Web Analytics Made Easy - Statcounter

به عقیده کارشناسان و اظهارات مسئولان، افزایش مواد اولیه، نبود روغن موتور در بازار و کاهش عرضه در برابر تقاضا سبب گرانی 70 درصدی روغن موتور در دومین ماه از سال‌جاری شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از بلاغ، طی یک ماه اخیر و پس از افزایش قیمت کالاهایی نظیر برنج، خرما، ماکارانی، تن ماهی و چندین و چند اقلام سبد کالایی، نوبت به روغن موتور رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش، قیمت انواع روغن موتورهای ایرانی طی چند هفته اخیر، 60 تا 70 درصد گران‌تر از قبل در حال عرضه به مردم است و این امر جدا از درآمدن صدای مردم، تعجب قابل تأمل آنان را نیز در پی داشته است.

 

*افزایش قیمت با مجوز سازمان حمایت از مصرف کنندگان

گفتنی است این افزایش 70 درصدی قیمت در حالی در بازار روغن موتور به وقوع پیوست که ایران، خود یکی از بزرگترین تولیدکنندگان این محصول به شمار می‌رود.

یکی از نکات قابل تامل اینکه از سال 93 تاکنون به طور متوسط سالانه شاهد افزایش 9 درصدی قیمت نسبت به مدت مشابه سال قبل بودیم اما امسال پس از افزایش 30 درصدی قیمت روغن موتور‌های دیزلی در فروردین ماه کار متوقف نشد و  از ابتدای اردیبهشت تاکنون، روغن موتور‌های دیزلی و بنزینی به ترتیب افزایش 60 درصدی و 70 درصدی را در بازار داشته‌اند.

افزایش قیمتی که گویا با مجوز سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان بوده است، اما این افزایش قیمت باعث شد تا نماد چهار شرکت عمده تولید روانکار در بورس از اوایل سال جاری متوقف شود.
 
در اطلاعیه شفاف سازی منتشره از سوی شرکت نفت پارس که در 18 اردیبهشت ماه در سایت کدال درج شد، آمده بود:"به اطلاع سهامداران و فعالان بازار سرمایه می‌رساند که عطف به نامه شماره ۱۰۰۳۳۸/۱/۵۱۰ مورخ ۲/۲/۱۳۹۸ این شرکت، مجوز افزایش نرخ محصولات روانکار بنزینی به میزان ۷۰ درصد و دیزلی به میزان ۶۰ درصد طی نامه شماره ۸۲۵۰/۹۸/۳۷۰ مورخ ۱۷/۲/۱۳۹۸ سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان دریافت شده است. "

همچنین در ادامه اطلاعیه شفاف سازی منتشر شده از سوی شرکت نفت پارس آمده است:"نرخ ارز مصرفی برای واردات مواد اولیه-با توجه به حذف ارز دولتی ۴۲۰۰۰ ریالی- نسبت به سال قبل بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافته و در نتیجه بهای تمام شده خرید این اقلام نیز دو برابر شده است".

علیرضا نیک آئین طی گفت‌وگویی اظهار کرد: کارخانجات تولید روغن موتور به صورت یکپارچه قیمت محصولات خود را تا 70 درصد افزایش داده‌اند.

وی افزود: به صورت چراغ خاموش و در سکوت اطلاع‌رسانی، شرکت‌های تولیدکننده روغن موتور محصولات خود را تا 70 درصد گران کرده‌اند و این موضوع منجر به آن خواهد شد که صاحبان خودرو دیرتر به تعویض روغن بپردازند و در نهایت مشکلات اساسی برای خودرو و هوای کشور ایجاد می‌شود.

رئیس اتحادیه مکانیسین‌های تهران در پاسخ به این سوال که دلیل افزایش قیمت روغن موتور چیست؟ گفت: کارخانجات مدعی آن هستند که قیمت مواد اولیه وارداتی تولید روغن موتور افزایش قابل توجهی داشته و این در حالی است که تمامی کارخانجات تولید روغن قیمت را به صورت همزمان و یکپارچه افزایش داده‌اند.

