Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیرو تصویب بسته سیاستی نحوه برگشت ارز حاصل از صادرات در سال ٩٨، جزییات اجرای این بسته به شرح زیر اعلام می‌شود.

نحوه برگشت ارز حاصل از صادرات در سال 1398

گروه صادراتی

سامانه نیما

اسکناس

واردات در مقابل صادرات

مجموعه پتروشیمی‌ها

حداقل 60 درصد

حداکثر 10 درصد

مابقی برای خود

سایر صادرکنندگان

حداقل 50 درصد

حداکثر 20 درصد

مابقی

·     استفاده از تمام روش‌های فوق جهت رفع تعهد صادراتی، منوط به ثبت اطلاعات فروش در سامانه‌های مربوطه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

·        حداکثر زمان رفع تعهد ارزی هر پروانه سبز صادراتی، حداکثر چهار ماه از تاریخ کوتاژ(پروانه) صادراتی است و در صورت نیاز به مهلت بیشتر برای صادرکنندگان اقلام کشاورزی، فرش و صنایع دستی و سایر گروه‌های کالایی با نظر وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و نفت حسب مورد امکان تمدید مهلت مذکور و اعلام آن به بانک مرکزی وجود دارد.

·        میزان تعهد شرکت‌های پتروشیمی برای بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه تجاری کشور در سال 1398، مطابق جدول اعلامی وزارت نفت خواهد بود.

·        کلیه صادرکنندگان مکلف به ارائه تعهد ارزی برگشت ارز حاصل از صادرات می‌باشند.

·        صادرکنندگان در صورت عدم امکان عرضه ارز به صورت اسکناس به میزان تعیین شده در جدول فوق‌ در سامانه های ذیربط می توانند از روش‌های جایگزین فروش در "سامانه نیما" و یا" واردات در مقابل صادرات" جهت رفع تعهد ارزی خود استفاده نمایند.

نحوه رفع تعهد ارز حاصل از صادرات سال 1397

صادرکنندگان با عملکرد بیش از 70 درصد

·         بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نسبت به معرفی آنها به سازمان امور مالیاتی، سازمان توسعه تجارت ایران، گمرک جمهوری اسلامی ایران وسایر دستگاه های ذیربط جهت استفاده از مشوق‌های صادراتی اقدام می‌نماید.

صادرکنندگان با عملکرد کمتر از 70 درصد

·         تا پایان تیر ماه سال 1398 مهلت دارند مطابق دستورالعمل‌های پیشین نسبت به رفع تعهد ارز حاصل از صادرات خود اقدام نماید.

o        از معافیت‌ها و مشوق‌های صادراتی نظیر معافیت مالیاتی و .... مطابق با آمار عملکرد اعلامی بانک مرکزی ج.ا.ا به سازمان امور مالیاتی به تناسب برخوردار خواهند شد.

o       وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی ج.ا.ا محدودیت‌های لازم جهت ثبت­سفارش، تخصیص و تامین ارز واردات آنها را ایجاد نمایند.

صادرکنندگان بدون بازگشت ارز به چرخه اقتصادی

·         بانک­ مرکزی ج.ا.ا اقدامات لازم جهت معرفی آنها به مراجع قضایی و جلوگیری از ارائه خدمات بانکی را ارائه نماید.

·         وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدام به جلوگیری از صدور یا تمدید مجوزهای واردات و صادرات، صنفی، تولیدی و ... نظیر کارت­بازرگانی، مجوز صنفی و ... نماید.

·         سازمان امور مالیاتی اقدام به جلوگیری از استفاده از مشوق­های مالیاتی و گمرک ج.ا.ا اقدام به جلوگیری از واردات و صادرات نماید.

صادرات ریالی

موضوع بند 7 تصویب­نامه­ شماره 55300/8739 مورخ 1397/2/2

·         صادرکنندگان مشمول بند (7) تصویب ­نامه شماره 55300/8739 مورخ 1397/2/2 که قبل از تاریخ 1397/5/16 به کشور های عراق و افغانستان صادرات داشته اند، می­توانند شماره­ پروانه ­های صادراتی را به بانک مرکزی اعلام نمایند تا در صورت پذیرش بانک مرکزی ج.ا.ا نسبت به رفع تعهد ارز حاصل از صادرات ریالی آنها اقدام شود.

