Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -

يکي از شايع ترين علل ريفلاکس چاقي و اضافه وزن است
بيماري ريفلاکس يا سوزش سر دل (Heart burn) يکي از بيماري هاي رايجي است که اکثر افراد حداقل يک بار آن را در طول زندگي خود تجربه نموده اند و در بسياري ديگر ريفلاکس به صورت چندين بار در هفته يا هر روز اتفاق مي افتد. بروز ريفلاکس در مواقع زيادي رويت مي گردد از جمله بعد از صرف غذا ، مواقع عصبانيت و استرس ، خواب و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. . امروز به بررسي اين مشکل رايج و راهکار هاي تغذيه اي آن مي پردازيم با ما همراه باشيد.
چرا اتفاق مي افتد؟
معده داراي دو دريچه يا اسفنکتر مي باشد دريچه ي ابتدايي که به نحوي دريچه تحتاني مري است (LES : Lower Esophagus Sphincter) که با باز شدن آن غذا وارد معده مي شود و سپس با بسته شدن مانع خروج غذا و اسيد معده مي گردد و دريچه ي بعدي پيلور است که در انتهاي معده قرار دارد و محل خروج غذا به سمت روده مي باشد.
در بيماري ريفلاکس دريچه تحتاني مري به دلايلي دچار اختلال عمل کرد مي گردد که در نتيجه پس از صرف غذاي يا شرايط عصبي محتويات اسيدي معده از معده خارج شده و سبب آسيب و سوزش مري مي گردند که همان سوزش سر دل به آن اطلاق مي گردد.

مصرف مواد غذايي با منشا گياهي مانع سوزش سر دل مي شود
چگونه مديريت کنيم؟
موارد متفاوتي سبب تحريک معده به ترشح اسيد زياد و همچنين شل شدن دريچه تحتاني مري مي گردند که مديريت و اجتناب از اين موارد ميتواند سبب جلوگيري از بروز سوزش سر دل و ريفلاکس گردد.
کنترل چاقي و اضافه وزن :
يکي از شايع ترين علل ريفلاکس چاقي و اضافه وزن است زيرا با افزايش فشار وارده به معده سبب کاهش مقاومت دريچه تحتاني معده شده و با صرف غذا اين وضعيت وخيم تر مي گردد.
قطع مصرف سيگار و فرآورده هاي تنباکو:
سيگار و ساير فرآورده هاي تنباکو سبب افزايش ترشح اسيد معده مي گردند از سوي ديگر اثر نيکوتين شبيه استيل کولين ميانجي عصبي بوده که براي پذيرش غذا دريچه تحتاني مري را شل مي نمايد. بنابراين مصرف سيگار هم باعث شل شدن اين دريچه هم باعث افزايش ترشح اسيد شده و در نتيجه افزايش وخامت اوضاع مي گردد.
اجتناب از مصرف وعده هاي غذايي حجيم و سنگين:
مصرف غذاهاي سنگين و حجيم سبب افزايش اندازه معده شده در نتيجه کشش بالاتر معده و افزايش فشار وارده به دريچه فوقاني معده مي گردد پس بنابراين ريسک شل شدن و عدم مقاومت دريچه بسيار بالاتر رفته و سوزش سر دل محتمل تر مي باشد.
اجتناب از مصرف وعده هاي غذايي چرب:
چربي ها نسبت به ساير مواد غذايي بيش از همه سبب تاخير در تخليه معده مي گردند. بنابراين ماندگاري بالاتر مواد غذايي در معده سبب افزايش ريسک بروز ريفلاکس و سوزش سر دل ميگردد.
مصرف مواد غذايي با منشا گياهي:
اين مواد غذايي با داشتن ميزان مناسب فيبر و ويتامين ها همچنين تخليه سريع تر نسبت به ساير مواد غذايي ميزان ترشح اسيد را نيز کمتر تحريک کرده و مانع سوزش سر دل مي گردند.
مصرف وعده هاي غذايي کوچک و مکرر:
يکي از بهترين راه هاي جلوگيري از سوزش سر دل تقسيم وعده هاي غذايي بزرگ به چندين وعده غذايي کوچک براي جلوگيري از انباشت و هضم راحت تر غذا مي باشد.
جويدن آدامس:
بزاق داراي خاصيت قليايي است به همين دليل جويدن آدامس سبب افزايش ترشح بزاق و خنثي کردن مقداري از اسيد معده مي گردد همچنين کمک به استحکام دريچه تحتاني مري نيز مي تواند با جويدن آدامس رخ دهد.
دراز نکشيدن بلافاصله بعد از صرف وعده غذايي:
با تغيير حالت از حالت عمودي به افقي فشار روي درچه تحتاني مري بالاتر رفته و نياز به مقاومت بيشتري در اين دريچه بروز پيدا مي کند. بنابراين در افراد مستعد توصيه مي شود بعد از صرف غذا از دراز کشيدن اجتناب گردد.
نپوشيدن لباس تنگ:
پوشيدن لباس تنگ و لباس هايي مانند گن ها سبب مي شود فشار وارده به معده افزايش يابد و درصورت صرف غذا اين فشار افزايش يافته و مي تواند سبب بروز ريفلاکس گردد.
اجتناب از مصرف نوشيدني هاي الکلي و کافئيني:
در افراد مبتلا به ريفلاکس که ميزان ترشح اسيد بسيار تعيين کننده مي باشد مصرف نوشيدني هاي الکلي ( خصوصا شراب و آبجو) به دليل افزايش ترشح اسيد معده و همچنين نوشيدني هاي کافئيني به همين دلايل بايد محدود گردد.
و در پايان اجتناب از مصرف هرگونه غذايي که سبب تحريک ترشح اسيد معده يا بدتر شدن شرايط در شما مي گردد اين نوع غذاها فرد به فرد متفاوت مي باشد مثلا در برخي مصرف نعنا يا نوشيدني هاي شبيه به آن و در برخي ساير نوشيدني هاي اسيدي و گاز دار.
در برخي مواقع در صورت پاسخ ندادن فرد به اين مديريت ها درمان دارويي مانند شربت هاي ضد اسيد ، قرص هاي ضد ترشح اسيد و يا حتي عمل جراحي مورد استفاده قرار مي گيرد.براي افراد تحت دارو درماني ممکن است کمبود عناصر خصوصا آهن و کلسيم به دليل کاهش ترشح اسيد معده رويت گردد بنابراين بايد با فرد متخصص تغذيه در اين زمينه مشاوره نماييد.
منبع:dietpedia.ir


