Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ اختتامیه اولین دوره جشنواره حکمت و نیایش با محور اثار علمی و هنری در خصوص نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه امروز چهارشنبه اول خرداد ماه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم جاودانی مدیرکل ارشاد استان تهران ضمن تقدیر از همه کسانی که در برگزاری این جشنواره اداره کل ارشاد استان تهران را یاری کردند، گفت: سه هزار و 750 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است و با توجه به اینکه اولین دوره جشنواره را پشت سر گذاشتیم مایه خرسندی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در ادامه فقهی زاده معاون قران و عترت وزارت ارشاد طی سخنانی با اشاره به اینکه با دو کتاب نهج البلاغه و صحیفه سجادیه از کودکی اشنا هستیم، گفت: متاسفانه ما به همین نام بسنده کرده ایم اما از محتوای این دو اثر خبر نداریم و نمی دانیم هدف از بیان این محتوا توسط ائمه (ع) چه بوده است.
وی این دو کتاب عظیم را ترجمه درونی و غیر مستقیم قران در حوزه های موضوعی گوناگون تحلیل کرد و گفت: در نهج البلاغه مفاهیم ناب اعتقادی، اجتماعی، تربیتی و ... موج می زند صحیفه سجادیه نیز چگونه سخن گفتن از خدا و با خدا و ادب دینی این گفت وگو سخن گفته شده است.
فقهی زاده با ابراز تاسف از اینکه در طول قرن ها نتوانسته ایم از این دو اثر استفاده و در حقیقت از انها محروم بوده ایم، اظهار کرد: به جز معدودی از افراد که توفیق همراهی با این دو اثر را داشته اند می توان گفت جامعه دینی از این دو اثر محروم بوده اند.
وی در تحلیل علت این محرومیت عنوان کرد: دلایل مختلفی برای این مسئله وجود دارد اما شاید بتوان گفت یکی از دلایل این است که ما این دو کتاب را بسیار دور از دسترس معرفی کرده ایم و نهج البلاغه را نهج بلاغت دانسته ایم در حالی که نهج فکر دینی، تربیت عالی، جامعه شناسی،دانش اجتماعی، سیاست ورزی و ... است.
معاون قران و عترت وزارت ارشاد با مطرح کردن این سوال که ایا کتابی می توان یافت که بیش از نهج البلاغه حاوی مباحث تربیت دینی، تعامل با دیگران، سیاست، اجتماع ... باشد? و افزود: هرگز. به صحیفه سجادیه نیز در میان فریقین می توان به ان بالید البته قبل از بالیدن باید ان را خواند اما متاسفانه ما به داشتن این دو کتاب در کتابخانه ها اکتفا کرده ایم و همه این مسائل موجب شد تصمیم گرفته شود جشنواره حکمت و نیایش برگزار شود.
وی با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم دیندارانه زندگی کنیم باید با مفاهیم این دو کتاب اشنا شویم، گفت: برای برجسته کردن مفاهیم این دو کتاب باید توجه عده دیگری از هنرمندان و پژوهشگران را جلب می کردیم و زمینه ای فراهم می کردیم تا اهتمام هنرمندان و دانشمندان در راستای این دو کتاب هزینه شود.
فقیهی زاده در پایان از سخت گیری در دریافت اثار نیز سخن گفت و دلیل این سخت گیری را از باب ارادت به این دو اثر دانست و گفت: جشنواره دوسالانه برگزار خواهد شد و امیدواریم در سال های بعد هم شاهد دریافت اثار ارزشمند باشیم.
پس از شعرخوانی امیری اسفندقیه و سید کریم موسوی، حجت الاسلام گواهی تولیت استان امامزاده صالح با ابراز تاسف از اینکه در مقام عمل از نهج البلاغه در جهان اسلام استفاده نشده اما در جهان کفر از نامه حضرت علی به مالک اشتر بهره ها گرفته شده است، گفت: هر کدام از مفاهیم این نامه می تواند به عنوان یک واحد درسی در دانشگاه ها تدریس شود و بهترین منشور برای مدیران در همه سطوح کشور باشد.
گواهی با تاکید بر اینکه هر کس از دیدگاه خود می تواند به این دو اثر توجه کند، گفت: امروز باید نهج البلاغه و صحیفه سجادیه باید تدریس شود چرا که دستیابی به مفاهیم بلند و چند جانبه این کتاب ها بدون استاد ممکن نیست.
در پایان نیز برگزیدگان بخش های مختلف جشنواره معرفی و مورد تجلیل قرار گرفتند. که از جمله از محمد اصفهانی و علیرضا افتخاری تجلیل شد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن فقهی زاده جشنواره حکمت و نیایش جاودانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۰۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: چهار هزار نسخه کتاب از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به این نهاد اهدا شده تا در اختیار متقاضیان در استان قرار گیرد.

خدیجه معصومی اظهار کرد: این تعداد کتاب در موضوعات مختلف ادبیات، کمک درسی، کودک بوده و به ارزش تقریبی ۱۰ میلیارد ریال توسط کتابخانه ملی ایران برای استفاده اعضا و مخاطبان به کتابخانه‌های عمومی آذربایجان غربی اهدا شد.

وی اظهارکرد: کتب اهدا شده پس از نیازسنجی در سطح کتابخانه‌های عمومی استان توزیع و پس از آماده سازی در دسترس اعضای کتابخانه‌های عمومی قرار خواهد گرفت.

اهدای کتاب اقدامی در راستای غنی سازی منابع کتابخانه‌های عمومی و ارتقای فرهنگ مطالعه بوده و سال گذشته نیز چهار هزار جلد کتاب به ارزش هشت میلیارد ریال از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور به این نهاد اهدا شد و علاقه‌مندان جهت اهدای کتاب می‌توانند به کتابخانه‌های عمومی سراسر استان مراجعه کنند.

آذربایجان غربی دارای ۱۰۱ کتابخانه عمومی است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • مراسم تجلیل از برگزیدگان المپیاد علمی دانشجویی برگزار شد
  • این گنجینه را در نمایشگاه کتاب از دست ندهید
  • کتابخانه‌ای به وسعت ایران
  • جشنواره نشریات دانشجویی «تیتر ۱۳» به ایستگاه آخر رسید
  • برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه تشریح شد
  • برگزیدگان سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی اعلام شدند
  • دو کتاب تازه انتشارات مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی
  • سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد
  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند