Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-27@04:50:13 GMT

اوج‌گیری یک تجارت خطرناک

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۶۸۵۷۰

حدود ۹ ماه پیش بود که با اوج‌گیری یک تجارت خطرناک با عقرب‌ها گزارشی در این زمینه نوشتیم.

اکتشافات چند هزارتایی عقرب از منازل مسکونی و خودروهای شخصی دلیل کنجکاوی و بنای پیگیری این مساله شد.

کشف هزاران عقرب‌ها از منازل مسکونی و خودروهای شخصی علاوه بر اینکه سلامت و امنیت جانی شهروندان را به مخاطره انداخته بود، تهدیدی بزرگ برای محیط زیست به شمار می‌رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما تجارتی که به سودای دستیابی به گرانبهاترین مایع در جهان یا همان سم عقرب در کشور طی مدت اخیر آغاز شده است و باعث صید غیرقانونی و بی‌رویه عقرب از طبیعت ایران شده بود چه ماجرایی داشت؟

ماجرای تجارت عقرب‌ها از یک تبلیغ و وسوسه‌برانگیز در فضای مجازی آغاز شد

این سایت عنوان کرده بود با ۱۵۰ هزار عقرب می‌توان ۲۰ الی ۲۵ گرم سم خشک در سال تولید کرد که برابر با ۲ میلیارد تومان ارزش مالی دارد، اما علیرضا نادری کارشناس جانوران بی مهره سازمان محیط زیست چنین تجارتی را هم تراز یک شیادی خواند و گفت تب پرورش و زهرگیری عقرب از سوی یک شرکت آموزش و پرورش عقرب راه افتاد که با وعده درآمد میلیاردی از بیکاران و افراد ساده لوح سو استفاده می‌کرد و با برگزاری این کلاس‌ها سود زیادی به جیب می زد.

کلاس‌هایی که هیچ نتیجه عملی به دنبال نداشت.

با اوج گرفتن موج پرورش عقرب سازمان محیط زیست سال گذشته اعلام کرد: بر اساس دستورالعمل مجوز پرورش عقرب در محیط‌های شهری صادر نمی‌شود.

این سازمان کارشناسان و یگان حفاظتی‌اش را نیز بر آن داشت که بر اساس این دستورالعمل در استان‌ها مسؤول شناسایی افرادی شدند که به پرورش غیرقانونی عقرب اقدام می‌کردند.

با این وجود وسوسه درآمد میلیاردی هنوز هم ادامه دارد چراکه معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست روز گذشته اعلام کرده است، به دلیل آنکه هنوز هیچ یک از متخصصان امکان تکثیر و پرورش عقرب در شرایط اسارت را تایید نکرده‌اند فعلاً هیچ گونه مجوزی برای پرورش عقرب در کشور صادر نخواهد شد.

وی با اشاره به اینکه اخیراً در جلسه با حضور نمایندگان مراکز دست اندرکار در حوزه سلامت مانند معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت سرم سازی رازی انستیتو پاستور سازمان دامپزشکی و جمعی از متخصصان بی‌مهرگان و عقرب‌شناسان در محل سازمان محیط زیست برگزار شده است، گفت: زهر تولید شده از محل پرورش و تکثیر در اسارت فاقد کیفیت لازم برای تولید سرم است و تکثیر عقرب در اسارت بسیار پیچیده و پرهزینه است و عملاً از نظر اقتصادی توجیهی ندارد.

براساس نظر کارشناسان آنچه تحت عنوان پرورش عقرب به جامعه القا شده در واقع زنده‌گیری عقرب‌های موجود در طبیعت و فروش آنها تحت عنوان عقرب مولد به متقاضیان است که زادآوری این عقرب‌ها زنده‌گیری شده تردید زیادی وجود دارد چراکه تاکنون شواهدی از موفقیت این روش‌های مرود ادعا برای تکثیر گونه‌های عقرب در اسارت دیده نشده است.

از آنجایی که برداشت عقرب‌های مولد از طبیعت باعث آسیب به جمعیت‌های اصلی گونه‌های عقرب خواهد شد و طغیان جمعیت آفات از جمله پیامدهای آشکار حذف عقرب از طبیعت است جریمه ها و مجازات های قانونی برای برداشت غیرمجاز عقرب ها به شورای عالی حفاظت محیط زیست پیشنهاد شده است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: تجارت محیط زیست فضای مجازی تجارت فضای مجازی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۸۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است

نجمه کمالی مشاور اموز زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست کشور در نشست مدیران ارشد سازمان حفاظت محیط زیست در شیراز که با حضور علی سلاجقه معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، با بیان اینکه توجه به جایگاه بانوان در دولت سیزدهم افزایش یافته است اظهار کرد: محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است، توسعه آموزش و توان افزایی بانوان در محیط زیست کاملا مشهود است.

