Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@11:42:29 GMT

جوابیه سازمان محیط زیست به یک گزارش و پاسخ مهر

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۵۸۷۲۹

جوابیه سازمان محیط زیست به یک گزارش و پاسخ مهر

به گزارش خبرنگار مهر، روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به گزارش «لودرها با مجوز محیط زیست به آشوراده رفتند+اسناد» که در تاریخ ۲۸ اردیبهشت در صفحه محیط زیست خبرگزاری مهر منتشر شد، جوابیه‌ای را ارسال کرد.

متن این جوابیه و توضیحات خبرگزاری مهر به شرح زیر است:

طرح طبیعت‌گردی جزیره آشوراده از چندین سال قبل، محل مباحثات طولانی بوده است و تاکنون چندین بار به اشکال مختلف و با طرح‌های مختلف مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه برخی از مسئولان و شهروندان استان گلستان انجام این طرح را از سال‌ها قبل پیگیری می‌کنند، در مقابل بخشی از فعالان محیط زیست نیز با اجرای چنین طرحی در جزیره آشوراده به عنوان بخشی از پناهگاه حیات‌وحش میانکاله مخالفند.

خبرگزاری محترم مهر در روز ۲۸ اردیبهشت ماه با انتشار گفت‌وگویی از یکی از فعالان محیط زیست و مخالفان طرح طبیعت‌گردی آشوراده، به طرح دو موضوع درباره اظهارات چندی پیش «حمید ظهرابی» معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با خبرگزاری مهر در استان گلستان پرداخته و در نهایت از این اظهارات «دروغگویی مسئولان محیط زیست» را نتیجه‌گیری کرده است.

نخست آنکه در این گزارش با درج نقل قولی از آقای ظهرابی، معاون محیط طبیعی سازمان، با این مضمون که «مسئولان استان گلستان تصور می‌کردند سایت پشتیبان در حریم تالاب نیست…» به استناد نامه‌ای از اداره کل حفاظت محیط زیست استان گلستان عنوان شده که مسئولان استان و پیمانکار می‌دانستند که اسکله مورد نظر استان در سایت پشتیبان (بندر ترکمن) در حریم است. نقل قول مذکور از حمید ظهرابی، مربوط به گفت‌وگوی وی در روز ۲۱ اردیبهشت ماه جاری با نماینده خبرگزاری مهر در بندر ترکمن است و آنچه تحت عنوان بی‌اطلاعی مسئولان استان گلستان درباره قرار داشتن سایت پشتیبان (بندر ترکمن) در حریم تالاب میانکاله توسط وی بیان شده، به دلیل عدم اطلاع از نامه صادره توسط مدیر کل پیشین حفاظت محیط زیست گلستان و اعلام برخی گزینه‌ها به استانداری گلستان بوده است. اگرچه نامه‌ای که از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گلستان صادر شده است، به منزله مجوز شروع به کار نیست. اما معاونت محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست به محض اطلاع از شروع ساخت و ساز در تاریخ ۲۸/‏۱۲/‏۹۷‬ با ارسال نامه‌ای به ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌های مازندران و گلستان، خواستار توقف این عملیات می‌شود. در صورتی که اگر نامه مذکور، مجوز اجرای پروژه بود و سازمان هم از آن اطلاع داشت معاونت محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست علی القاعده نباید در زمان اجرای پروژه نیز واکنشی این‌چنین نشان می‌داد. حال آنکه مکاتبات آن زمان نشان می‌دهد که معاونت محیط طبیعی سازمان، هیچ‌گونه مجوزی برای ساخت و ساز سنگین در منطقه مذکور را صادر نکرده است. پیمانکار و مسئولان استانی نیز با تصور اینکه نامه مذکور از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان در حکم مجوز آغاز به کار است، اقدامات خود را آغاز کرده‌اند که با واکنش معاونت سازمان روبرو شده‌اند. پس طرح این موضوع که آیا پیمانکار از چند و چون موضوع آگاه بوده یا خیر، تفاوتی در اصل موضوع که توقف اجرای پروژه بوده است، ایجاد نمی‌کند.

