Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-27@03:47:01 GMT

برترین دانشگاه‌های جهان در رتبه بندی لایدن

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۶۶۸۰۵

لایدن رتبه بندی دانشگاه‌های جهان را در سال ۲۰۱۹ میلادی منتشر کرد و دانشگاه های چینی رتبه های اول را در علوم مهندسی، کامپیوتر کسب کردند.به گزارش خبرنگار مهر، نظام رتبه بندی لایدن توسط مرکز علوم و فناوری دانشگاه لایدن در هلند اجرا می‌شود و در رتبه بندی سال ۲۰۱۹ میلادی اسامی ۹۶۳ دانشگاه برتر جهان مشاهده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رتبه بندی لایدن مبتنی بر داده‌های کتابشناختی است که از وب او ساینس دریافت می‌شود. وب او ساینس شامل ۳ نمایه نامه علوم، علوم اجتماعی و علوم انسانی و هنر است. در این رتبه بندی کتاب و انتشارات کنفرانس‌ها دخالت ندارد.

انتخاب دانشگاه‌ها بر اساس تعداد انتشاراتی صورت گرفته که در فاصله سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ در وب او ساینس نمایه شده است.

این رتبه بندی آمارهایی را در سطح ۵ رشته موضوعی اصلی شامل زیست پزشک و علوم بهداشتی، علوم حیاتی و زمین، ریاضیات و کامپیوتر، علوم طبیعی و مهندسی و علوم انسانی و اجتماعی فراهم آورده و هر کدام از این رشته‌های موضوعی اصلی دارای تعدادی از زیر شاخه‌ها است که در مجموع شامل ۴۵۳۵ رشته موضوعی است.

لایدن با استفاده از مجموعه‌ای از شاخص‌های پیچیده کتابشناختی، آمارهای مورد نظر را در سطح تأثیر علمی، همکاریها، دسترسی آزاد به انتشارات و تنوع جنسیتی دانشگاه‌ها فراهم می‌آورد.

در نظام رتبه بندی لایدن، مقالات علمی شامل انتشارات به زبان انگلیسی که داری نام یا نام‌های مشخص نویسندگان است مورد توجه قرار می‌گیرد. مقالات رترکت شده (ابطال شده) در رتبه بندی لایدن محاسبه نمی‌شوند. این مقالات، مقالاتی هستند که در مجلات هسته منتشر می‌شوند.

جدول ۱۰ دانشگاه برتر دنیا در چهار شاخص تأثیر علمی، همکاری‌های علمی، دسترسی آزاد به اطلاعات و تنوع جنسیتی

ردیف ۱۰ دانشگاه اول شاخص تأثیر علمی ۱۰ دانشگاه اول شاخص همکاری‌های علمی ۱۰ دانشگاه اول شاخص دسترسی آزاد به اطلاعات ۱۰ دانشگاه اول شاخص تنوع جنسیتی ۱ هاروارد از آمریکا هاروارد از آمریکا

هاروارد از آمریکا

هاروارد از آمریکا ۲ شانگهای جیاتونگ از چین تورنتو از کانادا تورنتو از کانادا تورنتو از کانادا ۳ تورنتو از کانادا جان هاپکینز از آمریکا جان هاپکینز از آمریکا سائوپولو از برزیل ۴ ژیژیانگ از چین میشیگان از آمریکا میشیگان از آمریکا جان هاپکینز از آمریکا ۵ شانگهای از چین آکادمی علوم چین از چین آکادمی علوم چین از چین میشیگان از آمریکا ۶ میشیگان از آمریکا شانگهای جیاتونگ از چین شانگهای جیاتونگ از چین کالج لندن از انگلستان ۷ جان هاپکینز از آمریکا آکسفورد از انگلستان آکسفورد از انگلستان آکسفورد از انگلستان ۸ سائوپولو از برزیل استانفورد از آمریکا استانفورد از آمریکا استانفورد از آمریکا ۹ پکن از چین کالج لندن از انگلستان کالج لندن از انگلستان توکیو از ژاپن ۱۰ دانشگاه ملی سئول از کره جنوبی ژیژیانگ از چین ژیژیانگ از چین واشنگتن سیاتل از آمریکا

قدرت نمایی چینی‌ها در شاخص تأثیر علمی

در شاخص تأثیر علمی از میان ۹۶۳ دانشگاه دنیا، چینی‌ها در صدر ۲۵ دانشگاه اول این رتبه بندی قرار دارند. در میان ۲۵ دانشگاه اول ۱۱ دانشگاه چینی حضور دارند و پس از آن ۷ دانشگاه متعلق به ایالات متحده آمریکا هستند. سه دانشگاه انگلیسی، یک دانشگاه کانادایی، یک دانشگاه ژاپنی، یک دانشگاه کره جنوبی و یک دانشگاه برزیلی نیز در این رده بندی حضور دارند.

۱۰ دانشگاه اول این شاخص شامل دانشگاه‌های هاروارد از آمریکا، شانگهای جیاتونگ از چین، تورنتو از کانادا، ژیژیانگ از چین، شانگهای از چین، میشیگان از آمریکا، جان هاپکینز از آمریکا، سائوپولو از برزیل، پکن از چین، دانشگاه ملی سئول از کره جنوبی هستند.

