Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-26@06:09:38 GMT

نخست وزیر پیشین قطر به آل‌سعود پیام داد

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۷۵۹۷۰

حمد بن جاسم بن جبر آل ثانی، نخست وزیر پیشین قطر در پیامی به عربستان و کشورهایی که قرار است در نشست‌های سران عربی، اسلامی و شورای همکاری خلیج فارس به درخواست عربستان شرکت کنند، بر ضرورت حل اختلافات جهت مقابله با چالش‌های بزرگ پیش روی عرب و مسلمین تاکید کرد.

وی در سلسله پیام‌های توییتری نوشت: امیدوارم این نشست‌ها به تغییرات کیفی در روابط و حل اختلافات با هدف مقابله با چالش‌های بزرگ پیش روی عرب و مسلمین منجر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما باید به توانایی‌های شورای همکاری خلیج (فارس)، کشورهای عربی و اسلامی خود تکیه کنیم نه بر دوستانی که دستورکارهای دیگری مدنظر دارند.

آل ثانی بار دیگر خواستار حل و فصل اختلافات عربی، اسلامی و شورای همکاری خلیج فارس شد و گفت: عربستان باید دست از اختلافات ساختگی و واهی برداشته و به وظایف خود در چارچوب شورای همکاری خلیج (فارس)، کشورهای عربی و اسلامی عمل کند تا بتوانیم با خطرات و جاه طلبی‌هایی که منطقه را چه از سوی دشمن و چه از سوی دوست تهدید می‌کنند، مقابله کنیم.

وی پیش‌بینی کرد که این نشست‌ها پیشرفت چندانی نداشته و تنها به صدور بیانیه‌ای در حمایت از موضع عربستان ختم شوند.

نخست وزیر پیشین قطر افزود: من مخالف این نشست‌ها نیستم اما آنچه صادر خواهد شد چیزی فراتر از بیانیه‌ای که وجهه تبلیغاتی دارد، نخواهد بود، بیانیه‌ای که به غربی‌ها می‌گوید، ما به سه نشست دعوت کردیم، همانگونه که در زمان سفر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به خاورمیانه نشستی از این دست داشتیم، اکنون نیز به این سه نشست دعوت شده‌ایم. این بیانیه فردای نشست یا حداکثر یک هفته بعد از آن به فراموشی سپرده خواهد شد.

دولت قطر روز یکشنبه پس از دریافت دعوت‌نامه از سوی سازمان همکاری اسلامی برای مشارکت در نشست سران سازمان همکاری اسلامی اعلام کرد: مشارکت در این نشست را که قرار است در مکه برگزار شود، بررسی می‌کند. قطر با وجود دعوت‌ به این نشست، هنوز دعوت‌نامه‌ای از سوی عربستان برای مشارکت در دو نشست سران شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه عرب دریافت نکرده است.

سازمان همکاری اسلامی در بیانیه‌ای روز یکشنبه اعلام کرده بود، عربستان میزبان چهاردهمین دور از نشست عادی سران اسلامی این سازمان در مکه در روز ۳۱ مه به ریاست پادشاه عربستان خواهد بود.

همچنین دیده بان حقوق بشر خواستار مجازات عربستان علاوه بر مشارکت این کشور در جنگ یمن و قتل روزنامه نگار و منتقد سعودی، به خاطر نقض‌هایش علیه فعالان و مبلغان شد.

در جلسه کنگره آمریکا تحت عنوان "مدافعان حقوق زن در عربستان" این درخواست مطرح شد، جلسه‌ای که شامل گزارش‌ها و ادله و شواهدی درباره اوضاع وخیم حقوق بشر و نقض‌های عربستان بود.

سارا لیا ویتسن، مدیر بخش خاورمیانه دیده‌بان حقوق بشر در اظهاراتی گفت: عربستان بر شکنجه فعالان زن بازداشتی مصر است و کاخ سفید و دولت ترامپ، دولت عربستان را از طریق عدم مجازات، نسبت به نقض حقوق بشر تشویق می‌کنند. این صدای آزاد شهروندان است که رژیم آل سعود را می‌ترساند.

وی گفت: ضرب و شتم، وارد کردن شوک الکتریکی و شلاق نقض‌هایی است که سازمان‌های عربستان در حق زنان بازداشتی مرتکب می‌شوند و این کاخ سفید است که به عربستان در فرار از مجازات کمک می‌کند.

ولید الهذول، برادر لجین الهذول یکی از فعالان حقوق بشری بازداشتی در عربستان گفت: خواهرش در بازداشتگاه‌های مخفی زیر نظر مقامات سعودی از جمله سعود القحطانی، مشاور ولیعهد عربستان مورد شکنجه و آزار جنسی قرار گرفته است.