علاوه بر این، در گزارش خبرگزاری مهر ادعا شده که حمید ظهرابی، طرح طبیعت‌گردی آشوراده را «مطالبه عمومی» خوانده است! حال آنکه استناد این نقل قول نیز همان گفت‌وگوی مورخ ۲۱ اردیبهشت در بندر ترکمن است که توسط همکار خبرگزاری مهر در استان گلستان انجام شده است. نماینده محترم خبرگزاری مهر در استان گلستان گفت‌وگوی خود را با این جمله آغاز کرده که «اجرای طرح گردشگری در جزیره آشوراده بیش از سه دهه مطالبه عمومی است و…» اما همین خبرگزاری یک هفته بعد در گزارشی دیگر از قول یک فعال محیط زیست می‌نویسد: «آقای ظهرابی در مصاحبه خود یک آدرس غلط دیگر هم می‌دهند و ادعا می‌کنند سی سال است که اجرای طرح گردشگری آشوراده یک مطالبه عمومی است.» جالب اینکه نویسنده محترم این خبرگزاری، بدون بررسی گفت‌وگوی مورد نظر و اشاره به اینکه عبارت مذکور از سوی همکار استانی ایشان طرح شده نه معاون سازمان حفاظت محیط زیست، در ادامه گزارش با استناد به همین جمله بارها حمید ظهرابی را مورد نقد قرار می‌دهد! کاش رسانه‌های کشور با به کار گرفتن خبرنگاران حرفه‌ای از چنین اشتباهات فاحشی جلوگیری می‌کردند چرا که همین گونه اقدامات است که با تهمت و افترا و نشر آن تقدس قلم و خبرنگار را زیر سوال می‌برد. جالب اینکه در همان گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر ادعا می‌کند که طرح گردشگری آشوراده بیش از ۳ دهه مطالبه عمومی است اما در پاسخ معاون سازمان حفاظت محیط زیست عامدانه از پیگیری ۱۰ تا ۱۲ ساله مسئولین استان گلستان یاد می‌کنند حال چگونه خبرگزاری مهر این مسائل را مخلوط و این چنین وارونه نتیجه می‌گیرد، سوالی است که آن رسانه محترم باید پاسخ دهد.

در این گزارش همچنین از تفویض اختیار جزیره آشوراده به استان گلستان از سوی عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان امری «بر خلاف قانون بالادستی» یاد شده است. حال آنکه تصویب محدوده پناهگاه حیات‌وحش میانکاله (شامل جزیره آشوراده) در سال ۱۳۵۴ توسط شورای‌عالی حفاظت محیط زیست اتفاق افتاده و در آن زمان در تقسیمات کشوری، استان گلستان وجود نداشته و این منطقه به طور یکپارچه در محدوده استان مازندران قرار داشته است. با تغییر تقسیمات کشوری، جزیره آشوراده با حفظ موقعیت به عنوان بخشی از پناهگاه حیات‌وحش میانکاله، در محدوده استان گلستان قرار گرفته است. از طرفی تعیین متولی و تفویض اختیار عرصه‌های حفاظت شده، جز اختیارات رئیس سازمان حفاظت محیط زیست است و در این مورد، اختیارات مربوط به جزیره آشوراده به اداره کل حفاظت محیط زیست استان گلستان سپرده شده است. آنچه در این میان «خلاف قانون» است، خلاف قانون خواندن اختیارات قانونی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در تفویض اختیارات است.

از نکات جالب توجه در این گزارش، استناد به ساخت و سازهای سنگین در نظر گرفته شده برای طرح طبیعت‌گردی آشوراده است که به گفته فرد مصاحبه شونده، مربوط به دوره ریاست پیشین سازمان حفاظت محیط زیست بوده و البته به تصویب نیز نرسیده است. حال آنکه از آن دوران تا کنون، این طرح دست‌کم دو بار تغییرات اساسی داشته و مهم‌ترین نکته آن، حذف کامل ساخت و سازهای سنگین در جزیره آشوراده است.

در هر صورت، سازمان حفاظت محیط زیست همواره فعالان محیط زیست و رسانه‌ها را به عنوان همیاران و بازوهای یاری‌رسان خود در اجرای مأموریت‌های قانونی در حفظ مواهب طبیعی و ذخیره‌های ارزشمند ژنتیکی کشور می‌داند.

با این حال، طرح مواردی همچون نقل قول غیرواقعی از زبان مسئولان این سازمان و اتهامات غیرمنصفانه نظیر دروغگویی و بیان موضوعات حاشیه‌ای کم اهمیت و بی‌توجهی به اصل موضوع و اقدامات انجام شده را کم‌لطفی برخی از افراد می‌داند. امید که پیش از طرح هر ادعا و اتهامی علیه افراد، موضوع با دقت مورد بررسی شود تا «آدرس‌دهی غلط» به افکار عمومی جامعه صورت نگیرد.

توضیحات خبرگزاری مهر: همان‌گونه که در ابتدای گزارش آمده، ادعای اصلی این گزارش آن است که بر اساس نامه‌ای که به دست خبرنگار مهر رسیده «ادعاهای سازمان محیط زیست مبنی بر بی‌خبری پیمانکار از واقع شدن جاده در حریم پناهگاه حیات وحش میانکاله دروغی بیش نبوده است.»

این جمله دو مدعا دارد که هر دو مدعا به صورت مستند ارائه شده است: نخست آن که حمید ظهرابی معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست مدعی بی‌خبری «پیمانکار» از واقع شدن جاده در حریم پناهگاه حیات وحش میانکاله بوده است. موضوعی که به سادگی و عین به عین از گفتگوی منتشر شده آن مقام مسئول نقل شده است. دوم اینکه این ادعا نادرست بوده است. موضوعی که در بند چهارم نامه منتشر شده در گزارش به صراحت ذکر شده و قابل انکار نیست. واقعیتی که جوابیه سازمان با مقدمه‌چینی و حاشیه‌پردازی و دست‌اندازی به جزئیات فرعی از آن طفره رفته است.