رتبه دانشگاه‌های برتر در شاخص همکاری‌های علمی

در شاخص همکاری‌های علمی بین المللی در مسافت‌های دور و نزدیک شاهد حضور دانشگاه‌های متنوع‌تری در ۲۵ دانشگاه اول هستیم. به نظر می‌رسد در این شاخص به معنای همکاری توجه بیشتری شده است و این تنوع در همکاری‌ها نیز دیده می‌شود.

در میان ۲۵ دانشگاه اول برتری با آمریکایی‌ها است که ۱۰ دانشگاه را به خود اختصاص داده اند. ۵ دانشگاه از چین، ۴ دانشگاه از انگلستان، یک دانشگاه از کانادا، یک دانشگاه از ژاپن، یک دانشگاه از کره جنوبی، یک دانشگاه از فرانسه، یک دانشگاه از برزیل و یک دانشگاه از استرالیا در این جمع قرار گرفته اند.

شاخص دسترسی آزاد به انتشارات و رتبه دانشگاه‌های جهان

در رده بندی لایدن بخشی از شاخص‌ها به موضوع دسترسی آزاد به انتشارات اختصاص یافته است. در این بخش بازهم برتری با دانشگاه‌های آمریکا است. در ۲۵ دانشگاه اول این بخش ۱۰ دانشگاه از آمریکا هستند اما دانشگاه‌های متفاوتی نسبت به گروه قبلی در رده‌های بالاتر قرار گرفته اند.

در این رتبه بندی ۵ دانشگاه از چین، ۴ دانشگاه از انگلستان، یک دانشگاه از کانادا، یک دانشگاه از برزیل، یک دانشگاه از ژاپن، یک دانشگاه از فرانسه، یک دانشگاه از کره جنوبی و یک دانشگاه از استرالیا در این جمع قرار دارند.

رتبه دانشگاه برتر دنیا در شاخص تنوع جنسیتی

دانشگاه‌های دنیا در شاخص تنوع جنسیتی نیز تنوع را دنبال کرده اند. در میان ۲۵ دانشگاه اول این شاخص با وجود ۱۲ دانشگاه از آمریکا، تنوع دانشگاه‌های اروپایی در این شاخص بیشتر است. در این رتبه بندی ۴ دانشگاه از انگلستان، یک دانشگاه از کانادا، یک دانشگاه از برزیل، یک دانشگاه از ژاپن، یک دانشگاه از فرانسه، یک دانشگاه از کره جنوبی، یک دانشگاه از استرالیا، یک دانشگاه از ایتالیا و یک دانشگاه از آلمان در این جمع قرار دارند.

وضعیت مناطق پنج گانه دنیا در رتبه بندی لایدن

وضعیت مناطق پنج گانه دنیا در رتبه بندی لایدن در شاخص تأثیرگذاری علمی نشان می‌دهد از منطقه آسیا ۳۶۱ دانشگاه از ۹۶۳ دانشگاه مورد رده بندی قرار گرفته اند که نشان از قدرت بخش آسیا دارد چرا که در منطقه اروپا ۳۴۶ دانشگاه از مجموع ۹۶۳ دانشگاه مورد ارزیابی قرار گرفته اند.

منطقه آمریکای شمالی با ۲۰۳ دانشگاه و از مناطق اقیانوسیه و آمریکای جنوبی هر کدام با ۳۱ دانشگاه و منطقه آفریقا با ۱۴ دانشگاه در رده بندی قرار دارند.

در بخش علوم مختلف نیز دانشگاه‌های مختلف در شاخص تأثیر علمی دسته بندی شده اند. در علوم زیستی و پزشکی از ۹۶۳ دانشگاه، ۹۰۸ دانشگاه دارای رتبه هستند.