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۳۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه منبع گیاهی و فوق‌العاده امگا۳

شناخته‌شده‌ترین منابع اسید‌های چرب امگا۳، روغن ماهی و ماهی‌های چرب مانند سالمون، قزل آلا و تن هستند. این مسئله، شاید برای وگان‌ها، گیاه‌خواران یا حتی کسانی که ماهی دوست ندارند، تأمین امگا۳ را به چالش تبدیل کند.

به گزارش خبرآنلاین، در این مطلب چند مورد از بهترین منابع گیاهی اسید‌های چرب امگا۳ به شما معرفی شده است.

گردو

بر اساس مطالعات صورت‌گرفته، گردو به دلیل دارا بودن امگا ۳، به بهبود سلامت مغز کمک می‌کند؛ به عبارتی خوردن گردو با ارتقای عملکرد شناختی و حافظه مرتبط است. مطالعه‌ای که روی حیوانات انجام شد، نشان داد که گردو باعث بهبود قابل‌توجهی در حافظه، یادگیری، رشد حرکتی و بهبود اضطراب در موش‌های مبتلا به آلزایمر می‌شود. هر ۲۸ گرم گردو حاوی ۲۵۷۰ میلی‌گرم اسید چرب امگا ۳ است. مصرف یک وعده گردو، پاسخگوی نیاز روزانه بدن به اسید‌های چرب امگا ۳ است.

کلم بروکسل

به طور کلی سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکسل سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ و دیگر مواد مغذی هستند؛ این ماده غذایی نه‌تن‌ها ویتامین K، ویتامین C و فیبر را در خود دارد، بلکه منبع عالی اسید‌های چرب امگا ۳ نیز به شمار می‌آید.

*کلم بروکسل پخته‌شده سه برابر امگا ۳ بیشتری را در خود دارد.

دانه کتان

دانه یا بذر کتان یک منبع تغذیه‌ای مفید است و از مقادیر مناسبی فیبر، پروتئین، منیزیم و منگنز برخوردار است و همچنین منبع عالی امگا ۳ نیز به شمار می‌آید. مطالعات نشان داده‌اند که دانه کتان برای سلامت قلب مفید است و این فایده به لطف اسید چرب امگا ۳ موجود در آن است.

بذر کتان را به راحتی می‌توان در رژیم غذایی وگان گنجاند.

اسید‌های چرب امگا ۳ بخش مهمی از رژیم غذایی به شمار می‌آیند و برای سلامت بدن ضروری هستند.

اگر به هر دلیل ماهی نمی‌خورید، می‌توانید با گنجاندن غذا‌های غنی از امگا ۳ در رژیم غذایی خود یا انتخاب مکمل‌های گیاهی، نیاز بدن به این ماده را بدون مصرف غذا‌های دریایی برآورده کنید.

دیگر خبرها

  • خوراکی‌هایی که بهتر است با معده خالی خورده نشوند
  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • سه منبع گیاهی و فوق‌العاده امگا۳
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • این داروها عامل میگرن هستند