 

*عوامل گرانی روغن موتور‌ در هفته‌های اخیر

احمدی رئیس اتحادیه تعویض روغن اتومبیل مرکز مازندران نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ما با تایید 65 تا 70 درصدی افزایش قیمت روغن موتور در بازار گفت: نبود روغن موتور در بازار و کاهش عرضه در برابر تقاضا یکی از عوامل جدی گرانی این محصول طی هفته‌های اخیر است.

وی افزود: در بازدید بازرسان تعزیرات از یکی از انبارهای واقعی یکی از شرکت‌های پخش و نمایندگی فروش روغن در استان، مشاهده شد که این انبار تقریبا خالی است و این در حالی بوده است که این مکان در گذشته، همواره مملو از کارتن‌های روغن بوده است.

رئیس اتحادیه تعویض روغن اتومبیل مرکز مازندران خاطرنشان کرد: کمبود روغن در بازار حتی در نمایندگی‌ها از ابتدای سال‌جاری تاکنون، موجب تشنج و نوسانات در بازار این محصول شد که گرانی 60 تا 70 درصدی را در پی داشته است.     *نرخ برخی روغن‌های داخلی تا 100 درصد نیز گران شد

قاسم علیان مسئول یکی دیگر از شرکت‌های پخش روغن موتور در آمل طی گفت‌وگو با خبرنگار ما با تایید افزایش قیمت این کالا در بازار طی سال‌جاری، بیان کرد: روغن‌ها از پالایشگاه می‌آیند و پالایشگاه هم در دست دولت است؛ بنابراین قیمت‌ها را باید خود دولت تعدیل کند و به سپس روانه بازار کند.

وی با بیان اینکه نرخ برخی روغن‌های داخلی تا 100 درصد نیز گران شده است؛ افزود: بنا به اظهارات شرکت‌های پخش و نمایندگی‌ها، خود دولت مجوز افزایش قیمت این کالا را به این واحدها داده است.

این نماینده توزیع و فروش روغن‌موتور در مازندران اعلام کرد: روغن موتور 4 لیتری که سال گذشته قیمت آن در نهایت به 25 هزار تومان هم نمی‌رسید، هم اکنون به بیش از 40 هزار تومان رسیده است.

علیان متذکر شد: در حالی که سال گذشته با 50 میلیون پول می‌توانستیم یک 10 چرخ جنس بخریم اما امسال با همین میزان پول به زور بتوانی یک نیسان کالا تهیه کنی!

در هر حال، به عقیده کارشناسان و اظهارات مطروحه، افزایش مواد اولیه موجب گرانی 70 درصدی روغن موتور در دومین ماه از سال‌جاری شده است؛ باید منتظر ماند و دید بازار چه خوابی برای سایر کالاها دیده است؟؟

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۴۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش نرخ دلار چه تاثیری بر قیمت خودروهای داخلی گذاشت؟

بررسی بازار نشان می‌دهد امروز برخی از پرطرفدار‌های داخلی با کاهش جزئی قیمت مواجه شدند. به گفته فعالان بازار خودرو عوامل متعددی از جمله کاهش قدرت خرید مردم، افزایش نرخ تورم و کاهش تقاضا برای خودرو در کاهشی شدن بازار نقش دارند.

 

به گزارش اکو ایران، افت نرخ دلار در بازار یکی از دلایلی است که می‌توان نوسان قیمت در بازار امروز را به آن نسبت داد، روندی که موجب شده تا فعالان این بازار به این نکته اشاره کنند که پیش‌بینی روند آینده بازار خودرو دشوار شده است. با این حال، با توجه به شرایط اقتصادی و سیاست‌های دولتی می‌توان انتظار داشت که بازار در کوتاه‌مدت با نوسانات و عدم ثبات روبرو باشد.

رصد بازار نشان می‌دهد امروز «دنا پلاس توربو اتومات» با کاهش ۱۱ میلیونی در بازار قیمت گذاری شد و بیشترین کاهش قیمت را به خود اختصاص داد و «پژو ۲۰۷ پانوراما اتومات» هم امروز با رشد ۸ میلیونی بیشترین رشد قیمت را تجربه کرد.

