Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاشان - ایرنا - استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله گفت: برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی در محدوده گسل ها می تواند در کنار فرونشست زمین و تغییر حجم گسل ها، به وقوع زلزله در آن نقاط منجر شود.

به گزارش ایرنا، مهدی زارع روز چهارشنبه در نشست مدیریت بحران شهرستان کاشان بیان کرد: برداشت آب و فرونشست زمین به تنهایی لرزه زا نیست اما اگر در آن محدوده گسل‌های لرزه زا وجود داشته باشد، می‌تواند آنها را تحریک کرده و حتی زلزله‌هایی نزدیک به پنج درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) به وجود آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تشریح کرد: علت اصلی وقوع زلزله تغییر شکلی است که در پوسته زمین رخ داده؛ زیرا این تغییرات فشارهایی را به سنگ‌های پوسته زمین تحمیل و در محل گسل‌ها نقطه ضعف‌هایی ایجاد می‌کند که وقتی این نقطه ضعف‌ها از حد تحمل بگذرد، پوسته زمین شکسته و زلزله رخ می‌دهد.
استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله همچنین از بین رفتن سفره‌های آب زیرزمینی، فرو ریزش لایه‌های آهکی، آب شدن یخ‌ها، فعالیت‌های معدنی و نفتی را از جمله علت‌های فرونشست زمین دانست و بیان کرد: گسل‌هایی که درون یا مجاور مخزن‌های آب‌های زیرزمینی وجود دارد از یک سو به هدر رفت آب و از سوی دیگر به فرونشست زمین کمک می‌کند.
وی تاکید کرد: فرونشست‌های زمین را باید در کوتاه مدت پر کنیم تا اثرهای ظاهری آن برطرف شود اما در بلند مدت باید روش‌های مدیریت منابع را تغییر داده و برای بهره برداری از منابع آبی برنامه ریزی اصولی صورت گیرد.
زارعی با بیان اینکه در همه استان‌ها کم و بیش مشکل آب وجود داشته و وضعیت آن ناپایدار است، تصریح کرد: برداشت بی رویه از منابع آبی تجدید پذیر زیرزمینی در هیچ صورتی توجیه پذیر نیست.
وی عنوان کرد: اگر میزان برداشت از منابع آب تجدید ناپذیر کمتر از ۱۰ درصد باشد مشکل آبی وجود ندارد، اگر بین ۱۰ تا ۲۰ درصد باشد متعادل است اما اگر بین ۲۰ تا ۴۰ درصد برسد، شرایط بحرانی متوسط بوده و بیش از ۴۰ درصد نیز بحران شدید آب محسوب می‌شود.
استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله افزود: ۸۵ درصد منابع آب تجدیدپذیر در کشور مورد بهره برداری قرار دارد که این جایگاه ایران را در بحران شدید آبی نشان می‌دهد.
وی یادآور شد: اتکا به آب‌های زیرزمینی در جهان نزدیک به ۳۰ درصد و این رقم در کشور بسیار بالا رفته زیرا منابع گسترده‌ای به صورت یخ و برف در کشور نداریم و یادر صورت وجود محدود است.
عضو هیأت بررسی خسارت‌های سیل اخیر کشور در ادامه پراکندگی آب در ایران را از نظر جغرافیایی و زمانی بسیار نامتعادل و نامتوازن دانست و گفت: با وجود این شرایط بارندگی‌ها دارای تمرکز خاصی است.
وی افزود: اگر بخواهیم سیل خیزی را بر اساس پژوهش‌های صورت گرفته در کشور بررسی کنیم، از آنجایی که توزیع بارش در بیشتر نقاط کشور نامتوازن است، همچنان وقوع سیل امکان پذیر می‌نماید.
زارعی بیان کرد: از نظر دما، کاهش اندکی به نسبت بلند مدت در کشور به وجود آمده اما پیش بینی می‌شود تا تیرماه بارندگی‌های بیش از میانگین ادامه یافته و همچنان باید در انتظار جاری شدن سیل در نقاط گوناگون کشور باشیم.
عضو هیأت بررسی خسارت‌های سیل اخیر کشور اضافه کرد: بر اساس برآوردهای صورت گرفته، جاری شدن سیل در ۲ ماه گذشته افزون بر ۶.۷ میلیارد دلار خسارت وارد کرد و از نظر گستردگی آسیب‌های وارده به زیرساخت‌ها نیز از بزرگترین سانحه‌های طبیعی کشور به شمار می‌رود که در جریان آن ۷۸ نفر از هموطنان در شهرها و روستاها جان خود را از دست دادند.
به گفته وی، میانگین بارندگی در کشور تاکنون بیش از ۳۰۰ میلیمتر بوده و در نقاط گوناگون بین ۱.۵ تا ۳ برابر به نسبت میانگین سالانه در ۲ ماه گذشته بارندگی داشتیم.
6136/8123