وی افزود: خواهرش به شیوه سادیسمی شکنجه شده است که هدف از آن گرفتن اطلاعات از لجین نبوده بلکه فقط به خاطر لذت مورد شکنجه قرار گرفته است و ما در حال حاضر نمی‌دانیم که القحطانی کجاست واینکه آیا درباره این پرونده مورد بازجویی قرار گرفته است یا نه. او در این شکنجه دست داشته است.


 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: عربستان آل ثانی خلیج فارس قطر جنگ حقوق بشر عربستان قطر یمن آل ثانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۵۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع

سید ابراهیم رئیسی بامداد پنجشنبه پس از بازگشت از سفر رسمی به دو کشور پاکستان و سریلانکا، در گفتگویی درباره نتایج و دستاوردهای این سفر گفت: بخش اول سفر ما به پاکستان بود که مردم آن علاقه بسیاری به انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی دارند.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهور با بیان اینکه شور و شوق و نشاط مردم پاکستان نسبت به مردم ایران بالاست، افزود: علی‌رغم برخی محدودیت‌های امنیتی برای حضور در اجتماعات، اما در آن بخش از اجتماعات نخبگان علمی و فرهنگی که حضور یافتیم، با استقبال و شور و نشاط بالای مردم پاکستان مواجه شدیم که این مقدار ابراز علاقه به امام راحل، رهبری معظم انقلاب، انقلاب شکوهمند اسلامی و مواضع جمهوری اسلامی طبیعی بود.

رئیسی دیدارهای صورت گرفته با مسئولان عالی پاکستان را هم عمدتا ناظر به کارها، همکاری‌ها و مسائلی دانست که در گذشته با پاکستانی‌ها دنبال می‌شد و به هر دلیلی دچار وقفه شده بود و اظهار کرد: از جمله درباره همکاری‌ها در حوزه انرژی تصمیماتی اتخاذ و مقرر شد این همکاری‌ها با قوت ادامه پیدا کند. همچنین در حوزه‌ همکاری‌های تجاری و اقتصادی، با موافقت دو کشور رسیدن حجم مبادلات به 10 میلیارد دلار در گام اول هدف‌گذاری شد.

رئیس جمهور با بیان اینکه در دیدارهایی که با فعالان اقتصادی پاکستانی داشتیم آنها مصمم بودند کار را به نحوی دنبال کنند که در زمان کوتاهی به حجم تجارت 10 میلیارد دلاری برسیم، تصریح کرد: در حوزه کار فرهنگی نیز به دلیل قرابت‌های فرهنگی و ارتباطات همسایگی قلبی و قبلی تصمیمات خوبی اتخاذ شد و در مجموع آنچه ضرورت داشت میان دو کشور در جلوه اسناد همکاری متجلی شود، انجام شد.

وی ادامه داد: همچنین در مذاکرات صورت گرفته با مسئولان عالی دو ایالت پنجاب و سند نیز که همکاری‌های فرهنگی و اقتصادی زیادی با ایران دارند، توافق شد موانع گسترش همکاری‌ها رفع و کار با قوت دنبال شود.

رئیسی با اشاره به بخش دوم سفرش به سریلانکا، خاطرنشان کرد: اولین موضوع سفر به سریلانکا که ارتباطات خوبی با ما دارد، افتتاح طرح بزرگ و چند منظوره برق‌آبی در این کشور بود که از سوی شرکت ایرانی فرآب با تکنولوژی کاملا به‌روز و سطح بالا و پیچیده و کار علمی قابل توجه اجرا شده بود.

وی ادامه داد: بهره‌برداری از این سد خبر خوبی برای مردم سریلانکا بود و قرار شد نسبت به صدور خدمات فنی و مهندسی از ایران به سریلانکا کار با قوت دنبال شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران ظرفیت‌های خوبی در عرصه‌های مختلف از جمله صدور خدمات فنی-مهندسی دارد که می‌توانیم بر اساس آن‌ها همکاری‌های خوبی با کشورهای همسو، همسایه و آسیایی داشته باشیم، گفت: موضوع دوم سفر به سریلانکا گسترش تجارت و همکاری اقتصادی با این کشور بود که تصمیمات خوبی درباره آن‌ها اتخاذ شد.

رئیسی با اظهار امیدواری نسبت به اینکه ارتباط با کشورهای آسیایی به ویژه پاکستان و سریلانکا در حوزه همکاری‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی بیش از پیش گسترش یابد، افزود: این سفر در مقطع فعلی می‌تواند گام مثبتی در جهت توسعه روابط سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، تجاری، علمی و فناوری با همسایگان و کشورهای همسو و مستقل باشد.