نکته دیگر آنکه مشخص نیست جوابیه بر چه اساس مدعی شده گزارش خبرگزاری مهر به استناد یکی از خبرهای پیشین خود «مطالبه عمومی بودن» آشوراده را به آقای ظهرابی نسبت داده است. این ادعا در حالی است که در متن گزارش صراحتاً این انتساب در نقل قولی از آقای فرزاد علیزاده مدیر روابط عمومی ستاد مردمی نجات آشوراده بیان شده است و در این موضوع مطلقاً اشاره‌ای به این گفتگو نشده و ظاهراً روابط عمومی محترم آن‌قدر فرصت برای خواندن گزارش و جوابیه نوشتن نداشته‌اند که ارجاعات متن را نیم‌نگاهی سرسری بیاندازند و تفکیک کنند.

نکته بسیار تأسف‌بار این جوابیه آنجاست که در متنی که به امضای مدیرکل روابط عمومی یک سازمان دولتی رسیده آمده است: «کاش رسانه‌های کشور با به کار گرفتن خبرنگاران حرفه‌ای از چنین اشتباهات فاحشی جلوگیری می‌کردند.»

پیش از این، نهادهای دولتی که نسبت به نقدهای خبرنگاران توان پاسخگویی نداشتند با مکالمات خصوصی تلاش می‌کردند خبرنگار منتقد را برکنار و حذف کنند، اما مدیرکل روابط عمومی سازمانی که از «کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات وزارت ارشاد» تقدیرنامه گرفته است علاوه بر «غیرحرفه‌ای» خواندن خبرنگار محیط زیست مهر، تهدید خبرنگار و خط‌دهی به مدیران رسانه برای برکناری او را علناً به متن جوابیه کشانده است!

البته که از روابط عمومی که از زمان حضور در این سازمان همه درها را به روی خبرنگاران بسته و حتی در مواردی خواستار بررسی اخبار پیش از انتشار به شیوه محرمعلی‌خان سانسورچی شده است، چنین رفتاری دور از انتظار نبود اما حالا که شکایت فعالان محیط زیست از این سازمان به دلیل تن ندادن به قانون دسترسی آزاد به اطلاعات و پنهانکاری در پرونده موضوع همین گزارش به دستگاه قضا کشیده شده، مدیر مربوطه به دادگاه احضار شده و معاون قضائی دادستان کل کشور هم دستور بررسی خارج از نوبت پرونده آشوراده را در دادسرای کارکنان دولت صادر کرده باید به عیسی کلانتری و مدیران تحت امرش توصیه کرد به جای جوابیه نوشتن در دادگاه پاسخگوی پنهانکاری هایشان باشند و در مصاحبه‌ها و نامه‌هایشان به گونه‌ای عمل نکنند که با مشکلات حقوقی و قانونی مواجه شوند.

کد خبر 4623894

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان محیط زیست روابط عمومی آشوراده جوابیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۸۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده پلنگ در حاشیه محدوده آب چمن روستای مشهد/جای نگرانی نیست

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند از مشاهده پلنگ در حاشیه محدوده آب چمن روستای مشهد خبر داد و گفت: حضور پلنگ در آن منطقه جای نگرانی ندارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، نقی میرزاکریمی در پی انتشار تصویر پلنگ در حاشیه محدوده آب چمن روستای مشهد گفت: حضور پلنگ در آن محدوده طبیعی است و کوهستان و طبیعت اطراف روستاهای مشهد، کلاک و رودافشان یکی از بهترین زیستگاه‌های این گونه است.

وی اظهار داشت: پلنگ‌ها اغلب شب‌گرد و شب شکار بوده و بسیار پنهان کار و انسان گریزند و خطری مردم را تهدید نمی‌کند و جای نگرانی نیست.

وی از مردم خواست در صورت مشاهده حیوانات وحشی به خصوص گربه سانان بزرگ جثه به آنها نزدیک نشوند و سریعاً موضوع را بلافاصله از طریق شماره ۰۹۹۲۱۰۰۱۵۴۰ به یگان حفاظت این اداره اطلاع دهند.

کد خبر 747635

دیگر خبرها

  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در باغملک
  • بد عهدی در تجهیز محیط‌بان‌ ها |‌ از هزار خودروی مورد نیاز محیط بان‌ها تنها 25 خودرو تحویل شد
  • مشاهده پلنگ در حاشیه محدوده آب چمن روستای مشهد/جای نگرانی نیست
  • محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است
  • تحویل خودرو‌های عملیاتی به محیط بانان کشور
  • چرا نماینده طالبان برای مذاکره درباره حقابه هیرمند به ایران نیامد؟ + جزئیات
  • ۵۰۰۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی کجا هزینه شد؟/اجرای پروژه محیط زیستی که ٣٠ سال طول کشید؟
  • افتتاح دو خانه محیط زیست جدید در تهران