·         پروانه­ های صادراتی که مشمول این بند می­گردند، امکان استفاده از قابلیت واردات در مقابل صادرات را ندارند.

·         بانک مرکزی ج.ا.ا 20 درصد از ارزش صادراتی اعلامی توسط گمرک ج.ا.ا را به دلیل نحوه محاسبه ارزش پایه صادراتی در میزان بازگشت ارز حاصل از صادرات آنان منظور نماید.

·         کلیه سازمان­ها و وزارتخانه‌های مورد اشاره در این مصوبه نسبت به صدور و ابلاغ دستورالعمل­های لازم برای اجرای این مصوبه به زیرمجموعه­ های خود و ارائه گزارش سه ماهه به بانک مرکزی جهت طرح در کمیته ماده (2) مصوبات چهاردهمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی ابلاغی طی نامه شماره 97405 مورخ 1397/7/23 اقدام خواهند کرد.

·         گمرک ج.ا.ا نسبت به ارائه اطلاعات سیستمی و برخط پروانه های صادراتی به بانک مرکزی ج.ا.ا اقدام نماید.

·         بانک مرکزی ج.ا.ا امکان دسترسی برخط کلیه سازمان های ذیربط را به سامانه مربوط به برگشت ارز حاصل از صادرات جهت اعمال این مصوبه و سایر قوانین و مقررات مربوطه فراهم نماید.

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000E9E برچسب ها: ارز ، دلار ، صادرات

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: ارز دلار صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۶۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات بیش از ۱۴۷ هزار تن کالا از گمرکات مازندران

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، ‌‌ ناظر گمرکات مازندران گفت فروردین ماه امسال بیش از ۷۰ قلم کالا  با وزن ۱۴۷ هزار و ۴۱۷ تن، به ارزش ۲۳ میلیون و ۷۰۵ هزار دلار از گمرکات مازندران (نوشهر، امیرآباد، ساری، فریدونکنارو آمل) به نقاط مختلف دنیا صادر شد.

امیرجمشیدی ، اقلام صادراتی را ؛ فرآورده‌های لبنی، بستنی، سیمان، مصنوعات معدنی، چوب واشیا چوبی و... عنوان و خاطرنشان کرد: این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۷۰ درصد و از نظر ارزشی ۹ درصد افزایش نشان می‌دهد.

جمشیدی افزود:  فروردین ماه ، ۵۸۲ هزار و ۶۴۶ تن کالا به ارزش ۱۷۹ میلیون و ۳۲۹ هزار دلار بین گمرکات مازندران و شرکای تجاری آن مبادله شد.

وی مهمترین مقاصد صادراتی گمرکات مازندران را عراق با واردات ۷ هزار تن کالا به ارزش ۸ میلیون و ۵۳۶ هزار دلاربعنوان  اولین مقصد صادرات کالا‌های مازندران، روسیه با ۱۰۸ هزار تن به ارزش ۶ میلیون و ۴۱۶ هزاردلار، ترکمنستان با ۷ هزار تن به ارزش یک میلیون و ۲۳۰ هزار دلار، قزاقستان با ۱۴ هزارتن به ارزش یک میلیون و ۱۷۸ هزاردلار و ازبکستان با یک هزار تن به ارزش ۹۸۹ هزار دلاراعلام کرد.

جمشیدی خاطرنشان کرد:  در مجموع بیش از ۱۳۸ هزار تن کالا به ارزش ۱۸ میلیون دلار از پنج کشور مقصد صادراتی محصولات مازندران به گمرکات مازندران وارد شد که ۹۴ درصد به لحاظ وزن و ۷۷ درصد ارزش کل صادرات گمرکات مازندران را به خود اختصاص داد.

دیگر خبرها

  • صادرات بیش از ۱۴۷ هزار تن کالا از گمرکات مازندران
  • توقف صادرات مقاطع طویل لوله و پروفیل فولادی با الزام برگشت ارز
  • جزییات افزایش وام بازنشستگان و مبلغ اقساط
  • جزییات ناگفته از سرقت بانک ملی توسط کاراگاه پرونده
  • نحوه مقابله با چک‌های برگشتی: راهنمای جامع
  • مهلت انتخاب رشته دکتری برای بار دوم تمدید شد / جزییات
  • امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان
  • بسته تأمین مالی غیر نقدی زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • بسته زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • سقوط ین با اقدام بانک ژاپن