رئیس جمهور همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط منطقه، تحولات اخیر و نیز مسئله غزه نَفس برگزاری این سفر چه دستاوردهایی داشت؟ گفت: این سفر از قبل برنامه‌ریزی شده بود، اما انجام آن در این مقطع پیام مهمی داشت و نشان دهنده اقتدار، عزت و عزم جمهوری اسلامی برای توسعه روابط با همسایگان و کشورهای همسو و مستقل بود.

وی در پایان افزود: منطقه و جهان این پیام را از این سفر دریافت کردند که جمهوری اسلامی ایران کشور قدرتمندی است که هم می‌تواند از جایگاه اقتدار و عزت سخن خود را با دشمنان بیان کند و هم ارتباط خود را با دوستان تداوم و تحکیم بخشد.

رئیس جمهور اسلامی ایران در اولین سفر خارجی خود در سال جدید سوم و چهارم اردیبهشت ماه به پاکستان سفر کرد. رئیسی در اسلام‌آباد روز پرکار و فشرده‌ای داشت. محمد اسحاق دار وزیر خارجه پاکستان با حضور در هتل محل اقامت رئیس جمهور، با وی دیدار و سپس آیت‌الله رئیسی راهی کاخ نخست وزیری شد جایی که محمد شهباز شریف نخست وزیر پاکستان رسما از رئیس جمهور اسلامی ایران استقبال کرد. پس از آن دیدارهای دوجانبه و سپس رایزنی میان هیات‌های بلندپایه به ریاست سران دو کشور برگزار شد.

مقامات ایران و پاکستان همچنین در حضور آیت الله رئیسی و شهباز شریف ۸ تفاهمنامه همکاری نیز امضا کردند.

رئیسی سپس با آصف علی زرداری همتای پاکستانی خود دیدار کرد و طرفین طیف گسترده‌ای از موضوعات مهم دوجانبه، تحولات منطقه و بین المللی به ویژه جنایات رژیم غاصب اسرائیل علیه غزه و فلسطین را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

دیدار روسای مجالس سنا و ملی پاکستان، فرمانده ارتش این کشور با رئیس جمهور و برگزاری نشست صمیمانه با نخبگان و اندیشمندان پاکستانی از دیگر برنامه‌های اولین روز از سفر آیت الله رئیسی بود. رئیس جمهور ایران همچنین از شهرهای لاهور و کراچی نیز بازدید کرد.

رئیسی همچنین پنجم اردیبهشت ماه به سریلانکا سفر کرد و در بدو ورود به محل اجرای طرح چند منظوره سد، نیروگاه و تونل انتقال آب «اویااوما» رفت و به اتفاق همتای سریلانکایی این پروژه را که یکی از بزرگترین طرح‌های صدور خدمات فنی-مهندسی جمهوری اسلامی ایران بود، افتتاح کردند.

وی سپس به کلمبو پایتخت سریلانکا رفت و در کاخ ریاست جمهوری مورد استقبال رسمی همتای سریلانکایی خود قرار گرفت و پس از برگزاری دیدار دوجانبه، به اتفاق یکدیگر نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور را برگزار کردند و پس از حضور در مراسم امضای پنج سند همکاری از سوی مقامات دو کشور در نشستی مطبوعاتی نتایج رایزنی‌ها و توافقات خود را تشریح کردند.

رئیس جمهور در جریان این سفر همچنین در مسجد جامع «کالیپتی» کلمبو حضور یافت و با نمازگزاران این مسجد دیدار و گفت وگو کرد و پس از سفر رسمی و پرکار یک روزه به سریلانکا، صبح امروز - ششم اردیبهشت ماه - به کشور بازگشت.

دیگر خبرها

  • رئیسی: این سفر پیام مهمی داشت
  • پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع
  • بیانیه مهم ۲۸ ماده‌ای جمهوری اسلامی ایران و پاکستان
  • در کنگره سازمان همبستگی کشورهای اسلامی در مکه مکرمه
  • بیانیه مشترک ایران و پاکستان در پی سفر رئیسی به اسلام آباد
  • انگلیس ۱۶۰۰۰ سرباز و جنگنده در لهستان مستقر می‌کند
  • لحظه استقبال نخست وزیر سریلانکا از رئیسی + فیلم
  • استقرار هزاران نظامی و یک جنگنده یوروفایتر تایفون انگلیسی در لهستان
  • رئیسی با استقبال نخست وزیر سریلانکا وارد این کشور شد
  • آماده همکاری گسترده با طالبان هستیم