Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیش از ۹۰۰ سال است که بنای تاریخی"اوچ گونبز" ارومیه که یکی از مهم‌ترین و زیباترین آثار تاریخی این به شمار می‌رود در شب‌های تاریک این شهر زیبایی خاصی دارد و در طی این سال‌ها همواره نماد این شهر به حساب می‌آید. ۰۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۳ استانها آذربایجان غربی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، بنای اوچ گونبز یا سه گنبد متعلق به دوره سلجوقی است و در محدوده مرکزی شهر ارومیه قرار دارد و این بنا از دو بخش سرداب و شیون گاه تشکیل شده و دو ورودی مستقل دارد و مصالح آن سنگ، آجر و گچ بوده و گنبد کم خیزی به شکل عرقچین دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکل نقشه آن از بیرون مدور و از داخل چهارگوش است و دو روزنه در شرق و غرب بنا دیده می‌شود و مهم‌ترین ویژگی سه گنبد وجود دو قاب تزیینی در جبهه شمالی بنا حاوی مقرنس، گره بندی و کتیبه‌های کوفی با نام بانی و سازنده آن است و در ایجاد این بدایع و نگارش خطوط از سنگ‌های کوچک استفاده شده است.

اوچ گونبز به دستور امیر «شیشقاط المظفری» و معمار این بنا «منصور بن موسی» بود که در سال 580 هـجری قمری ساخته شد.

اوچ گونبز از تک آثار باستانی شهر این شهر است که در شب‌ها در وسط این شهر تا اندکی روشنایی به آن می افتد و اگر گذر گردشگری از آن مکان افتاد می‌تواند چهره ظاهری آن را ببیند.

قطعاً رسیدگی به آثار باستانی و چراغانی کردن آن‌ها، در تاریکی شب زیبایی خاصی به آن‌ها می‌دهد و سبب جذب گردشگر شده و جلوه خاصی به شهر در شب هنگام می‌دهد.

مخالفت میراث‌فرهنگی با ساخت قطار شهری در محدوده آثار تاریخی کرمانشاه10 بنای تاریخی در چهارمحال و بختیاری سنددار شداجرای 1600 میلیاردتومان پروژه گردشگری در گلستان؛ 900 اثر تاریخی ثبت ملی شد‌

تصاویر از یوسف عباسی

انتهای پیام/ن

R41361/P/S6,48/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۳۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: کشف شواهدی از آثار تاریخی در عمق ۱.۵ متری زمین، روند اجرای عملیات پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر را به طور موقت متوقف کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، محسن معصوم علیزاده امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به قرار گرفتن خیابان باباطاهر در مرکز شهر و تاریخی‌ترین بافت همدان و پیش‌بینی کشف آثار تاریخی در این مکان، کارشناسان میراث‌فرهنگی از ابتدای اجرای طرح پیاده‌راه‌سازی بر روند اجرای کار نظارت داشتند.

وی افزود: به دنبال اجرای این طرح، روز گذشته و هنگام خاکبرداری شواهدی از آثار تاریخی در این محدوده نمایان شد که به صورت موقت تا اعلام نظر دقیق کارشناسان ادامه اجرای کار متوقف شده است و هنوز ابعاد مختلف این اثر شناسایی نشده و در نخستین فرصت در صورت نیاز نسبت به کاوش آن تصمیم‌گیری خواهد شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان ادامه داد: تلاش داریم در کنار حفظ آثار تاریخی مانع فعالیت‌های عمرانی شهر نشویم و به همین دلیل تیم کارشناسی بررسی ابعاد مختلف این اثر تشکیل شده تا هرچه زودتر نسبت به انجام مراحل کار کارشناسی و ادامه روند اجرای طرح تصمیم‌گیری شود.

معصوم‌علیزاده اضافه کرد: تصمیم داریم در صورت کشف اثر تاریخی، از آن به عنوان یک ظرفیت گردشگری در کنار فعالیت‌های عمرانی و شهرسازی شهرداری برای شهر همدان استفاده کنیم.

وی گفت: همانطور که در همه نقاط استان از میراث فرهنگی حفاظت می‌شود، یگان حفاظت میراث فرهنگی ناظر پروژه است تا از هرگونه آسیب و دخل و تصرف در آن جلوگیری شود.

کد خبر 751136

دیگر خبرها

  • انتقال آثار تاریخی با ارزش از موزه ملی به کرمان
  • (ویدئو) جنجال تبدیل کلیسای تاریخی به مسجد به دستور اردوغان
  • تمرکز نشر صاد بر انتشار داستان‌هایی با روایت ایرانی است
  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • روایت زندگی محمد دبیر سیاقی در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • تصویب مطالعات طرح ویژه تفصیلی بافت تاریخی شهر ارومیه
  • ترک‌خوردگی‌ها و فرونشست عجیب نقش جهان
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان + عکس
  • درخشش آثار هنرمند خراسانی در نمایشگاه جهانی هنر امارات
  • اینجا آثار تاریخی را با زباله تزئین می‌کنند!