفت شکل گرفت و قدردان وزیر نفت برای ایجاد این تحول هستیم. این اقدام در اقتصاد ملی مؤثر است و خوراک پایدار برای پتروشیمی‌ها تأمین خواهد شد.

وی افزود: برای تحقق شعار سال، فضای کسب‌وکار مناسب لازم است، تا درنتیجه بخش خصوصی و مردم نیز وارد سرمایه‌گذاری در صنعت شوند.

مهدوی سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در توسعه میدان‌ها را حرکتی همسو با شعار سال دانست و گفت: با این اقدام بخش خصوصی وارد یکی از حساس‌ترین سرمایه‌گذاری‌های صنعت می‌شود که افزون بر رفع نیاز صنعت پتروشیمی، به اقتصاد ملی نیز کمک خواهد شد.

وی همچنین گفت: تحقق افزایش تولید گاز از میدان‌های گازی می‌تواند علاوه بر تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی، ناترازی گاز کشور را نیز رفع کند.

وی یادآور شد: معنای سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در بالادست نفت این نیست که پروژه‌های توسعه‌ای این صنعت کند یا متوقف شود، بلکه هردو همسو با هم پیش می‌روند.

شرکت‌های پتروشیمی‌ بسته به نوع تولیدات، هیدروکربن‌های نفت یا گاز طبیعی را دریافت و آن را تبدیل به فرآورده‌های پتروشیمی می‌کنند. بنابراین خوراک در واقع همان مواد اولیه برای تولید برخی محصولات پتروشیمی است. شرکت‌های پتروشیمی بسته به نوع و ماهیت، خوراک گازی یا مایع مصرف می‌کنند. شرکت‌های پتروشیمی‌ بسته به نوع تولیدات، هیدروکربن‌های نفت یا گاز طبیعی را دریافت و آن را تبدیل به فرآورده‌های پتروشیمی می‌کنند. بنابراین خوراک در واقع همان مواد اولیه برای تولید برخی محصولات پتروشیمی است. شرکت‌های پتروشیمی بسته به نوع و ماهیت، خوراک گازی یا مایع مصرف می‌کنند

 

 

دیگر خبرها

  • کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است
  • ساخت ۱۲۸ هزار مسکن مهر بدون آورده متقاضیان
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • ۱۲۸ هزار واحد مسکن مهر در حال ساخت است/ تامین یک میلیون قطعه زمین روستایی تا تابستان
  • زمین ساخت ۱۴۰ هزار مسکن کارگران تامین شد
  • آرزوی سه ساله تامین زمین در طرح نهضت ملی مسکن شیراز
  • عرضه به هنگام زمین و تأمین اعتبارات برای خرید مصالح از ضروریات ساخت مسکن توسط مردم است
  • عرضه به هنگام زمین و تامین اعتبارات لازم برای خرید مصالح از ضروریات ساخت مسکن توسط مردم است
  • سامانه سرمایه‌گذاری استان یزد رونمایی شد
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