 او بیان کرد: ۳۰ درصد از کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست را زنان تشکیل می‌دهند و هم اکنون ۲۴۵ بانو در پست‌های مدیریتی مشغول خدمت هستند.

او افزود: افزایش سهم بانوان در مدیریت محیط زیست کشور یکی از راهبرد‌های اصلی سازمان حفاظت محیط زیست است.

مشاور اموز زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: انسجام، شبکه سازی و تقویت نشاط درون سازمانی، تعامل و ارتباط موثر با کارکنان ستاد و ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها، استفاده از ظرفیت زنان به ویژه خانواده‌ها به عنوان مهم‌ترین بنیان اجتماعی در گسترش فرهنگ حفاظت از محیط زیست، تقویت شکوه مادری و جوانی جمعیت، ترویج فرهنگ عفاف و حجاب و اعتلا و گسترش فرهنگ و تقویت باور‌های دینی در حوزه خانواده از جمله مهم‌ترین اهدافی است که در این سازمان دنبال شده است.

کمالی همچنین اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست در جهت اجرای بند ح تبصره ۹ قانون بودجه و حمایت از بانوان را تشریح کرد و افزود: با اجرای رویداد ملی خانواده و فرهنگ عامه، حمایت از فرزند آوری، آموزش و مشاوره در حوزه خانواده، اجرای برنامه‌های حوزه زنان و خانواده، برگزاری کارگاه‌ها و برنامه‌های تخصصی در حوزه همسرداری، کار، خانواده، تعلیم و تربیت فرزند، ارتباط موثر والدین و فرزندان و برگزاری کارگاه مهارت‌های زندگی و برقراری تعادل و توازن بین کار و زندگی برای ارتقای جایگاه زنان و حمایت از آنان تلاش شده است.

مشاور اموز زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست کشور همچنین با تاکید بر لزوم توجه بیشتر به قشر زنان، ادامه داد: اجرای کامل قانون جوانی جمعیت در ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها، تعامل و همکاران با مادران دارای فرزند زیر ۲ سال برای استفاده از ظرفیت دورکاری، برگزاری دوره‌های آموزش تحکیم خانواده در ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها، استفاده از ظرفیت بانوان متخصص در پست‌های مدیریتی، همکاری در برگزاری و اجرای برنامه‌های کارگروه محیط زیست و خانواده رویداد ملی خانواده و فرهنگی عامه و ارسال به موقع گزارشات اجرای مصوبه شوارای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه گسترش فرهنگ عفاف و حجاب و تشویق کارکنان از جمله انتظارات بانوان است.

کمالی همچنین خواستار تعامل و همراهی با مادران دارای فرزند زیر ۶ سال و موافقت با مرخصی آنان، حضور و عضویت مشاور امور زنان و خانواده اداره کل در جلسات شورای معاونین استان‌ها، تهیه لباس همسان برای بانوان به منظور آراستگی و حفظ عفاف و حجاب در ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها و راه اندازی اتاق مادر و کودک در جهت ماده ۲۲ قانون جوانی جمعیت و همچنین همکاری با اداره کل امور زنان و خانواده استانداری برای معرفی بانوی تاثیر گذار در حوزه محیط زیست شد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • جزییات طرح ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • رفع تهدیدهای خطرناک زیست‌محیطی؛ اولویت شهرداری کرمان در مدیریت پسماند
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • بد عهدی در تجهیز محیط‌بان‌ ها |‌ از هزار خودروی مورد نیاز محیط بان‌ها تنها 25 خودرو تحویل شد
  • محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است
  • حذف کیسه‌های پلاستیکی در ایران | آب دریای خزر باز هم عقب‌نشینی کرد
  • توضیحات سلاجقه درباره موضوع حذف کیسه‌های پلاستیکی
  • افتتاح خانه محیط زیست دماوند همزمان با هفته زمین پاک 
  • چرا پروژه بارورسازی ابر‌ها در ایران به بن‌بست خورد؟