Web Analytics Made Easy - Statcounter

منابع مطلع می‌گویند با وجود آنکه بولتون و پامپئو هر دو اهداف مشترکی دارند و از سیاستمداران تندروی آمریکایی به شمار می‌آیند، اما این دو در تلاش برای افزایش نفوذ خود در دولت با یکدیگر به اختلاف برخورده‌اند. به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، شبکه «سی‌ان‌ان» روز پنج‌شنبه از تشدید اختلاف میان «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا و «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید خبر داده و نوشته است که این دو با وجود داشتن اهدافی مشترک، برای افزایش نفوذ خود در دولت با یکدیگر رقابت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بنا بر این گزارش، «منابع مطلع می‌گویند این تنش به واسطه اختلاف بر سر سیاست‌ها نیست، بلکه به دلیل تضاد میان روش‌های عمکرد آن‌هاست.»

پامپئو از این ناخرسند است که بولتون با موضع‌گیری‌های علنی که بعضا با مواضع اعلامی وزارت خارجه در تضاد است، خود را در موضع وزیر خارجه قرار داده و از محدوده اختیاراتش عبور کرده است.

علاوه بر این، به گفته منابع آگاه، بولتون در ماه‌های گذشته تلاش کرده تا از گردش اطلاعات درون دولت جلوگیری کرده و حتی در مواردی از جمله پرونده کره شمالی تلاش کرده تا با دریافت مستقیم اطلاعات از آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا)، وزیر خارجه را از حلقه تصمیم‌گیری در این مورد کنار بگذارد.

سی‌ان‌ان درباره نشست اخیر مقام‌های امنیتی آمریکا با موضوع ایران که در مقر سیا برگزار شد هم به نقل از دو مقام سابق اطلاعاتی نوشته است: «اینکه بولتون این نشست را در سیا برگزار کرد، به این دلیل نبود که اسناد آنقدر حساس بوده که باید در همانجا بررسی می‌شد، بلکه به این خاطر بود که او با این کار به سادگی می‌توانست افرادی از جمله مقام‌های وزارت خارجه و کادر رسمی شورای امنیت ملی را که از حلقه نزدیکان بولتون خارج هستند، خارج از نشست نگه دارد.»

فراتر از اختلاف در مورد نحوه اجرای سیاست‌ها، منابعی در کاخ سفید می‌گویند این احساس در دولت وجود دارد که بولتون اهداف خود را دارد و بعضا حتی سیاست‌ها و اهداف «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا را نیز تضعیف می‌کند. این رویکرد حتی بعضا موجب خشم ترامپ هم شده است، تا جایی که به گفته منابع مطلع رئیس‌جمهور آمریکا بولتون را مقصر بن‌بست به وجود آمده در مذاکرات با کره شمالی می‌داند. در مسئله ایران هم برخی معتقدند که بولتون به دنبال جنگ است، اما ترامپ با این رویکرد مخالف است.

ونزوئلا اختلاف دیگر میان پامپئو و بولتون است. به گفته منابع مطلع، پیش از شکل‌گیری بحران کنونی در ونزوئلا، بولتون دولت را برای به رسمیت شناختن «خوان گوایدو» رئیس شورای ملی ونزوئلا به عنوان رئیس‌جمهور تحت فشار قرار داده، اما پامپئو معتقد بوده است که آمریکا فعلا ظرفیت پیشبرد چنین سیاستی را ندارد. با این وجود، نهایتا بولتون پیروز شده و آمریکا گوایدو را به رسمیت شناخت. اکنون با گذشت چند ماه، جامعه اطلاعاتی آمریکا معتقد است که بعید است گوایدو به این زودی‌ها به ریاست‌جمهوری برسد. به همین دلیل، ونزوئلا که چند هفته‌ای اولویت نخست سیاست خارجی آمریکا بود، اکنون به رده‌های پایین‌تر سقوط کرده است.

در مقابل، افراد نزدیک به بولتون هم پامپئو را متهم کرده‌اند که تلاش می‌کند از طریق سمتی که اکنون دارد، آینده سیاسی بهتری برای خود رقم بزند و به جایگاه‌های بالاتری دست پیدا کند.

نهایتا، به نوشته سی‌ان‌ان افراد مطلع معتقدند که مشکل اصلی این است که ترامپ رئیس‌جمهوری عادی نیست و نمی‌تواند اختلافات میان اعضای کابینه را حل و فصل کند.

یک منبع مطلع در این مورد می‌گوید: «شانس آورده‌ایم که هنوز با بحرانی روبرو نشده‌ایم. سؤالی که وجود دارد، این است که اگر بحرانی واقعی اتفاق بیافتد، چه می‌شود؟»

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بولتن پامپئو سی ان ان آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۴۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟

منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن و عربستان درحال بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند.

به گزارش ایسنا، منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند. این درحالی است که توافق عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان در چارچوب یک معامله بزرگ در منطقه هنوز دور از دسترس است.

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیاز‌هایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه اعلام کرد: ما به توافقی درباره بخش آمریکایی-عربستانی معامله بسیار نزدیک هستیم. می‌توانیم در یک زمان بسیار کوتاه جزئیات را حل کنیم.

به گفته دیپلمات‌های خارجی در کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس و منابعی در واشنگتن احتمالا این بخش از طرح مربوط به ضمانت‌های رسمی آمریکا برای دفاع از عربستان و دستیابی عربستان به سلاح‌های آمریکایی پیشرفته‌تر باشد.

منابع آگاه پیش بینی کردند توافق امنیتی ریاض و واشنگتن شامل تبادل تکنولوژی‌های مدرن با ریاض از جمله تکنولوژی مربوط به هوش مصنوعی باشد.

یک مسئول آمریکایی اعلام کرد: پیش بینی می‌شود بند‌های توافق ظرف چند هفته تکمیل شود.

این درحالی است که عربستان بر لزوم توقف جنگ غزه قبل از هرگونه صحبت درباره عادی سازی روابط با تل آویو تأکید دارد.

میلر گفت: عربستان توضیح داد تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد توافق عادی سازی روابطی وجود نخواهد داشت.

اخیرا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفری به منطقه داشت و مذاکرات جداگانه‌ای با بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برگزار کرد.

از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، توماس فریدمن، تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز شروط عربستان را به عنوان بخشی از مذاکرات بین واشنگتن و ریاض برای عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی فاش کرد.

این شروط عبارتند از ایجاد یک روند سه تا پنج ساله برای تشکیل کشور فلسطین، توقف شهرک سازی در کرانه باختری و عقب نشینی ارتش رژیم صهیونیستی از غزه.

دیگر خبرها

  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  • اعتراضات صهیونیست‌ها در مقابل منزل گانتس
  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟
  • ریچموند به هایوارد پیوست/ تشدید دایره تحریم اسرائیل در آمریکا
  • تشدید سرکوب و بازداشت دانشجویان در آمریکا
  • باشگاه استقلال پلمب شد
  • هشدار یمن نسبت به تشدید تنش نظامی آمریکا
  • چرایی تشدید اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • هشدار انصارالله به آمریکا درباره تشدید تنش نظامی علیه یمن
  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!