Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-01@21:49:48 GMT

ارتباط بین صادرکننده و واردکننده تسهیل شود

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۵۹۲۶۲

ارتباط بین صادرکننده و واردکننده تسهیل شود

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، مهدی علی‌پور اظهار کرد: متأسفانه در ماه‌های گذشته دستورالعمل‌هایی در بازار ارز اجرایی شده که بسیاری از آنها ارتباطی با فضای واقعی اقتصادی کشور ندارد و به نظر می‌رسد دلیل اصلی این اتفاق نبود نگاه دقیق برخی سیاست‌گذاران به اوضاع صادراتی کشور است. سیاست‌گذاران باید سختی‌های صادرات در ایام تحریم را تجربه کنند تا بفهمند فعالان بخش خصوصی چه معضلاتی را پشت سر گذاشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی عبور از شرایط سخت کنونی تنها با رسیدن به یک نگاه مشترک امکان پذیر خواهد بود و با روش‌های پلیسی و تهدیدکننده گره‌ای از کار صادرات باز نمی‌شود.

نایب رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه برای صادرات کالاهای ایرانی یکی از دو طرف صادرکننده و واردکننده ریسک قابل توجهی را متحمل می‌شوند، توضیح داد: اگر تحریم‌های بانکی نبود، برای صادرات ال سی باز می‌شد و پس از دریافت کالا، صادرکننده پول خود را دریافت می‌کرد اما در شرایط فعلی یکی از دو طرف باید ریسک کند و با انتقال سرمایه‌اش در انتظار عمل به وعده داده شده از سوی طرف مقابل باشد.

علی‌پور ادامه داد: خوشبختانه در کشورهای همسایه ارتباط خوبی وجود دارد و واردکننده‌های معتمد پیدا می‌شوند اما در رابطه با صادرات با حجم بالا بخش خصوصی برای ادامه فعالیت خود با ریسک‌های جدی رو به رو بوده است.

وی با اشاره به لزوم باز گذاشتن دست صادرکننده‌ها در بازگرداندن ارز حاصل از صادراتشان، اظهار کرد: قطعاً فردی که در ایران سرمایه‌گذاری و تولید می‌کند تمام توان خود برای بازگشت ارز به کشور به کار می‌بندد اما وقتی بانک‌ها امکان انتقال ارز ندارند، صادرکننده چه چاره‌ای دارد؟

نایب رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی ایران، با ارائه دو پیشنهاد ارزی به دولت برای انتقال ارز حاصل از صادرات، تشریح کرد: وقتی انتقال نقدی ارز ممکن نیست، صادرکننده دو راه پیش رو دارد. یکی اینکه خود با سنجش شرایط و نیازهای کشور به جای بازگرداندن ارز، واردات داشته باشد و به این ترتیب تعهد ارزی خود را نیز برطرف کند. راه دوم نیز برای صادرکننده‌هایی است که شناختی از بازار واردات ندارند. آنها می‌توانند با یک واردکننده داخلی در یک فضای رسمی ارتباط بگیرند و نیازهای بازار را با انتقال ارز در خارج از کشور تأمین کرده و از طریق این واردکننده اجناس را به کشور وارد کنند.

علی‌پور خاطرنشان کرد: هر دوی این گزینه‌ها در حالی قابل اجرا خواهند بود که دولت شرایط را به طور کامل تسهیل کرده و ارتباط‌گیری میان صادرکننده و واردکننده را آسان کند. در چنین فضایی درک شرایط صادرکننده و حمایت از آن بیشترین اهمیت را دارد.

بانک مرکزی در جدیدترین دستورالعمل صادراتی خود، اعلام کرده صادرکنندگان باید ۵۰ درصد از ارز خود را به سامانه نیما وارد کنند و می‌توانند معادل ۳۰ درصد از ارز خود را نیز به واردات اختصاص دهند.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: صادرات ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۹۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه ده‌ها نفر را به ظن ارتباط با داعش دستگیر کرد

علی یرلیکایا، وزیر کشور ترکیه در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که مقامات این کشور ۴۱ نفر را که مظنون به ارتباط با داعش بودند دستگیر کرده‌اند.

به گزارش رویترز، این افراد در عملیاتی سراسری در ۱۲ استان ترکیه بازداشت شده‌اند. 

پیش از این، پلیس ترکیه در روز دوشنبه اعلام کرد که هشت نفر را به اتهام ارتباط با گروه تروریستی داعش دستگیر کرده و تعداد کل بازداشت‌ها در یک هفته را به بیش از ۱۰۰ نفر رسانده است.

مقامات تاکنون از شفاف‌سازی در خصوص ملیت افراد دستگیر شده، خودداری کرده‌اند. 

سازمان رادیو و تلویزیون دولتی ترکیه می‌گوید مظنونان قصد داشتند در تظاهرات روز کارگر که قرار است امروز در استانبول برگزار شود، عملیات بمب‌گذاری انجام دهند.

گفتنی است، ترکیه پس از حمله تروریستی به کلیسای استانبول و حمله به یک سالن کنسرت در روسیه که نزدیک به ۱۵۰ کشته بر جای گذاشت، عملیات علیه داعش را تشدید کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل داعش

دیگر خبرها

  • وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود
  • صادرات نفت خام با خط لوله نداریم
  • در دیدار روسای گمرکات ایران و عراق چه گذشت؟
  • صادرات نفت با خط لوله نداریم
  • ثبت پتنتی که انتقال حرارت در کشتی‌ها و هواپیماهای پرسرعت را تسهیل می‌کند
  • توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • ترکیه ده‌ها نفر را به ظن ارتباط با داعش دستگیر کرد
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • برنامه های متنوعی برای تسهیل تبادلات مالی با چین داریم
  • توسعه تجارت و مراودات مرزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است