جدول ۱۰ دانشگاه برتر دنیا در پنج دسته از علوم

ردیف

۱۰ دانشگاه اول

علوم زیستی و پزشکی

۱۰ دانشگاه اول

علوم طبیعی و زمین

۱۰ دانشگاه اول

علوم کامپیوتر و ریاضی

۱۰ دانشگاه اول

علوم فیزیک و مهندسی

۱۰ دانشگاه اول

علوم انسانی و اجتماعی

۱ هاروارد از آمریکا

سائوپولو از برزیل

شینهوا از چین شینهوا از چین هاروارد از آمریکا ۲ تورنتو از کانادا ژیژیانگ از چین Xidian از چین ژیژیانگ از چین تورنتو از کانادا ۳ جان هاپکینز از آمریکا کالیفرنیا دیویس از آمریکا دانشگاه علوم الکترونیکی و فناوری چین انستیتو تکنولوژی هاربین از چین آکسفورد از انگلستان ۴ شانگهای جیاتونگاز چین فلوریدا از آمریکا انستیتو تکنولوژی هاربیناز چین شانگهای جیاتونگ از چین کالج لندن از انگلستان ۵ میشیگان از آمریکا نانیانگ از چین ژیژیانگ از چین Xidian جیاتونگ از چین میشیگان از آمریکا ۶ پنسیلوانیا از آمریکا واگنینگن از هلند Beihang از چین جیلین از چین کلمبیا از آمریکا ۷ کالیفرنیا سن فرانسیسکو از آمریکا دانشگاه کشاورزی چین شانگهای جیاتونگ از چین تیانجین از چین پنسیلوانیا ایالتی از آمریکا ۸ پیتسبورگ از آمریکا دانشگاه علوم جغرافیا چین دانشگاه علوم و فناوری هاوژانگ از چین دانشگاه علوم و فناوری چین آمستردام از هلند ۹ فودان از چین کوئینزلند از استرالیا دانشگاه جنوب شرقی چین دانشگاه علوم و فناوری هاوژانگ از چین نیویورک از آمریکا ۱۰ کیس وست رزرو از آمریکا دانشگاه شمال غربی علوم کشاورزی و جنگلداری چین دانشگاه علوم ارتباطی و مخابراتی پکن از چین توکیو از ژاپن پنسیلوانیا از آمریکا

منبع: تابناک

کلیدواژه: برترین دانشگاه های جهان هادی رضوی جواد نکونام حسین هدایتی ابیانه پالرمو احمد عراقچی خودروهای هیبریدی زیبا حالت منفرد مارک ویلموتس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۶۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند کاهشی نرخ تورم ماهانه در استان یزد

محمدعلی شاه‌حسینی معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد با اشاره به نتایج شاخص نرخ تورم ماهانه استان یزد در فروردین سال ۱۴۰۳ از سوی مرکز آمار ایران، اظهار کرد: بر اساس آمار‌ها نرخ تورم فروردین ماه در استان یزد ۲.۳ درصد بوده که نسبت به مقدار مشابه در کشور حدود ۰.۳ درصد کمتر است.

وی از روند کاهشی نرخ تورم ماهانه زیر گروه‌های کالایی خوراکی‌ها و غیر خوراکی‌ها در استان خبر داد و افزود: بر اساس اعلام مرکز آمار ایران در اسفندماه ۱۴۰۳، تورم ماهانه استان یزد برای زیرگروه «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات»، ۲.۲ درصد و برای زیرگروه «کالا‌های غیرخوراکی و خدمات»، ۲.۴ درصد بوده که به ترتیب یزد در گروه کالایی خوراکی‌ها رتبه ۲۵ و در گروه کالایی غیرخوراکی‌ها رتبه ۲۶ کشور (بر اساس رتبه بندی بالاترین نرخ تورم به کمترین نرخ) را کسب کرده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد اظهار داشت: نرخ تورم نقطه به نقطه استان یزد نیز پس از ماه‌ها به زیر میانگین کشوری رسید، این درحالی است که نرخ برای استان در فروردین ماه ۱۴۰۳ معادل ۲۹.۳ درصد بود که نرخ کشوری ۳۰.۹ درصد می‌باشد.

شاه‌حسینی با اشاره به پایین‌تر بودن نرخ تورم ماهانه از شاخص‌های متناظر کشوری تصریح کرد: این موضوع نشان از موفقیت رصدخانه کنترل و پایش تورم استان یزد و برنامه‌های پیش‌بینی شده توسط مدیران اقتصادی استان برای کاهش تورم است.

وی خاطرنشان کرد: تداوم برنامه‌های پیش‌بینی شده در راستای کنترل تورم در استان موجب خواهد شد تا فاصله تورم سالانه استان از شاخص متناظر کشوری به کمترین میزان ممکن کاهش یابد.

شاه‌حسینی خاطرنشان کرد: رصدخانه کنترل و پایش تورم استان که به ابتکار استاندار یزد ایجاد گردیده، با رصد دقیق ریشه‌های تورمی استان و تدوین طرح‌های بهبود، به صورت مستمر و شبانه روزی تلاش کرد با اجرای برنامه‌های اصلاحی تورم استان را مهار کند و تاکنون در دو شاخص تورم ماهانه و نقطه به نطقه موفقیت چشم گیری داشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • اصلاح احکام رتبه بندی ۱۰۰ معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲
  • واکنش صحرایی به گزارش مهر/ ۱۰ امتیاز در رتبه بندی دانشجو معملمان
  • ۱۰ امتیاز برای دانشجومعلمان در مرحله ارتقای رتبه‌بندی
  • اختصاص ۱۰ امتیاز رتبه‌بندی به ۵۷۰۹ دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان
  • بهبود ۹ پله‌ای رتبه فضای کسب و کار کرمانشاه
  • برترین های«آب و رسانه » در استان سمنان تجلیل شدند
  • رتبه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی قابل توجه است
  • حضور دانشگاه بوعلی سینا در رتبه‌بندی نیچر ایندکس ۲۰۲۴
  • احداث اولین خوابگاه متاهلی در دانشگاه شاهد/ در شاخص‌های فرهنگی رتبه برتر را کسب کردیم
  • روند کاهشی نرخ تورم ماهانه در استان یزد