قیمت محصولات ایران خودرو

در میان محصولات ایران خودرو امروز قیمت خودرو‌های «دنا پلاس توربو اتومات»، «پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک»، «هایما S۷»، «تارا اتومات V۲»، «پژو پارس LX» و «رانا پلاس» مورد ارزیابی قرار گرفت.

براساس اطلاعات قیمتی کارنامه، در بازار «دنا پلاس توربو اتومات» یک میلیارد و ۸۹ میلیون تومان قیمت خورد و نسبت به روز گذشته افتی ۱۱ میلیونی را تجربه کرد. «پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک» هم با افزایش ۸ میلیونی ۱۰۸۸ میلیون تومانی شد. از سوی دیگر «هایما S۷» هم در بازار یک میلیارد و ۶۹۵ میلیون تومانی شد و تغییر قیمت نداشت. ارزیابی بازار همچنین نشان می‌دهد در میان ایران خودرویی‌ها «تارا V۲ اتومات» هم امروز بدون تغییر ۹۹۳ میلیون تومان قیمت گذاری شد.

از سوی دیگر در میان پرطرفدار‌های ایران خودرو امروز «پژو پارس LX» هم در بازار ۸۸۶ میلیون تومان قیمت‌گذاری شد و تغییر قیمت نداشت و «رانا پلاس» هم ۶۴۳ میلیون قیمت خورد و رشد ۳ میلیونی داشت.

قیمت محصولات سایپا

در میان محصولات سایپا امروز قیمت خودرو‌های «شاهین G»، «تیبا صندوقدار SX»، «تیبا هاچ‌بک EX»، «کوییک دنده‌ای R»، «کوییک دنده‌ای S» و «ساینا دنده‌ای S» مورد ارزیابی قرار گرفتند.

براساس اطلاعات قیمتی کارنامه، امروز «شاهین G» در بازار ۷۶۵ میلیون تومان قیمت‌گذاری شد و کاهش یک میلیونی داشت. در میان خانواده کوییک هم امروز «کوییک‌R دنده‌ای» بدون تغییر در بازار ۴۵۷ میلیون تومان قیمت گذاری شد و «کوییک دنده‌ای S» هم ۴۴۳ میلیون تومانی شد و رشدی ۴ میلیونی را تجربه کرد. از سوی دیگر ارزیابی بازار نشان می‌دهد «تیبا هاچ‌بک EX» هم ۴۲۰ میلیون تومانی ماند. بررسی بازار همچنین نشان می‌دهد «ساینا دنده‌ای S» هم امروز ۴۴۹ میلیون تومان قیمت خورد و افت یک میلیونی داشت و «اطلس» خودرو جدید سایپا هم با افزایش ۵ میلیونی ۵۹۵ میلیون تومان قیمت‌گذاری شد.

دیگر خبرها

  • تأمین ۴۰ درصدی نیاز داخلی به دستگاه نوار قلب با محصول ایران‌ساخت
  • ریزش نرخ دلار چه تاثیری بر قیمت خودروهای داخلی گذاشت؟
  • افت قیمت در اغلب خودروهای داخلی و مونتاژی + جدول
  • چگونه از خرید لاستیک، روغن و فیلتر تقلبی خودرو در امان باشیم؟ | لوازم یدکی اصل را از اینجا تهیه کنید
  • قیمت خودرو امروز ۵ اردیبهشت +جدول
  • تاثیر ۲۰ درصدی روغن موتور در رشد قیمت کرایه حمل و نقل
  • اثر دلار کاهشی بر قیمت خودرو‌های پرطرفدار داخلی
  • چای از لیست کالا‌های مشمول مالیات یک درصدی حذف می‌شود
  • چای از فهرست کالاهای مشمول افزایش مالیات یک درصدی حذف شود
  • چای از لیست کالاهای مشمول مالیات یک درصدی حذف شد