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي گسل منابع آب زلزله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۰۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگترین هنرستان جوار صنعت کشور در استان مرکزی ایجاد شده است

به گزارش خبرنگار مهر، فرزاد مخلص الائمه بعدازظهر سه‌شنبه در نشست با فعالان اقتصادی و تشکل‌های صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی با حضور وزیر صمت اظهار کرد: نمایندگی وزارت امور خارجه در استان مرکزی در آینده‌ای نزدیک ایجاد می‌شود و جانمایی آن نیز انجام شده است.

وی افزود: هنرستان‌های جوار صنعت از سال گذشته در راستای اجرای طرح سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و افزایش سهم آموزش فنی و حرفه‌ای مورد توجه قرار گرفته و بزرگترین هنرستان جوار صنعت کشور در استان مرکزی راه اندازی شده و هنرستان‌های دیگر نیز در حال پیگیری است.

استاندار مرکزی تاکید کرد: محصولات واحد تولیدی هپکو کیفیت دارد و معادن و بخش خصوصی به این شرکت سفارش تولید می‌دهند و نیاز است بقیه مصرف کنندگان ماشین آلات هپکو نیز از محصولات این شرکت بازدید داشته باشند و باید اذعان کرد هپکو برای نخستین بار پس از سال‌ها قرارداد صادراتی خود را با یکی از کشورهای منطقه منعقد کرده است.

مخلص الائمه تاکید کرد: در استان مرکزی آب سنگین کیلویی ۸۰۰ دلار تولید می‌شود و از طرفی نفت خام تولیدی بشکه‌ای ۸۰ دلار به فروش می‌رسد که این اقدام در استان ظرفیتی ویژه محسوب می‌شود.

استاندار مرکزی بزرگترین بحران کشور را ناترازی انرژی عنوان کرد و گفت: این ناترازی به محیط زیست لطمه زده و یکی از راهکارهای این مهم، توسعه صنعت ریلی است.

وی در خصوص واگن پارس نیز ادامه داد: شهرداری تهران و دیگر شهرهایی که در حوزه مترو نیازمندی دارند باید از ظرفیت واگن پارس مپنا در اراک استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه سی و دومین کنگره بین المللی انجمن مهندسان مکانیک کشور امروز در دانشگاه صنعتی اراک برگزار شد، افزود: کنسرسیوم توسعه اقتصادی امیرکبیر استان مرکزی امروز در دانشگاه صنعتی اراک رونمایی شد.

استاندار مرکزی تصریح کرد: انتظار است انجمن یا شرکت‌هایی که عضو این کنسرسیوم نیستند، به این کنسرسیوم ملحق شوند تا از تمامی ظرفیت‌ها بتوان بهره گیری کرد.

رتبه نخست مرکزی به لحاظ تنوع تولید

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز بیان کرد: مرکزی استانی است که بواسطه تنوع بالای صنعت در کشور و در دنیا شناخته شده و به لحاظ تنوع تولید رتبه نخست کشور را دارد و صنعتی صنعت ساز است.

علی جودکی افزود: استان مرکزی می‌تواند هزاران بخش اقتصادی را راهبری کند از این رو به عنوان ناوبندر کشور مطرح است.

کد خبر 6099685

دیگر خبرها

  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • راه اندازی بزرگ‌ترین هنرستان جوار صنعت کشور در مرکزی
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • بزرگترین هنرستان جوار صنعت کشور در استان مرکزی ایجاد شده است
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • هدایت سالانه ۴ میلیون مترمکعب آب به سفره های زیرزمینی اشتهارد
  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • چین بهاره برگ سبز چای در باغ‌های شمال